BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

11 lata 4 miesiąc temu #739576 przez Agusiak
laski przed chwilą złapał mnie taki skurcz, zgięło mnie w pół i ledwo po no spę się doczołgałam. Powiem Wam ,że pierdziele poród sn, jak to ma boleć jeszcze bardziej, hehehe :silly: :blink: :P :laugh:

Właśnie kurier przywiózł rożek dla małej :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #739643 przez sylka

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Agusiak pokazuj rożek :D

hahahah co do SN boli jak cholera, ale nie ma do czego porównać bólu. Pamiętam ze jak parłam to tylko powtarzałąm sobie w myślach (zaciskajac zęby) o cholera! Przyj a już nie będzie boleć! :D

11 lata 4 miesiąc temu #739838 przez Agusiak
Dobry wieczór :)

Sylka przedszkolaczek cudny!!! :lol:
U nas ten plecaczek też się sprawdza, chociaż mógłby być ciut większy ;)

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Rożek taki ;)

Miłego wieczorku mamusie :)
Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #739845 przez sylka
No mógłby być, ale spoko dziś weszły nam do niego spodenki na zmianę :)

Rożek świetny, ja mam inny czeka na 2 bobasa (wygrałam jak Kubuś był już wiekszy- taki jak na tym foto www.e-meblus.pl/Zestaw_Marcin_z_szuflada...escieradelko-63.html ), bo przy Kubie miałam tylko otulacz do ciaśniejszego zawinięcia. Od małego młodego nosiłam normalnie :)

11 lata 4 miesiąc temu #739906 przez Gosia_Krupa
Dobry wieczór!

Agusia,rożek ładny :) Chociaż ja też nie używałam rożka podobnie jak Sylka. Dla Micha miałam,ale nie zawijałam go w niego tylko luźno w nim brałam,żeby główka nie leżała mi na ręce tylko na rożku,no i służył jako kocyk. U Hani bez skrępowania. Nosiłam ją normalnie,ale miałam też otulaczek z Motherhood,który jej bardzo odpowiadał :)

Sylka,Kubuś w tych czapach z daszkiem jak skate wygląda,bo one wszystkie te daszki takie wielkie mają. Ale przedszkolak pierwsza klasa :)

Megi łóżko bardzo fajne. Ja od piętrowego zdecydowanie bardziej preferuję takie jakie mamy. Nie martwię się,że łobuziara wypadnie,a nawet jakby chciała przez sen zleźć z tego łóżka to po drodze ma Michała :silly: No,ale nie w głowie jej to. Łóżko odpowiada i jednemu i drugiemu :D

Agi,dobrze,że nie oskubali Ci portfela :blink: Ja to już się martwię przyszłorocznymi wydatkami :dry: Chyba zrobię jakąś skarbonkę na wydatki,bo jak słyszałam ile kosztują podręczniki to mnie brzuch rozbolał,a gdzie jeszcze wyprawka?! A jak Hanię poślemy do przedszkola to jeszcze jej wpisowe i wyprawka to całą wypłatę będziemy musieli oddać :ohmy:

Co do zaproszeń to mam nadzieję,że będą się podobać :) Mam ogólny zarys w głowie(chyba) :) Muszę tylko jeszcze coś zakupić :) A te dwie kartki to dla rodziców podziękowania przy okazji ślubu(bo chyba Ty Agusia pytałaś o to). Muszę jeszcze tylko koperty zmontować(bo się jeszcze nie dorobiłam)i gokowe(jak mówi Hanuśka). We wtorek lub środę przyjedzie po nie siostra. Zawsze to dobry pretekst do odwiedzin :)

Mąż poszedł do kolegi na mecz,więc ja znowu sama z łobuzami,ale sprawnie ich wykąpałam i przyszykowałam do snu,a od Michałka po długim czasie usłyszałam wytęsknione "kocham Cię mamo" :blush:

Hanuśka natomiast pięknie poszła w dzień spać pozwalając tym samym zrobić mi to samo :) W nocy się budziła i nie dała spokojnie pospać :( a musiałam wstać z mężem,bo odhaczkę miałam. Zaprowadziłam Michałka do przedszkola i poszłam do UP. Kiedy wróciłam do domu czułam się fatalnie. Bolała mnie głowa,piekły oczy(ogólnie strasznie mi się chciało spać)i było mi zimno. Zdrzemnęłyśmy się z Hańcią i poszłyśmy na ogród bo dziadek zmontował Hani zjeżdżalnię(bo ta ostatnio targała cegłówki i budowała sobie zjeżdżalnie,po czym na tych cegłówkach robiła "siup" i "ślizg"). Mąż miał odebrać Micha z przedszkola,ale zadzwonił żebym ja to zrobiła,więc heja do domu się uszykować i na autobus. Nic w tym domu dzisiaj prawie nie pobyłam. A teraz to jestem tak zmęczona i śpiąca,że wyłączam kompa i idę w kimono. Weszłąm w sumie tylko po to,żeby Was tu poczytać i coś skrobnąć :)

Agusia,no ja przytaknę,że poród sn boli niewyobrażalnie,ale po dwóch(a drugi był po stokroć gorszy niż pierwszy)jestem w stanie stwierdzić,że zdecydowałabym się na sn gdybym miała do wyboru cesarka i naturalny. A jeżeli chodzi o parte,Sylka, to u mnie luzik,jeżeli mogę tak powiedzieć. Parcie dawało mi ulgę(chociaż to ledwie dwa skurcze-10 minut),gorszy ból był wcześniej.

No nic,uciekam do spania! Dobrej nocy!

11 lata 4 miesiąc temu #739940 przez Agusiak
Gosia ja właśnie rożka używałam jako usztywnienia przy noszeniu, młoda rodziła się na lato więc jej nie opatulałam nim, ale leżała na nim na kanapie i w ogóle w większości miejsc :P
U nas żaden otulacz by się nie sprawdził bo Paulina nie znosi krępowania. Już w szpitalu na noworodkach z tego słynęła, wszystkie dzieci pięknie pozawijane leżały a moja córcia rączki miała na wierzchu i nie dała się zamotać :)

Dobranoc :)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #740000 przez agi-p
Dzień dobry :)

Agusiu no przelewki sie skończyły dzieciakom :P Ale powiem Wam , ze ta młodzież naprawdę tragiczna !!! Jest u Pauli w klasie dziewczyna , która pali już fajki !!! I namawia inne laski . Na szczęście Paula mądra i nie da sobie namieszać w głowie . Ta Vanessa ciągnie dziewczyny na przerwie na pole (mimo , ze jest zakaz wychodzenia) ,żeby zajarać . Pauliś mówi , ze niektóre z nią idą , bo nie potrafią jej odmówić i boją się , ze nie będą na topie !
A Paula ma to w 4 literach i mówi tym dziewczynom , ze gówniarsko się zachowują .
Oj faktycznie skończyło się przedszkole :P

A co do tego skurczu , to poród sn będzie z pewnością jeszcze gorszy . Ja przeżyłam tearz przy Majce takie skurcze w dzień porodu , ze dziękuję . Chociaż to też zależy od kobiety , bo znam takie , które na poród wcale nie narzekały :P
A rodziłabyś ze znieczuleniem ?
Kochana słownictwem się nie przejmuj :P Oni tam z łaciną są zapoznani :P :)

Rożek śliczny :)

Megi
u mnie też mowy nie było o spaniu do 3 r.ż w łóżeczku ! Amelka w łóżku śpi pięknie . Nie wiem jakby się pomieściła w łóżeczku . No i wydaje mi się , ze śmiesznie by wyglądała teraz .

A powiem Ci , ze Amelka też wędrowiec była i w łóżeczku wiecznie się obracała na każdą stronę . A w swoim łózku śpi fajnie . Drewniane ma .
Jakbym kupowała drugi raz , to kupiłabym zwykłe drewniane jak Agusia czy Gosia . Jednak takie praktyczniejsze i nie ma ryzyka , ze dziecku się znudzi wzorek , bo będzie zbyt dziecinne .
Nasze typowo dziewczęce , ale po Ami jeszcze Maja je początkowo wykorzysta , wiec luz :)

Sylka
Kuba jest świetny :) Super wygląda w tym plecaczku i z tą wielką Myszką :)

Rewelacyjnie z tym wygranym rożkiem :) Ty to masz szczęście do takich rzeczy :)

Gosiu jak mam Ci to zdjecie przesłać ?

Ale cudownymi słowami Cię Michaś uraczył :) Czekam z utęsknieniem na podobne :)
A Hania jaka kochana :) I pospałyście sobie w jednym czasie :) Chyba wyczuła , ze Mamusia musi odpocząć :)

Miałaś zalatany dzionek . Fajnie , ze jeszcze siłę dla Nas znalazłaś :)

Ja wczoraj padłam jak zabita . Cały dzień z Mają na rękach latała . W międzyczasie zajmując się sprzątaniem i Amelką . Całe szczęście ,ze Amusia tak cudnie sama się bawi i wymyśla sobie zabawy .
Jestem pewna , ze Majusi ząbki w kość dają :( Jestem zdziwiona , bo szybko ! Moje dziewczynki raczej późno ząbkowały .
Majka ma już pęknięte i białe dziąsełko na dole.
Męczy się strasznie . Dziś jade do apteki kupić żel , bo widzę że pcha wszystko do buziaka i ją swędzi .

Mąż dziś jedzie na urodziny brata .... męski wieczór mają :( Zła jestem , bo jutro do wesołego miasteczka jedziemy ,a ten pewnie będzie zdychał . Już wiem , ze kierowcą będę na bank .

Miłego dnia :)

11 lata 4 miesiąc temu #740059 przez megi23
hej laski :)
o sn moze nie bede sie wypowiadac by Agusi nie straszyc co ja przeszlam ulala ale moze 2 bedzie lzejszy i mam nadzieje ze s znowu zdazy :silly:

gosiu mozesz pokazac jakie masz lozko ?? cos ala wysuwane ??? jedno pod drugim czy cos innego ??

my niedawno ze spaceru nr 1 wrocilismy , kupilam mlodemu pedzle do farb i bedziemy pozniej malowac :)
ja uzywalam rozna dlugoo spal w nim nawet :) bo on musial byc scisniety wtedy spal spokojnie :)

Agi tymkowi od 4 miesiaca zeby w dupke dawaly przeszlam gehenne a wyszedl dopiero 1 w dniu urodzin 1 i zabkowanie to bylo najgorsze kazdy zab strasznie przechodzil , nieraz szlo kilka naraz to szlo oszalec , camilia szla w ruch i czopki ...

11 lata 4 miesiąc temu #740328 przez Agusiak
dobry wieczór :)

agi to jakaś masakra z tą dziewuchą w Pauli szkole. Dobrze, że masz taką mądrą córkę.
Ale jak tak sięgnę pamięcią to u mnie w podstawówce też było sporo osób, w tym dziewczyn które paliły papierosy więc wiekowo tak samo. Chodzili na przerwach za garaże i tam jarali faje ;) Więc chyba w każdym pokoleniu są tacy ludzie.

Biedna Majcia, mam nadzieję że żelik jej ulży :)

Kochana oczywiście że będę prosić o znieczulenie, raczej nie wyobrażam sobie bez tego.
A dziś robiłam porządki, wywalałam wszystko jak leci bez sentymentów i znalazłam wypis ze szpitala z cc z Linką. Cieszę się, bo będę go mieć przy sobie jak pójdę do szpitala.

megi Paulinka jeszcze nie malowała farbkami, ale muszę pomyśleć żeby jej jakieś kupić, tylko obawiam się o skutki tych zabaw :P :blink:

My właśnie wróciliśmy od mojej siostry i było na prawdę bardzo miło, smacznie i wesoło. Uśmialiśmy się tak jak już dawno nie. Posiedzielibyśmy jeszcze dłużej ale ja już długo nie wysiedzę no i spać mi się bardzo już chciało.
Siostra zadowolona z prezentu :)

Śpijcie dobrze :)

11 lata 4 miesiąc temu #740359 przez megi23
hej laski moj ranny ptaszek wstal dzi o 6 :ohmy: , i juz mnie odkrywal i kazal mleko robic :P
Agi zazdraszczam u mnei nie ma znieczulenia :( , chodz zapytam doktorka, moze w koncu maja :silly:
afus super ze spotkanie z siostra ci sie udalo i prezent sie podobal :)
Tymcio juz malowal farbami po sobie i papierze i byla niezla frajda tu dywany nie ma to jak cos parkiet sie umyje :laugh: , poza tym babcia pozwala nam szalec z czym sie da hahah :lol:

11 lata 4 miesiąc temu #740663 przez Agusiak
dobry wieczór :)

My mieliśmy dziś mega gospodarczą niedzielę ;)
Zrobiliśmy z T takie porządki, że wszystkie szafki z jednego pokoju mam puste i do swojej dyspozycji :lol: Nie potrzeba więc nowych mebli, wystarczy porządne sprzątanie :laugh: :P

Ale na koniec miła kolacyjka z rodzicami, kiełbaska z ogniska i inne smakołyki bo pogoda dziś na prawdę piękna.

Miłego wieczorku :)

11 lata 4 miesiąc temu #740858 przez megi23
hej laski my wczoraj poslzismy do parku na kasztany i jak to moj Tymcvo mowil " bida" byla cale 6 mamy , kilka zoledzi i kilka szyszek , no nic moze sie dozbiera :)

a oto relacja z malowania wczoraj farbkami :)

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

musze mu znowu bloki pokupowac bo juz wymalowal i wyrysowal tamte :)

11 lata 4 miesiąc temu #740905 przez Agusiak
dzień dobry :)

Już po weekendzie i wszystko wraca do normalnego rytmu :)
Dobrze mi się dziś spało i Paulince też bo znowu pobudka o 8.30 :silly:

megi fotki super :)

Paulina ostatnio też przytargała jakieś kasztany jak ja byłam u lekarza a oni chodzili gdzieś z dziadkiem i właśnie tata mówił że mało kasztanów i nie było co zbierać.

Ja już po śniadanku, Paulinka kończy swoje, robię kawkę i idziemy leniuchować :lol:

Miłego dnia :)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #741007 przez sylka
Dzień dobry

Tymek mały artysta rośnie :) Też mamy te farbki do malowania rączkami. Fajnę sa bo łatwo dziecko po nich domyć :)

Kuba w szatni tyci marudził, ale jak tylko otworzyłam sale, Pani go zawołała i zobaczył dzieci jak się bawią z Paniami od raz popędził do nich.Póżniej z dywanu zrobił mi papa i tyle mnie było na sali Niedawno wróciłam do domu. NAlatałam się po urzedach, na szczęscie pozałatwiałąm mamie wszystkie sprawy

Ja dziś mam dzień lenia :P Musze tylko uzupełnić mamie do końca wniosek o emeryturę i w środę zanieść do ZUSu. A tak obiad zrobiony, posprzatane i mam labe po maratonie urzedowym :D

Pogoda super iscie wiosenna :) Z rana co prawda chłodno jest i Kuba ma kurtkę zakładana ale po południu sama bluzeczka chyba w zupełności wystarczy.

11 lata 4 miesiąc temu #741048 przez Agusiak
Sylka no co Ty, ale fajnie, u nas dziś jesień pełną gębą :angry:
Ale wczoraj było pięknie i mam nadzieję że ta dzisiejsza pogoda to tylko takie chwilowe pogorszenie.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka