BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #674192 przez Urszula
Creaturka ja jestem zadowolona z 230 na plusie jeśli chodzi o wagę Amelki. Przybiera prawidłowo i ona sama też zaglodzic się nie da...odrazu jest podniesiony alarm że brzuszek jest pusty :-) a na siłę wiadomo nie da się dokarmiać.

Azja Twój dzidziuś tyle przybrał na piersi czy dokarmiasz mm?

Mojej koleżanki czteromiesieczny syn to też kawał chłopa i to na samej piersi. Waży 7 kg.

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #674196 przez Magdalena9t
W końcu można iść spać, ciekawe o której alarm się włączy :unsure:
Dobranoc :)

11 lata 10 miesiąc temu #674240 przez Magdalena9t
Dzień dobry :) :)
Nocka ładnie przespana, jak synuś zasnął przed 22 to pobudka przed 4, opyndzlował 2 cycuchy, i nie chciał spać,ale był spokojny więc położyłam go do łóżeczka a za chwilę słyszę czkawkę biedaczek ma to go biorę na rączki aż przechodzi i kładę z powrotem do łóżeczka włączam na chwilę suszarkę i pięknie zasypia, chociaż z wierceniami, jak na razie (już bez suszarki )śpi :) zdążyłam mężulkowi śniadanko zrobić do pracy i chętnie bym się jeszcze położyła do wyrka , ale chyba wykorzystam to ,że jeszcze śpi i zacznę od ogarnięcia siebie i prasowanka ;)

Pogoda znów do d#$%@@ :angry:
Mimo to miłego dnia :) :) :)

11 lata 10 miesiąc temu #674245 przez Dave
Witam się i ja w ten szary poranek.
Niestety pogoda u mnie się nie polepsza :dry:

My z Matim już dawno buszujemy, a reszta rodzinki śpi.

Ale nie mam zamiaru im tu hałasować, to dzień zacznę od przeglądu netowych wiadomości :blink:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 10 miesiąc temu #674334 przez agat
creatura napisał:

Agat, a ile w butli miałaś odciągnięte i na ile karmień to starczyło?

Ściągnęłam 120ml bez większego problemu, mały opędzlował 70 ml, ale nie wiem czy tyle zmieścił, czy tyle mu teściówka dała, by zostawic coś na później, w razie jakbym długo nie wracała.

Pogoda znowu dupna :/ Ogromna mgła była w nocy i nad ranem u nas. Mogłam to dokładnie zaobserwować, bo młody budził się na cycka dokładnie co 2h :/ O 6 trochę popłakał, ale udało się go uspokoić i pospaliśmy do 8 w łóżku we trójkę.

Dajecie jeszcze kropelki na brzuszek swoim dzieciom? Ja daję mu raz dziennie, wieczorem razem z witaminkami. Mam wrażenie, że dzięki temu nocne pruki stały się mniej problematyczne. Ale za parę dni odstawię i zobaczę jak sobie bez nich radzi.

Dziś idziemy na szczepienie, zdecydowałam się na 5w1.

11 lata 10 miesiąc temu #674358 przez Magdalena9t
Agat ja nie muszę jak na razie dawać kropelek na brzuszek :blink:
a witaminki D+K daję zawsze rano, przez cały dzień się "przetrawi"i na wieczór spokój :blink: one są tłuste przecież, na noc lepiej nie dawać :silly:

11 lata 10 miesiąc temu #674359 przez creatura
Hej :)

U nas też była mgła i pogoda wciąż do bani :dry: :dry: :dry:

Agat, które 5w1 bierzecie Infanrix czy Pentaxim?

11 lata 10 miesiąc temu #674380 przez Suzi
Dzieńdoderek :)

creaturko, no jasne ze nie musimy mieć Pudzianów, są ludzie więksi i drobniejsi i nasze " bliźniaczki" i Amelka Uli z tych subtelniejszych! :)

Tak jak wczoraj napisałam, prawdziwy problem to jak nie przybywa lub przybywa mniej niż ok.100g / tydz. więc NO STRESS :) skoro ładnie śpi mi w nocy, po dłuższej przerwie mam piersi jak kamienie tzn mleko jest i dzidek sie najada. Pieluchy zasilane i ciężkie, kupska robi, znaczy ma co trawić. Poza tym creaturko kochana nie jest powiedziane, ze na mm takby znowu tyli. Są dzieci, które i na mm wolniej przybierają, taka uroda i koniec,
Więc nie stresujemy się, robimy swoje i juz :woohoo:

11 lata 10 miesiąc temu #674385 przez agat
Creaturko chyba Infanrix.

Madziu nie pomyślałam o tym, żeby dawać witaminki rano, jakoś wszyscy dookoła mnie dają wieczorem i mnie też najwygodniej dawać po kąpieli, bo wiem wtedy, że nie zapomnę.

11 lata 10 miesiąc temu #674388 przez Azja
witam sie i ja, pogoda do d... i znowu pada :angry:

u nas nocka w porzadku co prawda mlody sie po 5 obudzil iwygladal jakby juz nie mial ochoty na sen ale pzenioslam sie z nim na kanape i pospalismy jeszcze troche razem :silly:

Ula moj mlody tyle przybral na samej piersi, ale on jest malym glodomorkiem :P

czy Waszym dzieciaczkom wytarly sie wloski?? bo Jasiek wyglada smiesznie boki mu sie wytarly, a gora i tyl jeszcze sa:)

my jeszcze sie nie szczepilismy ale tez zdecydowalismy sie na 5w1 i pneumokoki, u nas pneumokiki refunduje miasto i sa za darmo

11 lata 10 miesiąc temu #674496 przez Magdalena9t
Azja mojemu synkowi się wytarły tak jak łysiejącemu facetowi :silly: na szczęście już coś tam rośnie, bo z tyłu głowy ma długie i śmiesznie to wygląda :blink:
Agat każdy robi jak uważa ;)

11 lata 10 miesiąc temu #674522 przez Dave
Normalnie ten telefon wywalę w kosmos, jakiś czas temu pisałam a mi nie wrzuciło :ohmy: :ohmy:

No ale, tam pisałam że wybieram się do sklepu, bo w lodówce światło, no i odciągam jednego cycorka, żeby miał tata - umierający - co dziecku podać. Ale jak widać oczywiście z moich planów nic. Bo on z dwójką dzieci nie zostanie, w tym jedno śpi :pinch: Jeju ale mam dziś gule :evil: :evil: :evil: :evil:

Ja też daję witaminki po kąpieli, a może racja żeby je dawać rano :blush:

Azja - mój jak na razie ma swoje włoski na miejscu.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 10 miesiąc temu #674559 przez creatura
Ja daję witaminki raczej w ciagu dnia, ale pate razy dałam wieczorem i nie było różnicy. Kropelki na brzuszek daję od czasu do czasu, jak widzę, że Leoś się spina przy purkach. Kolki jeszcze nie doswiadczylismy tfu, tfu ;-)

11 lata 10 miesiąc temu #674620 przez Magdalena9t
No obiadek gotowy, murzynek prawie też, jak dobrze,że synek jak na razie grzecznie śpi a ja mogę coś porobić w domu :) wczoraj takiej przyjemności nie miałam :P

Dziewczyny używacie(tzn czy wasze szkraby używają) jeszcze pampersów o najmniejszych rozmiarach? :unsure: my jeszcze trochę i będziemy się przerzucać na większe :blink:

11 lata 10 miesiąc temu #674632 przez Urszula
Witam,

Azja waga Twojego Maluszka imponująca :) :) :)

Co do witaminek również podaję rano :)

Co do laktatora to mam na niego "alergię". Nie cierpię go używać i nieużywam. Przy Elizi tak pompowałam, że ręka mi drętwiała. Na szczęście teraz Amelka ściąga wszystko więc jeszcze nie używałam.

Dave i jak idzie wiązanie chusty??

U nas pogoda rewelacyjna posprzątałam domek na błyski czekam aż Amelka się obudzi. Nakarmię ją i pódę z dziewczynkami na małe zakupki a potem na plac zabaw. Obecnie Elizia urządza piknik na balkonie :lol:

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka