BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

11 lata 3 miesiąc temu #748293 przez Agusiak
megi wiem wiem, sama tykać nie będę ;)

Właśnie odebrałam paczkę z apteki i jestem bardzo zadowolona. Wszystko jest, super zapakowane, kurier rano dzwonił o której będzie i tak był, w gratisie dostałam jakąś próbkę i łańcuszek do smoczka a wszystko taniej niż u nas w tzn tanich aptekach :lol:
Tylko czekałam równy tydzień od zamówienia ale pisało o tym na ich stronie, więc byłam uprzedzona :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #748327 przez megi23
pochwal sie cos fajnego kupila?? :blink:

11 lata 3 miesiąc temu #748340 przez Agusiak
megi same rzeczy do szpitala i na pierwsze dni
osłonki na cycuchy
wkładki laktacyjne
majciochy jednorazowe
duże waciki
witaminy
espumisan
purelan na sutki
sól fizjologiczną
i emolient do kąpieli

to chyba wsio ;)

11 lata 3 miesiąc temu #748345 przez megi23
o to luz trzeba bylo tantum rosa super do mycia
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

11 lata 3 miesiąc temu #748354 przez sylka
Agusiak Mego ma rację pokaż lekarce i jak trzeba to po porodzie tnij jak mu si to mus :P

A bidon kupiłam w Tesco :)

Tantum tez używałam i widze że zakupy pełna para :D

Ja dzis w Biedronce kupiłam sobie książkę za 9,99 i dla relaksu wieczorami poczytam :)

11 lata 3 miesiąc temu #748407 przez Agusiak
no właśnie słyszałam o tym tantum rosa, ale na razie się wstrzymuję bo ja w sumie niczym nie mogę się ta myć bo mam uczulenie a jak mnie będą nacinać to octeniseptem będę psikać.

Kochane jak się okaże że to trzeba wyciąć to raczej przed porodem bo z tym to ani się ogolić ani nic. A to bez żadnego znieczulenia jest, raz ciach i po bólu więc żadnej ingerencji nie ma ;)
Ale zobaczymy co ginka powie.
Kurcze dzień wcześniej pod prysznicem nic a na następny dzień już dzyndzel :S

Sylka jaką książkę kupiłaś?

11 lata 3 miesiąc temu #748440 przez sylka

11 lata 3 miesiąc temu #748468 przez Agusiak
Sylka daj znać czy fajna, bo cena na prawdę korzystna :)

megi przeczytałam na kwietniówkach Twój post i to straszne to co przeszłaś z Tymciem ale powiem Ci że dziwna sprawa bo u nas na pewno nie podają witaminy K zaraz po porodzie a dopiero w którejś tam dobie, już nie pamiętam w której.

11 lata 3 miesiąc temu #748566 przez sylka
U mnie Kuba nie wiem kiedy mial podana K. Na bank sama dopiero w domu dalam K i D w szpitalu nie kojarze. Szczepiony byl w 1 i 2 dobie to moze wtedy podano ale w 1 dobie mial badane transamylazy i reszte badan w tym usg morfologia itp

11 lata 3 miesiąc temu #748659 przez megi23
dlatego teraz sie nie zgodze :P ona jest syntetyczna :S

11 lata 3 miesiąc temu #748782 przez Gosia_Krupa
Dobry wieczór!

Hanuśka dostała wit K w pierwszej dobie. Ja nie wiem o co dokładnie chodzi z tą witaminą K. Kiedyś oglądałam jakiś reportaż na ten temat,ale już nie pamiętam o czym tam mówili,a jeżeli nie pamiętam to nic mną nie wstrząsnęło. Zapewne uznałam(oglądając go),że wszystko było u nas jak należy.

Mówiłam,że niedługo i przeziębienie przyjdzie do nas. Michu wlazł nam do łóżka rano po 5 z stanem podgorączkowym. Temperatura nie przekroczyła 38st. Podałam mu mimo wszystko Ibufen,bo mówił,że go też głowa trochę boli. Do teraz jest spokój i chyba raczej to tyle by było jeżeli chodzi o chorobę. W każdym razie do przedszkola nie poszedł.

A dzięki temu,że został w domu zobaczył się z dziadkami,bo przyjechali moi rodzice na kawę i ciasto(sami przywieźli).

Tym też sposobem ubranka,które ostatnio kupiłam Hani telefonicznie dotarły do nas :) I są super :) Bardzo dużo takich w idealnym stanie. I mamy 11 kurtkę :silly: Od tej kobitki mogę kupować w ciemno,wiem że mi szajsu nie wciśnie(przynajmniej jeszcze się to nie zdarzyło).

Zmykam na jakiś seansik z mężem :) Dobrej nocy!

11 lata 3 miesiąc temu #748802 przez Agusiak
dobry wieczór :)

U nas stanęły dziś dwie szafy, więc zostało jeszcze tylko biurko i półka nad tv :)
Mam nadzieję że w niedzielę już zakończymy temat bo jutro nie damy rady.
Jak T wróci z pracy to jedziemy do Asi zobaczyć jej Paulinkę, a że nie mamy z kim naszej zostawić to zabieramy ją ze sobą. Ciekawe jak zareaguje na takiego niemowlaka bo do tej pory miała do czynienia ze starszymi dziećmi, równolatkami lub nie wiele młodszymi. Mam tylko nadzieję że nie będzie marudzić np o smoka jak zobaczy że tamta ma bo ostatnio ma taki etap że jak coś gdzieś zobaczy to zaraz też chce ;)

Ale pięknie dziś meble z T skręcała i nawet dwa gwoździe przybiła :lol:
Ależ miała radochę :)

Miłego wieczorku :)

11 lata 3 miesiąc temu #748850 przez Agusiak
dziewczyny nie uwierzycie

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 3 miesiąc temu #748895 przez agi-p
Dzień dobry :)

Agusiu najważniejsze , że dziadostwo samo się oderwało i masz problem z głowy :)

Świetnie , że meble prawie poskręcane :) Ze wszystkim pięknie się wyrabiacie i teraz już tylko odpoczywaj w miarę jak Pauliś pozwoli :)

Udanych odwiedzin u Asi :)

Gosiu i jak Michałek się czuje ? Teraz tyle tych wirusów , że dobrze ze tak szybko zareagowałaś :)

I jak miło , że rodzice Was odwiedzili :)

Super , ze z ciuszków jesteś zadowolona :) Ja kupiłam na all kurtkę dla Ami i mam nadzieję , ze dobra będzie . Muszę i tak jeszcze 1 upolować na zmianę i kombinezon .

Megi ale Cię Tymcio przestraszył :P Ty juz o najgorszym myślałaś , a tu mały wypadeczek Tymek miał :P :)

Sylka ja to nie pamiętam kiedy książkę przeczytałam , tzn w ciaży czytałam jak u Mamci siedziałam . Teraz szans nie mam przy moich Małych .

A co do szczepień , to wit K wszystkie moje Małe obowiązkowo w szpitalu w zastrzyku dostały . Potem w domku do końca 3 mies też dawałam .

My wczoraj dzień na wysokich obrotach spędziliśmy . o 11 miałam wizytę u okulisty . Na szczęście zmian cukrzycowych nadal nie ma .Ale wizyty już co pół roku konieczne . No i okulary mam nosic . Nie podoba mi się ten pomysł , głównie dlatego , ze to droga zabawa .

Potem byliśmy u mojej Babci na kawie i Mamę porwaliśmy do Nas , bo wcześniej skończyła pracę :)
Na 17:30 na kontrolę z dziewczynkami ... wszystko jest super . Kamień z serca mi spadł :) Majce zmiany na oskrzelach się cofnęły , więc jesteśmy uratowane . Małe mają antybiotyk przez pełne 7 dni brać i tyle :)

No i narożnik i sofę przywieźli i już mamy je poskręcane :) Jestem zadowolona :) W czwartek jeszcze zamówiony stolik będzie i jeszcze na dół mebelki muszę wybrać . Mieliśmy w przyszłym roku dołem się zająć , ale Mąż jeszcze w październiku chce tam zrobić generalny remont :)

Nic uciekam i milego dzionka życzę :)

11 lata 3 miesiąc temu #748920 przez Agusiak
dzień dobry :)

agi super że dziewczynki już zdrowe, twarde kobietki :)
I też już mebelki poskręcane macie, super!! Ja tylko nie lubię tych kartonów po meblach i styropianu i całego tego badziewia.
Wczoraj do późna układałam rzeczy po Lince w szafie i wiecie przeraziłam się ile tego jest. otóż ja i T mamy po jednej szafie z ubraniami a nasz córcia, bo na razie to są wszystkie jej ubranka, zajmuje 2 szafy i 3 szafy- słupki z samymi półkami :ohmy:
Trzeba chyba przystopować z tym kupowaniem szmatek :S

Aguś bardzo fajnie że mąż zdecydował się dół zrobić. Będziecie mieli pięknie już na święta, kominek itp :lol:
A okularki są teraz takie cudne że wiele osób nosi zwykłe szybki byleby brylki mieć ładne :P
Ja też w sumie noszę, ale głównie jak mam oczy zmęczone. Chciałabym nowe oprawki ale to faktycznie droga zabawa ;)

Miłego dnia :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka