- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
Właśnie kurier przywiózł rożek dla małej
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Agusiak pokazuj rożek
hahahah co do SN boli jak cholera, ale nie ma do czego porównać bólu. Pamiętam ze jak parłam to tylko powtarzałąm sobie w myślach (zaciskajac zęby) o cholera! Przyj a już nie będzie boleć!
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Rożek świetny, ja mam inny czeka na 2 bobasa (wygrałam jak Kubuś był już wiekszy- taki jak na tym foto www.e-meblus.pl/Zestaw_Marcin_z_szuflada...escieradelko-63.html ), bo przy Kubie miałam tylko otulacz do ciaśniejszego zawinięcia. Od małego młodego nosiłam normalnie
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agusia,rożek ładny Chociaż ja też nie używałam rożka podobnie jak Sylka. Dla Micha miałam,ale nie zawijałam go w niego tylko luźno w nim brałam,żeby główka nie leżała mi na ręce tylko na rożku,no i służył jako kocyk. U Hani bez skrępowania. Nosiłam ją normalnie,ale miałam też otulaczek z Motherhood,który jej bardzo odpowiadał
Sylka,Kubuś w tych czapach z daszkiem jak skate wygląda,bo one wszystkie te daszki takie wielkie mają. Ale przedszkolak pierwsza klasa
Megi łóżko bardzo fajne. Ja od piętrowego zdecydowanie bardziej preferuję takie jakie mamy. Nie martwię się,że łobuziara wypadnie,a nawet jakby chciała przez sen zleźć z tego łóżka to po drodze ma Michała No,ale nie w głowie jej to. Łóżko odpowiada i jednemu i drugiemu
Agi,dobrze,że nie oskubali Ci portfela Ja to już się martwię przyszłorocznymi wydatkami Chyba zrobię jakąś skarbonkę na wydatki,bo jak słyszałam ile kosztują podręczniki to mnie brzuch rozbolał,a gdzie jeszcze wyprawka?! A jak Hanię poślemy do przedszkola to jeszcze jej wpisowe i wyprawka to całą wypłatę będziemy musieli oddać
Co do zaproszeń to mam nadzieję,że będą się podobać Mam ogólny zarys w głowie(chyba) Muszę tylko jeszcze coś zakupić A te dwie kartki to dla rodziców podziękowania przy okazji ślubu(bo chyba Ty Agusia pytałaś o to). Muszę jeszcze tylko koperty zmontować(bo się jeszcze nie dorobiłam)i gokowe(jak mówi Hanuśka). We wtorek lub środę przyjedzie po nie siostra. Zawsze to dobry pretekst do odwiedzin
Mąż poszedł do kolegi na mecz,więc ja znowu sama z łobuzami,ale sprawnie ich wykąpałam i przyszykowałam do snu,a od Michałka po długim czasie usłyszałam wytęsknione "kocham Cię mamo"
Hanuśka natomiast pięknie poszła w dzień spać pozwalając tym samym zrobić mi to samo W nocy się budziła i nie dała spokojnie pospać a musiałam wstać z mężem,bo odhaczkę miałam. Zaprowadziłam Michałka do przedszkola i poszłam do UP. Kiedy wróciłam do domu czułam się fatalnie. Bolała mnie głowa,piekły oczy(ogólnie strasznie mi się chciało spać)i było mi zimno. Zdrzemnęłyśmy się z Hańcią i poszłyśmy na ogród bo dziadek zmontował Hani zjeżdżalnię(bo ta ostatnio targała cegłówki i budowała sobie zjeżdżalnie,po czym na tych cegłówkach robiła "siup" i "ślizg"). Mąż miał odebrać Micha z przedszkola,ale zadzwonił żebym ja to zrobiła,więc heja do domu się uszykować i na autobus. Nic w tym domu dzisiaj prawie nie pobyłam. A teraz to jestem tak zmęczona i śpiąca,że wyłączam kompa i idę w kimono. Weszłąm w sumie tylko po to,żeby Was tu poczytać i coś skrobnąć
Agusia,no ja przytaknę,że poród sn boli niewyobrażalnie,ale po dwóch(a drugi był po stokroć gorszy niż pierwszy)jestem w stanie stwierdzić,że zdecydowałabym się na sn gdybym miała do wyboru cesarka i naturalny. A jeżeli chodzi o parte,Sylka, to u mnie luzik,jeżeli mogę tak powiedzieć. Parcie dawało mi ulgę(chociaż to ledwie dwa skurcze-10 minut),gorszy ból był wcześniej.
No nic,uciekam do spania! Dobrej nocy!
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U nas żaden otulacz by się nie sprawdził bo Paulina nie znosi krępowania. Już w szpitalu na noworodkach z tego słynęła, wszystkie dzieci pięknie pozawijane leżały a moja córcia rączki miała na wierzchu i nie dała się zamotać
Dobranoc
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
Agusiu no przelewki sie skończyły dzieciakom Ale powiem Wam , ze ta młodzież naprawdę tragiczna !!! Jest u Pauli w klasie dziewczyna , która pali już fajki !!! I namawia inne laski . Na szczęście Paula mądra i nie da sobie namieszać w głowie . Ta Vanessa ciągnie dziewczyny na przerwie na pole (mimo , ze jest zakaz wychodzenia) ,żeby zajarać . Pauliś mówi , ze niektóre z nią idą , bo nie potrafią jej odmówić i boją się , ze nie będą na topie !
A Paula ma to w 4 literach i mówi tym dziewczynom , ze gówniarsko się zachowują .
Oj faktycznie skończyło się przedszkole
A co do tego skurczu , to poród sn będzie z pewnością jeszcze gorszy . Ja przeżyłam tearz przy Majce takie skurcze w dzień porodu , ze dziękuję . Chociaż to też zależy od kobiety , bo znam takie , które na poród wcale nie narzekały
A rodziłabyś ze znieczuleniem ?
Kochana słownictwem się nie przejmuj Oni tam z łaciną są zapoznani
Rożek śliczny
Megi u mnie też mowy nie było o spaniu do 3 r.ż w łóżeczku ! Amelka w łóżku śpi pięknie . Nie wiem jakby się pomieściła w łóżeczku . No i wydaje mi się , ze śmiesznie by wyglądała teraz .
A powiem Ci , ze Amelka też wędrowiec była i w łóżeczku wiecznie się obracała na każdą stronę . A w swoim łózku śpi fajnie . Drewniane ma .
Jakbym kupowała drugi raz , to kupiłabym zwykłe drewniane jak Agusia czy Gosia . Jednak takie praktyczniejsze i nie ma ryzyka , ze dziecku się znudzi wzorek , bo będzie zbyt dziecinne .
Nasze typowo dziewczęce , ale po Ami jeszcze Maja je początkowo wykorzysta , wiec luz
Sylka Kuba jest świetny Super wygląda w tym plecaczku i z tą wielką Myszką
Rewelacyjnie z tym wygranym rożkiem Ty to masz szczęście do takich rzeczy
Gosiu jak mam Ci to zdjecie przesłać ?
Ale cudownymi słowami Cię Michaś uraczył Czekam z utęsknieniem na podobne
A Hania jaka kochana I pospałyście sobie w jednym czasie Chyba wyczuła , ze Mamusia musi odpocząć
Miałaś zalatany dzionek . Fajnie , ze jeszcze siłę dla Nas znalazłaś
Ja wczoraj padłam jak zabita . Cały dzień z Mają na rękach latała . W międzyczasie zajmując się sprzątaniem i Amelką . Całe szczęście ,ze Amusia tak cudnie sama się bawi i wymyśla sobie zabawy .
Jestem pewna , ze Majusi ząbki w kość dają Jestem zdziwiona , bo szybko ! Moje dziewczynki raczej późno ząbkowały .
Majka ma już pęknięte i białe dziąsełko na dole.
Męczy się strasznie . Dziś jade do apteki kupić żel , bo widzę że pcha wszystko do buziaka i ją swędzi .
Mąż dziś jedzie na urodziny brata .... męski wieczór mają Zła jestem , bo jutro do wesołego miasteczka jedziemy ,a ten pewnie będzie zdychał . Już wiem , ze kierowcą będę na bank .
Miłego dnia
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
o sn moze nie bede sie wypowiadac by Agusi nie straszyc co ja przeszlam ulala ale moze 2 bedzie lzejszy i mam nadzieje ze s znowu zdazy
gosiu mozesz pokazac jakie masz lozko ?? cos ala wysuwane ??? jedno pod drugim czy cos innego ??
my niedawno ze spaceru nr 1 wrocilismy , kupilam mlodemu pedzle do farb i bedziemy pozniej malowac
ja uzywalam rozna dlugoo spal w nim nawet bo on musial byc scisniety wtedy spal spokojnie
Agi tymkowi od 4 miesiaca zeby w dupke dawaly przeszlam gehenne a wyszedl dopiero 1 w dniu urodzin 1 i zabkowanie to bylo najgorsze kazdy zab strasznie przechodzil , nieraz szlo kilka naraz to szlo oszalec , camilia szla w ruch i czopki ...
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
agi to jakaś masakra z tą dziewuchą w Pauli szkole. Dobrze, że masz taką mądrą córkę.
Ale jak tak sięgnę pamięcią to u mnie w podstawówce też było sporo osób, w tym dziewczyn które paliły papierosy więc wiekowo tak samo. Chodzili na przerwach za garaże i tam jarali faje Więc chyba w każdym pokoleniu są tacy ludzie.
Biedna Majcia, mam nadzieję że żelik jej ulży
Kochana oczywiście że będę prosić o znieczulenie, raczej nie wyobrażam sobie bez tego.
A dziś robiłam porządki, wywalałam wszystko jak leci bez sentymentów i znalazłam wypis ze szpitala z cc z Linką. Cieszę się, bo będę go mieć przy sobie jak pójdę do szpitala.
megi Paulinka jeszcze nie malowała farbkami, ale muszę pomyśleć żeby jej jakieś kupić, tylko obawiam się o skutki tych zabaw
My właśnie wróciliśmy od mojej siostry i było na prawdę bardzo miło, smacznie i wesoło. Uśmialiśmy się tak jak już dawno nie. Posiedzielibyśmy jeszcze dłużej ale ja już długo nie wysiedzę no i spać mi się bardzo już chciało.
Siostra zadowolona z prezentu
Śpijcie dobrze
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agi zazdraszczam u mnei nie ma znieczulenia , chodz zapytam doktorka, moze w koncu maja
afus super ze spotkanie z siostra ci sie udalo i prezent sie podobal
Tymcio juz malowal farbami po sobie i papierze i byla niezla frajda tu dywany nie ma to jak cos parkiet sie umyje , poza tym babcia pozwala nam szalec z czym sie da hahah
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
My mieliśmy dziś mega gospodarczą niedzielę
Zrobiliśmy z T takie porządki, że wszystkie szafki z jednego pokoju mam puste i do swojej dyspozycji Nie potrzeba więc nowych mebli, wystarczy porządne sprzątanie
Ale na koniec miła kolacyjka z rodzicami, kiełbaska z ogniska i inne smakołyki bo pogoda dziś na prawdę piękna.
Miłego wieczorku
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a oto relacja z malowania wczoraj farbkami
musze mu znowu bloki pokupowac bo juz wymalowal i wyrysowal tamte
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Już po weekendzie i wszystko wraca do normalnego rytmu
Dobrze mi się dziś spało i Paulince też bo znowu pobudka o 8.30
megi fotki super
Paulina ostatnio też przytargała jakieś kasztany jak ja byłam u lekarza a oni chodzili gdzieś z dziadkiem i właśnie tata mówił że mało kasztanów i nie było co zbierać.
Ja już po śniadanku, Paulinka kończy swoje, robię kawkę i idziemy leniuchować
Miłego dnia
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tymek mały artysta rośnie Też mamy te farbki do malowania rączkami. Fajnę sa bo łatwo dziecko po nich domyć
Kuba w szatni tyci marudził, ale jak tylko otworzyłam sale, Pani go zawołała i zobaczył dzieci jak się bawią z Paniami od raz popędził do nich.Póżniej z dywanu zrobił mi papa i tyle mnie było na sali Niedawno wróciłam do domu. NAlatałam się po urzedach, na szczęscie pozałatwiałąm mamie wszystkie sprawy
Ja dziś mam dzień lenia Musze tylko uzupełnić mamie do końca wniosek o emeryturę i w środę zanieść do ZUSu. A tak obiad zrobiony, posprzatane i mam labe po maratonie urzedowym
Pogoda super iscie wiosenna Z rana co prawda chłodno jest i Kuba ma kurtkę zakładana ale po południu sama bluzeczka chyba w zupełności wystarczy.
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ale wczoraj było pięknie i mam nadzieję że ta dzisiejsza pogoda to tylko takie chwilowe pogorszenie.