BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #648321 przez creatura
Właśnie, Kasiorek0310 dzięki za doinformowanie :silly:

Suzi, taka wersja nicka też not bad :blink: wojowniczko tak :woohoo:
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #648393 przez Dave
No, była położna. Taka babka... cóż nie zła ani nie rewelacja.
Myślałam, że zważy małego, coś popatrzy. a tu tylko pępek, że ok. Fajną mam skórkę i już.
Szwy ściągnęła bezboleśnie (za to plusik).

Ale ogólnie to jakaś taka bezpłciowa :cheer:

Lecę na polko.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 10 miesiąc temu #648529 przez Magdalena9t
Dzień dobry, ja smaruję kremem z nivei , takim nawilżającym, ale planuję zakupić z filtrem jakiś :blink:

My dziś ładnie pospacerowaliśmy :) :)
i u nas też nocki jak na razie spokojne :)

11 lata 10 miesiąc temu #648596 przez agat
Byliśmy dzis u lekarza. Młody waży już 4100g :D Jest zdrowiutki, nic mu nie dolega. Ma tylko jakieś wodniaki (??) w jąderkach, ale mają same niedługo wejść do środka.
Niuniek bardzo grzeczny był, dziś w ogóle dużo spał, ciekawe co będzie teraz wieczorem :P

Umówiliśmy się już na szczepienia pierwsze. Lekarka mi zamotała w głowie, bo babka fajna i konkretna i zaczęła mówić o tych szczepionkach 5w1 i 6w1.
Muszę jeszcze poczytać...

11 lata 10 miesiąc temu #648616 przez Dave
Jak Wasze maluchy reagują na kąpiel??

My kąpiemy do drugi dzień i Mati zawsze płacze. I nie kąpiemy po jedzeniu ani na głoda, woda nawet termometrem mierzona (jakby łokieć zawiódł :laugh: ). Hmmmm....chyba musi się przyzwyczaić.
Nie przepada za tym całym rozbieraniem i męczeniem.

A i najlepiej jak Mati może być taki przytulony do klatki i sobie głowę podnosi i wszystko ogląda.
Wydaje mi się, że jest bardzo silny. Głowa mu nie lata, tylko ją trzyma, a dziś jak go dałam na brzuszek to ją podnosił. SZOK :ohmy: Oczywiście na krótko i nie wysoko, ale chłopak se radzi :silly:

11 lata 10 miesiąc temu #648626 przez Gosia_Krupa
Dave,a próbowałaś Mata kąpać w pieluszce lub ręczniczku? Albo wkładać buźką do dołu,żeby widział wodę?!

11 lata 10 miesiąc temu #648685 przez agat
Adaś dobrze znosi kąpiel. Kąpiemy codziennie, raz na kilka dni zdarzy mu się płakać w wanience, na ogół wystarczy go trzymać za rączkę i jest spokojny. W ryk wpada po wyjęciu z wanienki, ale najczęściej szybko się uspokaja. Później zawsze też ładnie je :)

11 lata 10 miesiąc temu #648844 przez Dave
dzien dobry!

Gosiu-mam tam pieluszke. on juz od rozbierania ryczy. musze cos pokabinowac, bo kapiel to ma byc przyjemnosc przeciez:-)

jak tam nocka, u nas git:-) wyspani:-P

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #648854 przez creatura
Dzień dobry!

Leoś też wydzierał się wniebogłosy przy pierwszych kąpielach, ale teraz już lubi się pluskać. Chociaż zawsze po wyjęciu z wanienki trochę marudzi, chyba nie lubi być rozebrany :blink:

Agat super Ci maluszek przybiera, czyli cyc działa :silly:

U nas nocka też spokojnie, tylko ja z natury jestem śpiochem i muszę chyba zacząć ucinać sobie drzemki w dzień, bo brakuje mi tych pobudek po 10...... cudowne czasy ciążowe już nie wrócą :blink: :side: :laugh:

A teraz jestem w szoku, bo mój "dzieć" od godziny leży sam u nas w łóżku i ogląda świat i ani troszkę nie maruszi :woohoo:

11 lata 10 miesiąc temu #648869 przez agat
Zazdraszczam Wam dobrego spania w nocy :) W sumie ja też dziś pospałam, od 23 do 2 :P Wow :P O 2 pobudka i wszystko było gładko - pielucha, jedzonko, spanie, ale po paru min młody zaczął puszczać bąki i walić w pieluchę i rozbudziło go to strasznie, musiałam przebrać, potem znowu cyc, a później oczy jak 5 zł i zero spania. SKończyło się zaśnięciem po 4, pobudką po 5... Ajjjj.
Teraz tez coś go boli czy co, bo marudny i popłakuje.

11 lata 10 miesiąc temu #648918 przez kaikai
Dave moj synek tez strasznie plakal w kapieli a teraz od kilku dni jest spokojny, widzi juz wiecej i nie boi sie tak bardzo :)
Na poczatku jak tylko go rozbieralam to juz sie darl.

Agat ja bede Dawidka szczepila szczepionka 5w 1. Moja lekarka powiedziala ze w europie to jest standard i tylko w Rumunii u u nas trzeba za to placic.

11 lata 10 miesiąc temu #648948 przez Magdalena9t
Dzień dobry :) u nas nocka bardzo dobrze przespana :)
za to teraz Mały coś ciągle marudzi :P uśnie mi na rączkach a jak go kładę do łóżeczka to zaraz się budzi :P na razie usnął ładnie, ciekawe na jak długo :unsure:

11 lata 10 miesiąc temu #648990 przez Dave
Mati śpi, choć coś już się kręcił. Robię juz obiadek, żeby się wyrobić. Maja z tatą na podwórku.
Pranie się pierze, sterta prasowania straszy. Ufff.... i jeszcze mnóstwo innych.

Powiem, Wam że po ściągnięciu tych szwów od razu lepiej. Położna powiedziała, że mam super zrobione cięcie, małe i profesjonalne. Widać, że lekarz się starał.
No i za całokształt chcę jakoś podziękować mojemu doktorkowi. Chyba na tę następną wizytę wybiorę się z jakąś dobrą flaszeczką, bo nic mi innego do głowy nie przychodzi.

11 lata 10 miesiąc temu #649021 przez Magdalena9t
Ja dziś sprzątanie póki mały śpi :blink:
jak się obudzi, to zmiana pampersiaka, cycuch i do ogródka pójdziemy, ja coś tam posieje a mały wypocznie na świeżym powietrzu :silly: :)

11 lata 10 miesiąc temu #649055 przez Dave
Mój królewicz dalej śpi. Obiad już wymyślony i prawie ready.

Teraz chwila na zaległości blogowe.

A tak przy okazji, dziewczynki polubcie nas na fb i zachęcam do zerkania na stronę www.

www.facebook.com/wrolimamy

wrolimamy.pl/

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka