- Otrzymane podziękowania: 43
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 29

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
Rozmrażam jakieś mleczko, które miałam na czarną godzinę. Zobaczę jeszcze parę dni, jak się sytuacja będzie miała. No i moje cycoliny

- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25

Jak Cię czytam to jakbym Ci sama dyktowala co masz pisać o Mikim, więc po prostu chłopstwo TAK ma i juz

Musimy przetrwać i oczywiście nie dać się załamać

Nie schizuj Dave!! Wszak sama mówisz ze przytyl jak smok, a to jest najważniejszy miernik i najbardziej miarodajny. Mleko MASZ I TO DUŻO!!! Mati sie NAJADA!!! Inaczej by nie przybierał na wadze,,albo kiepsko by przybierał, takmjak mój na przykład - nie ma szału z wagą, ale sobiemwytlu,aczylam, ze póki jest w normie, nawet tej niższej to trudno, grunt ze przybiera, nie każdy musi być Pudzianem

Myślę, ze zmęczyl Cię psychicznie, a i fizycznie pewnie tez i stąd te czarne myśli. Cheer up

- Magdalena9t
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 33

Mój Tomeczek też lubi dużo czasu przy cycu przebywać, widać od małego wie co dobre,będzie z niego facet

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 23

Po południu przyszła sąsiadka z pretensją, ze sufit ma mokry i zaczął się przegląd rur i naprawianie jakiegoś zaworu w kuchni.
Synek cały dzień był grzeczny, jedynie ok 19 miał pół godz płaczu (ostatnimi dniami codziennie jest o tej porze marudny). Najadł mi się z dwóch cycków po 18 i teraz po kąpieli problem, bo z jednej strony do cycka się garnął, a pełny był i mu się ulewało... A jak go chciałam odstawic to płacz i szukanie cyca. Potrzebował się chyba poprzytulać i posokać cycka.
Za tydzień w moim mieście jest profilaktyczna mammografia i cytologia dla kobiet za darmo. Skorzystam z tej cytologii chyba, bo i tak będę musiała zrobić teraz po połogu, prawda? Wolę więc za darmo niż płacić u lekarza. A mammografię mogę zrobić? Chyba nie, jak karmię.
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
Maja niby zmęczona, ale paść nie chciała za chiny. No ale trudno.
A Mati....niby ciągle głodny, a cyca nie chciał nawet dotknąć. Do tego ryk, ryk, ryk jakby go ze skory obdzierali. Nas buzi purpura i się drze. Przerobiłam wszystkie pozycje, kombinajce. Chwila przerwy, niby szukanie cyca, a jak co to plucie i prawie naciąganie. No cyrk na kółkach.
W końcu Maja padła to się z nim wymknęłam, do bujaka chwila spokoju i ryk. W końcu do cyca, przy którym na początku cudował, ale zassał i zasnął.
MASAKRA!!!!
Zjadłam sobie jogurcika. Klikam jeszcze jakieś moje zaległości recenzyjne i do spania. Bo jak nocka będzie jak ta, to już mam dość.
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
Uciekam do moich rozrabiaków śpochać. Daj Panie Boże pospać

- Magdalena9t
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 33

jak na razie grzecznie śpi, czas na kąpiel i może pazurki w końcu pomaluję

Dobranoc

- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6

Dzisiejszy dzień uważam za udany - trzy wyjścia spacerkowe

Ja już się przyzwyczaiłam do tego, że Leoś lubi być przy cycku tak często. Jak zaczyna pluć i napinać się przy cycusiu to go chwilkę ponoszę, "odbiję" i znowu przystawiam i tak sobie radzimy. Trzymam się cały czas tego, że mleka jest tyle ile bobas potrzebuje, a im więcej pije tym więcej się produkuje

Agat, za młoda jesteś na mammografię, w naszym wieku robi się usg piersi, nawet raz na rok powinno się. Ja robię, gdyż niestety moja babcia od strony mamy zmarła na raka piersi, miała robione badania genetyczne i wyszło, że nie było to na podłożu genetycznym, ale lepiej dmuchać na zimne.
Asia - GRATULACJE

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
Mati wcina sniadanko. Nocka ok. Pobuka-cycus-spanie
Nie wiem jaka pogoda sie zapowiada, bo zaslonílam okno kocen (nie dorobilismy sie jeszcze rolet),zeby sie dzieciakom lepiej zasypialo. I teraz nic nie widze,ale moge wnioskowac,ze slonca brak

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem

Kanapka z pomidorkiem, ogórkiem i sałatą przypominają, mi że tam powinno przecież świecić słońce

- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 23
W ofercie tych badań profilaktycznych jest cytologia i mammografia dla kobiet w wieku 25-65 lat. Wyczytałąm, że karmienie nie jest przeciwskazaniem do mammografii ale wynik może wyjść niemiarodajny, bo trudniej go odczytać. Więc chyba pozostanę przy cytologii.Agat, za młoda jesteś na mammografię, w naszym wieku robi się usg piersi, nawet raz na rok powinno się.
Ale dziś cudna nocka u nas, W KOŃCU!

Miłego dnia dziewczynki :*
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem

Mati mi właśnie zasnął na rękach