- Otrzymane podziękowania: 23
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mój mały dziś marudzi strasznie, brzuszek go boli Tylko przy cycku się uspokaja. Jakie macie sprawdzone sposoby na brzuszek? My próbujemy masować, zginać nóżki, ale efekty marne.
Edit.
Patrycja urodziła Fabianka! GRATULACJE!!!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Magdalena9t
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 33
Zresztą Mały ma problemy z ssaniem cycka,i muszę przez silikonową nakładkę go karmić, ale na szczęście świetna pani doradca laktacyjny pokazała mi jak mam masować jego dziąsełka i próbować bez nakładki karmić i myślę że będzie dobrze i oczywiście smoczka odradzała
Gratulacje dla Patrycji
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Przy drugim kupiłam sobie najtańszy podgrzewacz jaki znalazłam,na wszystkie niemal butelki
Dave,nie zapomnij zajrzeć na stare śmieci jak już się ogarniesz poznacie się nieco z Matim i nacieszycie sobą
- kasiorek0310
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nikodem 28.06.2011 :D
- Otrzymane podziękowania: 8
www.doz.pl/apteka/p7163-Bobotic_krople_6...maku_malinowym_30_ml
Pozdrawiam wszystkie mamusie świeżo upieczone i te oczekujące
Mama z czerwiec 2011
- creatura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6
- monia89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 10
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Mój Antoś smoka nawet do buzi nie chce wsadzić za to butle z mlekiem jak byłam na uczelni wchłoną.......
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
czekamy na wypisy:-) i sru do domu.
wybaczcie,ze nie relacjonuje ale jakos klikanie z tel mi sie przejadlo.
u nas wszystko ok. pokarm jert, maly glodomorek pieknie je.
boli mnie rana i dzis doszedl bol plecow:-(
jestem juz bez srodkow przeciwbolowych.
buziakujemy Was:-)
Pati-GRATULACJE:-)
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23
Mój maluszek właśnie pięknie zjadł a teraz biedny pręży się i napina, kupki pewnie nie może zrobić...
- Suzi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25
Nie wiem czy uda mi sie wiele napisać bo Mikimjuz sie wierci, a ze śpi z kupsztalem niestety to muszę szybko interweniowac
PATIGRATULACJE!!!, mówiłam, ze po tym czopie to juz szybko pójdzie pokaz nam Fabianka, koniecznie
Dave, fajnie ze do domku wreszcie wychodzicie! Ale ciagle nie wiem - SN czy CC ????
Co do smoka- nie uzywamy Miki jednorazowo je z jednej piersi i zasypia znieczulony , jada mniej wiecej co 2,5 - 3 godz. dziś w nocy miał przerwy 4,5 godz a następna 3,5godz więc jest nieżle, nawet dał pokimac
Dzięki creaturko za szczegóły co do pozycji do karmienia, ale raczej nie skorzystam bo wole na siedząco.
Jeśli chodzi o wagę, to ja mam na minusie 17 kg w stosunku do wagi sprzed ciąży, a ze w ciąży przytyłam 1kg to ten bilans mnie BAAAARDZO cieszy. Traktuje to jako nagrodę za wyrzeczenia dietowe juz mierzylam moje czerwone jeansy , które sobie kupiłam będąc w ciąży z nadzieja ze będę je nosić - i faktycznie BĘDĘ!!!! Są dobre a ze to wersja slim, to tym bardziej cieszy
Szkoda ze pogoda sie skiepscila, w sumie to nie wiem- dziewczyny kiedy wyszlyscie z maluchem pierwszy raz? Miki jest strasznie ciepłolubny więc ja sie póki co nie wyrywam
Ciekawe jak tam Ula i Annabelle, coś cisza zapadla
- kaikai
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój skarbek :)06.04.2013
pisalam wczoraj ale podobnie jak u Dave zjadlo mi posta i juz wkurzona bylam.
Moj Dawid je mleko bebilon 1
Herbatke pije dwa trzy razy dziennie
smoka nie lubi czasami tylko jak jest glodny
Do robienia mleka mam czajnik z wyswietlaczem temperatury. Wczesniej gotuje wode potem tylko podgrzewam do 50 stopni
Na noc robie dwie butelki i wkladam do lodowki, jak maly sie kreci to szybko do podgrzewacza i gotowe.
Na brzuszek mam herbatke z kopru humana i kropelki Bobotic. Masuje mu tez brzuszek. Klade go na moim lozku tak zeby widzial tv, maly oglada, a ja masuje. Potem jak juz sie uspokoi to klade go na moim brzuchu i maly baczki puszcza i zasypia.
Anabele juz urodzila tydzien temu chyba bo widzialam na fb.
- kaikai
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój skarbek :)06.04.2013
- Suzi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25
- creatura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6
Czyli rozumiem, że Twoje krocze zostało oszczędzone podczas porodu?
Właśnie zastanawiam się jak to jest rodzić ze znieczuleniem, więc dziewczyny, które brały może podzielą się wrażeniami. Wcale nie boli, czy boli tylko trochę? A skurcze parte czuć?
Leoś czasem zjada z 2 piersi. Stosujemy metodę, że najpierw do końca jedna pierś (wyznacznikiem jest to, że jak ucisnę to nie wypływa mleczko, albo malutki się wierci i wypluwa sutka), a potem druga pierś ile zechce. Następne karmienie zaczynamy od tej drugiej, niedokończonej piersi
Jeden dzień spacerowaliśmy już ok 15-20 min, ale teraz pogoda nieciekawa - mokro o chłodno, to się wstrzymujemy, tylko pokój często wietrzę.
Dave, super, że wychodzicie już do domu. W zaciszu domowym lepiej dochodzi się do siebie A jak Maja przywitała braciszka?
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 29
mi tez udalo sie zalapac na kwietniówke, Jasiek urodzil sie 30.04 o 15.35, wazy 3550 i 52 cm ale mi sie wydaje ze jest dluzszy ale chudzinka z niego, ladnie ssie cysia wiec szybko sie poprawi
niestety juz sie zazolcil wiec pewnie zybko do domku nie wyjdziemy bo musi sie naswietlac ale jest dzielny i ladnie to wszystko znosi, zdjecia wrzuce pewnie jak wrocimy do domu bo tu nie mam jak
porod sn, po zelu, foleju,oxy dopiero zadziala i akcja sie rozkrecila,teraz dochodze do siebie latwo nie jest ale do przezycia pozdrawiam
- kasiaq81
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0