BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #665323 przez Azja
witam
u nas nocka ok pospalismy do 6.30 :)

pogoda jest do du... od rana pada deszcz, wiec narazie nici ze spacerku ale udalo mi sie mlodego uspic i spi w łóżeczku

dzis rekord jednej drzemki po odlozeniu do łóżeczka 4 minuty i oczy w piec zł, normalnie myslalam ze wymiekne, ale udalo mi sie go pozniej jeszcze ugniesc i spi narazie

Agat nie poddawaj sie z karmieniem wiem jakie to jest wykanczajace, moj mlody cmoka i cmoka reke do buzi wklada podkladam go pod cysia ssie 2 minuty i wypluwa a za nastepne 2 minuty znowu szuka wymiekam wtedy a najgorsze do tego jak zaczyna plakac to juz sama nie wiem co robic i nawet jak mnie sutki juz czasem bola to jak widze ze chce cysia to go podstawiam bo moze akurat glodny, a nie raz chce sie po prostu przytulic do sysia tak to chyba jest z chlopcami takie cysiowe chlopaczki :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #665333 przez Dave
Azja - skąd ja to znam. Wziął by się chłop raz najadł a porządnie i spał, to nie. Co chwila pociamkać i takie ekspresowe drzemki zalicza.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 10 miesiąc temu #665340 przez agat
Po wielkich cyrkach młody usnął przed 11. Akurat mąż wrócił z pracy więc siedział przy nim a ja poszłam do sypialni złapać choć chwilę snu. Po godzinie młody obudził się z rykiem, nie wiadomo o co mu chodziło, uspokoiło go co?? Cycuś (który wcześniej był przyczyną płaczu). Pięknie, bez chwili marudzenia opitolił cycka i grzecznie zasnął.

Masakra. Zwariować można.

Dziewczynki, czy użera się któraś z was z ciemieniuchą? U Adasia przedwczoraj się pojawiła. Przeczesuję główkę kilka razy dziennie, przed kąpielą smaruję oliwką. Łuski się powoli wyczesują, ale jeszcze brzydka skóra.

11 lata 10 miesiąc temu #665350 przez Magdalena9t
Agat nie poddawaj się :blink: każda z nas ma ciężkie chwile, mój synek ostatnio jakoś do syta się najeść nie może, daje mu cycusia to nim gardzi :P pół godziny, max godzina drzemki i znów cycuś, jakby raz a porządnie się nie mógł najeść :angry: można oszaleć, albo jak płacze i nie wiadomo co mu jest bo sucho ma najedzony też :P
Mojemu Tomkowi łuszczy się troszkę skóra na główce, nie wiem czy to może być ciemieniucha bo dużo tego nie ma :silly: ja po kąpieli smaruję oliwką i przeczesuję szczoteczką :blink:

11 lata 10 miesiąc temu #665361 przez agat
Madziu to pewnie ciemieniucha. Dbaj, nie pozwól aby się rozwinęła.

11 lata 10 miesiąc temu #665370 przez ilonah
Ja na ciemieniuchę stosuję emolium - żel zmiękczający na ciemieniuchę i pięknie znika, zastosowałam już 3 razy i prawie nie ma i czesać nie trzeba. Chociaż nie jestem do końca pewna czy to ciemieniucha czy skóra się Emilce nie łuszczy po krosteczkach które miała na całej buźce i główce bo też zaczęły znikać.

Azja ja z racji niepogody też dziś uczę moje dziecię spania w dzień w łóżeczku ale na razie kiepsko nam wychodzi, pierwsze podejście nawet 5 min nie pospała, drugie podejście ok 10 min i już właśnie się budzi.

11 lata 10 miesiąc temu #665371 przez Magdalena9t
Dbam, dbam :) :)
oj już się Mały przebudza, dobrze,że obiad prawie gotowy i trochę w domku ogarnęłam ;)

11 lata 10 miesiąc temu #665479 przez Suzi
Ku pokrzepieniu serc, zacytuję Wam moja koleżankę, która zna sie na rzeczy i napisała mi tak
" wg attachement parenting" do końca 3 go miesiąca życia dzieci wręcz powinny być " naręczne" , potem zwyczajnie instynkt każe im zejść z rąk mamy i ruszyć na podbój świata" :lol:
Więc jest światełko w tunelu :woohoo:

Ja tez juz od pewnego czasu rzucilam na luz, korzystając z luksusowej sytuacji, ze starsze dzieci są samowystarczalne i bezobsługowe, poddalam sie i nie forsuję na sile samodzielności Mikusia, wychodząc z założenia ze wszak to nie potrwa długo.
Póki co sie przemęczę, najwyżej zainwestuję w chustę a w końcu to i tak ja będę tęsknić za tymi chwilami a nie on :silly:
więc tak dla własnego zdrowia psychicznego, nnie miotam sie juz i nie planuję, dbam o to zeby odpocząć ile mogę a potem oddaję się w "niewolę" synkowi :blink:

W końcu świat mi nie ucieknie....a dzieciństwo synka jak najbardziej i to bezpowrotnie...

11 lata 10 miesiąc temu #665701 przez EwelinaB87
Kochane mamusie mam nietypową proźbę, czy byłybyście w stanie wysłać mi wymiary stópek waszych dzieci??
jest to mi bardzo potrzebne ponieważ tworzę całkiem ciekawe buciki na szydełku, możecie zobaczyć je tutaj:
szydelkowania.blogspot.com/
Interesują mnie najbardziej takie informacje:
płeć, wiek, długość stópki, szerokość w palcach, obwód kostki,

Mam nadzieję że kilka z was będzie w stanie mi pomóc,
BARDZO BYŁABYM WDZIĘCZNA,
info najlepiej wysłać mi na PM, zeby wam nie zaśmiecac.

11 lata 10 miesiąc temu #665953 przez Azja
Jasiek wykapany i spi,

dzis do 13 bylo oki a pozniej zaczelo sie cysio i 10 minutowe drzemki, chyba mlody chce mnie wykonczyc mnie i moje cyski :silly:

11 lata 10 miesiąc temu #665962 przez Dave
U nas też już dzieci śpią.

Mati póki co ciemieniuchy nie ma.

A moja Maja wchodzi w bunt dwulatka z coraz większym impetem :cheer: :cheer:

11 lata 10 miesiąc temu #665979 przez agat
Ciężki dzień za nami. Marudzenie, dużo płaczu, mało snu. Po południu przestało padać i wyciągnęłam małego na chwilę na spacer, żeby trochę tlenu zażył. Po godzinie jak się rozbudził i wpadł w krzyk to był niemal bieg do domu :P Pierwszy raz tak nie potrafił się uspokoić w wózku :/

Przed kąpielą mały ładnie spał i ja się zdrzemnęłam, aż nas mąż i tatuś budził po 20 na kąpanie :P Adaś na szczęście ładnie i grzecznie zjadł i zasnął po kąpieli, mam nadzieję, że to zapowiedź "lekkiej" nocy :)

11 lata 10 miesiąc temu #665985 przez Dave
Upss... jednak nie śpią. Mati jest nie ugięty :cheer: :cheer: :cheer:

11 lata 10 miesiąc temu #666124 przez Magdalena9t
U nas dzień nawet spokojny :) mały sobie trochę pospał a ja mogłam w domu ogarnąć i WRESZCIE
zabrać się za prasowanie ;) jaka ulga ;)
Mały śpi , mam nadzieję,że nocka będzie spokojna :silly: :blush:
Ograniczyłam nabiał i krostki stały się mniej widoczne i mały spokojniejszy :blink:
Dobranoc :) :)

11 lata 10 miesiąc temu #666170 przez Suzi
Dzień dobry :)
Czyżbyśmy była pierwsza?? :silly:

Nocka w miarę ok, o 5 dłuższa przerwa przez €&@#%^$£¥. czkawke, ale od 6 do 8 jeszcze spanko na gościnnym brzusiu tatusia :woohoo:

Pogoda do d.......... więc kolejny dzień w domu przed nami :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka