BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 5 miesiąc temu #777157 przez agat
Ale pocieszny chłopczyk z Mikiego :) Nóżkę na nóżkę zakłada jak mój Adaś :)
Przestrzeni ma dużo do raczkowania, będzieszz go niedługo szukała po hacjendzie :P

Adaś ma hulę kulę do raczkowania, bardzo ją lubi, a ja lubię piosenki i melodie :)

Już 3 razy glut mój stękał i musiałam go ratować i przekręcać, po czym znów na brzuchu lądował. Po kiego się przewraca na ten brzuch?

Lecę spać. Dobranoc :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #777175 przez Dave
dzien dobry.

mikulec boski. a ta krowla i samolot wymiataja:-)

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 5 miesiąc temu #777245 przez agat
Dzień dobry :) Nocka w porządku, jedynie o 3 nastąpił płaczus maximus, cycuś był bleee wiec wjechała butla. Pobudka o 7, ale jeszcze w łóżku do 8 się kokosiliśmy :)
Może na miasto się dziś wybierzemy, zajrzę do mopsu w sprawie becikowego, może też do pracy na chwilę, bo to rzut beretem. No zobaczymy.
W coccodrillo są fajne przeceny na zestawy czapka zimowa+szaliczek, po 19 zł nawet, może coś weźmiemy :)

11 lata 5 miesiąc temu #777258 przez Dave
No 19 zeta to dobra cena :side:

11 lata 5 miesiąc temu #777293 przez ilonah
Dzień dobry

U nas noc też spoko w sumie z jednym karmienem, bo późno się kładłam spać i jedno tankowan nocne zaliczyła Emilka jak jeszcze nie spałam. Za to głowa mi pęka od rana i straszne słaba jestem albo Emilka przez noc pare kilo przytyła :blink: Muszę podejść do apteki i kupić coś na ból gardła bo też mnie męczy od rana.
Ciekawe promocje w tym coccodrillo, warto zaglądnąć :)

Mikołaj fajny chłopczyk, wreszcie sobie go pooglądałam a krówka rzeczywiście wymiata

O Emilka coś zaczyna gadać, już się obudziła z drzemki.

Miłego dnia

11 lata 5 miesiąc temu #777301 przez Dave
KUrde super, a to w sklepie internetowym?? Nie mam czasu grzebać, a ile wysyłka???

11 lata 5 miesiąc temu #777304 przez agat
Dave i w internetowym i w stacjonarnym. Ja już 2 czapki przez neta kupiłam na zimę i obie niedobre :P Muszę kupić w końcu jakąś po przymierzeniu na to moje małe czupiradło.

Nie wiem jak z wysyłką, na pewno powyżej 100 zł jest gratis.

11 lata 5 miesiąc temu #777339 przez pauluska
Magda z tego co piszesz to może być AZS. Skierowanie do alergologa dostaniesz od pediatry ale my byliśmy prywatnie bo na wizytę musiałam czekać chyba 2 msc i w sumie pojechaliśmy prywatnie do tego lekarza co przyjmuje u nas państwowo i Bogu dzięki że nie czekałam 2 msc bo to ten co stwierdził że bez testów nie ma leczenia :/ Kąpiesz synka codziennie ? W czym ? Ja odkąd zaczęłam kąpać Igę co drugi dzień skóra zrobiła się super nie jest przesuszona (kąpię w Ziajka tej emulsji natłuszczającej kosztuje grosze a u nas sprawdza się lepiej niż Oilatum) mogę polecić balsam Cetaphil Restoraderm super nawilża i bardzo szybko się wchłania. Niestety problemy skórne u osób z AZS skóry nasilają się właśnie w okresie zimowym ogrzewane pomieszczenia itp. Karmisz piersią ? Może spróbuj wyeliminować całkowicie nabiał i zobaczyć czy się skóra poprawi być może to tylko nietolerancja mleka krowiego choć raczej miałby problem ze skóra na buźce jak to skaza. Podaję Ci linka do bloga dziewczyny która ma synka z AZS ja dużo informacji czerpałam z jej strony przede wszystkim dokształciłam się w temacie alergii bo lekarze nie bardzo wylewni sama musiałam o wszystko dopytywać choć teraz co byliśmy we wtorek to super babeczka. maly-alergik.blogspot.com . Synek jest bardziej niespokojny zauważyłaś coś ? Czy tylko zmiany skórne ?

11 lata 5 miesiąc temu #777353 przez creatura
Hej!

Suzi, w końcu Miki w pełnej krasie :lol: Cudny jest, mały śmieszek, a na zdjęciu z Tobą to prawie połowa Ciebie :blink: . Ekstra samoloty już robi i kombinezon w krowę rulez :side: A w tle widziałam fajne pianino :blink: ktoś z członków rodziny gra, czy stoi jako antyk? :side:

Madzia, a jakbyś całkiem, ale tak w 1 000 000% odstawiła nabiał (masło, sery, jogurty, jajka, śmietanki, kefiry, nawet mleko w proszku w składzie), bo jeśli to alergia na nabiał, to nawet śladowe ilości podrażniają. No albo przejście na butelkę, tylko nie wiem, czy już chcesz.

Azja, dobrze, że napisałaś z tym pieczeniem - w ten weekend robię pierwsze podejście :lol:

Ilonka, zdrowiej szybko :kiss:

Agat, z opryszczką lepiej uważać przy dziecku, ale jak zakleiłaś to git, bo to z tych pęcherzyków się wirus rozsiewa, no i może się okazać, że Adaś jest w tej grupie populacji, co nie choruje :blink:

11 lata 5 miesiąc temu #777362 przez creatura
Aaaa, Dave, z bananów jeszcze można zrobić fajne śniadaniowe smoothie,np:

jeden banan
pół szklanki rzadkiego naturalnego jogurtu
1/4 szklanki musli/płatków owsianych
2 łyżeczki miodu
cynamon do smaku
Wszystko zmiksować :side:

11 lata 5 miesiąc temu #777390 przez monia89
Witam.
Jasiu wszystkiego najlepszego! troszkę spóźnione :/
Mateuszek bombowy chłopczyk Antosiowi też się tak włoski układają :)
Adaś jak pięknie siedzi :) Antoś tez ostro ćwiczy tylko jemu jest trudniej samemu się podnieść :/ Ale jak go posadzę to odchyla się i usiedzi sam bez podpórek jakiś czas.
Suzi Miki jaki przystojniak :) Najlepiej wygląda w tym za "małym" fotelu :)
Ja za pieczenie ciast się nie biorę! nienawidzę siedzieć w kuchni w garach.... ;) :angry:
Agat super te zestawy może podjadę w sobotę po jakiś zestawik.
Mnie chyba łapie jaki dół nic mi się nie chce w ogóle wszystko jest do d......
Na pocieszenie mój synek już śpi 2.45 :)
Z jedzeniem Tosika bywa różnie dziś mu coś smakuje jutro już jest be.
Zrobiłam pranie posprzątałam zmieniłam pościel i ugotowałam krupniczek Antosiowi. Zaraz mykamy na spacer bo cudowna pogoda a potem idę wreszcie do fryzjera.

11 lata 5 miesiąc temu #777436 przez pauluska
Dziewczyny któraś pisała że zakupiła fartuszek do jedzenia ? Mogę prosić o link ?

11 lata 5 miesiąc temu #777488 przez Dave
Monia - oj też bym do fryzjera poszła :dry:

Creo - dzięki, super. Tylko to wszystko zmiksować???

Madzia - syn koleżanki też miał MEGA alergię na nabiał. Laska musiała czytać wszystkie składy produktów, bo odrobinka wystarczała i reagował. Ale taka dieta to męczarnia.

Młody spi już dłuuuuugo na polku, ale to jego pierwsza drzemka. Coś czuję że zmienia sobie tryb dnia.
Obiadek dla niego się gotuje, dziś będzie kolorowo => buraczki :side: :side:

11 lata 5 miesiąc temu #777536 przez creatura
Dave, tak, tylko zmiksować, jak za gęste to mozna dodać więcej jogurtu lub zacząć od mniejszej ilości płatków :blink:

Pauluska, to ja pisałam o tych fartuszkach. Szukałam całych z ceratki, bo z materiałem na wierzchu są bez sensu i tak trzeba prać. Zamówiłam z tej aukcji:
allegro.pl/bobas-nieprzemakalny-sliniak-...nka-i3650579725.html

Identyczne są w smyku ponoć i żałuję, że najpierw nie skoczyłam do sklepu, bo byłyby od razu, a tak czekam na przesyłkę :S

A gdybyś chciała coś bardziej wymyślnego/designerskiego to jeszcze trafiłam na takie:
www.fabrykawafelkow.pl/sliniaki/1382-sli...ekawami-w-rybki.html
www.fabrykawafelkow.pl/sliniaki/1383-sli...fuchsia-paisley.html
www.fabrykawafelkow.pl/sliniaki/2074-sliniak-z-kieszonka-.html
www.fabrykawafelkow.pl/sliniaki/2800-sli...haring-graffiti.html

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka