BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #667397 przez Suzi
Mikołaj śpi juz DWIE godziny co o tej porze mu sie nie zdarzalo :ohmy:
Zdążyłam zjeść śniadanie, umyć głowę i ułożyć włos :silly: , nadać sobie ludzki wygląd, powiesić pranie i .......czekam :lol:
Nie zwyczajna jestem takich luksusów to i nie wiem co mam ze sobą zrobic :lol:

Otulilam go do spania swoim szlafrokiem, takim misiowym, bo poulewal na kocyki, więc może jakaś magia senna tkwi w tym szlafroku? :blink:

Tak sobie czytam o Waszych chrztach i zastanawiam jak nam pójdzie, bo to dziecię nie używa smoka, a to był zawsze dobry sposób pacyfikacji... Może tez sie spróbuję na sobotę umówić, zawsze to mniej ludzi i mniejszy stres w zw z tym, a ze chrzcin jako takich nie planujemy, więc potem po prostu do domku i spokój. A tak w ogóle to na chrzestnych chcemy wziąć nasze starsze dzieci :side: co Wy na to? :woohoo:
Ciekawe co powie ksiądz na ten pomysł, w końcu córka jest juz dorosła, oboje juz bierzmowani, więc formalnie przeszkód brak :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #667448 przez agat
Suzi nie spotkałam się jeszcze z tym, żeby chrzestnymi było rodzenstwo, ale świetny pomysł! W koncu kto ma byc wzorem dla dziecka jak nie starszy brat czy siostra? :)

Po małej batalii porannej udało się uspać młodego ok 9 i spał godzinkę a ja z nim :) Jupijajeeeej :) Teraz może by na spacer ruszył tyłek, ale trochę mi się nie chce :P

11 lata 10 miesiąc temu #667456 przez Dave
A ja wyskoczyłam dziś do spożywczaka i z językiem po kolana, szybciorem do domu. Bo mały głodomorek się domagał. Chociaż jak juz dotarłam to był spokój, mały spał a dumny tata coś sobie tam dłubał.
Teraz je, a Maja biega po podwórku. Dziś pogoda nie najgorsza, tylko ten wiatr taki nieprzyjemny :angry:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 10 miesiąc temu #667464 przez creatura
Suzi, myślę, że to super pomysł, żeby starsze rodzeństwo było chrzestnymi. :) My wybraliśmy sobotę z kilku względów - krótsza i bardziej kameralna ceremonia (mniejszy stres dla dziecka), a potem nie trzeba było wyprawiać imprezy całodziennej, tylko fajnie wieczorkiem. Co prawda goście imprezowali do 3 rano (nie spodziewałam się :cheer: ), ale cieszę się, że im się podobało. W parafii gdzie chrzciliśmy, ksiądz sam woli soboty, właśnie, ze względu na dziecko, a w niedziele chrzci również po mszy, tylko w obecności rodziny.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #667503 przez creatura
Dave, czy Mati dziś kończy miesiąc? Pics please :)

I Suzi wisi fotki z niedzieli :blink:
I kto się dawno nie chwalił, proszę nadrobić zaległości - Azja, Pauluska uploadować :P

11 lata 10 miesiąc temu #667509 przez Magdalena9t
A mój synek odkąd poszliśmy na spacer cały czas śpi, z malutkimi przerwami na marudzenie :)
Ja szykuję obiadek i wstawiłam pranko i zaraz biorę się za prasowanie, a Tomeczek ładnie w wózeczku śpi a prababcia sobie w ogródku robi i mi pilnuje syneczka :laugh:

11 lata 10 miesiąc temu #667530 przez kaikai
Dzien dobry

moj Dawidek dzis jest bardzo grzeczny, wybieramy sie na spacer i na poczte bo listonosz awizo zostawil a czekam na ten zasilek macierzynski.

11 lata 10 miesiąc temu #667549 przez Magdalena9t
Kaikai ja też czekam na ten zasiłek, dzwonie do ZUSu a tu jeszcze nie ma moich dokumentów do zasiłku :angry: księgowa mojej szefowej pewnie jeszcze nie wysłała :angry:
tracę cierpliwość bo z chorobowym było tak samo :P

11 lata 10 miesiąc temu #667578 przez Dave
Creaturko - tak, Mati dziś mam miesiąc :lol: :lol:
I świętuje śpiąc :)

Na 16.35 jedziemy na kontrolę bioderek.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 10 miesiąc temu #667651 przez agat
U nas wieje, ale wiatr jest cieplutki. Byliśmy na spacerku, przy okazji zrobiliśmy zakupy. Później mały wciągnął cycka, aż miło, bez żadnego grymasu :) Teraz "rozmawia" z tatą :)

My na bioderka idziemy w piątek. Muszę ogarnąć becikowe. DO tego jest potrzebne jakieś zaświadczenie od lekarza? Wybieram się w przyszłym tygodniu na przegląd podwozia, to od razu wezmę. A dziś w końcu mąż odebrał pesel, bo mu jakoś nie po drodze było.

11 lata 10 miesiąc temu #667652 przez Magdalena9t
Oglądałam sobie fajny filmik :)

11 lata 10 miesiąc temu #667653 przez kaikai
Jednak to nie zasilek :(

Magda ja zlozylam w polowie kwietnia i w maju na poczatku bylam zrobic korekte DRA to facet powiedzial ze juz jestem na macierzynskim ale pieniedzy ani widu ani slychu. Pewnie tak mysle ze do 15 czerwca dostane za kwiecien i maj. Musze isc do zusu jeszcze do 10 czerwca zrobic kolejna korekte to sie dowiem.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #667654 przez kaikai
Agat mi te zaswiadczenie dala polozna pokazalam jej tylko karte ciazy.
Ale mi to i tak niepotrzebne eh..

My sie szykujemy dzis na dzialeczke, musze spakowac wszystko, a duzo tego jest nawet wanienka ;) do niedzieli posiedzimy i pogrilujemy.

Ale narazie Dawid na mnie spi, wiec zmuszona jestem lezec i czekac, niech sie dziecko wyspi :)

11 lata 10 miesiąc temu #667685 przez Suzi
Mikuś wkurzył się próbą spaceru ze oczywiście na sygnale musieliśmy wracać :( :( :(

Czy ja kiedyś pospaceruje z nim spokojnie i z przyjemnością :unsure:

11 lata 10 miesiąc temu #667731 przez agat
Hehe Suzi pewnie jak zacznie sam brykać to polubi spacery :)

Nie chcecie wstawiać fotek swoich szkrabów, to ja Wam pokaże mojego terrorystę :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka