BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 7 miesiąc temu #645367 przez creatura
"Sklep dla nauczycieli" - dobre :woohoo: :laugh

Dave, Ty ogólnie szczuplutka jesteś, więc myślę, że szybko brzuszek wróci do normy :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #645568 przez Suzi
To faktycznie dobre :lol: :lol: :lol: :woohoo: sklep dla nauczycieli, sama prawda :silly: ja bym powiedziała- galeria handlowa dla nauczycieli :woohoo:

Czy Wasze dzieci bez wyjątku kochają spacerki? Czy zasypiają bezproblemowo? Mikus coś nie stał sie póki co wielbicielem spacerkow i wózka, więc wychodzimy tylko do ogrodu zeby moc wrócić w każdej chwili kiedy syrena sie rozkręci :huh: no i nie wiem gdzie jest pies pogrzebany, bo wyobrazalam sobie spacerki jako pasmo przyjemności obopolnych a na to wygląda, ze to póki co byłaby tylko moja przyjemność, którą podły nastrój Mikusiowy szybko zmienia w nieprzyjemnosć.... Nie może usnąc i go to wkurza, chciałby coś postać, ale nie jest to smok- wszystkie dotychczasowe próby " zasmoczenia" spełzły na niczym, cycus pewnie poratowałby sytuacje, no ale niewykonalne podać cycusia dzidziusiowi jadącemu w wózeczku, samemu ten wózeczek pchając...no i kicha jest, bo pogoda piękna a my i tak większość czasu spędzamy w domu :(

A propos staników to tez mam Mama Alles Bianca ale szału nie ma, jakiś z przodu na łączeniu miseczek jest niewydarzony i odstaje, więc pod dopasowaną bluzkę sie nie nadaje, bo brzydko to wygląda, zdecydowanie lepiej leży Triumph

11 lata 7 miesiąc temu #645630 przez creatura
Od trzeciego spacerku Leoś zasypia i potrafi tak przespać 3h dotleniony. Pierwszy raz rzeczywiście marudził. Kładziemy go do wózka w rożku i dookoła otulony jest kocykiem - w ten sposób nie lata po całej gondoli i pewnie dlatego tak błogo mu się spaceruje :)

11 lata 7 miesiąc temu #645800 przez Magdalena9t
Suzi mój Tomek uwielbia spacery, zawsze jest spokojny :) nawet jak rozbudzonego wkładam do wózeczka to zaraz się uspokaja :blink:

11 lata 7 miesiąc temu #645841 przez Dave
dzien dobry mamuski:-)

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 7 miesiąc temu #645847 przez Magdalena9t
Dzień dobry :) :)

11 lata 7 miesiąc temu #645852 przez kaikai
Dzien dobry :)

moj Dawid na poczatku nie lubil wozka. Jak na balkonie byl to tylko 5 min i plakal, myslalam jak to bedzie ze spacerami ze nigdzie dalej nam sie nie uda wybrac. Na pierwszy spacer wybralam sie do lekarza,musialam wiec czy by plakal czy nie to trudno. Spacerek do przychodni trwal 15 min i okazalo sie ze Dawid jak jedzie to pieknie spi, po wizycie szkoda bylo mi wracac do domu i pospacerowalismy jeszcze godzine. Teraz jak z nim wychodze to na trzy godziny i spi ladnie caly czas :)

Fotka mojego skarba. Juz jest z nami 1miesiac :)
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #645894 przez Magdalena9t
Kaikai uroczy Twój Misiaczek :kiss: :kiss:
Mój synek coś marudnie dziś zaczął dzień :P od 5 prawie do 8 z przerwami płacz, karmienie, przebieranie, i tak w kółko :S męża wykorzystałam do zmiany pampersiaka jeszcze przed pracą :blink:
Teraz słodko śpi, ale pewnie nie za długo :P trzeba się ogarnąć :blink: :)
Miłego dnia mamuśki :blink:

11 lata 7 miesiąc temu #645937 przez agat
Kaikai to już miesiąc, wow! :) Buziaki dla Dawidka :*

U mnie też "ciekawy" poranek. Zdążyłam się na szybkiego ogarnąć, bo mały marudził, ubrałam się a po chwili synek zwrócił na mnie pół śniadania :P Podczas przebierania zasikał czyste body i przewijak, a minutkę po założeniu świeżej pieluchy zaczął głośną produkcję :P

Macierzyństwo :P :P :P

Czekam na położną. Musze jej pokazać moje szwy, bo zauwazyłam wczoraj, że mam taką gulkę wystającą w jednym miejscu (tydzień temu mówiła, że może tam być mały krwiaczek, bo było opuchnięte, a teraz taka gula jest).

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #645957 przez malwinsien
Suzi u mnie z małą jest podobnie z wózkiem, więc najpierw ją usypiam potem cichaczem wkładam do wózka i myk na spacer ;) dopóki jeździmy śpi jak suseł ale wystarczy 10 minut postoju i jest pobudka :)
Ja sobie narobiłam problemu... Nauczyłam małą zasypiania przy piersi :( I teraz tylko tak potrafi zasypiać, nie jest głodna ale cycuch musi być w buzi. Nie wiem czy to samo jej minie czy już powinnam zacząć oduczanie??? Ale będzie pewnie ryk. No ale moja wina :(
U mnie po przytyciu ciężkich 25 kg już -17 kg całe szczęście ale brzuch to rzeczywiście nie wygląda zachęcająco :/
Miłego dnia :)

11 lata 7 miesiąc temu #646004 przez creatura
Oho, Malwi - widzę, że "kroczę tą sama ścieżką", bo Leoś zawsze zasypia przy piersi. Na razie nie narzekam, bo co dwie godziny budzi się na cyca, trochę się popieścimy i lulu :silly: zobaczymy jak będzie dalej :woohoo:

11 lata 7 miesiąc temu #646049 przez Suzi
Hej, :)
Mam tak samo, Miki zasypia przy piersi, inaczej nie umie, stad pewnie te problemy ze spacerkiem, no ale będziemy probowac :silly:

U nas noc całkiem niezła, najpierw dluuuugo usypial co zostało zwieńczone kupką i po kąpieli i nakarmieniu od nowa, rozbudzenie, przewijanie, mycie pupsztala i od nowa zasypane przy piersi, uuuuuffffff, no ale jak ostatecznie usnął o północy to miał międzylądowanie o 3.30 a potem dopiero o 8.30 więc dał trochę odetchnąc ;)

Ja odwiedzilam z rana pracę, fajnie było spotkać sie z koleżankami, wszystkie orzekły ze rodzenie dzieci niebywale mi sluzy :lol: ze co najmniej 10lat mi ubyło itd, itp. no miłe to było, zdecydowanie dodające skrzydeł i dobrego nastroju, złożyłam papiery o urlop macierzyński, pogadalam ze wszystkimi na raz, bo tylko 10 minutowa przerwa była do dyspozycji, więc mam mały mętlik w głowie, no i wróciłam do domku gdzie starszy syn pilnował młodszego, ale nic sie nie wydarzyło, Mikus spał jak aniolek :woohoo:

U nas dziś jakoś pochmurno, więc nie wiem jak to będzie z treningiem spacerkowym, pożyjemy zobaczymy

kaikai, przeuroczy Dawidek, jaką ma fajną czapusie, ucałuj miesięczniaka od cioci forumowej :kiss:
Malwi, gratuluje ubytku kg, ja mam juz - 18 na liczniku :side:

11 lata 7 miesiąc temu #646111 przez agat
Wyszłabym na spacer, ale czekam na tą położną. Chyba zaraz do niej zadzwonię o której się wybiera do mnie, bo po co mam koczować w domu do 15. U nas też pochmurno, ale ciepło.

Mamusie cycujące pijecie kawę? Ja w ciąży piłam jedną lekką z mlekiem dziennie, a teraz nie wiem. Jedni mówią, że kategorycznie nie, a inni, że jedna mała nie zaszkodzi jeśli ma się taki nawyk.

11 lata 7 miesiąc temu #646116 przez Magdalena9t
Agat u mnie podobnie :P Mały wierci się w łóżeczku zaczyna płakać , godzina karmienia się zbliża więc go biorę, patrzę w pieluchę mały kleksik to zaczynam ogarniać a tu nagle fontanna z pupki plus siuski, na szczęście obsikał tylko pajacyka i troszkę przewijaka ubrudził :P
sorry za szczegóły :P
dałam mu cyca ładnie zjadł , beknął też ładnie i ładnie teraz śpi, upojony moim mleczkiem :laugh:

11 lata 7 miesiąc temu #646147 przez agat
Jak już jesteśmy przy szczegółach to nasz pajac wczoraj sikał podczas kąpieli (ale to często mu się zdarza), a po wyjęciu z wanienki zrobił dorodnego kleksa na ręcznik :P
Będę mu kiedyś te jego "żarciki" opowiadać :P

Położna była, obejrzała małego, obejrzała mnie, jakieś zgrubienie mi może zostać w jednym miejscu po szwie, choć może się jeszcze wchłonie...
Czekam aż szkrab się obudzi, zje i idziemy lalu :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka