BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #649370 przez Suzi
uleńko, tak, D+K wciskają z kapsułki wprost do pysia :woohoo:

Mikus był totalnym spioszkiem przez 2 doby, wcale nie było łatwo go dobudzic na jedzenie. Teraz jada średnio co 2 godz w dzień i co 3,5- 4,5 w nocy

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #649372 przez kaikai
Ula ja przy karmieniu z piersi mialam zalecenie od lekarza podawac witamine D do trzeciego roku zycia i witamine K do trzeciego miesiaca. Teraz jak maly je mm to tylko witamina D codziennie.

11 lata 10 miesiąc temu #649377 przez kaikai
Ja mam te witaminkiz takim dozownikiem,pompka taka:) psikam na lyzeczke i maly fajnie polyka z lyzeczki :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #649393 przez Dave
To mój zawsze chętnie na cycusia patrzy jak jest głodny :lol:

Wit D od pierwszych dni życia, zlecana do ok. 3 roku.
Wit K od 8 doby życia do ukończenia 3 miesięcy.

Ja mam takie kapsułki, odkręca się dziubek i do buzi.

Właśnie zniosłam wózek z Małym na podwórko. Ufff.... i jak tu się nie forsować :unsure: :cheer:
Na słonku nie siedzę, bo mi się w piersi za gorąco. A wiatr dziś strasznie wieje :( No ale temperatura wysoka.
A ja wszystkie letnie ciuchy gdzieś pochowane na strychu mam :dry: :dry:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 10 miesiąc temu #649415 przez Urszula
Dziękuję Kochane za odpowiedź...:-) Amelka dostała witaminę K w zastrzyku zaraz po porodzie. Czy Wasze dzieci tez?? Malusia moja wygrzewa się na słoneczku przy zamkniętych drzwiach balkonowych...jak tylko odpadnie pepuszek rozpoczynamy przygodę z chustą :-)

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

11 lata 10 miesiąc temu #649456 przez Dave
Kurka ja też o tym chustowaniu myślę. Chyba by mi to usprawniło działania domowe.

Szkoda, że nie mam takiej "na próbę", bo nie wiem czy w ogóle się w to będę umiała zamotać.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #649474 przez creatura
Ula, ja taką noc przeżyłam w szpitalu między 2 a 3 dobą. Leoś bez przerwy ssał cyca od 23 do 6 rano, na przemian prawa i lewa. Przysypiał trochę, marudził i tak bez końca, ale przeżyliśmy to i potem cały dzień odsypiał :silly: Na początku, jeszcze w szpitalu i zaraz po powrocie do domu bardzo dużo spał w dzień, regularne siki zaczął oddawać gdzieś tak w 3 dobie - lekarze mówili, że to normalne, jeśli oddaje smółki.

Wiatminę D podajemy tak jak Dave pisała, od urodzenia. W książeczce mamy wpisane, że dostał wit.K w szpitalu - ja jakoś przeoczyłam ten moment. Od 8 doby weszła wit.K w domu i teraz dajemy w jednej ampułce K+D (preparat Bobik K+D) :)

11 lata 10 miesiąc temu #649480 przez agat
Witaminki D i K dajemy. Jedna w kapsułkach a druga w buteleczce z dozownikiem aleksy beznadziejna jest bo raz wyleci 1 kropelka raz 3, więc podajemy lyzeczką.
Miałam iść na dłuższy spacer ale zostałam bez kluczy od domu więc siedzę z małym przed klatką i filuję by nikt obcy nie wszedł :P bo drzwi otwarte.

11 lata 10 miesiąc temu #649522 przez Magdalena9t
Ula mój Mały też na początku mało jadł przez pierwsze 2 doby musiałam go wybudzać na karmienie.
Witaminki to tak jak u Dave , takie odkręcane kapsułki :)
Właśnie Dave Creatura dobrze radzi spotkaj się z chrześniakiem w inny dzień a koleżance wytłumacz dlaczego nie będzie Cię na uroczystości, powinna zrozumieć :blink:

Mój mały to prawie co pieluszkę kupka jest, to dobrze? :unsure:

11 lata 10 miesiąc temu #649535 przez agat
Madziu czytałam, że przy karmieniu piersią i 1 i 10 kupek na dobę to norma. U nas że 3 razy na dobę takie porządne kupy a oprócz tego czasami ptzybrudzone pieluchy przy okazji bączkow. A jak już jesteśmy w temacie - jakie pieluchy się u was sprawdzają? My próbowaliśmy Huggies, Dada, Pampersy zwykle i sensitive i Ye ostatnie najlepiej nam podchodzą jak na razie. Przy Dadach pojawiły się krostki na brzuszku i nóżkach, ale zrobie do nich jeszcze jedno podejście bo może te krostki tylko się zbiegły w czasie z tymi pieluchami.

11 lata 10 miesiąc temu #649545 przez Azja
hej dawno mnie nie bylo, ale niestety my jeszcze z Jaskiem w szpitalu, po zoltaczce przyplatala malemu sie infekcja i niestety musi brac antybiotyk, ale w poniedzialek podobno mamy juz wyjsc do domu, juz mam dosc tego szpitala, dobrze ze maly jest grzeczny je i spi je i spi bo inaczej to bym tu chyba wykorkowala :huh:

zazdroszcze Wam spacerkow z maluchami ale mam nadzieje ze i my w przyszlym tyg nadrobimy :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 10 miesiąc temu #649546 przez Azja
chyba jednak zdjecie sie nie dodalo :P

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #649562 przez Azja

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 10 miesiąc temu #649570 przez Azja

11 lata 10 miesiąc temu #649610 przez Suzi
azja, cudny! Twój Jasieczek jest do schrupania :) szybkiego powrotu do domku życzę, wiem jak to jest, przy córce 12 dni tkwilam w szpitalu po porodzie bo tez miała infekcję :dry:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka