BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

11 lata 3 miesiąc temu #749143 przez Gosia_Krupa
Dzień dobry!

Agusia,ja ostatnio to samo stwierdziłam z Hańci ubraniami,po czym kupiłam od tej znajomej. No,ale sporo też odłożyłam. Zawsze tak jest i będzie zapewne jeszcze długo,że nasze Maluchy będą miały więcej ubrań od nas. Ja mam może 6 par spodni(wszystkich),a Hańcia luźne 40 :ohmy: Ale przynajmniej prać często nie muszę w obawie,że nie będę miała co jej założyć :silly:

A dzisiaj kupiliśmy jej fioletowe Adidasy w Deichmannie. Ostatnio(jakieś dwa tygodnie temu) kupiliśmy jej adidasy w CCC. Założyliśmy łatwo,Hania pobiegała,stwierdziła,że piękne i wzięliśmy. Po czym po długim spacerku zauważyłam czerwone pięty :( Po tych różowych adidasach były jeszcze dwie pary butów i każde z podobnym efektem. Nie wiem o co chodzi :unsure: Te co dzisiaj kupiliśmy są super miękkie,w dwóch palcach mogę je zwinąć. Są co prawda z zamszu,ale na pluchę mamy kalosze,więc ok :) Mam nadzieję,że z Hanuśki nóżkami nic się nie stanie. Nie dość,że są mięciutkie i mają na pięcie tą gąbeczkę to jeszcze są ładne. Niestety nie znalazłam ich na stronie Deichmanna,żeby Wam pokazać. Nie są to takie typowe adidaski sportowe,raczej takie bardziej półbutki. W każdym razie wyglądały na takie co to nie będą sprawiać kłopotów.

Misiek na razie bez zmian. Na wszelki wypadek jednak robi sobie inhalacje,bo ewidentnie coś mu tam przeszkadza w gardełku(z rana szczególnie)i daje mu Bioaron C. Myślę,że w poniedziałek spokojnie pójdzie do przedszkola.

Zaproszenia dla Agi już zapakowane czekają na wysłanie,więc mogę chyba Wam je pokazać,tym bardziej,że Agi już je widziała :blink:
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Tym kolorowym akcentem żegnam się z Wami dzisiaj i życzę miłego dnia!

Ja zmykam z Hanuśką na słoneczko zaraz,jest tak cieplutko,że żal siedzieć w domu.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #749244 przez sylka
Gosiu zdrówka dla Michałka :kiss:

Zaproszenie przepiękne :D Powtorze się chyba z setny raz: Masz talent :D

Z bucikami dziwna sprawa tak jakby za małe byly. A moze zapiętek ją obcierał bo był za twardy?

Agusiak o ilości ubran Kuby to nie mam co mówić, bo on zaopatrzony w nie do 5 r.ż. Moja mam co rusz mu wysyła. Ostatnio kazałam jej trzymać to u siebie i wysłać kiedy nadejdzie czas bo ja się ledwo już z tym mieszcze w szafach :P. Oczywiście my z meżem jak u Was po 1 szafie a Kuba zajmuje u siebie w pokoju 4/5 szafy (na cała ściane tak ok 3 m) i komodę

11 lata 3 miesiąc temu #749292 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Gosia zaproszenia rewelacja i widzę że każde inne, świetny pomysł :)

Dobrze że udało się Kupić Hanuli odpowiednie buciki bo szkoda nóżek :)

To dobrze że Wy też tak macie z tymi ubraniami dzieci bo już myślałam że przesadzam i te ubranka są wszędzie, hehehe ;)

My po spotkaniu u Asi bardzo zadowoleni. Mała Paulinka przesłodka a nasza była taka kochana, głaskała ją po główce, rączkach i tak szczerze się cieszyła że aż miałam łzy w oczach.
Potem jak mała zasnęła to Linka zaczęła marudzić, śmiejemy się z T że dlatego bo "zabawka" jej się popsuła, hehehe. Mieliśmy zjeść jeszcze pizzę ale córa kategorycznie zarządziła powrót do domu i nie było dyskusji :P Pizza więc spakowana na wynoś, dzidzia się obudziła to młoda już iść nie chciała :P

Potem zahaczyliśmy jeszcze o real i kupiłam kilka bodziaków dla małej z długim rękawem za 5.99zł i gatki za 9.99zł, a rodzice kupili tam gdzie dziś byli kilka pajacy więc na początek już wystarczy :)

Miłego wieczorku :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #749360 przez agi-p
Dzień dobry :)

Agusiu cudnie , ze Paulinka tak fajnie do Małej Paulineczki się nastawiła :) Z siostrzyczką będzie miała jeszcze lepszy kontakt :) Będzie świetnie .
Pewnie będziesz musiała tak jak Ja mieć oczy dookoła głowy i uważać . U Nas Ami to tak strasznie kocha Majkę , ze chwilami muszę ją stopować , bo zamęczyła by Majusie :P Od początku dba o nią na swój sposób , miłość okazuje na każdym kroku i jest świetna . Nie było jeszcze sytuacji negatywnej .

Gosiu zaproszeń nie mogę się doczekać , bo zachwyciły mnie od pierwszego wejrzenia . Na żywo pewnie jeszcze ładniejsze ...aż żal je rozdawać hahaha :)

Fajnie , ze Michałek inhalacje robi bez problemu . Oby mu dziadostwo z gardełka wyszło .

A z nóżkami Hani dziwna sprawa :( Dobrze , ze te udało się dobrać i jest ok .

Co do ciuchów , to u Nas dziewczynki też mają zdecydowanie najwięcej . Wszystkie trzy :P Mąż to cały czas mówi , ze mają za dużo i niepotrzebnie kupuję kolejne . Ale to już chyba Nasza kobieca słabość .

Dzisiaj Mama wraca do domu , bo jutro do pracy idzie . Tak mi dziwnie , ze pracuje . Aczkolwiek jej samej dobrze to robi . Tyle lat nie pracowała , a teraz widocznie odżyła .Ale równocześnie strasznie jej brakuje dziewczynek i ubolewa , ze nie może już spędzac z nami tyle czasu .

Jeszcze dzisiaj posiedzę z Małymi w domku , a od jutra już delikatne spacerki :)

Miłego dnia :)

11 lata 3 miesiąc temu #749377 przez megi23
hej laski
Agus super ze Paulinka, tak opiekowala sie dzidzia ,:)

Gosiu oj zaproszenia przelsiczne , cudo, masz talent :laugh: , dobrze ze misio sie inhaluje , powinno mu byc lepiej , a z butami Hani jakis kosmos , dobrze ze teraz ma dobra pare i moze w niej smigac ..

a apropo ubran , mysmy specjaleni szafe na 2 metry wysoka , podwojna i z 3 szufladami robili, zeby mlodego ubrania bylo gdzie pomiescic , teraz myslismy juz nad kolejna komoda dla dzidziola , bo Tymek ma jedna plus szafe podwojna , ja z s mamy szafe waska i szafke na gorze szafy , a Tymek ma ubran tak do 8 r, Anka - moja szwagierka to maniaczka kupowania swoim dzieciom ma 2 chlopakow i coreczke i w polowie nie sa w stanie wychodzic i Tymek z metkami ma ubrania :) na strychu to lezy , bo nie mam gdzie tego pomiescic, juz krzycze na nia ze wystarczy , ale ona nie zna umiaru :laugh: plus Tymkowi na biezaco co lezie do sklepu to cos kupi , juz dzwonila, ze z myszka miki mu pokupowala ubrania :silly:

milego dnia :)

11 lata 3 miesiąc temu #749393 przez Agusiak
dzień dobry :)

Hahaha to widzę że wszędzie ubrania dzieci opanowały większość mebli w domu :) No ja także zapomniałam dodać że oprócz tych szaf to jeszcze dwie komody :lol:

Aguś jak się Gosia zgodzi to pomolestuj ją o jeszcze jedno, puste zaproszenie.
Ja zamawiam lub kupuję zawsze jedno więcej, niewypełnione i wklejam Paulince do albumu, będzie miała na pamiątkę ;) Z naszego ślubu też mam zaproszenie żeby potem zobaczyć po latach jak wyglądały :lol:
Super, że mama zadowolona z pracy no ale wiadomo, trzeba się przyzwyczaić do wszystkiego. Podziwiam ją że po dłuższej przerwie w ogóle się zdecydowała. Ja to jestem tak przerażona tym faktem że aż cała chodzę na samą myśl. Ale to przez tą "traumę" w tym zakichanym sądzie, bo teraz myślę że żadnej pracy nie będzie lepiej :( :(

megi no kombinujcie miejsce na ciuszki maleństwa, kombinujcie bo Wy macie nieco mniejszą przestrzeń więc trzeba coś wymyślić żeby nie zagracić sobie pokoju ;)

T od rana pojechał z wykrywaczem metali, umówił się z jakimś kolegą i szperają w glebie, hehe.
Jak wróci obiecał że skończy te meble, ale oczywiście do biurka przysłali złe boki bo nijak otwory nie pasują.
Ale mówię że nie ma mowy o żadnej reklamacji bo chyba bym sobie w łeb palnęła więc wywierci nowe otwory i tyle.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Miłego dnia kochane :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #749395 przez megi23
spokojnie agus , s juz przemeblowal pokoj bez mojej zgody , az sie kwurzylam , bo mam inne plany , jak wroce zrobie po swojemu , z BRW chcemy taka dlugi regal , tam sa 2 komody i polki , wyrwal mammie z gazety , jak nie bedzie , damy na zamowienie niech nam zrobia: :silly:

ja juz nie wroce do pracy :P napewno nei tej :silly:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #749402 przez Agusiak
o matko chyba bym udusiła T jakby coś przemeblował bez mojej wiedzy :ohmy: :lol: :P

A miałam Wam pisać że najbardziej mnie wzruszyło jak Paulinka odkąd dowiedziała się jedziemy do dzidziusia, wymyśliła mu piosenkę. Powtarza w kółko mam piosenkę dla dzidzi i śpiewa tak :oczka zamknij już, spij sobie śpij, oczka zamknij swe :) I nikt jej tego nie uczył sama wymyśliła, oczywiście są różne wersje :P
Niestety wczoraj się zawstydziła i nie chciała jej zaśpiewać małej Paulince, za to w drodze powrotnej raczyła nas tym w aucie ;)

Sylka a teraz pytanie dla Ciebie :P Który z tych 4 jest najlepszy Twoim zdaniem?
allegro.pl/romer-kid-nowa-kolekcja-2013-...kow-i3555056096.html
allegro.pl/fotelik-cybex-solution-2013-o...24h-i3544989680.html
allegro.pl/fotelik-samochodowy-cybex-fre...daz-i3557692506.html
allegro.pl/fotelik-recaro-milano-kolekcj...24h-i3564055853.html

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #749407 przez megi23
niech robi co chce dopoki ja tego nie widze i mnei nie ma , ja zrobie po swojemu jak wroce :silly:
ale slodka piosenka , zeby moj tak w polowie mowil , jak Paulinka :P

cybex solution wg mnie , z tego co pamietam dobrze w testach wypada :), ogolnei recaro tez wiec wybor trudny :silly:
jedno co cybex pallas to porazka , ogladalam crash testy :(

my mamy recaro young sport :)

11 lata 3 miesiąc temu #749724 przez Agusiak
dobry wieczór :)

megi dzięki za opinie :) Mnie się właśnie ten racaro najbardziej widzi ale to zależy od kasy ;)

T dziś złożył resztę mebli, potem posprzątałam więc z grubsza mamy ten temat z głowy :)

Coś bym zjadła ale nie wiem co :S

Miłego wieczorku :)

11 lata 3 miesiąc temu #749747 przez Agusiak
kochane mamy drugiego dzieciaczka wrześniowo- październikowego :lol: :lol:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #749807 przez agi-p
Dzień dobry :)

Agusiu coś się bardzo spieszy tym maluszkom październikowym :) A wszystko z maluszkami ok ?
Ja jak słyszę o wcześniakach , to gęsiej skórki dostaję :( No chyba , ze dzidzi mało do terminu brakuje i wszystko jest ok .
Mi to zaraz na myśl przychodzi mój poród i łzy napływają mi same do oczu .

O ranyyyy jaka Palusia słodka !!! Taką wzruszającą piosenkę sama wymyśliła . Cudnie mowa jej się rozwiązała . Ma już bogaty słownik .

Z fotelikami to widze na całego już szalejesz . A na żywo je widziałaś ? Paulinkę przymierzyłaś ?
Kurcze Nas też to niebawem czeka :( Na samą myśl gęsiej skórki dostaję . Dobrze , ze Ty to teraz przechodzisz , to będę się troszkę kierowała Twoim wyborem :) Jeśli nie będziesz miała nic przeciwko ? Zrobiłaś już przesiew i przynajmniej niektórymi głowy nie będę sobie zawracała .

Megi przemeblowanie Ci Mąż zrobił ? Może nie będzie tak źle :P Chociaż mój Mąż jakby coś sam przemeblował , to na bank byłoby do zmiany :p Zresztą On mnie zna i nawet by nie próbował tego robić poza mną , bo wie , ze i tak potem miałby dodatkową robotę i przemeblowac musiałby tak jak ja chcę :P

My wczoraj Mamę zawieźliśmy i zakupy zrobiliśmy . Udało mi się też kupić fajne spodnie i kolejną kurtkę na zimę dla Amelki . Mam nadzieję , ze będą ok , bo wiecie jak to jest czasami z zakupami na all .
Jeszcze dla Mai muszę coś na zimę upolować .

A co do zaproszeń , to Agus jedno zostanie dla mnie :) Nie wszystkim dajemy te od Gosi . Mąż powiedział , ze np jego rodzicom bez sensu dawać takie cuda . Oni jak już wiecie to ograniczeni ludzie . Nawet by na to nie spojrzeli i wywalili . Zresztą Oni uważają , ze znają już date , to po co takie ceregiele jak zaproszenia !!! Że to kolejna moja fanaberia . Kupiłam kilka takich zwykłych zaproszeń po 3 zł i osoby ich pokroju dostaną zwykłe .
Szkoda by było Gosi pracy dla takich ludzi .
W ogóle to najchętniej nie zapraszałabym teściowej (ale nie da się ) . Ta hiena na takie okazje to pierwsza leci ...ale tylko ze względu na impreze i alkohol . Sama uroczystość nie specjalnie ją interesuje .
Jak przy chrzcinach Ami powiedziałam jej , ze nie będzie alkoholu , to tak się oburzyła , ze w szoku byłam . Strzeliła mi kazanie , że zawsze się podaje alko na takich imprezach , ze jeszcze nie była na innej , ze wymyślam i głupio robię . Na koniec skwitowała , ze nie przyjdzie , bo chora jest (chyba na łeb ) . Oczywiście w dniu chrzcin jak zobaczyła , ze Mąż wyciągał alkohol , to nagle su....ka ozdrowiała . Brakuje mi juz do niej cierpliwości . Niby widuję ją bardzo rzadko , ale nerwica mnie bierze mimo to .

Miłego dnia :)

11 lata 3 miesiąc temu #749849 przez Agusiak
dzień dobry :)

Agusiu nie sprawy jak tylko będę mogła to polecę Ci jakiś fotelik jeśli się sprawdzi. Tylko u nas ten zakup też jakoś ok grudnia może, chyba że wcześniej będzie jakiś pieniądz, ale chcę zrobić rozeznanie i właśnie jechać przymierzyć potem młodą na żywo do fotela w sklepie. Spisuję też ceny bo już widzę że po sklepach jest dużo drożej jednak.

Super, że upolowałaś ubranko dla Ami :)

Ależ się uśmiałam z Twojego opisu sytuacji z teściową, hahaha :lol:
Faktycznie dobrze pomyślałaś z tymi zaproszeniami że kupiłaś kilka zwykłych.

Kochana a z naszymi październikowymi bąblami wszystko okej, już każde w domku. Dziewczyny rodziły ok 37-38 tygodnia więc niemal o czasie :)

Dziś o 17 jedziemy z psiną na zdjęcie szwów. Ale ona jest niesamowita. W sumie tylko w dzień zabiegu była lekko oszołomiona a potem już normalna Roxy- czyt. wariatka ;)
Musieliśmy ją na smyczy prowadzać bo już biegała, skakała a jeszcze nie było jej wolno, no ale od kilku dni jest w ciągu dnia na dworze i robi co chce bo nie okiełznasz tego psiego żywiołu ;)

A jutro odwiedza mnie koleżanka jeszcze ze studiów to poplotkujemy :)

Miłego dnia kochane ;)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #750128 przez sylka
Agusiak co do fotelików to my mamy jak Megi Recaro Young Sport i jestem bardzo zadowolona. Takze Recaro jako markę mogę śmiało polecić i dobrze wypadaja w testach. Z pokazanych przez ciebie linkóebyłabym skłonna kupić: Recaro Milano i Cybex Solution- sami kupilibyśmy go gdyby Kuba jeździł we wczesniejszym pozyczonym od szwagierki Bebeconfort Iseoss TT 9-18 kg. Oddaliśmy go bo Maja wyrosła z naszego 0-13 kg Dumbo.

Kuba od piątku miał karat i kaszlał co jakiś czas, Nie wiedziałąm czy to od kataru który mu spływa czy cos sie wykluwa i dzis poszliśmy do pediatry. Okazało sie że dobrze że przyszłam bo młody ma zapalenie oskrzeli :( Oczywiście od raz antybiotyk bo mimoz ze cały czas brał Pulneo coś się dodatkowo po tej gorączce wykluło.

Agi super ze Ami już obkupiona na zime :D

Co do alkoholu to u nas na chrzcinach był tylko okazjonalny toast. Uwazam że na imprezie z okazji uroczystości dziecka typu chrzest czy komunia alkohol odpada, bo i po co on.

11 lata 3 miesiąc temu #750143 przez Agusiak
Sylka dzięki za opinie bo oprócz wiadomo bezpieczeństwa muszę patrzeć także na cenę, a te na all są w miarę w przyzwoitych cenach. Postaram się namówić T na tego recaro jednak.

Zdrówka dla Kubusia. Szkoda że antybiotyk poszedł w ruch ale najważniejsze żeby pomógł :)

Ja poprałam koce i torbę do szpitala, obrałam ziemniaczki na obiad ogóraski na mizerię :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka