BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #674640 przez Urszula
Magdalena ja też mam dziś luz więc z niego skorzystałam z tym, że dzień zaczęłam o 5 rano ;)Amelka o godzinkę się przestawiła z jedzonkiem...
My używamy pampers rozmiar 2 :)

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #674683 przez creatura
Madzia, nam jeszcze 1 pampers zostały, ale 2 już pasują. Testujemy Dada2 i wykanczamy Pampers1 :side:

11 lata 10 miesiąc temu #674852 przez agat
Już po wizycie i szczepieniu. Szczepienie zniósł dobrze (jak na razie). Strasznie krzyczał przy wkłuciach, ale szybko dał się uspokoić i nie płakał później. Zobaczymy jak będzie teraz.
Mój klocek waży już 5400 :ohmy: Jest na 90 centylu :P Rośnie jak na drożdżach. Niestety pani doktor znalazła jakiś malutki szmer w serduszku, podejrzewa, że to właśnie przez to, że dużo przybiera na wadze, co prowadzi do niedokrwistości. Mamy zrobić morfologię. Nie kazała się martwić, bo takie szmery w większości przypadków są niegroźne, pojawiają się i znikają.

Magdalena9t napisał:

Dziewczyny używacie(tzn czy wasze szkraby używają) jeszcze pampersów o najmniejszych rozmiarach? :unsure: my jeszcze trochę i będziemy się przerzucać na większe :blink:

U nas Dady 2 są już za małe, Babydream 2 jeszcze ok, ale na styk, Pampersy 2 są ok, ale mam mega pakę pamprsów 3 i na noc i na spacer mu je zakładam. Jak dokończę babydream 2 to kupię Dady 3.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #674913 przez Suzi
No to Agat, pogratulować osiągów :lol: , szmerami faktycznie się nie przejmuj, polowa populacji albo i więcej miała jakieś szmery w tym wieku, to rozwojowe i mija.

Madzia, my juz od jakiegoś czasu w pampersach 2 pomykamy :blink:

Byliśmy dziś Chrzest Mikołaja załatwiać, będziemy się chrzcić w sobotę 22. Tez wolałam sobotę , jak Creaturka :side:

11 lata 10 miesiąc temu #674978 przez Azja
wow Agat widze ze Twoj Adas tez ladnie przybiera, to dobrze bo juz myslalam ze moj za duzo przybiera, choc dzis pytalam lekarki to mowila ze roznie dzieci przybieraja ale nie ma co sie martwic narazie :)

My pieluchy tez juz 2 od jakiegos juz czasu, okazalo sie ze jednak Jasiek na Dady nie jest uczulony wiec ich uzywamy

Ja dzis padam prawie caly dzien na dworze, ale Jasiek ladnie spal w wozku wiec jak nie skorzystac, teraz tez juz wrocilam, zeby go powoli szykowac do kapieli ale sie nie obudzil jak go wnosilam wiec czekam jak sie krolewicz obudzi

11 lata 10 miesiąc temu #675112 przez Azja
Jasiek ma dzis dzien dziecka, nie ma kapieli, bo odkad przyszlismy z dworu on spi a szkoda mi go budzic tak sobie slodko spi

Dziewczyny robicie moze jakies cwiczenia, bo wyczytalam zeby sie bardzo nie forsowac bo przy karmieniu piersia mleko moze byc gorzkie, albo zmienic smak. Najlepiej najpierw nakarmic a potem cwiczyc zeby bylo przynajmniej 1,5 godz przerwy. Bo ja chcetnie bym sie zabrala za cwiczenia ale sie obawiam o to mleczko :silly:

11 lata 10 miesiąc temu #675215 przez Dave
Kurka,chyba z 8 razy zabieralam sie za pisanie posta. Maz podpial lapka do tv,wiec brak moznosci uzycia,bo go okupywal. A ten telefon to mam ochote wywalic.

Maly zaczyna sie wiercic i chyba bedzie pobudka. Dzis ladnie zasnal o normalnej porze.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 10 miesiąc temu #675254 przez Dave
Witam,

My juz nie spimy od 4.15! Jakies pierdki i kupa Mlodego meczyly,a zmiana pampka obudzila i do tej pory (5.45)nie spimy. Ale juz go zbiera.
A ja jak jeszcze sie kimne to bede nie do zycia,ale bez spania tez bedzie lipa.

11 lata 10 miesiąc temu #675288 przez agat
U nas byłoby w miarę ok, gdyby o 6 nie wpadł w płacz z sobie nawet chyba nieznanego powodu. Z pół godz zajęło nam (bo i mąż pomagał) uspokojenie go. Od tej pory tak raczej drzemał z nami w łóżku. Teraz wrzuciłam go do bujaka i wreszcie chyba zaśnie.

No i nadal pochmurno :/

11 lata 10 miesiąc temu #675307 przez Suzi
Witamy :)

Ja tez juz od 5.50 na nogacg :silly: wczoraj Mikuś zasnął bardzo wcześnie jak na swoje ostatnie zwyczaje, bo juz o 21 :) pospał do 2 no i o 6 ja go juz wzięłam do karmienia :woohoo:

Wieczorem urządził awanturkę, pewnie by nastraszyć dziadków którzy nas nawiedzili no i się zaczęła litania mniej lub bardziej wymyślnych i "pewnych" przyczyn, czemu to dzieciątko tak płacze. Prym wiodła przyczyna, którą " kocham " najbardziej - " on jest głodny, biedaczek", " tuż za nią plasowal się powód- " pewnie mu nie leci....( mleczko, oczywiście) :evil: ....itd itp,
i to własna matka tak człowieka wq........ DENERWUJE :S :evil: :S :ohmy: :ohmy: :ohmy:

A przyczyną PRAWDZIWĄ była qpa i zmęczenie, bo po ekspresowej kąpieli, zrąbał qpsko , TROSZKĘ possał i odpadł, uśpiony na twardo do 2!!!! A nie wiem czy i dłużej by nie spał, ale go wzięłam jak tylko mruknął B)

Pogoda u nas jakaś niewyraźna, ale nawet ciepło, o 7 rano było 16.5 stopnia, ciekawevjaki nam się dzień rozkręci :woohoo:

11 lata 10 miesiąc temu #675365 przez Magdalena9t
Dzień dobry :) u nas nocka raczej średnia, niewyspana jestem jak nie wiem, synek jak zasnął ok 22 to obudził się 2:30 ponad godzinę się karmiliśmy, aż mnie cycyki bolały :( później pobudka przed 8 i przed chwilą udało mi się go położyć do łóżeczka, jak na razie śpi (jest godzina 9:30)
Pogoda ładna, jak się zdążę ogarnąć to pójdziemy na spacer :silly:

11 lata 10 miesiąc temu #675392 przez Magdalena9t
No i po spaniu :dry: chyba zbudziła go kupa,trzeba sprawdzić :P

11 lata 10 miesiąc temu #675397 przez Dave
Wa ja od rana mam kombo z maluchami. Wrrr...

11 lata 10 miesiąc temu #675423 przez kaikai
Witam :)

Moj synek juz ladnie przesypia nocki w swoim lozeczku, daje mu tylko raz mleko przez sen i spi do godz. 6 :)

my juz od dawna uzywamy pampersow 3 sleep and play takie pomaranczowe opakowanie, bardzo jestem z tych pieluch zadowolona nie przeciekaja w nocy jak Dawid lezy na boku i maja ladny zapach :)

11 lata 10 miesiąc temu #675486 przez Dave
kaikai - Ty to już masz luksusy :)

Mati śpi. A my z Mają sobie działamy :woohoo:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka