BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #650887 przez Magdalena9t
Dzień dobry :)
u nas nocka w miarę przerwy ok. 4 godziny, a od rana mały szaleje :P co chwila cyc, płacz i nie chce spać, poległ dopiero ok. 13 , jeszcze śpi także mam chwilkę czasu ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #650893 przez creatura
Hejka!

To widzę, że takie zmienne zachowania naszych malców to standard. U nas też raz nocka ciężka, raz marudzenie w dzień - po prostu, żeby odpocząć, musimy przerzucić się na tryb naszych dzieci i spać wtedy kiedy one :silly: tylko, wiadomo, że do końca się to nigdy nie uda, bo z każdego kąta woła jakaś inne czynność do zrobienia :side:

Pogoda od wczoraj do bani, deszcz bez przerwy, więc nici ze spacerku :dry:

Do pediatry wybieramy się w tym tygodniu, mieliśmy na wypisie ze szpitala, zalecenie, żeby iść po 3 tygodniach od wyjścia.

A propos chrzcin - też już mamy termin :woohoo: 25 maj, czyli za dwa tygodnie i właśnie szukam na necie jakichś inspiracji ubrankowych. Nie chciałabym przesadzać z garniturkami itd, bo wiadomo, że takiemu maluszkowi może być po prostu nie wygodnie w tych gajerkach. Macie już coś upatrzone?

11 lata 10 miesiąc temu #650896 przez Magdalena9t
U nas niestety też pogoda nieciekawa :P trochę popaduje ale i tak zaliczyliśmy spacer, zaraz jak Małego wpakowaliśmy do wózka to zasnął :blink:
Co do chrzcin to się nie wypowiadam bo nie dotyczy nas ten temat w najbliższej przyszłości ;)

11 lata 10 miesiąc temu #650941 przez agat
creatura napisał:

Do pediatry wybieramy się w tym tygodniu, mieliśmy na wypisie ze szpitala, zalecenie, żeby iść po 3 tygodniach od wyjścia.

My mieliśmy w wypisie zalecenie wizyty u pediatry po 5-7 dniach, w praktyce byliśmy po 2 tyg, bo terminów nie było.

Co do chrzcin to jak sie uda to zrobimy 7 lipca, w pierwszą rocznicę ślubu. A co do ubranek to widziałam kilka fajnych, wkleję jak będę miała chwilę czasu.

Bylismy dziś we trójkę na obiadku na mieście i humor od razu lepszy :) Choć zmęczona jak 150 jestem.

11 lata 10 miesiąc temu #651056 przez Dave
Heloł,

Zaliczyliśmy dziś odwiedzinki mojej sister.
Teraz dzieciaki śpią, więc jest czas dla nas. Mąż ćwiczy, jak klepię recenzję w kompa i uzupełniam papierologię, do pracy w związku z narodzinami Mata.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 10 miesiąc temu #651142 przez agat
Adaś był grzeczny cały dzień, na wieczór go ból brzuszka złapał, ale w miarę szybko dało się opanować, za to teraz spać nie może :( Mąż go nosi i lula i nic...

11 lata 10 miesiąc temu #651209 przez Magdalena9t
Mój mały od 17 do około 21 nie chciał spać, coś marudny dzisiaj był. nawet nie wiem co mu jest, pielucha czysta, co chwilę cycka dostawał także głodny nie był i oczywiście po cycku chwila odpoczynku, ja myślę że uśnie a on otwiera oczka , trochę pokrzyczy,ziewnie uspokoi si ę i spać nie chce :P
teraz pewnie całą noc prześpi :P
ciekawe jak jutrzejszy dzień będzie u nas :unsure:
Padam na twarz :cheer: a tu jeszcze chleb mi się piecze i muszę czekać :cheer:

Długo już nie zostało ;)
Miłej nocki kobietki :blink: :) Zwłaszcza dla Was Agat, oby udało się opanować i byś mogła sobie pospać :)

11 lata 10 miesiąc temu #651228 przez kaikai
Hej

my nie mamy problemu z kolkami a profilaktycznie podaje malemu codziennie kropelki, za to od kilku dni Dawidek ma skok rozwojowy i maruda sie zrobil, placze juz lzami taki kochany bidulek. W ogole przyzwyczailam sie juz do jedg placzu i bardziej rozumiem o co mu chodzi. Kiedy sie nudzi albo chce sie przytulic :)
Dawidek nauczyl sie juz usmiechac swiadomie, jeszcze nie robi tego za kazdym razem ale uczy sie pilnie obserwujac nasze twarze :)
Interesuja juz go zabawki i muzyka.
Nie mam tak czasu teraz tu pisac bo jak Dawidek spi to musze w domu cos zrobic a jak nie spi to nawet trzy godziny. Zje i bawic sie chce, musze mu wymyslac jakies atrakcje bo inaczej marudzi i placze. Taka przylepka sie zrobil, wszedzie z mamusia :)

Co do pieluch to raz skusilam sie na te Dada, niby podobne do pampersa ale w nocy Dawid strasznie sie krecil i popiskiwal sprawdzilam, po jednym siusiu mokra reke mialam w pampersach sucho jest.
W nocy zawsze zmieniam pieluszke malemu dwa razy w pampersach spi spokojnie, Dada musialabym co zrobi siusiu zmienic na nowa.
U mnie nie sprawdzily sie Dada.

11 lata 10 miesiąc temu #651234 przez Dave
dzien dobry.

pogoda nadal paskudna.

wszyscy jeszcze spia a my z Matim juz sie bawimy:-)

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 10 miesiąc temu #651267 przez Suzi
Hej, witam sie i ja :)

Wczorajszy dzień był u nas dniem marudy, poza tym jakoś szaro i buro było, więc zrobiliśmy sobie dzień pizamowy, potem goście wpadli i tak minęło.
Nocka nienajgorsza za nami, 2 pobudka na cycusia a teraz dosypianko. Dziś jesteśmy do popołudnia zupełnie sami, młodzież w szkołach tata w pracy.
Jakiś wirus mnie dopadł, smarczę i mam " gluta" w gardle więc chrypię :( martwię sie zeby Mikusia nie uczęstowac tym swiństwem :P

Podobno od dzisiaj jakieś fajne dzicięce promocje w biedronie, slyszlyscie o tym? Co tam dają? I podobno promocja na pampersy w lidlu
Może mi sie uda po południu wyskoczyc :side:

W sobotę wzięliśmy Malca do samochodu na krótki wypad do sklepu dzidziowego zeby mu kupić letnie czapeczki i parasolkę do wózka.... No i wyszło na to, ze miłośnikiem podróżowania to on nie jest, nie wiem, czy to wina fotelika czy czego, w każdym razie o spaniu nie było mowy, był płacz i protesty niemal przez cały czas, więc zakupy poczynilam na biegu, bez przyjemności i wracalismy na sygnale czym prędzej :(

11 lata 10 miesiąc temu #651330 przez Magdalena9t
Dzień dobry :) Mały najedzony śpi, więc mam chwilkę czasu dla siebie, ale zaraz trzeba brać się za ogarnianie domku :P
Suzi mój jak na razie lubi w foteliku jeździć,na początku coś pomarudzi ale zaraz zaśnie :blink: chyba lubi jak go trochę potrzęsie :silly:

11 lata 10 miesiąc temu #651351 przez agat
Hej :)

W biedronie dużo rzeczy dla malutkich ludzi: body, ręczniki, kocyki, pieluchy tetrowe i flanelowe, itp. Dla starszych dzieci tez cos jest.
www.biedronka.pl/oferta/modnie_i_radosnie_1305/

Wybieram się po pieluchy, może kocyk.

W Lidlu pampersy i proszek Jelp w promocji.

Za nami w miarę znośna nocka, gdyby nie to, że po jedzonku o 4 młodemu nie był w głowie sen... :/

A teraz sam nie wie czego chce. Nie spał od 6, teraz niby zasypia i widzę, że zmęczony, ale jak tylko go odłożę (niby) śpiącego to po 5 min krzyk:/

Pogoda dopiero dziś w nocy sie u nas popsuła.

11 lata 10 miesiąc temu #651398 przez pauluska
Dziewczyny a jak zabawiacie swoje dzieciaczki jak nie śpią ? Bo widzę Iguli się nudzi jak nie śpi a już same pogawędki jej nie wystarczają :D A mamcia jakoś mało pomysłowa ;) Też się dogadujemy coraz lepiej do płaczu też się przyzwyczaiłam i staram się odgadywać o co chodzi Malutkiej. Wczoraj zaliczyłyśmy pierwszy spacerek w mieście (mieszkam 10 km od miasta i jest gdzie u nas spacerować- jedynie wyjść na powietrze). A karmicie dzieciaki podczas spaceru czy śpią Wam smacznie ? I jakie kropelki używacie na ból brzuszka, bo położna nic nie doradziła kazała dowiedzieć się a w aptece.

11 lata 10 miesiąc temu #651435 przez kaikai
Ja spiewam mojemu Dawidkowi, lubi to :) chodze z nim, podskakuje i pokazuje mu rozne rzeczy, bujam( musze mu kupic hustawke ) karuzela z melodyjkami tez dziala, gazeta z dzidziusiem na okladce.

Kropellki bobotic podaje malemu

11 lata 10 miesiąc temu #651453 przez kaikai
A na spacer biore zawsze herbatke w termosie takim ze styropianu, jak Dawid steka to mu daje i spi dalej. Wychodze z nim tak na dwie godziny wiec mleka nie biore.

Dziewczyny a wyjmujecie dziecko z wozka na spacerku. Bo ja nie wiem, jak Dawid placze i nie moge go uspokoic to pedze do domu. Gdybym go ponosila to wiem ze uspokoil by sie ale czy nie przewieje takiego malego dzidziusia?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka