BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 5 miesiąc temu #779021 przez Azja
Dave mowisz drzemki 3 minutowe :) skad ja to znam :silly: u nas dzis byly 3 30 minutowe, ale takie po 3 minuty tez sie czasem zdarzaja :)

Jasiek spi od 18.30 czuje ze znowu 5.30-6.00 bedzie pobudka :S

u nas zupki super Mlody zjada, kaszki tez ladnie, ale cos cycus w dzien jest taki sobie w ogole sie zastanawiam czy jest tyle mleczka zeby Jasiek sie najadl czy po prostu rozbestwil sie butla i picie z cysia za bardzo go meczy ;) dzis np. byl taki troche marudny jakby glodny dalam mu cysia troche popil i wypluwal, dalej marudzil dalam mu kaszke wypil 180 i radość taka ze hej zero marudzenia inne dziecko, po obserwuej go kilka dni i w razie co cysio tylko w nocy zostanie i w awaryjnych sytuacjach :)

czy Wasze dzieci tez takie ruchliwe?? moj przez ostatnie dni to jak mala rosówka, nie polezy tylko caly czas przewroty i pelzanie, i to z dnia na dzien nowe kombinacje, nogi podkula pod brzuch i rece prostuje nie wiem jakby do raczkowania, ale przeciez to za wczesnie, jutro jak mi sie uda zrobic zdejecie to wstawie jego wygibasy :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #779041 przez ilonah
Emisia przed chwilką też zasnęła. U nas dziś były 2 drzemki 45 minutowe i jedna 1,5 godziny :)
Znowu mi Emilka zaczęła dużo ulewać, zastanawiam się czy ja jej nie przekarmiam :unsure: ale je co 3 lub 3,5 godziny. Rano po obudzeniu pierś, później kaszka czasem popita piersią, obiadek (czasem duży słoiczek zje, czasem tylko pół), po południu pierś i na noc pierś. W nocy 2x pierś. Przez cały dzień wypija też 180 ml soczku rozceńczonego wodą. Ale faktycznie Emilka dużo teraz pełza na brzuszku, nie poleży wcale na pleckach a jak ją posadzę to też uciska na brzuszek :dry: ale ciągle muszę zapierać te jej ciuszki bo non stop brude po ulaniu :( no i przebierać maleńką a tego Emilka nie lubi.

11 lata 5 miesiąc temu #779053 przez Dave
A Mateo się po 30 min obudził, więc znów bujanie cycuś i śpi. Mam nadzieję, że służej :dry:

Azja - moj też takie wygibaski robi. A jak go mam przewijać, to to najlepszy moment na ciamkanie stópek więc moja robota idzie bardzo powoli :silly:

Dzieciaki coraz większe i potrzebują coraz więcej.

Ilona - na moje oko na pewno nie przekarmiasz. A rzeczywiście duuuużo teraz na brzuchu maluchy spędzają. Kurcze nie wiem co poradzić.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 5 miesiąc temu #779079 przez monia89
Agat tylko Adaś je mleko a mój diabełek nie :(
Co do ruchliwości Antoś ma już chyba ADHD :P
A z brudzeniem się nie chce zachwalać ale bardzo rzadko Antosia przebieram bo się ubrudzi a do jedzenia zakładamy fartuszek i jest ok :)

11 lata 5 miesiąc temu #779105 przez Dave
monia - mój tez, tfu, tfu, raczej czyscioch :)

maz z pracy wrocil z fochem, no rece mi opadaja.
najlepiej jakbym pojechala jutro z mlodymi pare spraw zalatwic - typu fotograf, zakupy - z MLODYMI W LICZBIE MNOGIEJ!!!

a ja mam qwa tylko dwie rece....

11 lata 5 miesiąc temu #779124 przez agat
Młody zasnął szybciutko, zmęczony już był.

Azja mój Adaś aż pieje jak zobaczy butelkę, zawsze całą wydoi, a z cyckiem to więcej zabawy niż jedzenia. Coś czuję, że już długo to nasze cycowanie nie potrwa.

Ilonko moim zdaniem nie przekarmiasz malutkiej, pewnie ma taki etap, że więcej się rusza i dlatego ulewa. Adaś nadal mocny ulewacz, choć już mu na szczęście przeszło to chlustanie z wakacji. Nasze dzieci już nie dadzą się za bardzo przekarmić, jak są najedzone to odmawiają jedzenia. No chyba, że żarłoczek się trafi i zjada wszystko, co mama da ;)

Po dzisiejszym 3-krotnym przebieraniu po buraczku dałam sobie z nim spokój i zastosowałam inny myk ;) Miałam pół słoiczka deserku i pół zupki, zaczęłam podawać sam deserek i po kilku łyżeczkach, gdy zasmakował, dodałam do niego parę łyżeczek zupki i jak do smaku się przyzwyczaił to znowu zupki dodałam. No i skończyło się na tym, że dodałam jeszcze parę łyżeczek zupki z nowego słoiczka i jedzenie zakończyło się samą zupką :) Zobaczymy czy ten zabieg jutro się uda :)

Jutro wybieram się na miasto pozałatwiać zaświadczenia do becikowego. Masakra, ile tego :/

11 lata 5 miesiąc temu #779127 przez Suzi
Mikuś usypia....sam w łóżeczku :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: :cheer:
Tzn jestbtak, ze po kąpieli karmię go i zawsze zasypia, poczym po 20-30 minutach jest juz obudzony :dry: i marudzi, ewidentnie chce spac ale proby usypiania go tzn siadanie z nim w fotelu i dawanie smoka tylko go rozwsciecza, po 3 dniach takich akcji sie poddalam i oddala sprawe w rece taty i tata go uczy zasypiac w lozeczku.... :ohmy: juz drugi raz sie udaje :woohoo:
No ciekaaaawe, oby to stało się nową swiecką tradycją Mikołajka :lol: :blink: :side:

Jesli chodzi o ulewanie i brudzenie sie to Miki jest miszcz nad miszczami, nie dosć ze brudzi siebie to i nas, nosicieli jego szanownej osoby, ehhhh cAsami 4 komplety strojow dziennie a śliniaczków ( świniaczkow :silly: ) to nie zliczę.... :P

Na brzuszku tez duzo więcej urzęduje, ale z tym pelzaniem to nie bardzo, leniwiec jakis, woli zawolac sluzbę z lektyką :silly:

Jakaś zmeczona jestem więc odmeldowuję sie, fuj, ten listopad :P
DobraDługanoc 4 everybody :blink:

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #779147 przez Azja
u nas wlasnie bylo pierwsze tankowanie cos wczesnie, az sie boje tej nocy, mam nadzieje ze pospie dluzej niz 3,5 godziny :S

Jasiek cale szczescie nie ulewa, zdarzylo sie pare razy ale sporadycznie

Dave Ty chyba za dobra jestes dla swojego meza B)

Suzi powodzenia w usypianiu Mikusia :)

Ilonah chyba nie mozna przekarmic szczegolnie jak Emilka na piersi :)

Agat niezla technika z podawaniem zupki :) grunt ze Adaś zjadl :)
co do becikowego, to zalatwilam wszystkie zaswiedczenia ale do MOPSu nie doszlam jak znam zycie to trzeba bedzie latwic wszystko od nowa :X

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #779162 przez Dave
agat-super sposob i jaki rezultat:-)
ilez to sie trzeba nakombinowac przy tych naszych szkrabach.

suzi-super z tym zasypianiem. niech maz zdradzi tajniki???
Miko wyraznie eba o Wasza qralke,coby sie nie zastala:-P

azja- ja to wiem, ze za dobra jestem.

ide spac. mlody wlasnie cos pije bo sie krecil i krecil, sam nie wiedzial co robic. wiec olalam mu cycora podstawic niz czekac az sie wybudzi.

teraz jest najczesciej tak,ze jak widzi zblizajacego sie cycula, to az japke szeroko otwiera:-) choc czasem tylko pochlipka sobie.
a no i momenty wzgardzenia tez sa,wtedy sie oddalam i czekam az mu sie zachce.

ok. uciekam spac:-) dobranoc

11 lata 5 miesiąc temu #779185 przez Dave
dzien dobry
nocna pobudka jedna o 5:-) a o 6.30 juz zabawy:-)

11 lata 5 miesiąc temu #779195 przez ilonah
Dzień dobry

Wow Dave ale super, nieźle Mati dał Ci pospać :laugh:
U nas znowu standardowo dwie pobudki i przed 7 Emisia już gotowa do zabawy :blink:

Miłego poniedziałku

11 lata 5 miesiąc temu #779196 przez Magdalena9t
Dzień dobry :) :) trochę późno ale pragnę poinformować o promocji w lidlu na pampersy :)
www.lidl-pageflip.com/pl.html?kid=yNleMr

11 lata 5 miesiąc temu #779205 przez agat
Hej :)
U nas pierwsza pobudka znowu o 3 B) druga po 5 i o 6.30 podobno wstał, ale nie wiem czy go budzik męża nie obudził. W każdym bądź razie mąż go od razu przejął i poszli sobie do kuchni i dopiero po godzinie młody wrócił na tankowanie. Teraz bryka na macie.

Madziu obawiam się, że po długim weekendzie w Lidlu będzie dziś teksańska masakra piłą mechaniczną :ohmy:

11 lata 5 miesiąc temu #779238 przez Azja
witam

u nas nocka ok, pospalismy do 6.30 :)teraz mamy 1 drzemke :)

słonce swieci, wiec jak Jasiek wstanie lecimy na spacerek :)

miłego dnia :)

11 lata 5 miesiąc temu #779339 przez Suzi
Hej :)
A my juz mamy pampki, tatuś upolował :lol:
A teksanska masakra dotyczyla raczej strojow narciarskich, to tam walczył najwiekszy tlum :silly:

Cdn

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka