- Otrzymane podziękowania: 43
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
Mi się właśnie od początku te chusty widziały, a jak doczytałam co i jak to już byłam zdecydowana.
A cycoliny, tak to z nimi już jest. Mam czasem myśli o podaniu MM, ale się nie dam

Przy Majce bardziej o laktację dbałam. Tzn. miałam nastawiony budzić i co 3 godziny działanie laktatorem. Dzięki temu karmiłam 7,5 miesiąca. Może dla niektórych to żadne osiągnięcie. Ale u mnie w rodzinie, kobiety karmiły od 3 do 6 tygodni maksymalnie

Teraz przyznam, że nie mam na takie działania siły i czasu. Więc ile będzie tyle będzie. Młody teraz śpi już dłużej, więc domniemam że się najadł.
Dziewczyny szaleją

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25

Starszego syna tez karmiłam dzięki ściąganiu laktatorem do 10 miesiąca i choć załowałam ze nie chciał ssać to przynajmniej miałam satysfakcję, ze podołałam i byłam samowystarczalna

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
W dzień to już nie tak rygorystycznie odciągałam, tylko czasem. Ale noce to z zegarkiem pobudki. Maja szybko zaczęła przesypiać nocki i pobudzałam laktatorem cycoliny do produkcji.
- Magdalena9t
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 33

u nas nocka marudna

zasnął ok 3.30 i pobudka przed 7, później pospaliśmy do ok 9 i teraz cały czas na nogach

młodsza siaostra mojego męża zabrała na spacer, niech trochę pośpi w wózeczku ,zanim pogoda się zepsuje

a ja ogarniam chałupę

a z wczorajszego wieczorku filmowego dupa , bo obejrzeliśmy trochę filmu i zasnęliśmy

widzę Dave,że w dobrej cenie znalazłaś chustę, w tej cenie chętnie zakupię

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
Mam nadzieję, że w poniedziałek - wtorek ją dostanę, to będe się uczyć

Ja wcinam obiadek własnie. Mati ma dziś lepszy dzień pod względem spania. Po następnej pobudce zgarnę go na pole. Taki wiatr znów paskudny wieje

- ilonah
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

U nas noc także dobrze przespana z jedną pobudką o 3 na jedzonko, a później dopiero po 6 i dalej spanko do 8:30

Jak wspomniałam od wczoraj od poźnego popołudnia odciągam pokarm laktatorem aby wygoić te moje biedne brodawki, maść Purelan także posiadam więc działam. Przed chwilką nawet odważyłam sie dać małej pierś i o ile z prawej ładnie jadła bez bólu, tak lewej za żadne skarby nie chciała złapać. Był jeden wielko krzyk i płacz straszny. Musiałam dokarmić ją butelką z odciągniętym wcześniej mlekiem. Jak troszkę pośpi to znowu zrobie podejście do tej piersi.
Powiem Wam, że moja mama nie karmiła piersią bo nie miała wystarczająco pokarmu i ja w sumie też podchodziłam do tego, że jak nie będę miała mleka to nie bedzie to dla mnie jakąś wielka tragedią natomiast przez te prawie 2 miesiące co karmię Emilkę piersią tak sie do tego przyzwyczaiłam i taką mi to przyjemność sprawiało ( jak nie bolało) że jak podawałam jej teraz butelke to aż miałam łzy w oczach, że nie tuliła się do mnie tak jak zawsze

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
Teraz jakoś mi butelka przeszła spokojnie.
Ale jak pierwszy raz miałam dać Majce (też z moim mlekiem) to miałam takie wręcz wyrzuty sumienia, żal i smutek.
I wiedząc jak to karmienie u mnie w rodzinie wyglądało, tez się nie nastawiałam że długo pociągnę. A tu taka niespodzianka. Pamiętajmy, że to najlepszy pokarm dla naszych maluchów. Wymaga poświęcenia i czasu ale warto!
- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6

U nas ciąg dalszy spania wyłącznie u mamy, teraz czkam aż się Leoś obudzi, potem karmienie i idziemy pospacerować - choćby na rękach

A ja dalej męczę temat szczepień i jak to wszystko czytam to dochodzę do wniosku, że nawet te tradycyjne podawane tak jak są podawane, są niebezpieczne, bo najlepiej by było nie szczepić na więcej niż 3 choroby podczas jednaj wizyty i robić duże odstępy pomiędzy szczepionkami, ale który pediatra na to pójdzie

Kaikai, jak Dawidek po szczepionce? Kto z Was już szczepił i czym, i jak się dzieci mają?????
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
Szczepienie dopiero przed nami.
Mati też już zapomniał co to spanie. A najlepiej mu przy korycie na rękach. Mój kręgosłup już wysiada

Kurde chciałam iść chociaż na chwilkę ma świeże powietrze, ale wiatr tak wieje i jest zimny, że chyba sobie daruję. Jutro ma być podobno ładnie.
- joasia10015
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Suzi widze że twój Mikuś spi pieknie-powiedz mi czy to nie szkodzi dziecku? Już tłumacze o co mi chodzi-jak byłam w szpitalu to babka od laktacji pow.że nawet jak dziecko pięknie śpi to trzeba średnio co 3 godziny budzic na karmienie (ale już nie zapamiętałam dlaczego

Pozdrawiam kwietniówki

- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25

Ze względu na rozpędzenie laktacji i dobre przybieranie na wadze czuwaj nad tym, zeby nie przesadzał ze spaniem

Calus

- Magdalena9t
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 33

ja teraz prasowanko, mały od 3 śpi, trochę z pomocą suszarki więc mogę poogarniać

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
No ale Młody wisi cały czas na cycu, wybrałam się na pole A tu ryk i ręce w buzi. No to sru do domu, pomiętolił trochę i dość. Teraz go dałem do bujaka to se półki ogląda.
Nie wiem czy mam lipny pokarm, czy mam go mało, czy on ma tak dużą potrzebę przytulania się. Normalnie, stara, niby doświadczona a świruje

Oooo... już ryk.
Normalnie nie wiem o co chodzi mojemu dziecku. Straszne

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
Normalnie oszaleć można