BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 5 miesiąc temu #777884 przez Suzi
Hej :)

Ja jak zwykle porą mocno wieczorową, ale dziś trochę zajęta byłam,
Dziekuję za komplementa w imieniu Mikołaja i swojem :blink: :side:

Wczorajszy wolny wieczor przeciekł mi miedzy palcami bo w sumie to nie dowierzalam, ze on na prawdę jest wolny :silly: Mikuś spał od 20 do 4.15 zjadł i dalej spał do 7.30 więc zaledwie godzinę skrócił noc, na szczęscie nie przyszło mu do glowy budzić się o 5 czy 6 :silly:
Dzisiaj zasnął o 20.45 ale juz raz się obudzil na przytulasy i dalej śpi. Oby juz na dłużej :woohoo:

kaikai, przykro mi z powodu siostry :( czy to jej pierwsze dziecko mialo być?mto mlodsza czy starsza siostra?
Tak się zastanawialam, komu prócz mnie :blink: , będą mówić coś te nazwy ktorymi operowałaś pisząc o wyprawie na cmentarze :blink:

creMoniu, Mikuś ten wałek dostal, ale widzę ze juz Agat podlinkowała, dokładnie taki mamy

Agat, fajny ten zestawik :) ale lepiej się prezentuje jak dzieciak juz pewnie siedzi, wtedy go widac w pełnej krasie

pauluska, ja jeszcze w kwestii tej szczepionki co to misla zawierać bialka mleka krowiego. Nie zawiera. Nie ma takiej szczepionki. Odra swinka rozyczka zawierają bialko jaja kurzego, które tez jest bardzo silnym alergenem i to może byc to niebezpieczenstwo tej własnie szczepionki dla alergika.

magda, dobrze Creo mówi, z diety niestety trzeba wyeliminować 100% nabialu, samo ograniczenie nie wystarczy, nawet najdrobniejsza ilość przez Ciebie spoźyta Tomcia uczuli, jesli właśnie na to jest uczulony, hard life :dry: , wiem cos o tym :P

ilonka, my tez bez ciasta, a goscie mają być :cheer: może ze sobą przywiozą? :silly: zdrówka życzę :kiss:

No i......zapomnialam co jeszcze mialam napisac, moze pod prysznicem mi się przypomni...? :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #777888 przez Dave
kurka, popisalyscie a mi tak glowa napitala, ze szok. idespac.
dobranoc.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 5 miesiąc temu #777904 przez ilonah
Dzień dobry

My od 6 już nie śpimy, nasz ranny ptaszek zarządził pobudkę :silly: Nocka w porządku u nas :)

11 lata 5 miesiąc temu #777923 przez Dave
Dzień dobry!

Za namin też w miarę nocka:) Teraz już ciacho wcinam, Młodziak odpływa.
Wczoraj oglądaliśmy jakiś horror, fajny, bez krwi i masakry ale trzymający w napięciu - "Obecnośç".

No a rano wstałam a okiem jak Roki, opuchnięte, chyba mi się jakiś jęczmień przypląta.

Na 11 do kóściółka śmigam i na groby.

Miłego dnia

11 lata 5 miesiąc temu #777946 przez pauluska
Suzi pewnie tak źle zrozumiałam białko to białko z mleka mi się skojarzyło na które Iga jest teraz uczulona chociaż nasza alergolog mówiła że ma mnóstwo dzieci co są na Bebilon Pepti a jedzą jogurty maślanki itd bo to niby w mleku takie stężenie tego biała w 8 msc mamy podać łyżeczkę jogurty i obserwować oj mam nadzieję że będzie ok i Igula nie będzie jakimś mocnym alergikiem

11 lata 5 miesiąc temu #778084 przez kaikai
Suzi to moja starsza siostra dwa lata,rodzona. Ma juz corke w wieku mojej Oli czyli 14 lat ale chyba mi pozazdroscila malego i tez sie postarala na stare lata ;) cieszylam sie bo Dawidek nie byl by sam w mojej rodzinie juz staruchow ;) ale ona miala jakies problemy z tarczyca. No trudno nic juz sie na to nie poradzi. To byl chyba 8 tydzien,wiec to czesto tak bywa.

Co do cmentarzy to tak juz z przyzwyczajenia bo zawsze sie mowi na ktory sie jedzie ;)

11 lata 5 miesiąc temu #778192 przez Dave
A ja dziś tylko "nasz" cmentarz zaliczyłam, na inne pojadę może w poniedziałek, nie mam teraz suta, bo mąż do pracy. A i przy najmniej nie będzie tyle ludzi.

Chociaż lubiłam zawsze te wieczorne przechadzki, alejkami oświetlonymi niezliczoną liczbą zniczy, tę mistyczną atmosferę.

11 lata 5 miesiąc temu #778231 przez Dave
dobranoc:-)

11 lata 5 miesiąc temu #778243 przez Suzi
dave, nie masz SUTA :lol: :lol: :silly: , dobre :silly:

U nas dzień ok, teraz Mlody spi juz od 20. 50 :cheer: , wiec poki co niezle, ale wstaje wczesniej , juz nie ma wylegiwania sie do 9-9.30 :dry: , no ale cóz, cuś za cuś :blink:

Teraz Wam opowiem o tragedii, prawdziwej tragedii :( dzień w koncu stosowny ku temu

Kolega mojego syna z gimnazjum, uczylam jego brata, jego samego znalam, no bo w tym gimnazjum pracuję no i jak powiedialam, kolega z klasy Jaska, wysportowany, harcerz, dobry uczeń, uczynny i ulożony, taki trochę "starej daty" co nalezy rozumieć jak wysokiej klasy komplement w dzisiejszych schamiałych czasach, a juz zwlaszcza w gimbazie :P , no ale do rzeczy -trenujacy koszykowke, nagle zemdlał na treningu, szybka akcja, pogotowie eRka, do szpitala , stól operacyjny, dwie operacje dzein po dniu -diagnoza-pęknięcie naczyniaka w mozgu :(
Wrodzona wada mózgu, nie do wykrycia bo nie daje zadnych objawow, chyba ze przypadkiem mialby wykonywana tomografię, ale kto mlody zdrowy i sprawny miałby miec robione takoe badanie, więc pech po całosci :(
Po operacjach śpiączka, smierć mozgu, podtrzymywanie funkcji orfganizmu mechaniczne, respirator.....po dwoch tygodniach staran decyzja-odlaczamy urządzenia, brak reakcji , mozg-prosta kreska na monitorze......
Jutro pogrzeb :(
Jezu, wychowujesz dzeciaka, cieszysz sie jak rosnie, snujecie plany na Przyszłosć a tu .....no future :( cios na progu doroslosci.
Doprawdy, nie znamy dnia ani godziny....
PrEpraszam że tak na smutno, ale zawsze żle jak ludzie odchodzą tak młodo...zwlaszcza rowiesnicy naszych dzieci..... :(
Dobranoc

11 lata 5 miesiąc temu #778257 przez kaikai
U mojej Oli w gimnazjum w tamtym roku chlopak zawalu dostal i zmarl. Kto by pomyslal w takim wieku.
Ja to az sie poplakalam jak sie dowiedzialam.

Jak slysze takie histarie to strasznie sie boje o moje dziewczyny.

11 lata 5 miesiąc temu #778264 przez Dave
dzien dobry,

Suzi-czytalam to wczesniej na lutowkach. co za tragedia:-(

straszne:-(

11 lata 5 miesiąc temu #778367 przez Dave
ale wiatrzysko!!! mlody spi w rogu maksymalnie schowany przed tym wichrem. brrr

11 lata 5 miesiąc temu #778374 przez Suzi
Dzień dobry :)

Nocka znośna, wprawdzie Miko o 1.20 zapragnąl cos przekąsić :cheer: o tej porze mu sie to zdarzalo ale w okresie noworodkowym , no ale skoro wczesniej zasypia to ma wybaczone :blink: potem dospał do 6.15 i spalby kurcze dalej ale przed jedzonkiem musialam go przebrać bo sie przesiusiał no i sie rozindyczył, najlepsze, ze juz mu dalam cycusia i on go nie chciał puścic i naciągalismy jak gumę z dwóch stron :silly: :silly: :silly: no i jak mu w koncu z tych zębiskow wyszarpalam to włączył syrene na caly dom, no ale przebrałam, nakarmilam i po pol godzinie juz spał :side: , dospalismy do 8.30 wiec nieźle.

Dzis pogrzeb kolegi Jaśka :( :( :( nawet ten moj twardziel emocjonalny widze ze jest poruszony. Żal straszny.

kaikai, ja wiem ze ten strach o dzieci z automatu sie wlącza, ale tak nie mozna myślec, w koncu nie mamy na to wplywu co sie z nami czy naszymi bliskimi stanie, zwlaszcza jesli chodzi o taki nagłe ukryte dotąd choroby. Ten chłopiec nie był zaniedbany czy niedopilnowany, taki pech po prostu, żeby chociaz sie skarzył wczesniej na bole glowy, to nie.
Rozmawialam z moja przyjaciólką ktora byla jego wychowawczynią, nie pamiętala zeby kiedykolwiek zglaszal jakies dolegliwosci czy slabosci. Ot, zwyczajny mlody, silny, "zdrowy" ,rosły nastolatek......... :( :( :(

Dzis u nas pogoda pochmurna, ale nie ma wiatru wiec pewnie jak miko wstanie z drzemki wyjdziemy na ten listopadowy spacer :P

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #778534 przez agat
Suzi napisał:

dave, nie masz SUTA :lol: :lol: :silly: , dobre :silly:

Też mnie to wczoraj rozwaliło, ale nie miałam siły by cokolwiek napisać...
Byliśmy wczoraj na dwóch cmentarzach i na obiedzie u rodzinki. Adaś nam się rozregulował przez te "święta", albo po prostu porę drzemek postanowił zmienić, zobaczymy. Z jedzeniem nadal bez zmian - kaszka niezmiennie pyszna, zupa niezmiennie obrzydliwa :P Dziś postanowiłam spróbować z BLW, młody dostał brokuła i kalafiorka, warzywka były wszędzie, tylko nie w buzi :P Nawet z ucha mu później kawałek brokuła wyciągnęłam :P Ta metoda chyba nie na moje nerwy :P
Proszzzz (i jeszcze ta mina małego kombinatora :P ) :

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Suzi aż mnie ciarki przeszły jak przeczytałam o tym chłopaku... Straszne :( Niepojęta jest dla mnie śmierć dzieci, młodych ludzi, nie potrafię sobie tego wytłumaczyć. Moja teściowa pochowała kiedyś 17-letniego syna, nie wyobrażam sobie nawet co czuła...

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #778646 przez Dave
No, dzieciaki padły.

Kurka, w pierwszym momencie nie zajarzyłam o co Wam chodzi, myślę coś ty głupia babo popisała. Czasem literówki potrafią niezłe figle spłatać.

Jakas padnięta jestem, a mam jeszcze mnóstwo na głowie. :dry:

Agat - fantastyczna mina :woohoo: :woohoo: Rozrabiaka knuje plan :side: Przy BLW to tak wygląda, ja Majce szybko dałam w jedzeniu grzebać, ale chyba jeszcze dla Młodego za wcześnie. Chociaż muszę spróbować :cheer:

Dziś były 3 drzemki, nawet Maja padła, po godzinie nie mogłam jej dobudzić. Wyrodna matka ze mnie, no ale chyba bym z nią do 24 musiała potem siedzieć.

Hallo, gdzie anafora :cheer: :cheer: Dziś świętuje Dominik - buziaki dla Ciebie :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka