BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #673076 przez Dave
Creatura - to czekamy na Twoje motanie. Ja muszę poszperać w necie za fajnąpozycję dla Mata, oprócz kołyski. I do dzieła.

Agat - no to macie wychodne :laugh:

My już po śniadanku i nawet ogarnięte mam :)
Kurka, mimo małej ilości snu i dupiatej pogody mam dobry humorek :lol: Mam nadzieję, że mi go nikt nie zepsuje :cheer:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #673155 przez Urszula
witam,

Kochane podaje Wam linka odnosnie wiazania chusty tkanej
www.natibaby.pl/webpage/instrukcja-wiazania-przyklad.html

co do wysypek wyglada troche jak egzema po przepisaniu przez lekarza odpowiedniego srodka do kapieli i po ustepuje bez sladu

niestery nie moge dluzej zagoscic :dry:

pozdrawiam Was serdecznie i dziekuje Wam za zaproszenie na FB :kiss: :kiss: :kiss:

ps dave nie polecam wiazania na kolyske ze wzgledu na bioderka. Podałam Wam link do wiazania na kieszonke jest od urodzenia gdzie dzidzius nie trzyma jeszcze samodzielnie glowki. powodzenia :)

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

11 lata 10 miesiąc temu #673272 przez creatura
Ula, a jesteś w stanie nakarmić w tej pozycji w chuście? Bo na kołyskę chyba się da, ale rzeczywiście na bioderka nie bardzo.

11 lata 10 miesiąc temu #673283 przez Dave
Ula - wiem, że kołyska nie jest dobra na bioderka, ale Mati ma je zupełnie ok.

Nie ma to jak 5 min. pa wcześniejszym poście o dobrym humorze, maż Cię Wqwa i cały humor szlag trafia :evil: :evil: :evil: :evil: :pinch: :pinch: :pinch:

11 lata 10 miesiąc temu #673331 przez Suzi
hej :)

Po masakrycznym popołudniu i wieczorze trwającym do 23.30 nadeszła całkiem miła noc. Miki spał do 4 a potem jeszcze do 7 i do 9 :) :)
ale teraz juz tylko na rączkach...... :( więc znowu jestem unieruchomiona w fotelu z nim :( ,
juz mi się tyłek wklęsły od siedzenia robi :P

Nie chce sqbaniuteńki smoczka, cyca sobie w tym charakterze upatrzyl i nie ma zmiłuj :(

A jak jest u Was ze smoczkiem? Używają Wasze maluchy tego sprzętu? No mój tylko w chwili największej desperacji , na chwilę i tylko od taty przyjmie, ode mnie nie ma mowy !

Qrcze, a tak chciałabym coś porobić w domu, głowę umyc :ohmy:

11 lata 10 miesiąc temu #673340 przez creatura
Suzi, ja smoka do tej pory nie próbowałam, bo boję się, że ze ssaniem piersi mogą być potem problemy. Wiem,że są dzieci, które bez problemu łączą jedno i drugie, ale przy tym naszym powolnym przybieraniu na wadze wolę nie ryzykować. Ostatnio zauważyłam, że Leoś coraz mniej używa cycki jako smoka, naje się i puszcza, ale spanko prawie tylko na rączkach :dry: Gdyby była ładna pogoda, to pospałby na spacerze, ale zalewa nas od kilku dni i świeże powietrze znamy z otwartego okna :dry: :dry: :dry: Też wrastam w fotel/sofę/łóżko. A jak chusta???

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #673355 przez Magdalena9t
Dzień dobry, u nas nocka z tych lepszych , zapewne przez wczorajsze szczepienie, mały był spokojny i chyba bardzo zmęczony.
Wczoraj mąż pomógł mi zamontować tą chustę i Tomka. Najpierw montuję chustę a potem "wkładam" do niej Tomka, nie wyszło idealnie ale jak na pierwszy raz nie było, źle, dziś też popróbujemy :silly:
Chusta jak na razie pożyczona, zobaczymy jak sobie będziemy radzić ;)

Oto foto: :lol:
sorki za jakość i za kwiata babci :P
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #673383 przez agat
Madziu ja podobnie młodego montowałam, tylko jakoś troszkę bardziej skośnie, główkę miał w połowie zakrytą.

Aktualnie, po długiej batalii z usypianiem wystawiłam gada w bujaczku na balkon i tam sobie śpi. Pogoda u nas w miarę ok, trochę pochmurno, ale słonko się przedziera czasami i ciepło.

Odciągnęłam całą butlę mleka, więc młody nie powinien się zapłakać będąc u babci.

Suzi napisał:

A jak jest u Was ze smoczkiem? Używają Wasze maluchy tego sprzętu? No mój tylko w chwili największej desperacji , na chwilę i tylko od taty przyjmie, ode mnie nie ma mowy !

Mój ciągnie smoka i cycka na zmiane, bez problemu. Już w szpitalu wprowadziłam smoka, gdy przy braku pokarmu chciałam go na chwilę uspokoić. Smoczka daję mu jak mocniej płacze, jak nie potrafi zasnąć w dzień, jak go brzuszek męczy, na spacer też zawsze biorę smoka, bo jak zacznie marudzić w wózku to smoczek go uspokaja. W nocy staram się unikać smoka, w ogóle staram się nie przyzwyczajać go do zasypiania ze smoczkiem (choć nie zawsze się da).

11 lata 10 miesiąc temu #673410 przez Magdalena9t
Agat to był nasz pierwszy raz i pewnie nieidealny :silly: ale mogłam Tomka schować tak mu główkę na boku ;)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #673422 przez Magdalena9t
Mój Tomuś :kiss:
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #673573 przez Suzi
madziu, Tomuś jak malowany :) słodki chłopczyk, jaką ma gładziutką skórkę :) :) całus od forumowej ciotki :kiss:

Chusta spoko, tez muszę poprzymierzac, ale nie mogę się oprzeć wrażeniu ( wizualnemu) , ze to powrót do niedawnej ciążowej przeszlości :silly: póki co
Nie mam możliwości poexperymentowac z chustą, bo ssak nie daje wytchnienia :P

creaturko, czytam do upadłego o skokach rozwojowych i kryzysach laktacyjnych i doczytalam się właśnie, ze na 6 tydzień przypada i jedno " nieszczęście" i drugie, więc jak przezyjemy 6 tydzień to powinno być z " okupantem" lepiej :huh:

Poza tym stan niepokojący jest wtedy, gdy dziecko przybywa mniej niż 100gram/ tydzień. Więc jeszcze luzik, nie osiągnęliśmy z Mikim stanu krytycznego :silly:

Ale..........umyłam głowe :lol:

Spacer? Jaki spacer? A co to w ogóle znaczy ten " spacer" ? Ja nie mówić po norweski.... :silly: :blink: :silly: :P

agat, wow! Cała butlę! A duża ona?
Zazdraszczam wychodnego, have a ńice time :side:

11 lata 10 miesiąc temu #673611 przez Azja
Magda Tomuś super chlopczyk :)

co do smoczka to Jasiek od czasu do czasu sie na smoczka skusi, najczesciej jak sie utulic nie moze, dzis np. na spacer zapomnialam smoka a byl potrzebny ale cale szczescie mlody dal sie oszukac palcem bo tak to bym na syg do domu wracala albo cycka wyciagala na srodku miasta :silly:

Suzi nie strasz tym 6 tyg bo Jasiek ostatnio nawet grzeczny wiec wole zeby tak zostalo, wiadomo ma czasem gorsze chwile ale tak to nie ma co narzekac

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #673613 przez Dave
Madziu - Tomuś super chłopak :lol: :lol: :lol:
Bardzo fajnie się zamotałaś. Kurka ja nie mam póki co czasu, bo z mężem jakieś domowy pierdołki robimy. Bo skoro pogoda taka dupiata to co :unsure: :unsure:

Suzi - oj współczuję Ci takiego ssaka, a raczej ssaka masz cudownego, ale zrobił z Ciebie więźniarkę.
Też słyszałam o tych kryzysach. Mam nadzieję, że mnie ominą :cheer:

Mój ssak aktualnie śpiocha w łóżeczku i mam nadzieję, że moja mleczna fabryka naprodukuje coś więcej, bo Młody dziś nie najedzony.

Co do smoka, to my nie mamy. Moje dzieci, nie tolerują takich wynalazków. A ja nie ubolewam nad tym :P

11 lata 10 miesiąc temu #673694 przez Urszula
Creaturka żeby nakarmić Amelke muszę ja wyjąć chusty. Wiąże się z Amelka dokładnie tak jak jest pokazane w linku, który Wam podałam..

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

11 lata 10 miesiąc temu #673701 przez Urszula
U nas piękna byłam z dziewczynkami na pikniku razem z koleżanką która ma dzieci w tym samym wieku co ja z tym że jej maluszek ma już cztery miesiące. Elizia się wybawila z rówieśnikiem a my na zmianę karmilysmy nasze maluszki :-)

Dave mimo że Mati ma bioderka, w porządku to i tak bała bym się że po takim noszeniu mogą się zdeformowac...

Byłyśmy też na ważeniu pięknie Amelka przybiera więc jestem szczęśliwa :-)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka