- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]

Myślę, że tak jak pisałyście, czarowanie warzyw i mięsa słodkim owocem jest ok, choć wiadomo, że idealnie byłoby gdyby nasze dzieci polubiły czyste warzywka. U nas nie jest tak źle, bo w dyni czy marchewce z ziemniakiem zawsze przemycam kilka łyżeczek innych warzyw. Za jakiś czas będzie można inaczej gotować maluchom, to może polubią bardziej dorosłe smaki

A miałam pytać, czy Wasze dzieci jedzą czysto? U nas jest taka maniana, że za każdym razem przebieram Leonka po obiedzie

Agat, bo może Adaś nie jest głodny po południu po porannej kaszce?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
A co do jedzenia, to u nas luzik. Jakoś idzie. Ale Mati musi mieć coś do zabawy, żeby łapki zająć

- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 23

- ilonah
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25

U nas cycuś tylko w nocy i nad ranem, w dzień mleczko z butelki, kaszki, obiadek, deserki.
Misio ewidentnie spi w sposob kontrolowany, więc spodziewam sięvjeszczevnaszego spotkania 2nite
creMoniu, no bylo 5w1 ale bez engerixa tym razem, ja to rozwlekam jak tylko mogę, ale hmmm, nie do konca ja tylko tym rządzę....

Jak wyjdzie dobrze to banana cake, to poproszę o przepis
- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6

www.nigella.com/recipes/view/banana-bread-142
Jeszcze nigdy mnie żaden z jej przepisów na ciacho nie zawiódł i jak mi coś nie wyjdzie z innych źródeł to wracam do niej

Azja, a gdzie Jasiulkowe fotosy?????Hm??????
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
creo-chyba sie skusze. czesto mi sie banany po domu wajuaja.
chociaz ostatnio chcialam stworzyc cos swojeg, z bananow, platkow owsianych i bakalii:-)
ilona-u mnie podobnie plan dnia wyglada. tylko brak kaszki rano, i obiadek wczesniej przed spacerkiem.
uciekam spac. licze na to,ze nie bedzie pobudek na nic innego jak tylko na cycocha:-)
spokojnej nocki:-)
- Magdalena9t
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 33

znów mam tyle do nadrobienia

Suzi, pani dermatolog pytała się czy nikt z nas nie ma alergii, i okazało się,że mąż ma ale nie wykryte na co

Kosmetyki jego do pielęgnacji czy moje(make up i te sprawy) ?
Tomeczek ma takie ,suche zaczerwienienia, w zgięciach kolan, na podbiciu stopy, w zgięciach rączek,przy nadgarstkach i na szyjce, czasem są bardziej czerwone , czasem ledwo widoczne.
Już od jakiegoś czasu, ciągle smaruję tłustym kremem.
No i na główce, ciągle oliwka w ruchu, suche,łuski, blisko czoła zaczerwieniona główka.
Pauluśka może wybiorę się też do jakiegoś alergologa? to muszę iść prywatnie czy pediatra może dać jakieś skierowanie?
- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 29

dziekujemy za zyczenia dla Jasiulka wycalowalam go od cioteczek forumowych

u nas dzis w dzien spanie nawet nawet, ale jakis byl moj ten polroczniak marudny troszke, chyba na ząbki i zauwazylam ze najlepiej zebym kolo niego lezala jak on sie bawi, taki jakis dzis przytulasek byl

co do cycusia to u nas w dzien z dnai na dzien jest coraz rzadziej, dzis przed drzemka np. chcialam mu dac cycusia to plakal nie wiedzialam o co chodzi, myslalam ze zabki ale zrobilam kaszke, wytrabil cala butle i usnal, wiec u nas cycuś najlepiej sie w nocy sprawdza, a w ogole to chyba juz mam malo mleczka, bo jak nieraz mu dam po przebudzeniu, a pozniej probuje przed drzemka mu dac za jakies 3 godzinki to tak jakby nic tam nie bylo, ale w sumie niech sie przyzwyczaja do innego jedzonka a cysio bedzie w nocy i w naglych przypadkach

Agat Adaśko slodziaczek

Creatura dodam zdjecia ale moze jutro bo dzis jakis zabiegany dzien

jakbys piekla ten chleb z tego przepisu co ostatnio pisalam to moim zdaniem godzina na 190 to malo przynajmniej w moim piekarniku ja mam elek, teściowa miala gazowy i u niej sie sprawdzalo ale chlebuś pyszny

Magda z tymi lekarzami to nigdy nic nie wiadomo lepiej sei poradzic jeszcze innego, mojemu siostrzencowi zrobily sie plamki na buzi takie jakies suche, ogladalo go trzech lekarzy i kazdy dal inna diagnoze, jeden trafil

- Magdalena9t
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 33

Zazdroszczę Wam tych zębolków

Jasiu urodzinowe całuski dla Ciebie

Agat nie zazdroszczę nocki,

A mój mały to chrapie sobie nawet

i też się zgina jak u Ciebie Adaś

Mój synek jak na razie nie przepada za kaszką i obiadki też słabo wchodzą , był taki dzień, że już łądnie jabłuszko jadł i znów krzywienie, także my prawie tylko na cycku i ciężko mi zliczyć

Lecę spać .Dobranoc

- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 23

Ja obejrzałam Top Chefa i Bitwę o Dom i w jednym i drugim przegapiłam kto odpadł

Syfisko mi jakieś na ustach wyskakuje, tzn my dear friend opryszczka chyba :/ Nakleiłam plasterek i niech ginie poczwara. Oczywiście małego dziś całowałam jak zwykle, mam nadzieję, że nie złapał wirusa od mamusi.
- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

creMoniu,Twa prosba dzis zostaje spełniona

Miki na fotelu
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Latam LATAM!
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
MÓJ ZĄB

Buła RULEZ

Krówka idzie na spacerek

Hej hej, buty mam

- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

mamy taki sam walek do raczkowania, najbardziej sie mojemy M podobaja melodyjki

- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-