BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 11 miesiąc temu #621363 przez Magdalena9t
Witaj aleksandraludw :) fajnie,że zasilisz grono kwietnióweczek :blink:
jestem "debiutantką" i nie mam doświadczenia , ale myślę,że już ciężko maluchowi się samemu przekręcić jak już jest takie duże, nie chcę straszyć bo może się mylę, może coś bardziej doświadczone mamusie powiedzą na ten temat :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #621364 przez Suzi
Ula, Patrycja, fajnie że się odezwałyście :) napiszcie coś więcej w miare mozliwości :blink:

aleksandraludw, ja nie mam pojęcia i myślę, ze zadna z nas Ci na to pytanie wiąząco nie odpowie, bywaja tacy mali "akrobaci" ale skoro ma juz 3500 to na prawdę, trudno ocenić. Polegaj na zdaniu fachowców i .....czekaj. Póki co widać, ze sie na kwietniówkę szykujesz :laugh: więc witamy w naszym gronie :side:

11 lata 11 miesiąc temu #621377 przez Dave
Ola-ja uwazam ze wszystko mozliwe.
na lutowkach byla dziewczyna,ktorej dzidzia na koncowce sie odwrocila glowka do gory. poszla do szpitala na cc, i tam chyba jeszcze z dzien czekali i maluch sie niespodziewanie przekrecil w dol.
one sa dosc aktywne na forum,to wez podpytaj:-)

no i mimo wszystko zapraszamy do klikania z nami:-)

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 11 miesiąc temu #621396 przez aleksandraludw
dziękuje za miłe przywitanie i szybka odpowiedź:) jest To moja pierwsza ciąża dlatego nie wiem czego się spodziewać. W domu wszystko już mam gotowe więc czekam z niecierpliwością na moja córeczkę:)

11 lata 11 miesiąc temu #621402 przez Magdalena9t
Tu w kwietnióweczkach każda już czeka (z niecierpliwością)na swoje maleństwo :blink:

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #621425 przez patrycja280791
moj mały czeka na koniec remontu bo chyba chce sie urodzic majac juz swoj wlasny pokoik :)

a remont jeszcze kolo tygodnia i bedzie gotowe,

chociaz mam cicha nadzieje ze juz niedlugo bo chyba zaczelam sie oczyszczac bo biegunka od rana jak fiks

11 lata 11 miesiąc temu #621427 przez Dave
Ola-jesli wszystko gotowe to spokojnie dolacz do oczekujacych kwietniowek:-)

11 lata 11 miesiąc temu #621430 przez Urszula
U nas w sumie czas płynie dosyć monotonnie....codziennie to samo...staram się wychodzić z Elizią tak często jak sie da..wczoraj byłyśmy w kawiarni ale po powrocie cierpiałam na bolące plecy i twardniejący brzuch..
Elizia moja Kochana jest grzeczna z tym, że wymaga by się z Nią bawić i rysować...w poniedziałki chodzimy na zajęcia dla małych dzieci..ale to ciągle za mało dla ciekawego świata dziecka :)

Miłego dnia Kochane!

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

11 lata 11 miesiąc temu #621456 przez agat
Witaj Olu, zapraszamy do Kwietniówek :)

Ula, Patrycja fajnie, że się odezwałyście :)

Monia89 nadal w dwupaku :ohmy: Właśnie wyczytałam na fb...

Odechciało mi się mycia okien :P Brzuch mnie dziś ciągnie, ciężko mi się chodzi.

11 lata 11 miesiąc temu #621527 przez Magdalena9t
U mnie cały czas pada, kimnęłam się bo byłam pozbawiona energii ale już czas się brać do roboty :blink:

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #621619 przez creatura
Hej "Gals" :blink:

Wreszcie wyparłam z wyobraźni nocne opisy koszmarów porodowo/połogowych :S Hemoroidy Suzi to pesteczka w porównaniu do tego co Dave i Agusia tu wspominały :laugh:

Jak to, że Monia89 jeszcze w dwupaku :ohmy: :unsure: :ohmy: w szpitalu cały czas? :dry:
Monia, jak masz siły to napisz słów kilka, co Ci robią i jak to znosisz :kiss:

Pati, nie chcę studzić Twych emocji, ale mnie taka "oczyszczająca" biegunka nawiedza już od jakiegoś czasu, a doc stwierdził, że póki co z porodu lipa :dry: :dry: tylko, że ja wiem, że u mnie to objaw nadużywania Activii, którą kocham i soku jabłkowego made by moja mama :side:

Nie phajny taki przestój w porodach...... :angry:

Magdalenaty mnie tu o pastach jajecznych nie zapodawaj w godzinach późnonocnych, bo wczoraj byłam już bliska wstaniu i gotowaniu jajka na twardo - no, ale lenistwo wygrało :woohoo:

Dziś to chyba wszędzie pada deszcz.... :dry: :dry:

Właśnie, witaj Ola. Mam nadzieję, że dzidziuś ustawi się prawidłowo i unikniesz niepotrzebnego cc :)

11 lata 11 miesiąc temu #621652 przez Dave
creatura-nasze opowiesci to wersja light,ale nie bede Wam juz takich rozrywek zapewniac:-P

biedna Monia. trzymaj sie kochana.

ze spaceru chyba nici,bo pada:-(

maz sie ostatnino napalil na picie yerba mate. dzis przyszedl zestaw. hmmm... mam tam sporo smakow,wyglada to jak dzialki marichuany:-P
moze zadziala jak liscie malin????

11 lata 11 miesiąc temu #621673 przez malwinsien
hej dziewczyny, ja się tak zakochałam że cały dzień leże i patrze na nią :) Co do porodu.... W sb pojechaliśmy do kina, potem na kontrolne ktg, przez które musiałam zostać w szpitalu bo wyszedł zły zapis... rozwarcie miałam takie samo jak na ostatniej wizycie... Nagle o 21 mała mi skopała dosłownie brzuch, przyszedł lekarz i powiedział, że mam 4 cm rozwarcia (które zrobiło się w godzinę), potem szybko było 6 - dodam, ze nic mnie nie bolało dopiero przy 8 poczułam ale między 8 a 10 była godzinka :) A potem, to już wszystko przeszło moje oczekiwania... nie mówię o bólu ale o wysiłku fizycznym jaki trzeba włożyć w ostatnią fazę ALE potem jest piękna nagroda DZIECKO :) ciachnęli mnie i byłam szyta więc mnie jeszcze boli... ale warto było :)
A i uważam, że posiadanie własnej położnej to super sprawa bo to ona też pomogła mi tak szybko urodzić, szybko wzięła mnie w obroty, piłka drabinki kucanie, masaże :)
aaa u mnie objawem porodu była chyba drętwiejąca noga w ciągu dnia bo przy porodzie zdrętwiała mi cała na prawię godzinke.

11 lata 11 miesiąc temu #621679 przez Magdalena9t
Malwi to pochwal się malutką w końcu , bo czekamy z niecierpliwością :)
fajnie,że nam wszystko opisałaś :blink:

Creatura, chętnie się podzielę tą pastą jajeczną z Tobą, ale musiałbyś niedaleko mnie mieszkać :blink:

11 lata 11 miesiąc temu #621681 przez Dave
Malwi-wow,ale ekspres!!!!! i tak dlugo bez bolu. szok:-):-)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka