BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #670712 przez Azja
u mnie Jasiek dzis mega grzeczny spanko i cysio, az sie boje jutrzejszego dnia, bo czesto tak jest ze jak jednego dnia sie wyspi to drugiego ze spaniem jest duzo gorzej

ja truskawek jeszcze nie jadlam, bo boje sie ze malemu zaszkodzi ale nie wiem czy wytrzymam bo jak ostanio bylismy u znajomych ktorzy choduja truskawki i jak je zobaczylam to az slinka mi ciekla, ale gdzies czytalam ze mozna jesc ale bez pestek tylko to tyle roboty :angry:

a co do pomidorow to tez sie zastanawiam czy sie nie skusic, moze bez skorki?? jutro albo we wtorek ma byc u mnie polozna to zapytam co ona na to

Kaikai a co to tej ranki ropnej po szczepieniu to polozna jak ostatno u mnie byla to mowila ze moze cos takiej urosnac zeby sie nie martwic ale nie pamietam czy cos z tym robic znaczy czy przemywac czy nie, jak niezapomne to zapytam sie jej jak przyjdzie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #670725 przez Azja
a co to tekstow to nikt nie przebije mojej tesciowej jest w tym najlepsza :silly:

jak jasiek zaplacze to jest tekst ze albo kolka albo ze mam cienki pokarm, nie moze zrozumiec ze dziecko czasem musi poplakac

jak go niose na rekach po schodach to kaze mi sie poreczy trzymac, a jak po chodniku to uwazac zeby sie nie wywrocic

codziennie sie pyta czy dobrze spal w nocy, jak mowie ze tak toza chwile sie pyta jeszcze raz , a nastpnie stwierdza ze ja oklamujemy bo jej znajomej dziecko to czesto w nocy placze wiec to nie mozliwe zeby nasz spal no i tak caly czas cos wymysla

a no i najlepsze caly czas mi powtarza zebym go przez przypadek pod sklepem nie zostawila nawet na chwile jakby to przeciez oczywiste nie bylo,
wiec Wy niemacie jeszcze tak zle moja tesciowa przebija wszystkich :silly:

11 lata 10 miesiąc temu #670809 przez creatura
Ło marko, Azja :ohmy: :ohmy: Twoja teściowa to prawdziwa zmora :ohmy: I nie mów, że jeszcze z nią mieszkasz? :S

Kaikai, Leoś też ma taki ślad po szczepionce na gruźlicę. Lekarz mówił, żeby nic z tym nie robić, broń Boże nie wyduszać, normalnie kąpać i że dziecko tego nie odczuwa.

11 lata 10 miesiąc temu #670850 przez Dave
Dzin dobry.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 10 miesiąc temu #670862 przez Suzi
Hej :)

Nocka za nami, tradycyjnie pospał Miś najpierw do 1.45 potem do 5.15 i teraz dosypia przy cycusiu :)

U nas ta ropna krosta gruźlicowa właśnie pękła wczoraj i trochę tej obrzydliwej zawartości wylazło :P , przemyłam octeniseptem i tyle. Jeśli ona nie pęknie to nie trzeba nic z tym robić, bo może przyschnie.

creatura jak z wagą? Dajesz jeszcze tego boosta?

Teraz ja znowu mam jakieś schizy karmieniowe, ehhhh, co jakiś czas każda z nas to łapie, muszę przetrwać, zwalczyć, ale łatwo nie jest :dry:

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #670877 przez agat
Hej.
W nocy miałam ochotę wystawić synka za okno :P Pospał do 2.30 a później już chyba limit snu wyczerpał, bo co go uspałam to 10 min snu i pobudka. Ja podchodzę do łóżeczka a ten cieszy japę :P Zostawić go samego sobie nie dało rady bo po chwili w ryk. No to usypianko, trwające dłużej niż kolejna porcja snu... I tak spał mi po pół godz do 6 rano wrrrr.

Truskawek jeszcze nie jadłam, pomidory już dawno, ale ja zjadam pomidory w ilości 2 plasterków na kilka dni (nie lubię zbytnio) więc taka ilość na pewno młodemu nie zaszkodzi. Obecnie ma wysypkę na brzuszku, pewnie od jedzenia, ale nie przejmuję sie zbytnio, bo nie idzie dojść po czym to, a wszystkiego nie mogę wyeliminować :P

Suzi ty piszesz o okresie, a ja dopiero od 2-3 dni nie zauważam nic kolorowego na wkładce.

Trzymajcie kciuki, bo jak dobrze pójdzie, to może dziś kupimy samochód (AT LAST!!!).

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #670882 przez creatura
Dzień dobry :)
Dzisiaj to ja nie chciałam wiedziec, co stało sie za oknem :angry:

Suzi, boosta dałam raz, bo częstotliwość karmien jest duża, nawet w nocy jak ja się przebudze a Leos śpi to mu wciskam cycke. Zauważyłam poprawę w czasie ssania i pilnuję żeby jedną pierś ssal 20-30min, oczywiście przerwy na drzemkę daleko się zdarzają ;) ale kupki są juz w pięknym żółtym kolorze, więc nie pije samej laktozy.

11 lata 10 miesiąc temu #670915 przez Magdalena9t
Dzień dobry :) u nas nocka dobrze przespana :blink:
a już teraz młody nie chce spać ,na razie wierci się w łóżeczku i coś gada po swojemu, :silly: ale zaraz zac :silly: nie się płacz i będę musiała go zabrać.
Nie wiem co z nim jest , w dzień prawie nie chce spać, a powinien jeszcze trochę pospać w dzień :cheer:

11 lata 10 miesiąc temu #670977 przez creatura
Madzia, czy dobrze widzę? Dziś Wasza rocznica ślubu? :side:

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 10 miesiąc temu #670995 przez Magdalena9t
Tak Creatura dzięki :lol: już jesteśmy rok małżeństwem :lol: :lol:
Mam nadzieję,że wieczorem Tomek będzie grzeczny ;) ;)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #671021 przez Suzi
madzia, ale to poważnie zabrzmiało - " JUZ ROK" ...... ;)

Mnie i memu małżu pod koniec tego miesiąca stuknie dwudziesty PIERWSZY rok :ohmy: :lol: :ohmy: :lol: , i co ja mam powiedzieć?

Póki co mówię : sto lat MADZIU!!!! :blink: :kiss: i grzecznego Tomcia tonight....... A nuz COŚ z tego będzie :blink: :side: :blink:

Dziś dzień JEDYNEK :lol: Mikołaj ma 1 miesiąc, 1 tydzień i 1 dzień :lol: tak przynajmniej twierdzi jego suwaczek, którego nie umiałam porządnie wstawić i tylko link się wpisał :blush: :P

11 lata 10 miesiąc temu #671074 przez Magdalena9t
Dzięki Suzi :kiss: liczę na miły wieczór :blush: :blush:

11 lata 10 miesiąc temu #671106 przez Dave
A ja nie mam czasu odpisać, podczytałam i tyle.

Mąz pojechał na zakupy a ja z moimi bąblami i całą chatą. Maja ma jakiś katar i zero humoru. Oj,oj. oby przeszło.

MLody tez bez humoru, ale to co jest za oknem nai sprzyja usmiechaniu sie.

dobra lece obiad kończyc.

11 lata 10 miesiąc temu #671247 przez Dave
Wpadam tylko z meldunkiem, że mam chustę :lol: :lol: :lol:

11 lata 10 miesiąc temu #671262 przez Suzi
Wow Dave, to motaj i używaj i daj znać jak działa :woohoo:

Ja liczę, że tez w tym tygodniu dostanę, bo zamówiona była w czwartek.

creaturko, ja śpiącemu Mikulowi nie dałabym rady nic do dzioba włożyć, jak on juz porządnie śpi to jest kompletnie " znieczulony" :blink:

Agat, jaki samochodzik chcecie kupić?

Chyba jednak @ u mnie, o nieeeee :( , a było tak pięknie..... :pinch:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka