- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kuba teraz śpi a ja raz dwa zrobiłam 2 danie. Zjadł rosól i go uspałam by nabierał sił.
Agi widze że i u Ciebie szpital w domu. Oby Ami i MAja się nie rozłożyły.
Super że 10 będzie podwójne Świeto
Gosiu udanego zebrania i pokaż jakie zaproszenia na chcrzest zrobiłaś bosmy ciekawe
Megi ja jak Agusiak nie lubie kotów. Na chwile pogłaskać ok ale tak by w domu mieć to nie
Agusiak współczuje samopoczucia, ale powiem Ci że ja tez ostatnio wypluta się czuję To chyba wpływ pogody a u ciebie dodatkowo końców ka ciaży.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
- Otrzymane podziękowania: 0
Oby to nie była angina.
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
dobrze ze Paula sie wykaraskala i poki co macie spokoj. Dzis u niego na gr nie bylo 6 dzieci.
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
Sylka z Kubą to dziwna sprawa Z jednej strony dobrze , ze gardło czyste i osłuchowo ok , ale z drugiej powodu takiej gorączki nie wiadomo gdzie szukać
Agusiu no w 36 Maja już była od 2 tyg na świecie Nawet już w domku byłyśmy Ale przy Ami ta końcówka była straszna
Na początek pojechał do firmy . Tam trzeba wypełnić papiery do macierzyńskiego .
Potem oczywiście powiadomić MOPS , bo będziesz już kaskę dostawała , więc zapewne zabiorą Ci zas wychowawczy . Tak było u mnie I jeszcze musiałam im zwrócić kase na 11 dni , bo wypłacili mi za cały marzec , a 19 urodziłam o czym doskonale już wiedzieli . Co najśmieszniejsze : Mąż 20 marca był u nich i zgłosił , ze urodziłam , więc powinni obliczyć ile kasy mają mi dac , a nie wypłacac za cały miesiąc . No ale wypłacili i kazali mi zwrócić za niesłusznie pobierane świadczenia kasę plus odsetki !!!
U mnie macierzyński płaci mi zakład pracy . Ale to uzależnione jest od ilości zatrudnionych pracowników .
Mam nadzieję , ze napisałam w miarę przejrzyście i wiesz o co chodzi
A z tą moją podwójną imprezką , to hmmm . Ci co sa mi bliscy wiedzą , a reszta to rodzina Męża , która ma to w dupie . I tak nawet mi życzeń zapewne nie złożą
Megi jak masz takie skurcze to magnez musisz przyjmować . Nospę też spokojnie możesz . Lepsze leki niż męczyć siebie i Maluszka .
Ja byłąm z tym moim babińcem u lekarza . Paula od piątku dostawała leki i to ją uratowało troszkę . Ale i tak wirusa ma i zatoki zaatakowane . Do końca tyg w domu zostaje i się leczy .
Amelka niestety gardło bardzo czerwone Zapalenie gardełka ma , początkowa faza anginy Antybiotyk poszedł w ruch . Niby mogliśmy jeszcze zobaczyć czy zwalczy to sama , ale bez sensu ją męczyć i na siłę się bronić przed antybiotykiem . Mniejsza szkoda podanie go od razu , niż leczenie zaawansowanej anginy . A Dr powiedział , ze gardło ma bardzo brzydkie
Oczywiście aplikacja leków to koszmar i walka . Nie wiem czy chociaż 1/3 dawki połyka .
Biedusia moja nic łykać nie może i osowiała jest . Nawet ciasteczek nie chce , co u niej jest czymś nie do pomyślenia .
Na szczęście Majeczka zdrowiutka Wszystko z nią ok .
Odseparować nie mam jak jej od reszty , a od Amelki to już w szczególności , bo ta to siostrzyczkę kocha nad życie .
Amelka od drugiej dawki antybiotyku ponoć już nie będzie zarażała , chociaz biorąc pod uwagę ile faktycznie połyka , to pewnie później .
Jak Paula będzie już zdrowa , odczekamy tydzień i będzie zaszczepiona p/grypie .
Nic , uciekam bo jestem skonana . Maja dziś bardzo marudna była , chyba kolejny ząbek daje jej popalić ...albo ta pogoda na nią tak działa . '
Miłego wieczorku
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Aguś oj bidusie dziewczynki Mam nadzieję że szybciutko leki zaczną działać i im się poprawi
Trzymam kciuki za szybkie zwalczenie choroby
Miłego wieczorku
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
my sie tu trzymamy ,ale jak wroce,,, m no ale o tym jeszcze nie mysle
Agus to juz 35 tydz zazdraszczam tez bym tak chciala
milego dnia laski
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
megi no ja też nie chcę myśleć co to będzie jak wrócicie do domu, szczególnie Ty nie powinnaś teraz chorować.
Mam nadzieję że nic Was nie dopadnie.
A bierzesz jakieś witaminy dla ciężarny i jakie?
No kochana tydzień 35 a czuję się jak w 45
Mam nadzieję że zostało mi maksymalnie 4 tygodnie bo więcej nie dam rady
U nas leje, a ja bym się napiła zimnego piwa
Miłego dnia
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
maly spiocha ja zjadlam zapiekanki ,bo mnie naszlo udalo nam sie 40 min tylko , bo zaczelo lac
apropo piwa wiez co mnei tez ciagnie tzn do redlara czy jak to sie pisze , a ja nie nawidze alkoholu szczegolnei piwa
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Musiałam dziś troszkę małą pomęczyć bo mi się nie ruszała ale chyba spała i jak się obudziła to dała mi popalić kopniaczkami
U nas pogoda jest taka że tylko siąść i pić a dla tych co nie mogą to położyć się i spać
Aha miałam Wam pisać, że Paulinka "pyszny, wieloowocowy" tran mulera wypluła w kuchni na kafelki. Wzięłam to powąchałam i myślałam że zwrócę posiłek. Wali tranem jaki nic, nie wiem gdzie ten owocowy zapach
Pisałam też do siostry żeby mi załatwiła z hurtowni jakieś książki Disneya typu Piękna i Bestia lub Zakochany Kundel itp ale takie grubsze jakieś żeby było co poczytać. Te co mamy już przerobiłyśmy i niemal mówię je z pamięci a te Disneya zawsze bardzo lubiłam
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
Agusiu my tez te bajki czytamy i lubimy . Amelka wręcz uwielbia
A z tranem u Nas był całkowity niewypał . Kupiłam cytrynowy i teraz nawet Paula go nie chce , bo jest ohydny
Ja rodzinne dostaję nadal Ty pewnie też będziesz A zas. wychowawczy zabierają , bo niby nie ma możliwości dostawania i kasy z tytułu wychowawczego i macierzyńskiego
A drugie becikowe też dostałam Wypełniłam wniosek tylko .
Oj super , ze to już 35 Jeszcze ostatnia prosta i już Maleńka będzie z Wami
Megi przez pierwsze 12 tyg też tylko kwas przyjmowałam . Ale potem już warto witaminy , zwłaszcza Ty , bo jednak teraz taki paskudny okres się zaczyna
Ami dziś o niebo lepiej Nie gorączkuje tak i żywotna bardzo jest
Paula tak sobie ...zatoki nadal trzymają i chrypę ma .
A Majeczkę katar dopadł Mam nadzieję , ze zdusimy to w zaarodku i nic się nie rozwinie .
Koleżanka w szpitalu na kroplówkach wylądowała , bo rotawirus ją dopadł Ponoć grasuje teraz i szpitale przepełnione .
Miłego popołudnia
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
jeszcze jakies liscie trzeba pozbierac , podsuszyc moze roze porobie z nich i jakies prace zm lodym on lubi takie plastyczne bajery i sie wycisza
Agi apropo kwastu , to zalezy jak wysoka tarczyca wychdozi to nie daje wtedy, cos takiego mi mowil , zobaczymy jak wyniki , leza w kartotece i brak czasu na odebranie , mamcia mi przy okazji ma odebrac
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
agi dobrze że Amisia ma się lepiej, mam nadzieję że Paulince szybko się poprawi a Majeczka nie da się katarkowi.
Kochana czyli rozumiem że dostajesz sam rodzinny czyli te 70zł czy ile to tam jest bo nawet nie wiem?
Widzisz kochana tyle że Ty rodziłaś w czasie jak jeszcze przysługiwał Ci ten rodzinny a ja mogę urodzić jak już się nie będzie należał, chyba że wcześniej uda się złożyć wniosek o nowy. Muszę zerknąć do kiedy to ważne wszystko.
megi ja podobnie jak agi uważam że powinnaś brać witaminy, raz że nieciekawy okres się zaczyna a dwa że nie wszystko dostarczysz z pożywieniem.
Jutro teściowie zabierają Paulinkę do siebie, tak ok 11 będą a potem T ją odbierze jak będzie wracał z pracy. Dziadki spędzą troszkę czasu z wnusią a ja poprasuję i odpocznę troszkę chociaż wiem że będę tęsknić i będę chciała żeby szybko wróciła.
Dziś poprasowałam ubranka i niestety okazuje się że mam strasznie mało tych pierwszych rozmiarów. Wszystko powydawałam i zostały same większe. Może uda się coś dokupić a jak nie to będzie w za dużych, trudno
A i powiem Wam, że już zapomniałam jak nie znoszę prasowania tej drobnicy, masakra. Chyba potem będę prasować tylko te ubranka na wyjścia a te po domu odpuszczę.
Zostały mi jeszcze do wyprasowanie pieluchy tetrowe i flanelowe, ręczniki i rożki, ale to już jutro.
Aha i dzwoniła Pani, że jutro będę mebelki Pytanie tylko kiedy moje domowe chłopy je poskładają? Oby w miarę szybko
Miłego wieczorku
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kochane mamy pierwszą październikową księżniczkę
Urodziła się dzisiaj z samego rana
Zauważyłam że w tym 2013 roku wszystkie miesiące zaczynają rozpakowywać się miesiąc wcześniej.
Ja czekam na teściów, poleniuchuję troszkę i zabieram się za prasowanie.
Miłego dnia
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
leje i leje i deprechy mozna dostac
agus fajeni ze odpoczniejsz troszke od mlodej ja lubie prasowac i skladac male ubranka
mi wlasnie brat poszedl do ZUS-u , bo ja musze miec zaswiadczenie o odprowadzaniu skladek zdrowotnych za rok 2012 :/ ciekawe ile bede czekac ... bo 26 mam skladac papiery na rodzinne nie nawidze tych papierkow i zbieranie wszystkiego ...jeszcze druk musze wziasc ....bo tez nie mam by wypelnic .. heh
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nowy okres rozliczeniowy zaczyna im się w październiku więc nie mogli Ci naliczać wcześniej.