BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 7 miesiąc temu #647490 przez malwinsien
dzień doberek :) Piękny dzień :)
Siedzimy już 6 godzin na ogrodzie... niestety mała ma krosty na buzi, szyi, brzuszku i główce. Mam nadzieję, że to moje hormony z niej schodzą a nie jakieś skazy białkowe.
Widzę, że wszystkie dzieci uzależnione od cyca :D Dobrze, że nie jestem z tym sama ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #647525 przez Dave
my wrocilismy z polka. Mati nie spal do ok 15 ale jak zasnal i wyszlam na dwor to dopiero sie obudzil.
ciekawe co teraz w nocy bedzie robil???!!!

no i zaserwowal mi kilka dodatkowych atrakcji, w tym obsiusiana sciane!!!!

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 7 miesiąc temu #647583 przez kasiorek0310
centaura ja dawałam je codziennie swojemu dziecku jak miał kłopoty z brzuszkiem zawsze na noc je dawałam i było spokojnie na pewno nie zaszkodzi a tylko ulży maluszkowi

11 lata 7 miesiąc temu #647641 przez Dave
Póki co Mati śpi. Mam nadzieję, że ładnie nocka minie. A jutro jak najwięcej świeżego powietrza :lol: :lol:

11 lata 7 miesiąc temu #647817 przez Magdalena9t
Hejka;) mój Mały prawie cały dzień nie spał, coś marudny,co chwilę cyc, a jak zasypiał i go odstawiałam to zaraz oczy jak złotówki płacz i po spaniu, niedawno tatuś go uśpił, najedzony jest, czysty jest niech teraz śpi całą noc;) oj jak by było miło :blink:

też mam problem z ubraniem malucha, a dziś tak gorąco i duszno było :S wszędzie mamy pootwierane okna bo nie idzie wytrzymać :S

Dobrej nocki kobietki :) :)

11 lata 7 miesiąc temu #647845 przez agat
U nas był koncert od 18 do 20, non stop na rękach i płacz. Po kąpieli się uspokoił, jakoś nawet z małymi problemami udało się usnąć. Jeszcze z godzinkę, dwie i obudzi się na jedzonko.

Ale się dorobiłam na słońcu. Opaliłam sobie kawałek dekoltu, jedno ramię i kawałek karku :p Opaliłam to mało powiedziane - spaliłam :/ Wyglądam jak pół dupy zz krzaka :P

Ponawiam więc pytanie - czym smarujecie malutkie buźki w taką pogodę?

11 lata 7 miesiąc temu #647874 przez Urszula
Witam Kochane!

Wczoraj nad ranem o godzinie 4.30 urodziła się Amelka z wagą 3395 i 52 cm długa :-) poród naturalny, ponoć trzy i pol godziny ale mnie się zdaje ze dłużej ..:-) wszystko w porządku już jesteśmy w domu.

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

11 lata 7 miesiąc temu #647949 przez Suzi
witajcie :)

Uleńko, HURRRA!! GRATULACJE!!!!!!!!!!! Nareszcie :lol: Duży buziak dla Ciebie i Maleńkiej :kiss: :kiss: :kiss:

Więc oficjalnie ogłaszam, ze sezon na kwietniowki uważam za zamknięty :lol: :lol: :lol: juz chyba można? :silly:

Agat, ja niczym nie smakuje bużki Mikołaja, po prostu tak manewruje, zeby cały czas miał cień, ale fakt, ze to słóńce jakieś jadowite jest, wczoraj spacerowalam po 15 tej a i tak mnie strzaskało, nawet nie wiem kiedy :unsure: :ohmy:

U nas nocka nawet pospana :laugh: , młody zasnął o 23.30. Potem mleczko o 3 a potem dopiero o 8, więc nie jest żle :blink: :side:

Dzień sie szykuje podobny pogodowe do wczorajszego więc spacerek będzie głównym motywem dnia (jak sie da) ha, ha :lol:

Pora na moje sniadanko :blink:

11 lata 7 miesiąc temu #647982 przez agat
Zazdroszczę Wam tak rzadkiego budzenia... U nas zasnął po wielkich bojach o 22, pobudka o północy, o 2, o 4, o 6... co dwie godziny :/

Uleńko gratulacje!!!

11 lata 7 miesiąc temu #648130 przez kaikai
Gratilacje Ula :) :)

Ja smaruje Dawidka kremem ziajka.

U nas dzis ladna nocka byla. Tylko Dawidek cos marudzi od wczoraj, ja nie spi. Moze zaczyna sie u niego ten skok rozwojowy.

11 lata 7 miesiąc temu #648134 przez creatura
Ula gratulacje!!! :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: jednak masaż pomógł :blink:

Agat, to Suzi taka szczęściara, u mnie dziś w nocy też pobudka co 2h, i teraz od 8 przeprawa cycuś-drzemka 10min-cycuś-trochę marudzenia i tak w kołko :dry: :dry: :dry:

Ale co tam, przetrwamy i te gorsze chwile.
Do buźki mam krem z filtrem dla noworodków z Rossmana.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #648137 przez Dave
Dzień dobry!

Z rana chata ogarnięta na błysk, pogoda cud miód. Czekam na położną.

Ulcia - GRATULACJE :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

U nas nocka w miarę. Nie narzekam, wysypiam się :)

Ja też niczym nie smaruj, trzymam małego w cieniu. A w szufladzie mam krem, którym Maję też smaruję Nivea na każdą pogodę, a w pogotowiu taki przeciwsłoneczny z dużym filtrem z Lirene. Ale póki co nie używam.

Ooo... przepraszam, właśnie kremik poszedł w ruch dla Majosa :side:

Oj, już bym chciała się pozbyć tych szwów, ciekawe czy będzie bolało. I ciekawa jestem jak Mati przybiera, czy moje cycory produkują konkretne mleko.

A czy Wasze dzieciaki, też wyznają zasadę - najlepiej przy cycusiu :silly: :silly:

11 lata 7 miesiąc temu #648185 przez Suzi
Oczywiście Dave, wszędzie dobrze ale najlepiej przy cycuniu :lol:

creaturko, czy zauważyłaś swój nowy nick, parę postów wyżej? ;) :lol: :side:

11 lata 7 miesiąc temu #648260 przez Dave
Kurde, a tej babki jeszcze nie ma. Jak ja nie lubię takiego czekania :cheer: :cheer:

11 lata 7 miesiąc temu #648274 przez agat
Chyba większość naszych dzieciaczków wkroczyło w etap marudera. Adaś albo cyc, albo spanie, albo marudzenie, płacz. Masakra.
Teraz akurat zasnął, a ja zamiast się zdrzemnąć wzięłam się za remanent w szafie - zimowe rzeczy out, letnie - in.
A po południu do lekarza idziemy.

Znalazłam na you tube nagranie 15 min szum+bicie serca, mój młody ładnie się przy tym uspokaja, może u Was też zadziała:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka