BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 7 miesiąc temu #644882 przez kaikai
Dzien dobry

zaraz do mnie polozna przyjdzie a ja taka jestem padnieta po nocy. Dawid sie obudzil o 2 i nie spal do 4.

Zmienilam mu mleko i nie ma juz kolek i zaparcia. Po tym bebilonie byla tragedia ostatnio, kupki twarde, plakal z bolu jak robil i takie zielonkawe byly. No i te kolki wieczorne. Teraz daje mu bebiko ha. Wcina po 120 ml. :)

Dziewczyny sliczne fotki Waszych dzidziusow :)

Ja bede szczepic Dawida 28 maja na pneumokoki i te obowiazkowe w szczepionce skojarzona 5 w 1.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #644890 przez Dave
kaikai-super,ze zmiana mleka podzialala.

maz dzis do przychodni zawita, to zobaczymy kiedy mnie polozna odwiedzi. juz bedzie czas sciagnac szwy. oj, to chyba bedzie bolalo:-( mam nadzieje poczuc ulge.
noi juz bym chciala cwiczyc bo na brzuch patrzec nie moge,ale na to niestety za wczesnie.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 7 miesiąc temu #644896 przez Magdalena9t
Dzień dobry :) u mnie nocka znośna; :P przed chwilą było karmienie i teraz malutki śpi :blink:
ciekawe na jak długo :unsure: :P

Właśnie Dave, Ty na pewno wiesz kiedy można zacząć ćwiczyć, bo chętnie bym już porobiła brzuszki ale nie wiem czy mogę :unsure:

11 lata 7 miesiąc temu #644902 przez Dave
Madzik-po naturalnym porodzie. jak juz nie krwawisz i czujesz sie na silach to do dziela. tylko spokojnie,powolutku. na forsowne cwiczenia to jeszcze nie pora:-)

11 lata 7 miesiąc temu #644908 przez Magdalena9t
Ja bardzo dobrze się czuję :) już takie resztki ze mnie wychodzą :P :blink:
to coś po malutku będę zaczynać :blink:

11 lata 7 miesiąc temu #644910 przez Dave
przy Majce,to od razu mialam plaski brzuch. teraz po tym cieciu to jakas masakra. jakbym znow w ciazy byla. wiem ze to teraz wymaga czasu,ale juz bym chciala dzialac.

11 lata 7 miesiąc temu #644913 przez Magdalena9t
Mi dużo brzucha nie zostało na szczęście, ale jeszcze nie jest płaski niestety :P

11 lata 7 miesiąc temu #644969 przez agat
Mój brzuch też już prawie nie odstaje ale jest mega okropną galaretką i ciemna kreska cały czas siedzi. Czytałam sobie o ćwiczeniach i wszędzie pisali, żeby nie przesadzić i nie forsować się zbyt wcześnie. Na naszym etapie wystarczy starać się chodzić ze wciągniętym brzuchem, a dopiero po jakimś czasie zacząć od małej ilości brzuszków i powoli zwiększać ilość ćwiczeń.

U mnie położna będzie jutro, a w czwartek idziemy na pierwszą wizytę w przychodni.

11 lata 7 miesiąc temu #644993 przez Magdalena9t
My dzisiaj pierwsza wizyta w przychodni :)
a teraz męczymy się z czkawką :S :(

11 lata 7 miesiąc temu #644999 przez agat
Madziu sprobuj dać cyca na czkawkę, powinno pomóc.

11 lata 7 miesiąc temu #645042 przez Suzi
Cześć Mamusie :)

U nas nocka dająca wytchnienie, Mikus obudził sie na jedzonko 2 razy i w sumie z przerwami ale spałam od północy do 9.30 :lol: , międzylądowania były o 2.30 i 6 :woohoo:

Dave, to faktycznie sciągaj póki Twój spiący królewicz taki śpiacy :silly: to sobie dobrze ustawiać laktacji na czas kiedy juz taki spiący nie będzie :) , ja zainwestowalam w Medele Swing i póki co nawet nie rozpakowalam :silly:

no tak, te galaretkowate brzuszki to zmora, czytałam o nich na wszystkich forach które czytywalam, więc cierpliwości, z czasem zwalczymy :) , u mnie na dzień dzisiejszy - 18kg, ale ciało woła o jędrność :silly:

Pępuch pożegnany :lol: :lol: :lol:

Czkawka może być z dwóch powodów- z wychłodzenia- i wtedy Cyc pomoże , albo z przejedzenia i wtedy Cyc nie pomoże a nawet zaszkodzi bo sie będzie ulewało, wtedy raczej ponosić dziecko w pionie to mleczko spłynie w dół i wtedy czkawka powinna ustąpic :side:

11 lata 7 miesiąc temu #645048 przez KaRoLiNaaaaa
Mam pytanie po jakim czasie zaczęłyście wychodzić z waszymi skarbami na spacer i na jak długo??? Bo mi położna powiedziała, że pierwszy raz mogę wyjść po dwóch tygodniach i to tylko na 5 min, a już bym chciała pospacerować z małym zwłaszcza, że jest taka ładna pogoda.

11 lata 7 miesiąc temu #645050 przez agat
Gdyby nie pogoda to my byśmy po 5 dniach już na dworze byli. Ale było zimno i lało. Po tygodniu więc zaczęły się spacery, teraz są już codzienne. Właśnie się na taki wybieramy :)

11 lata 7 miesiąc temu #645056 przez KaRoLiNaaaaa
Wczoraj wyszłam z synkiem na jakieś 15 minut bo stwierdziłam, że szkoda o trzymać w domu. A jak myślisz na ile min dziś mogę wyjść tak żeby nie przesadzić.

11 lata 7 miesiąc temu #645058 przez Dave
Suzi - nie zawsze Mati śpi długo, ale dziś myślałam że eksploduję. Już go dość mocno wybudzałam, żeby sobie ulżyć.

Karolina - co za dziwna położna. Mi, wychodząc ze szpitala, Panie doktor mówiły, że od razu na drugi dzień mam wyjść tak na 20 minut. Więc po co czekać, pogoda dopisuje, to nic tylko się wygrzewać.
Nie oda razu maratony wielogodzinne, ale co dzień to dłużej.

Mąż pojechał na zakupy, zarejestrować Małego i popytać o położną.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka