BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 7 miesiąc temu #650316 przez Dave
ula-wlasnie mialam pytac o je skosno-krzyzowe,bo jakos takie lepsze mi sie wydaly. to juz wiem co brac:-)
skusze sie,bo np dzis prasowalam, Maja psikala mi woda a Mat lezal na stole,albo noga go w bujaku bujalam,a tak by sobie odpoczywal w chuscie,a ja mialabym wolne rece.

aktualnie sie karmimy po kapieli.
dzis bylo fajnie,w wodzie byl spokojny i sie nam przygladal.

mam nadzieje,ze teraz spokojnie zasnie i nocka tez bedzie mila.

nasz kikutek jest coraz blizej pozegnania sie z nami:-) ale jeszcze kilka dni mu daje.

Maja sie wlasnie kapie i sobie z tata spiewaja:-):-)

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #650361 przez Urszula
Dave u nas też Elizia kąpie się z Tatą :)
Podam Ci linka: www.natibaby.eu możesz się tam więcej dowiedzieć i jest też przykład wiązania właśnie dla dzieci od urodzenia, które jeszcze nie trzymają główki samodzielnie....tam też można kupić chustę...

U nas dziś Amelka jest na cycu co godzinę na około 15 minut rano miała dobre pól godziny.
Mama włśnie leci do Polski :( :( :( smutno mi bardzo :( ubolewam, że Elizia i Amelka ma wszystkich tak daleko :(

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #650381 przez Magdalena9t
Dzień dobry :) A raczej dobry wieczór :) Mój mały jak wczoraj zasnął ok 22 to obudził się na cyca dopiero po 4. Czy taka długa przerwa mu nie zaszkodzi? dodam,że w sumie cały dzień był bardzo aktywny, ciągle cyc i mało spał.
My na razie próbujemy Pampers new baby, i z Rossmana baby dream czy jakoś tak, na razie nie zauważyłam nic niepokojącego po obu rodzajach :silly:
będę teraz chciała wypróbować te dada z biedronki,jak wypróbuję to napiszę recenzję :blink:

Też jestem jak najbardziej za chustowaniem, dzięki za podanie stronki, poobczajam sobie z mężem, mam nadzieję że poradzę sobie z wiązaniem :blink: :)
Właśnie Malwi czy do tej chusty jak zamawiasz to jest dołączona jakaś instrukcja wiązania? :unsure:

11 lata 7 miesiąc temu #650408 przez Urszula
Magdalena9t u nas też taką nockę mieliśmy. Amelka była aktywna cały dzień i cyc co chwila. O 23 miała jedzonko a potem dopiero o 4 rano..myślałam, że obudzi się wcześniej a tu nic....sama musiałam ją wybudzić o tej 4....

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

11 lata 7 miesiąc temu #650410 przez Dave
Ula - Dzięki :kiss: :kiss:
A kiedy planujecie odwiedziny albo Wy do PL, albo ponownie mamcia do Was??

Madzia - ja bym nie wybudzała, niech sobie dziecko odeśpi dzienne harce i podboje :laugh:
Tym bardziej, że to nie standard tylko tak jednorazowo.

My jedziemy na Dadach i jest git. Mamy też Pampki, ale one to sporadycznie, oszczędzam je :woohoo: Jestem zadowolona.
Przy Majce też były Dady ok, ale chyba ok 5 miesiąca wyskoczyły jej jakieś krostki. Zmieniłam na Pampki, chyba z paczkę i ponownie wróciłam do Dady i już było ok.

U mnie dzieciaki śpią, mąż skręca łóżko Majki. Brakujące mebelki i materac dotrą w poniedziałek. Jakaś niespodzianka też mam być, z racji tych zawirowań w dostawie mebelków.

A ja teraz zmykam do łóżka, w ręku mam Karmi i będę sobie recenzje książek pisać :silly:

11 lata 7 miesiąc temu #650411 przez Urszula
Niewiem gdzie Malwi kupiła chustę ale raczej do wszystkich jest dołączona instrukcja. Do mojej była :)

11 lata 7 miesiąc temu #650415 przez Dave
A w razie czego na YouTube jest tyle filmików, że spokojnie można się wspomóc i podpatrzeć co i jak.

11 lata 7 miesiąc temu #650436 przez Urszula
Dave my do PL lecimy w lipcu 29 na dwa tygodnie i wtedy będziemy chrzcić Amelkę..jeszcze kupa czasu :dry: karmi mmmmm też bym się napiła chyba jutro wygonię Męża do polskiego sklepu :lol: póki co popijam herbatki laktacyjne....Mąż jest u Elizi a ja przygotowałam wszystko do kąpieli Amelki :)

Buźka Kochane spokojnej nocki!!!!

11 lata 7 miesiąc temu #650454 przez Dave
my tez juz sie zastanawiamy nad chrzcinami co,jak i kiedy.

maz mi jeszcze popcorn przyniosl. hmmm... ciekawe co Mati powie na taki zestaw??!!!
tylko kikka popcornow zjem,bo sie boje takiej mieszanki:-)

a to Karmi,kurka jakies slodkie bardzo. az mnie przymulilo. przy Majce bardziej mi smakowalo. ale je dopije,bo kurka dzis cos malo pilam.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #650486 przez Magdalena9t
Lukam właśnie na youtuba :blink: chyba będę musiała najpierw poćwiczyć na jakimś misiu :silly:
Dave my byliśmy na pierwszej wizycie u pediatry w poniedziałek czyli Tomek już miał 2 tygodnie :)

Dobrej nocki Kobietki :) :)

11 lata 7 miesiąc temu #650502 przez Dave
Madzia-ja mam taka wieksza lalke i ja uzyje na poczatek:-)

a mi zostal ostatni zastrzyk przeciwzakrzepowy. sama je sobie robilam w brzuch i maz na mnie jak na waryjatke patrzy.

11 lata 7 miesiąc temu #650600 przez agat
Adaś dziś w dzień był w miarę ok, za to wieczorem sobie odbił :/ Oczywiście jak męża w domu nie było. Po kąpieli najpierw zjadł ładnie a później wpadł w szał. I szukał cycka i go wypluwał, ryk niemiłosierny. Uspokoiłam go dopiero po godzinie. Teraz śpi na łóżku naszym, bo tu mi usnął i boję się go przenieść do łóżeczka by się nie wybudził. Daję mu jeszcze godzinę i pewnie znowu będzie pobudka. Mam nadzieję, że już bez koncertu.

11 lata 7 miesiąc temu #650705 przez Dave
Dzień dobry!

Kolejny szary dzień :X :(

11 lata 7 miesiąc temu #650823 przez agat
Kolejna nieprzespana noc :P :P :P 2 godz najdłużej ciurkiem spałam. Najgorsze jest to, że Adaś przestał zasypiać jak kamień po karmieniu w nocy i nie da się go po prostu odłożyć do łóżeczka. Trzeba najpierw na rękach uspać, a i tak czasami po odłożeniu się rozbudza :/ To dokłada do kazdego karmienia kolejne pół godziny bez snu :/

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #650860 przez Urszula
Witam,

Agat współczuję nocki:-( tak to jest Maleństwa są na początku spokojniutkie a potem zaczynają pokazywać charakterek :-)

Amelka jest na razie spokojna ale jak zapłacze to donośnie :-) nocka nawet ok...karmienie od 23 do 24 potem 3 i 7 rano...

Uciekam bo budzi się na kolejne jedzonko...Mezus i Elizia w kościele...

Acha była położna i Amelka niewiele zgubiła ze swojej wagi :-) wszystko w porządku:-) :-) :-)

Miłej niedzieli Kochane!!!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka