BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #673779 przez agat
Jeśli chodzi o chusty to jednak chyba lepiej na kołyskę takie maluszki wiązać. Mnie pediatra, a moją bratową rehabilitantka przestrzegałą, by takich małych dzieciaczków nie wiązać na kieszonkę, bo kręgosłup za bardzo obciąża.

Suzi miałam podobne wrażenie w chuście - jakbym ponownie w 9 miesiącu była :P Średnio mi się to podobało.

Pierwszy raz byłam w mieście bez większego stresu, butla w zupełności wystarczyła do nakarmienia Adasia, a ja nie musiałam lecieć na łeb na szyję. Choć i tak szybko wracałam, bo lało a ja bez parasolki. Wybrałam się sama na miasto nowym samochodem i było super :) Wprawdzie z parkowaniem jeszcze problemy, bo gabaryty 15 razy większe od poprzedniego grata, ale jeszcze parę razy i damy radę :)

Wiecie jaka jestem agenciara? Dwa dni temu zauważyłam, że mam prawo jazdy na stare nazwisko. Zdziwiłam się, bo rok temu po ślubie myślałam, że wymieniłam wszystkie dokumenty. No ale poszłam dziś do urzędu, biorę wniosek, siadam do wypełniania i coś znajomo wyglądał. Okazało się, ze rok temu złożyłam wniosek, zrobili moje prawko, ale ja zapomniałam go odebrać :P Widocznie początki ciąży rzuciły mi się na mózg :P :P :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #673790 przez Magdalena9t
Agat, ja cały czas mam prawko na panieńskie nazwisko, na razie nie chce mi się wymieniać :P
My mamy dziś taki kryzys ,że Tomek nie może zasnąć, oczy ma aż czerwone ziewa co chwile, denerwuje się ale nie może zasnąć :( chociaż teraz jakoś się udało przy suszarce włączonej oczywiście :dry:
Dobrze,że mąż ożenił się ze mną z miłości a nie dla obiadu i porządku w domu :silly: :silly:

11 lata 10 miesiąc temu #673825 przez Suzi
Ula, to gratulacje :) a ile Ci przybyła Amelka?

U nas właśnie słońce wróciło, Mikuś o dziwo śpi i to w lożeczku :cheer: jakby odsypiał wczorajszy dzień szaleństw :silly:

Fajnie ze sobie poszalałaś " na wolności" Agat :silly: po co Ci parasolka skoro nową foorkę miałaś? :silly:
Równo za miesiąc wyjeżdżamy na wakacje, wreszcie tatuś będzie non stop do dyspozycji :lol: , przez caaaaaałe calutkie wakacje :lol: :lol: :lol:

11 lata 10 miesiąc temu #673904 przez Dave
Ratujcie - męża boli gardło czytaj - jest umierający :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy:

Ja pitole, aż się dziwię że ten gatunek jeszcze nie wyginął :cheer: :cheer:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 10 miesiąc temu #673946 przez agat
Suzi napisał:

po co Ci parasolka skoro nową foorkę miałaś? :silly:

Bo w moim mieście nie mamy galeryi i od sklepu do sklepu trzeba chodzić pod chmurką :P

11 lata 10 miesiąc temu #673991 przez Urszula
Agat ja jestem fizjoterapeutą więc jestem w temacie że tak powiem kręgosłup dziecka w kieszonce musi być lekko zaokrąglony i nie jest obciążony. Na kołyskę grozi dysplazja bioderek.

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

11 lata 10 miesiąc temu #673994 przez Urszula
Zuzi Amelka przybrała 230 w ciągu dwóch tygodni

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

11 lata 10 miesiąc temu #674019 przez Dave
Maha spi, Młody przy korycie to moge linka od Uli oblukać.

11 lata 10 miesiąc temu #674055 przez Magdalena9t
Mój mały maruda też już śpi :) (mam nadzieję,że trochę pośpi w końcu ;) )

11 lata 10 miesiąc temu #674070 przez Dave
A mój ma oczyska jak piątki i się z bujaka na mnie lampi :dry: Nie wiem dlaczego tak późno mu się na spanie zbiera :dry: Gdzie tu jakiś czas dla męża znaleźć :unsure: :unsure:

11 lata 10 miesiąc temu #674126 przez Magdalena9t
Dave mam podobnie, ochota jest a czasu nie ma bo syn nie pozwala :P

11 lata 10 miesiąc temu #674161 przez creatura
Urszula napisał:

Zuzi Amelka przybrała 230 w ciągu dwóch tygodni

Leoś w ciągu ostatnich dwóch tygodni przybrał 310- czyli nie jest źle??? Bo jak patrzymy tu z Suzi na wyniki innych maluszków (np. Azja wczoraj wyjechała z przybieraniem 1700 w miesiąc :ohmy: :silly: ) to wydaje nam się, że nasze dzieci są daleko w tyle. I jeszcze jak ostatnio na wizycie u pediatry okazało się, że Leoś w ciągu 3,5 tyg przybrał 500, to mnie lekarz nastraszył, że to prawie dolna granica :dry: A tu taka miła niespodzianka :woohoo: , czyli w Anglii nie oczekują, że każdy ma być od razu Pudzianem :blink: :side:

Też mi się wydaje, że pozycja na kieszonkę lepsza - nam ortopeda z usg kazał tak nosić na rękach maluszka, mimo tego, że bioderka w porządku. Chusta jeszcze nie dotarła :X

Leoś śpi już prawie 2h - sam w łóżku :)

Dave, ach te chłopy :dry: :dry: :dry:

11 lata 10 miesiąc temu #674162 przez Dave
Ja mam nadzieje,ze jutro maz sie lepiej bedzie czul,bo oszaleje.
Dzis to nie ma mowy o przytulaskach.
Ach,ci faceci...

11 lata 10 miesiąc temu #674173 przez Azja
Dave wspolczuje chorego meza nie ma nic gorszego niz facet chory w domu :silly:

ja dzis stwierdzilam ze wiecej mlodego nie chwale ze jest grzeczny, bo tylko co napisalam ze mlody w miare oki tak pozniej przez dwie godz plakal, i nic mu nie pomagalo ani cysio ani tulenie, smoczek tez byl bee,a po 2 godz jakby inne dziecko usnal na chwile obudzil sie na kapiel i po kapieli podoil cyska i bez problemu usnal, nie wiem to chyba taki jego urok :)

uciekam spac bo oczy mi sie same zamykaja... dobranoc

11 lata 10 miesiąc temu #674174 przez creatura
Agat, a ile w butli miałaś odciągnięte i na ile karmień to starczyło?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka