BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

11 lata 3 miesiąc temu #745584 przez sylka
Po lekarzu nadal nic nie wiem. Albo ta angina sie czai albo to wirusowka. Poki co mam dawac Pulneo i pojawic sie jak temp nadal bedzie. Wtedy bedzie mial krew badana. Gardlo czyste, osluchowo tez ok. Wezly, brzuszek tez. Czyli pozostaje czekać.
Kuba teraz śpi a ja raz dwa zrobiłam 2 danie. Zjadł rosól i go uspałam by nabierał sił.

Agi widze że i u Ciebie szpital w domu. Oby Ami i MAja się nie rozłożyły.
Super że 10 będzie podwójne Świeto :)

Gosiu udanego zebrania :) i pokaż jakie zaproszenia na chcrzest zrobiłaś bosmy ciekawe :D

Megi ja jak Agusiak nie lubie kotów. Na chwile pogłaskać ok ale tak by w domu mieć to nie :P

Agusiak współczuje samopoczucia, ale powiem Ci że ja tez ostatnio wypluta się czuję :P To chyba wpływ pogody a u ciebie dodatkowo końców ka ciaży.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #745591 przez Agusiak
Sylka to chyba dobre wieści, oby to była tylko wirusówka. Widać Kubuś faktycznie ma wysokie gorączki, ale ogólnie coś jest bo jak czytam i słucham to masę dzieci i ludzi po lekarzach się teraz krząta. U nas gorączka przeszła po 3 dniach i jest spokój póki co (tfu tfu tfu ;))
Oby to nie była angina.

11 lata 3 miesiąc temu #745725 przez sylka
z jednej str tak a z drugiej nic nie to takie gdybanie ze moze to wirusowka. Zdecydowanie wole ja niz angine.

dobrze ze Paula sie wykaraskala i poki co macie spokoj. Dzis u niego na gr nie bylo 6 dzieci.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #745869 przez agi-p
Dobry wieczór :)

Sylka z Kubą to dziwna sprawa :( Z jednej strony dobrze , ze gardło czyste i osłuchowo ok , ale z drugiej powodu takiej gorączki nie wiadomo gdzie szukać :(

Agusiu no w 36 Maja już była od 2 tyg na świecie :) Nawet już w domku byłyśmy :) Ale przy Ami ta końcówka była straszna :(

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

A z tą moją podwójną imprezką , to hmmm . Ci co sa mi bliscy wiedzą , a reszta to rodzina Męża , która ma to w dupie . I tak nawet mi życzeń zapewne nie złożą :P

Megi jak masz takie skurcze to magnez musisz przyjmować . Nospę też spokojnie możesz . Lepsze leki niż męczyć siebie i Maluszka .

Ja byłąm z tym moim babińcem u lekarza . Paula od piątku dostawała leki i to ją uratowało troszkę . Ale i tak wirusa ma i zatoki zaatakowane . Do końca tyg w domu zostaje i się leczy .
Amelka niestety gardło bardzo czerwone :( Zapalenie gardełka ma , początkowa faza anginy :( Antybiotyk poszedł w ruch . Niby mogliśmy jeszcze zobaczyć czy zwalczy to sama , ale bez sensu ją męczyć i na siłę się bronić przed antybiotykiem . Mniejsza szkoda podanie go od razu , niż leczenie zaawansowanej anginy . A Dr powiedział , ze gardło ma bardzo brzydkie :(
Oczywiście aplikacja leków to koszmar i walka . Nie wiem czy chociaż 1/3 dawki połyka .
Biedusia moja nic łykać nie może i osowiała jest . Nawet ciasteczek nie chce , co u niej jest czymś nie do pomyślenia .

Na szczęście Majeczka zdrowiutka :) Wszystko z nią ok .
Odseparować nie mam jak jej od reszty , a od Amelki to już w szczególności , bo ta to siostrzyczkę kocha nad życie .
Amelka od drugiej dawki antybiotyku ponoć już nie będzie zarażała , chociaz biorąc pod uwagę ile faktycznie połyka , to pewnie później .

Jak Paula będzie już zdrowa , odczekamy tydzień i będzie zaszczepiona p/grypie .

Nic , uciekam bo jestem skonana . Maja dziś bardzo marudna była , chyba kolejny ząbek daje jej popalić ...albo ta pogoda na nią tak działa . '

Miłego wieczorku :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu #745882 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Aguś oj bidusie dziewczynki :( Mam nadzieję że szybciutko leki zaczną działać i im się poprawi :)
Trzymam kciuki za szybkie zwalczenie choroby :)

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Miłego wieczorku :)

11 lata 3 miesiąc temu #746070 przez megi23
witam zdrowka dla chorowitek :kiss:

my sie tu trzymamy ,ale jak wroce,,, :dry: m no ale o tym jeszcze nie mysle :P
Agus to juz 35 tydz zazdraszczam tez bym tak chciala :P :silly:

milego dnia laski :)

11 lata 3 miesiąc temu #746096 przez Agusiak
dzień dobry :)

megi no ja też nie chcę myśleć co to będzie jak wrócicie do domu, szczególnie Ty nie powinnaś teraz chorować.
Mam nadzieję że nic Was nie dopadnie.
A bierzesz jakieś witaminy dla ciężarny i jakie?

No kochana tydzień 35 a czuję się jak w 45 :P :P
Mam nadzieję że zostało mi maksymalnie 4 tygodnie bo więcej nie dam rady :S

U nas leje, a ja bym się napiła zimnego piwa :S

Miłego dnia :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu #746300 przez megi23
natazie biore tylko kwas, w zaleznosci jak beda wyniki tarczycy to wlaczy mi wit lub nie okaze sie 9 :)

maly spiocha ja zjadlam zapiekanki ,bo mnie naszlo :P udalo nam sie 40 min tylko , bo zaczelo lac :dry:

apropo piwa wiez co mnei tez ciagnie tzn do redlara czy jak to sie pisze , a ja nie nawidze alkoholu szczegolnei piwa :silly:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #746314 przez Agusiak
do mnie właśnie dostarczona laktator, wygląda nieźle ale ciekawe jak będzie doił :blink: :silly:
Musiałam dziś troszkę małą pomęczyć bo mi się nie ruszała ale chyba spała i jak się obudziła to dała mi popalić kopniaczkami ;) :laugh:

U nas pogoda jest taka że tylko siąść i pić a dla tych co nie mogą to położyć się i spać :S

Aha miałam Wam pisać, że Paulinka "pyszny, wieloowocowy" tran mulera wypluła w kuchni na kafelki. Wzięłam to powąchałam i myślałam że zwrócę posiłek. Wali tranem jaki nic, nie wiem gdzie ten owocowy zapach :S

Pisałam też do siostry żeby mi załatwiła z hurtowni jakieś książki Disneya typu Piękna i Bestia lub Zakochany Kundel itp ale takie grubsze jakieś żeby było co poczytać. Te co mamy już przerobiłyśmy i niemal mówię je z pamięci a te Disneya zawsze bardzo lubiłam :lol: :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu #746505 przez agi-p
Hej Kochane :)

Agusiu my tez te bajki czytamy i lubimy . Amelka wręcz uwielbia :)

A z tranem u Nas był całkowity niewypał . Kupiłam cytrynowy i teraz nawet Paula go nie chce , bo jest ohydny :P

Ja rodzinne dostaję nadal :) Ty pewnie też będziesz :) A zas. wychowawczy zabierają , bo niby nie ma możliwości dostawania i kasy z tytułu wychowawczego i macierzyńskiego :(
A drugie becikowe też dostałam :) Wypełniłam wniosek tylko .

Oj super , ze to już 35 :) Jeszcze ostatnia prosta i już Maleńka będzie z Wami :)

Megi przez pierwsze 12 tyg też tylko kwas przyjmowałam . Ale potem już warto witaminy , zwłaszcza Ty , bo jednak teraz taki paskudny okres się zaczyna :(

Ami dziś o niebo lepiej :) Nie gorączkuje tak i żywotna bardzo jest :P
Paula tak sobie ...zatoki nadal trzymają i chrypę ma .
A Majeczkę katar dopadł :( Mam nadzieję , ze zdusimy to w zaarodku i nic się nie rozwinie .

Koleżanka w szpitalu na kroplówkach wylądowała , bo rotawirus ją dopadł :( Ponoć grasuje teraz i szpitale przepełnione .

Miłego popołudnia :)

11 lata 3 miesiąc temu #746584 przez megi23
super Agi ze juz dziewczynki jako tako , mam nadzieje ze Majcia zwalczy katar . My w domu siedzimy bo leje :angry: mielismy po obiadku isc na spacer a tu dupa , za to porobilismy ludziki i konika jak tymcio mowi z kasztanow i zoledzi , mam foty wstawie pozniej , ale sie cieszyl , ja mu dziurkowalam , by sie nie skaleczyl , on wykalaczki wkladal i do konia iha ha ha :silly:

jeszcze jakies liscie trzeba pozbierac , podsuszyc moze roze porobie z nich i jakies prace zm lodym on lubi takie plastyczne bajery i sie wycisza :)
Agi apropo kwastu , to zalezy jak wysoka tarczyca wychdozi to nie daje wtedy, cos takiego mi mowil , zobaczymy jak wyniki , leza w kartotece i brak czasu na odebranie , mamcia mi przy okazji ma odebrac :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #746699 przez Agusiak
dobry wieczór :)

agi dobrze że Amisia ma się lepiej, mam nadzieję że Paulince szybko się poprawi a Majeczka nie da się katarkowi.

Kochana czyli rozumiem że dostajesz sam rodzinny czyli te 70zł czy ile to tam jest bo nawet nie wiem?
Widzisz kochana tyle że Ty rodziłaś w czasie jak jeszcze przysługiwał Ci ten rodzinny a ja mogę urodzić jak już się nie będzie należał, chyba że wcześniej uda się złożyć wniosek o nowy. Muszę zerknąć do kiedy to ważne wszystko.

megi ja podobnie jak agi uważam że powinnaś brać witaminy, raz że nieciekawy okres się zaczyna a dwa że nie wszystko dostarczysz z pożywieniem.

Jutro teściowie zabierają Paulinkę do siebie, tak ok 11 będą a potem T ją odbierze jak będzie wracał z pracy. Dziadki spędzą troszkę czasu z wnusią a ja poprasuję i odpocznę troszkę chociaż wiem że będę tęsknić i będę chciała żeby szybko wróciła.

Dziś poprasowałam ubranka i niestety okazuje się że mam strasznie mało tych pierwszych rozmiarów. Wszystko powydawałam i zostały same większe. Może uda się coś dokupić a jak nie to będzie w za dużych, trudno :S
A i powiem Wam, że już zapomniałam jak nie znoszę prasowania tej drobnicy, masakra. Chyba potem będę prasować tylko te ubranka na wyjścia a te po domu odpuszczę.
Zostały mi jeszcze do wyprasowanie pieluchy tetrowe i flanelowe, ręczniki i rożki, ale to już jutro.

Aha i dzwoniła Pani, że jutro będę mebelki :laugh: Pytanie tylko kiedy moje domowe chłopy je poskładają? Oby w miarę szybko :S

Miłego wieczorku :)

11 lata 3 miesiąc temu #746874 przez Agusiak
dzień dobry :)

Kochane mamy pierwszą październikową księżniczkę :lol: :lol:
Urodziła się dzisiaj z samego rana :)
Zauważyłam że w tym 2013 roku wszystkie miesiące zaczynają rozpakowywać się miesiąc wcześniej.

Ja czekam na teściów, poleniuchuję troszkę i zabieram się za prasowanie.

Miłego dnia :)

11 lata 3 miesiąc temu #746876 przez megi23
hej laski :)
leje i leje i deprechy mozna dostac :angry: :S :dry:
agus fajeni ze odpoczniejsz troszke od mlodej :) ja lubie prasowac i skladac male ubranka :)

mi wlasnie brat poszedl do ZUS-u , bo ja musze miec zaswiadczenie o odprowadzaniu skladek zdrowotnych za rok 2012 :/ ciekawe ile bede czekac ... bo 26 mam skladac papiery na rodzinne :P nie nawidze tych papierkow i zbieranie wszystkiego ...jeszcze druk musze wziasc ....bo tez nie mam by wypelnic .. heh

11 lata 3 miesiąc temu #746879 przez Agusiak
megi a czemu do 26? Ja mam przyznane do 31.10 no i do tego czasu mam złożyć wniosek.
Nowy okres rozliczeniowy zaczyna im się w październiku więc nie mogli Ci naliczać wcześniej.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka