- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- creatura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
Ten "guzikowy" strupek Leosia od wczoraj wisi na włosku, jest trochę mokry i niezbyt ładnie pachnie...... położna powiedziała, żeby osuszać i można psiknąć octeniseptem. A jak jest u Was?
A co do kawy, to chętnie piłabym jedną dziennie, ale czytałam gdzieś na marcówkach czy lutówkach, że dzieci mogą być bardziej pobudzone jeśli mama pija kawę i karmi piersią, i boję się zaryzykować.....
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23
No właśnie o tym 'pobudzeniu' dziecka po kawie czytałam i to mnie powstrzymuje. Choć czytałam też, że jak mama w ciązy piła 1 kawę dziennie to i po porodzie nie zaszkodzi, bo dziecko jest przyzwyczajone do tej kawy. A kawka by się przydała, nie chodziłabym taka śnięta
- Suzi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25
Kawę pijam - INKĘ ze spienionym mleczkiem polecam 2 dziennie zazwyczaj, są przynajmniej 3 rodzaje INKI w sklepach więc jest w czym wybrac
Pogoda mało spacerowa u nas, zachmurzenie duże i co jakiś czas coś skrapia, więc póki co stacjonujemy w sypialni
- creatura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6
Męczy mnie ten pępek na włosku, daje mu jeszcze jeden dzień, a potem chyba mu "pomogę"
Wyszło słoneczko, więc tato ma teraz swój "quality time" (jak mawiała Janice z "Przyjaciół" ) z synkiem - spacerek Trochę mi przykro, że mnie nie zabrali, ale jeszcze się nachodzę jak małżowi skończy się wolne od następnego tygodnia
Dzisiaj kończę 2 tygodnie :
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
Ja kawy nie piłam, od czasu do czasu lekką lozpuchę. Teraz też bym miała czasem ochotę, ale jakoś wolę nie. A tą inką mnie zaciekawiłyście. Muszę spróbować.
U nas jeszcze kikut się trzyma zawzięcie
Też mamy fontanny i niespodzianki podczas przewijania. Tego się chyba nie da uniknąć
Z mojego dzisiejszego uwolnienia się od szwów nic nie wyszło. Bo w przychodni nie było lekarza. Ale chcę to jutro załatwić, bo już mam ich dość. A w czwartek sobie pogadam z położną.
Kurka drążę temat mebelków Maji. Zamówienie doszło szybko, ale nie kompletne. Obiecali, że doślą kurierem i dorzucą lampkę gratis. I do dziś cisza totalna. Za to dotarł paragon na całość. A tym czasem oddali nam 200 zł. Co za dziwaki Nie dodzwoniłam się do nich póki co, ale napisałam maila, więc czekam.
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
A powiedzcie mi czym zaspokajacie słodkie zachcianki? Kurde po ciąży mi został ciąg do słodkiego. A nie chcę jeść takich "ciężkich" słodkości.
p.s. aktualnie zjadłam jogurcika Majce Bosze, co za matka ze mnie
- ilonah
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Mi Emilka też usypiała przy piersi ale ją rozpracowałam a mianowicie jak mi zasnęła przy piersi to ją odkładałam albo do łóżeczka albo do wózka a ona wtedy w płacz i się rozbudzała więc ja znowu ją do piersi przystawiałam i malutka dopiła sobie jeszcze tak ok 5 minut mleczka i spokojnie mogłam ją już odłozyć i sobie smacznie spała
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do słodyczy to ja zajadam biszkopciki, ciasteczka owsiane, itp. Dziś sobie zjadłam 2 bułeczki "puchatki" z serkiem. Ale głoda na czekoladę mam ogromnego
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
Mati dziś wyjątkowy głodomór. Objada dwa cycorki i śpiocha i tak cały dzień. A wczoraj prawie cały dzień nie spał, tylko oglądał świat.
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
nie wiem co doradzic,moze w trakcie karmienia daj do odbicia i przystaw ponownie.
mam nadzieje,ze to tylko dzis masz takie atrakcje.
my po kapieli sie karmimy, Maja sie myje i mam nadzieje ze za chwile w domu zapanuje cisza i spokoj.
- malwinsien
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
- Suzi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25
creaturko, słodki Leoś, jaki ma fajny kubraczek
Dziewczynki, jeżeli chcecie zrzucać kilogramy pociązowe to przestrzegać Was przed produktami zawierającymi mąkę pszenną... To idzie w tłuszczyk z prędkością światła... No i cukier, ehhhh.....
agat, nie wymiotuje po jedzeniu, ale czasem ulewa, dlatego ukladam na boczku do spania
Nam sie nawet dziś spacerek 25minutowy udał, nie było płaczu, nawet Mikuś podrzemal , mam nadzieje ze pogoda będzie sprzyjać dalszemu treningowi póki co u nas leje, a nawet sie błyska, czyżby nocna burza? A mój starszy synek sobie zamarzył ognisko w ogrodzie, zaprosił gości a teraz wszyscy uciekli do domu..... Dobrze ze mamy piętro dla siebie
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
A mój Muminek dziś miał kłopoty z zaśnięciem. Maja z resztą też. Dopiero teraz się ogarniam.
Coś mu po brzuszku chyba chodziło, ale nawet nie purknął. Czyżbym z czymś przesadziła Raczej nie bo nie jadłam nic nowego i dziwnego.
Dopijam kubek mleka i spadam do łóżka
Aaaa... Suzi - lecę do lutówek