BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #670181 przez Dave
Pati-najlepsze zyczenia dla Fabusia:-)

Creatura-ano odebralam atak:-)
A dzis sie schylalam po pampka to mi na glowe fontanne zaserwowal:-P

Azja-chyba kazda takie dni przerabia.

A u mnie wieczor masakra. Maja padla o 22.15, a Mati jeszcze nie spi. Mam dosc!!!

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #670186 przez Magdalena9t
My dziś na grillu u rodzinki dopiero wróciliśmy do domu, Tomek ma dzień dziecka i bez kąpieli dziś :P (pierwszy i mam nadzieję ostatni raz)
Kuzynka pożyczyła mi chustę , męża nauczyła nawet jak zakładać i podoba mu się :) teraz on będzie uczył mnie, zobaczymy jak się sprawdzi i będę potrafiła wiązać to sobie zamówię :)

Padnięta jestem , mały śpi mam nadzieję,że noc będzie dobra
Dobranoc :) :)

11 lata 10 miesiąc temu #670211 przez Dave
Dzien dobry.

Oby taki byl!

11 lata 10 miesiąc temu #670218 przez Azja
dzien dobry
po wczorajszym dniu marudera u nas nocka super, mlody usnal kolo 20 i jeszcze spi no oczywiscie bylo kilka pobudek na cysia ale pobudki bez marudzenia :)

mam nadzieje ze pogoda dzis bedzie ladniejsza i troche pospacerujemy :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #670232 przez Suzi
Dzień dobry wszystkim :)

U nas noc ładnie przespana, pobudki o 1 i 4, potem 6.15 . Teraz śpi ale na rączkach, echhhh, a nie ukrywam, ze śniadanko bym jakieś przetrąciła :silly:

Chusto, przybądź jak najszybciej ;)

Byli u nas wczoraj znajomi i znowu usłyszałam, ze do 3 mca życia mieli dzieci naręczno-przyboczne, tez chusta była w robocie, a po tym granicznym trzecim miesiącu, życie ulegało diametralnej odmianie- na lepsze :woohoo:

Więc - oby do TRZECIEGO miesiąca :lol:

11 lata 10 miesiąc temu #670240 przez Dave
Suzi - tak, tak - chusto przybywaj!!

Mam nadzieję, że te słowa się sprawdzą i za dwa miesiące się poprawi i unormuje.

Mati wczoraj poszedł spać o 23!!!!!! Potem pobudka o 00.30, potem nie wiem a od 4.00 to już drzemki :cheer:

Aktualnie śpi w bujaku.

11 lata 10 miesiąc temu #670257 przez agat
Mój synal niestety nie powtórzył poprzedniej nocki i ta nie była już taka fajna. Obudził się o 2.30 a później już co godzinę, a do tego zasnąć nie mógł. Zjadłam na wieczór malutkiego mega łagodnego kebaba i nad ranem szczerze tego pożałowałam. Cóż, będę mądrzejsza na przyszłość.

11 lata 10 miesiąc temu #670262 przez Magdalena9t
Dzień dobry, u nas ładnie nocka przespana :) z rana trochę pomarudził ale opyndzlował 2 cycuchy , ponosiłam na rączkach, włączyłam suszarkę i jak na razie śpi :blink:
muszę ogarnąć szybko siebie ,jakiś obiadek i na spacerek, tata ma dziś mecz to niech synek pokibicuje :laugh: :laugh:

11 lata 10 miesiąc temu #670299 przez Dave
Dziś mamy więcej słonka (na szczęście :laugh: ).

Maja z tatą pojechała do Kościoła, a ja szaleję z obiadem i przed chwilą przeleciałam fronty meblowe w kuchni, bo całe uciapkane były. A ma nas dziś odwiedzić daleki kuzyn, to czyściutko musi być :)

A wczoraj zaliczyłam zmywanie podłóg z Matem na rękach - ponownie - chusto przybywaj :ohmy: :ohmy:

11 lata 10 miesiąc temu #670366 przez Suzi
A ten kuzyn to z Sanepidu, ze się aż tak poświęcasz Dave? :blink: :blink: :silly:

Ja patrzę na moją podłogę......wiem ze powinnam......ale z Misiem na rękach nie zdobędę się na to... :P

Na szczęście nie odwiedza mnie nikt w najbliższym czasie..... :side:

11 lata 10 miesiąc temu #670416 przez agat
Ja dziś z mopem tańczyłam, ale mały akurat spał w bujaczku.
Ciężki poranek i przedpołudnie miałam z synkiem, bo marudził strasznie. Skończyło się niedawno po wielkiej kupie :P Teraz jest z tatą na spacerze a ja obiad zrobię i poprasuję może jego ciuszki. Choć powinnam się zdrzemnąć chociaż godzinkę...

Czy was tez denerwuje, gdy ludzie widząc wasze dzieci obsypane krostkami lub męczące się z bolącym brzuszkiem reagują komentarzami w oskarżającym tonie "na pewno coś zjadłaś"... Wrrrrrr jakbym to robiła celowo. To co, nic mam nie jeść?

11 lata 10 miesiąc temu #670419 przez Dave
Suzi - żaden sanepid. Już miałam to wczoraj zrobić bo mnie te ciapry drażniły. Lucię jak mam w miarę czysto w domu. I sprzątam dla siebie, ale zaznaczam od razu, że nie jestem jakaś nawiedzona w tym temacie. I jaki mi się gdzieś paproszki walają, to nie latam ze szmatą. Bez przesady.

A póki co to kuzyn nawet u nas nie był, bo siedzimy na polku. Tzn. Ja już w domu, a mąż zabrał dziewczyny na plac zabaw. Ale familia sobie biesiaduje.

Agat - mnie siostra wczoraj takim tekstem uraczyła. Normalnie w szoku zostałam.
A trzeba pamiętać, że skóra dziecka się rozwija, dojrzewa (i nie mam tu namyśli takiego dojrzewania jak się ma naście lat, bo wówczas to kolejny etap), skorka malucha musi się wykształcić i "zahartować".
I krostki czy zaczerwienienia nie zawsze mają odbicie w naszej diecie. No sorry. A choćby, to właśnie - mamy paść z głodu :unsure: :unsure: :ohmy:

11 lata 10 miesiąc temu #670499 przez creatura
Hejka Lejdis :)

Mnie z kolei dobija hasło: "Jedz, jedz bo nie będziesz miała pokarmu", albo jak Leoś wisi na cycku to: "A co Ty dziś zjadłaś, może nie masz pokarmu" - po prostu nie wiem jak mam zareagować, bo najchętniej wybuchłabym jak Wezuwiusz. I to moja "rodzona rodzicielka" mnie takimi tekstami uracza :ohmy: Wiadomo, że jem, ale nie będę się obżerać, bo nigdy nie wrócę do wagi sprzed ciąży :dry: :dry: :dry: :dry:

U nas dziś piękny, słoneczny dzień i spacerki już pozaliczane, może jeszcze uda się króciutki przed kąpielą.

Suzi, ya know da tings you sayin' 'bout what's gonna happen afta 4th month - keep 'em comin :woohoo: :side: :lol: Tak po rapersku chciałam Ci zapodać, yo! :blink: :silly:

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #670609 przez Suzi
Hej kriczer, keep 'em comin'! Sooner or later they WILL come, definitely! :lol:

A u nas śpik Mikula opanował i śpi juz trzecią godzinę a hakiem, chyba w to wkroczę, bo aż strach pomyśleć co w nocy tak wyspany syn zechce robic :silly:

Spacer dziś sie odbył, ale wracaliśmy na sygnale po 45 minutach, ehhhhh, no ale sie odbył...

Te mamuśki to czasem wartoby zakneblować czy coś :evil: ale to nauka i dla nas - jakim NIE BYĆ w przyszłości i jakich tekstów pod żadnym pozorem nie wygłaszać! Może warto byłoby sobie to gdzieś zapisać?

Dave Ty jesz pomidory i ogórki? I jak? Bez sensacji? Ja jakoś sie boje :unsure: nie ufam tym nowalijkom, mogą być i pewnie są podrasowane jakąś chemią.... :P poczekam na gruntowe ze znanego źródła.

A próbowała któraś truskawki? Ja tylko wąchałam :dry:

Dobra, idę budzić mojego susełka ;)

A, no i chyba mi się na @ zbiera :( jakiś podbarwiony na różowo śluz sie pojawił, a juz długo nic kolorowego nie bylo :P :(

11 lata 10 miesiąc temu #670670 przez kaikai
My juz w domu. Dawidek ladnie spal w nacy na dzialeczce:)

Creatura Dawidek po szczepiace mial goraczke 37,7 przez cala noc. Nie podalam mu czopkow ale mialam przygotowane. Rano juz bylo po goraczce :)
Lekarka nie zrobila mu teraz szczepienia na pneumo bo plakal strasznie i juz meczyc go nie chciala, bedzie mial te szczepienie przy nastepnej wizycie.

Dawidek na ramieniu ma taka kroste ropna po pierwszej szczepiace co zrobili mu w szpitalu, czy wasze dzieci tez maja takie cos? czy trzeba to czyms przemywac?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka