- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agusia,ja ostatnio to samo stwierdziłam z Hańci ubraniami,po czym kupiłam od tej znajomej. No,ale sporo też odłożyłam. Zawsze tak jest i będzie zapewne jeszcze długo,że nasze Maluchy będą miały więcej ubrań od nas. Ja mam może 6 par spodni(wszystkich),a Hańcia luźne 40 Ale przynajmniej prać często nie muszę w obawie,że nie będę miała co jej założyć
A dzisiaj kupiliśmy jej fioletowe Adidasy w Deichmannie. Ostatnio(jakieś dwa tygodnie temu) kupiliśmy jej adidasy w CCC. Założyliśmy łatwo,Hania pobiegała,stwierdziła,że piękne i wzięliśmy. Po czym po długim spacerku zauważyłam czerwone pięty Po tych różowych adidasach były jeszcze dwie pary butów i każde z podobnym efektem. Nie wiem o co chodzi Te co dzisiaj kupiliśmy są super miękkie,w dwóch palcach mogę je zwinąć. Są co prawda z zamszu,ale na pluchę mamy kalosze,więc ok Mam nadzieję,że z Hanuśki nóżkami nic się nie stanie. Nie dość,że są mięciutkie i mają na pięcie tą gąbeczkę to jeszcze są ładne. Niestety nie znalazłam ich na stronie Deichmanna,żeby Wam pokazać. Nie są to takie typowe adidaski sportowe,raczej takie bardziej półbutki. W każdym razie wyglądały na takie co to nie będą sprawiać kłopotów.
Misiek na razie bez zmian. Na wszelki wypadek jednak robi sobie inhalacje,bo ewidentnie coś mu tam przeszkadza w gardełku(z rana szczególnie)i daje mu Bioaron C. Myślę,że w poniedziałek spokojnie pójdzie do przedszkola.
Zaproszenia dla Agi już zapakowane czekają na wysłanie,więc mogę chyba Wam je pokazać,tym bardziej,że Agi już je widziała
Tym kolorowym akcentem żegnam się z Wami dzisiaj i życzę miłego dnia!
Ja zmykam z Hanuśką na słoneczko zaraz,jest tak cieplutko,że żal siedzieć w domu.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Zaproszenie przepiękne Powtorze się chyba z setny raz: Masz talent
Z bucikami dziwna sprawa tak jakby za małe byly. A moze zapiętek ją obcierał bo był za twardy?
Agusiak o ilości ubran Kuby to nie mam co mówić, bo on zaopatrzony w nie do 5 r.ż. Moja mam co rusz mu wysyła. Ostatnio kazałam jej trzymać to u siebie i wysłać kiedy nadejdzie czas bo ja się ledwo już z tym mieszcze w szafach . Oczywiście my z meżem jak u Was po 1 szafie a Kuba zajmuje u siebie w pokoju 4/5 szafy (na cała ściane tak ok 3 m) i komodę
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
Gosia zaproszenia rewelacja i widzę że każde inne, świetny pomysł
Dobrze że udało się Kupić Hanuli odpowiednie buciki bo szkoda nóżek
To dobrze że Wy też tak macie z tymi ubraniami dzieci bo już myślałam że przesadzam i te ubranka są wszędzie, hehehe
My po spotkaniu u Asi bardzo zadowoleni. Mała Paulinka przesłodka a nasza była taka kochana, głaskała ją po główce, rączkach i tak szczerze się cieszyła że aż miałam łzy w oczach.
Potem jak mała zasnęła to Linka zaczęła marudzić, śmiejemy się z T że dlatego bo "zabawka" jej się popsuła, hehehe. Mieliśmy zjeść jeszcze pizzę ale córa kategorycznie zarządziła powrót do domu i nie było dyskusji Pizza więc spakowana na wynoś, dzidzia się obudziła to młoda już iść nie chciała
Potem zahaczyliśmy jeszcze o real i kupiłam kilka bodziaków dla małej z długim rękawem za 5.99zł i gatki za 9.99zł, a rodzice kupili tam gdzie dziś byli kilka pajacy więc na początek już wystarczy
Miłego wieczorku
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
Agusiu cudnie , ze Paulinka tak fajnie do Małej Paulineczki się nastawiła Z siostrzyczką będzie miała jeszcze lepszy kontakt Będzie świetnie .
Pewnie będziesz musiała tak jak Ja mieć oczy dookoła głowy i uważać . U Nas Ami to tak strasznie kocha Majkę , ze chwilami muszę ją stopować , bo zamęczyła by Majusie Od początku dba o nią na swój sposób , miłość okazuje na każdym kroku i jest świetna . Nie było jeszcze sytuacji negatywnej .
Gosiu zaproszeń nie mogę się doczekać , bo zachwyciły mnie od pierwszego wejrzenia . Na żywo pewnie jeszcze ładniejsze ...aż żal je rozdawać hahaha
Fajnie , ze Michałek inhalacje robi bez problemu . Oby mu dziadostwo z gardełka wyszło .
A z nóżkami Hani dziwna sprawa Dobrze , ze te udało się dobrać i jest ok .
Co do ciuchów , to u Nas dziewczynki też mają zdecydowanie najwięcej . Wszystkie trzy Mąż to cały czas mówi , ze mają za dużo i niepotrzebnie kupuję kolejne . Ale to już chyba Nasza kobieca słabość .
Dzisiaj Mama wraca do domu , bo jutro do pracy idzie . Tak mi dziwnie , ze pracuje . Aczkolwiek jej samej dobrze to robi . Tyle lat nie pracowała , a teraz widocznie odżyła .Ale równocześnie strasznie jej brakuje dziewczynek i ubolewa , ze nie może już spędzac z nami tyle czasu .
Jeszcze dzisiaj posiedzę z Małymi w domku , a od jutra już delikatne spacerki
Miłego dnia
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
Agus super ze Paulinka, tak opiekowala sie dzidzia ,
Gosiu oj zaproszenia przelsiczne , cudo, masz talent , dobrze ze misio sie inhaluje , powinno mu byc lepiej , a z butami Hani jakis kosmos , dobrze ze teraz ma dobra pare i moze w niej smigac ..
a apropo ubran , mysmy specjaleni szafe na 2 metry wysoka , podwojna i z 3 szufladami robili, zeby mlodego ubrania bylo gdzie pomiescic , teraz myslismy juz nad kolejna komoda dla dzidziola , bo Tymek ma jedna plus szafe podwojna , ja z s mamy szafe waska i szafke na gorze szafy , a Tymek ma ubran tak do 8 r, Anka - moja szwagierka to maniaczka kupowania swoim dzieciom ma 2 chlopakow i coreczke i w polowie nie sa w stanie wychodzic i Tymek z metkami ma ubrania na strychu to lezy , bo nie mam gdzie tego pomiescic, juz krzycze na nia ze wystarczy , ale ona nie zna umiaru plus Tymkowi na biezaco co lezie do sklepu to cos kupi , juz dzwonila, ze z myszka miki mu pokupowala ubrania
milego dnia
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Hahaha to widzę że wszędzie ubrania dzieci opanowały większość mebli w domu No ja także zapomniałam dodać że oprócz tych szaf to jeszcze dwie komody
Aguś jak się Gosia zgodzi to pomolestuj ją o jeszcze jedno, puste zaproszenie.
Ja zamawiam lub kupuję zawsze jedno więcej, niewypełnione i wklejam Paulince do albumu, będzie miała na pamiątkę Z naszego ślubu też mam zaproszenie żeby potem zobaczyć po latach jak wyglądały
Super, że mama zadowolona z pracy no ale wiadomo, trzeba się przyzwyczaić do wszystkiego. Podziwiam ją że po dłuższej przerwie w ogóle się zdecydowała. Ja to jestem tak przerażona tym faktem że aż cała chodzę na samą myśl. Ale to przez tą "traumę" w tym zakichanym sądzie, bo teraz myślę że żadnej pracy nie będzie lepiej
megi no kombinujcie miejsce na ciuszki maleństwa, kombinujcie bo Wy macie nieco mniejszą przestrzeń więc trzeba coś wymyślić żeby nie zagracić sobie pokoju
T od rana pojechał z wykrywaczem metali, umówił się z jakimś kolegą i szperają w glebie, hehe.
Jak wróci obiecał że skończy te meble, ale oczywiście do biurka przysłali złe boki bo nijak otwory nie pasują.
Ale mówię że nie ma mowy o żadnej reklamacji bo chyba bym sobie w łeb palnęła więc wywierci nowe otwory i tyle.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Miłego dnia kochane
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja juz nie wroce do pracy napewno nei tej
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A miałam Wam pisać że najbardziej mnie wzruszyło jak Paulinka odkąd dowiedziała się jedziemy do dzidziusia, wymyśliła mu piosenkę. Powtarza w kółko mam piosenkę dla dzidzi i śpiewa tak :oczka zamknij już, spij sobie śpij, oczka zamknij swe I nikt jej tego nie uczył sama wymyśliła, oczywiście są różne wersje
Niestety wczoraj się zawstydziła i nie chciała jej zaśpiewać małej Paulince, za to w drodze powrotnej raczyła nas tym w aucie
Sylka a teraz pytanie dla Ciebie Który z tych 4 jest najlepszy Twoim zdaniem?
allegro.pl/romer-kid-nowa-kolekcja-2013-...kow-i3555056096.html
allegro.pl/fotelik-cybex-solution-2013-o...24h-i3544989680.html
allegro.pl/fotelik-samochodowy-cybex-fre...daz-i3557692506.html
allegro.pl/fotelik-recaro-milano-kolekcj...24h-i3564055853.html
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ale slodka piosenka , zeby moj tak w polowie mowil , jak Paulinka
cybex solution wg mnie , z tego co pamietam dobrze w testach wypada , ogolnei recaro tez wiec wybor trudny
jedno co cybex pallas to porazka , ogladalam crash testy
my mamy recaro young sport
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
megi dzięki za opinie Mnie się właśnie ten racaro najbardziej widzi ale to zależy od kasy
T dziś złożył resztę mebli, potem posprzątałam więc z grubsza mamy ten temat z głowy
Coś bym zjadła ale nie wiem co
Miłego wieczorku
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
Agusiu coś się bardzo spieszy tym maluszkom październikowym A wszystko z maluszkami ok ?
Ja jak słyszę o wcześniakach , to gęsiej skórki dostaję No chyba , ze dzidzi mało do terminu brakuje i wszystko jest ok .
Mi to zaraz na myśl przychodzi mój poród i łzy napływają mi same do oczu .
O ranyyyy jaka Palusia słodka !!! Taką wzruszającą piosenkę sama wymyśliła . Cudnie mowa jej się rozwiązała . Ma już bogaty słownik .
Z fotelikami to widze na całego już szalejesz . A na żywo je widziałaś ? Paulinkę przymierzyłaś ?
Kurcze Nas też to niebawem czeka Na samą myśl gęsiej skórki dostaję . Dobrze , ze Ty to teraz przechodzisz , to będę się troszkę kierowała Twoim wyborem Jeśli nie będziesz miała nic przeciwko ? Zrobiłaś już przesiew i przynajmniej niektórymi głowy nie będę sobie zawracała .
Megi przemeblowanie Ci Mąż zrobił ? Może nie będzie tak źle Chociaż mój Mąż jakby coś sam przemeblował , to na bank byłoby do zmiany Zresztą On mnie zna i nawet by nie próbował tego robić poza mną , bo wie , ze i tak potem miałby dodatkową robotę i przemeblowac musiałby tak jak ja chcę
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
My wczoraj Mamę zawieźliśmy i zakupy zrobiliśmy . Udało mi się też kupić fajne spodnie i kolejną kurtkę na zimę dla Amelki . Mam nadzieję , ze będą ok , bo wiecie jak to jest czasami z zakupami na all .
Jeszcze dla Mai muszę coś na zimę upolować .
A co do zaproszeń , to Agus jedno zostanie dla mnie Nie wszystkim dajemy te od Gosi . Mąż powiedział , ze np jego rodzicom bez sensu dawać takie cuda . Oni jak już wiecie to ograniczeni ludzie . Nawet by na to nie spojrzeli i wywalili . Zresztą Oni uważają , ze znają już date , to po co takie ceregiele jak zaproszenia !!! Że to kolejna moja fanaberia . Kupiłam kilka takich zwykłych zaproszeń po 3 zł i osoby ich pokroju dostaną zwykłe .
Szkoda by było Gosi pracy dla takich ludzi .
W ogóle to najchętniej nie zapraszałabym teściowej (ale nie da się ) . Ta hiena na takie okazje to pierwsza leci ...ale tylko ze względu na impreze i alkohol . Sama uroczystość nie specjalnie ją interesuje .
Jak przy chrzcinach Ami powiedziałam jej , ze nie będzie alkoholu , to tak się oburzyła , ze w szoku byłam . Strzeliła mi kazanie , że zawsze się podaje alko na takich imprezach , ze jeszcze nie była na innej , ze wymyślam i głupio robię . Na koniec skwitowała , ze nie przyjdzie , bo chora jest (chyba na łeb ) . Oczywiście w dniu chrzcin jak zobaczyła , ze Mąż wyciągał alkohol , to nagle su....ka ozdrowiała . Brakuje mi juz do niej cierpliwości . Niby widuję ją bardzo rzadko , ale nerwica mnie bierze mimo to .
Miłego dnia
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agusiu nie sprawy jak tylko będę mogła to polecę Ci jakiś fotelik jeśli się sprawdzi. Tylko u nas ten zakup też jakoś ok grudnia może, chyba że wcześniej będzie jakiś pieniądz, ale chcę zrobić rozeznanie i właśnie jechać przymierzyć potem młodą na żywo do fotela w sklepie. Spisuję też ceny bo już widzę że po sklepach jest dużo drożej jednak.
Super, że upolowałaś ubranko dla Ami
Ależ się uśmiałam z Twojego opisu sytuacji z teściową, hahaha
Faktycznie dobrze pomyślałaś z tymi zaproszeniami że kupiłaś kilka zwykłych.
Kochana a z naszymi październikowymi bąblami wszystko okej, już każde w domku. Dziewczyny rodziły ok 37-38 tygodnia więc niemal o czasie
Dziś o 17 jedziemy z psiną na zdjęcie szwów. Ale ona jest niesamowita. W sumie tylko w dzień zabiegu była lekko oszołomiona a potem już normalna Roxy- czyt. wariatka
Musieliśmy ją na smyczy prowadzać bo już biegała, skakała a jeszcze nie było jej wolno, no ale od kilku dni jest w ciągu dnia na dworze i robi co chce bo nie okiełznasz tego psiego żywiołu
A jutro odwiedza mnie koleżanka jeszcze ze studiów to poplotkujemy
Miłego dnia kochane
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Kuba od piątku miał karat i kaszlał co jakiś czas, Nie wiedziałąm czy to od kataru który mu spływa czy cos sie wykluwa i dzis poszliśmy do pediatry. Okazało sie że dobrze że przyszłam bo młody ma zapalenie oskrzeli Oczywiście od raz antybiotyk bo mimoz ze cały czas brał Pulneo coś się dodatkowo po tej gorączce wykluło.
Agi super ze Ami już obkupiona na zime
Co do alkoholu to u nas na chrzcinach był tylko okazjonalny toast. Uwazam że na imprezie z okazji uroczystości dziecka typu chrzest czy komunia alkohol odpada, bo i po co on.
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zdrówka dla Kubusia. Szkoda że antybiotyk poszedł w ruch ale najważniejsze żeby pomógł
Ja poprałam koce i torbę do szpitala, obrałam ziemniaczki na obiad ogóraski na mizerię