- Otrzymane podziękowania: 29
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Agat moj Mlody ostatnio mial takie jazdy, tez myslalam ze zwariuje juz nie wiedzialam co robic, najgorsze ze niewiadomo czego placze czy go cos boli czy po prostu mu sie nudzi, na mojego na troche podzialaalo zawiniecie go w rozek i tulic zeby slyszal serduszko i nawet sie uspokajal
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- pauluska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0

- Magdalena9t
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 33

u nas też nocka nie najlepsza, ale też nie najgorsza, ok. 3.30 mały się obudził dostał cycka a nawet dwa i ciągle marudził, już miałam takiego nerwa,

Teraz porwał mi synka na małe zakupy, mam trochę czasu na ogarnięcie siebie i domku

Creatura Leoś prześliczny

Mój Tomeczek też tak się skupia

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
Mati śpi zapatulony w wózku, w kątku żeby mu nie wiało. Maja zdezerterowała i męczy dziadka.
Maż coś tam sobie dłubie a ja pomimo niedzieli, przytargałam sobie górę prania, która straszy i czeka na prasowanie, a pralka pierze następną rundę. A najciekawsze jest to, że w tym całym praniu nie ma ani jednej mojej rzeczy

Mój mąż dziś od rana chodzi z muchami w nosie, niby już mu lepiej, ale mam nerwa na niego i tyle

- ilonah
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
U nas dzień miło zleciał, malutka prawie cały dzień zabawiana była przez dziadków i prawie wogóle nie spała. Zasnęła twardo dopiero przed 18, później jak sie obudziła to było kąpanko a taraz leży w łózeczku najedzona i patrzy na karuzelę i cieszy się na całego

Byliśmy w kościele ustalić datę chrztu i chociaz najmniej mi to odpowiada to zdecydowaliśmy się na 9 czerwca, więc musze ostro wziąć się za szukanie jakiejś sukieneczki dla Emilki i dla siebie oczywiście też

Mam nadzieję, że nocka minie zarówno mi jak i Wam spokojnie. Dobranoc
- Magdalena9t
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

mam nadzieję,że trochę pośpi

dobranoc

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
Mnie wita slonko a Was?
Nocka nie najgorsza,ale wczesna pobudka.
Milego dnia mamuski:-)
- Magdalena9t
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Miłego dnia

- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 23
W dodatku nie mogę mu od paru dni obciąć paznokci i w nocy podrapał sobie policzek aż do krwi, rankę ma normalnie :/
Ojjjjjjj spadek formy na łeb na szyję ;(
- ilonah
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
U nas nocka też pięknie przespana. A pogoda byle jaka - padało całą noc i nadal coś z nieba kapie

Agat a Twój maluszek to nie ma czasem kolki? Może go wtedy boli brzuszek i sam ze sobą nie może sobie poradzić. Jak już pisałam miałam dokładnie tak samo calutki tydzień (nie ostatni tylko jeszcze wcześniej) zmieniłam dietę daje kropelki i przeszło więc cierpliwości i dużo spokoju kochana. My to znaczy mój mąż obcina Emilce paznokietki podczas karmienia - to jego działka.
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Domyślam się, że to przejściowe i przejdzie, ale sił mi już brak. Zastanawiam się czy nie dawać mu odciągniętego mleka do picia, ale po pierwsze moze mi laktacja się osłabić, a po drugie boję się, że młody nie będzie chciał wrócić do cycka.
- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25

Nocka u nas wcale niezła, dwie pobudki na papu, o 2 i 5.30. A potem jeszcze spaliśmy, no może zazwielkie słowo, ale drzemaliśmy do 8.30 więc nie jest źle

Agat, bardzo Ci współczuję tych " cyrków" przy cycu, wiem jak to męczy psychicznie

Teraz piję głównie wodę i sabiutką herbatę, nawet sok jablkowy, zwłaszcza na noc pity może powodować gazy...
Oby przetrwać te najtrudniejsze 3 miesiące to potem z górki, zawsze juz możesz w 4 miesiącu wprowadzić coś nowego do jedzenia, gdybyś miała podejrzenia, ze się Twoim nie najada. Trzymam kciuki, żebyś wytrwała

Pauluska, która karmi mm pisze, ze jej mała tez niespokojny i jeszcze problem z kupkami...
Ja odciąganym mlekiem karmiłam starszego 10 miesięcy, więc przy dobrym laktatorze na pewno jest to możliwe, ale fakt, cyca ssać juz nie chciał, no i wygodne to nie było . Trzeba zachować bezwzględny reżim regularnego odciagania i w dzień i w nocy, więc ten system choć możliwy, to jednak jest wymagający
- ilonah
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
Skoro mu taka "brzuszkowa" pozycja odpowiada, to tak się póki co karmcie. Może zmień kropelki. I od czasu do czasu podaj mleko butlą. Mati też pił z butli jak miałam cyrki z brodawkami, a teraz pije normalnie.
Kochana, tylko się nie poddawaj. Takie mleczko to największy dar dla naszych dzieciaków. To procentuje na przyszłość.