BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 5 miesiąc temu #778697 przez Suzi
Agat, właśnie mnie pewna myśl olśniła i muszę się z Tobą nią podzielić :silly:
, pisalam kiedyś ze Miki coś zaczął kręcić nosem na zupki, pamiętasz? Nie ważne, ważne natomiast jest to, jak to kręcenie nosem wyeliminowaliśmy-otóż dbam o to, żeby przed zupką Miki był głodny, zazwyczaj ma wtedy przerwę 4 godz od poprzedniego posiłku, dziś nawet miał ponad 4 bo zaspał :blink: i jak on jest na prawdę głodny to młóci zupkę aż miło, 200ml wciąga w 10 minut :lol: zazwyczaj przed zupką spacerujemy i taki wywietrzony, wyglodniały i jeszcze przespany zjada najlepiej :lol:
Moźe spróbuj wydłuźyć przerwy między posilkami, u nas zadziałalo :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #778701 przez Dave
nareszcie w lozku. Mlody sie obudzil i jeszcze go bujac musialam.

tyle mialam pisac,ale ide spac
dobranoc:-)

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 5 miesiąc temu #778709 przez agat
Suzi u nas chyba duży głód na apetyt na zupki nie podziała. Dziś obudził się z popołudniowej drzemki mocno głodny, ok 4h nie jadł. Na łyżeczkę się wściekał, cycek też go drażnił, bo za wolno leciało. Dałam mu więc zupkę w postaci płynnej, w butelce, no i wypił bez problemu (oczywiście zupka owocowo-warzywna). Także głód musi być umiarkowany. Jak już się najadł z butelki to po jakiejś godzinie jeszcze mu trochę dałam łyżeczką i zjadł.

Młody zaczyna gardzić cycusiem. Poczuł, że butelka jest fajna, mleczko dobre i samo leci i aż się trzęsie jak ją widzi, a przy cycku robi wygibasy, puszcza go, odkręca głowę i marudzi. Jednak nadal ma nawyk szukania cycka jak go przytulam i jak biorę go do karmienia to rzuca się na cycka (by po chwili zacząć się kręcić).

Dominiczku buziaczki :************

11 lata 5 miesiąc temu #778726 przez Dave
dzien dobry:-)

11 lata 5 miesiąc temu #778736 przez agat
Dzień dobry :) Adaś urządził fajową nockę, pierwsza pobudka dopiero o 3, druga o 6 i dzień dobry o 7.30 :) Tak to mogę spać :)

11 lata 5 miesiąc temu #778749 przez Dave
Agat - to fajnie.

Mateo się na drzemkę wybiera:)

11 lata 5 miesiąc temu #778759 przez Azja
witam

Agat Adaś świetna minka :)

u nas nocka raczej z tych gorszych B) bylismy wczoraj ze znajomymi, do Jaska przyszla babcia znaczy Mlody juz spal, jak wrocilismy po polnocy, chyba za glosno rozmawialismy i Mlody sie obudzil podoil cysia i zamiast usnac jak zawsze to bawil sie w najlepsze 2 godz B) :cheer: ja juz usypialam a ten pelen wigoru wywijal w lozku :cheer: w koncu po 2 usnal i obudzil sie 5.40, wiec ja spalam 3,5 godziny, teraz ma pierwsza drzemke :)mam nadzieje ze troche pospi :)

11 lata 5 miesiąc temu #778762 przez Dave
Azja - oj, to może leć się też zdrzemnij, albo zaklep sobie na spanie jego następną drzemkę.

11 lata 5 miesiąc temu #778876 przez Dave
U mnie się rozpadało i dziś nici ze spania na dworze. Więc muszę Mateona trochę pobujać i wysłać na drzemkę.
Maja o zgrozo, dziś prawie cały czas przyd tv. Jak ja tego nie lubię!!!

Młodziak opanował perfekcyjnie obgryzanie paluszków u nógi ajk tylko ma ku temu okazje, to się w taką kuklę zwija i bawi stopami:))

11 lata 5 miesiąc temu #778906 przez Dave
MLody dopiero zasnal. zdazylam posprzatac, poprasowac i teraz tak go od niechcenia bujam i w koncu zasnal na 2 drzemke. najwyzsza pora, bo ppozniej by mi lobuzowal do nocy.

11 lata 5 miesiąc temu #778908 przez ilonah
Witajcie

Czytałam Was wczoraj ale takie smutne rzeczy pisałyście, że nie miałam siły i natchnienia by cokolwiek napisać. Nie wyobrażam sobie, po prostu nie wyobrażam sobie chować własne dziecko :(

U nas dziś też była rewelacyjna noc z jedną tylko pobudką na jedzenie po godzinie 1 a później dopiero o 6 - czyżby nasze maluszki 'dorastały' :blink:
Właśnie się rozpadało i szaro buro się zrobiło. Emilka dopiero zasnęła na drugą drzemkę a ja coś czuje, że i mi oko leci może też się prześpię.

Agat minka Adasia rewelacyjna :)

Dominiczku dużo buziaków leci do Ciebie :kiss:

11 lata 5 miesiąc temu #778947 przez monia89
Witam.
U nas ten powiększony weekend zleciał bardzo szybko :/
Suzi makabra poprostu! Moja teściowa pochowała noworodki i przeżyła traume a co dopiero tu :(
U nas pogoda dziś od popołudnia paskudna :/
Byłam w galeri dziś chciałam kupić te zestawy ale zostały same duże rozmiary :/
U nas nocki ok ale Młody jak u niektórych z Was wypina się na obiadki o mleku już nie wspomnę :/ nie ważne czy jest głodny :(
Oglądałam zwiastun programu Okrutny sierociniec który ma być emitowany jutro na 1po 22 i się przeraziłam jak można pastwić się nad bezbronnymi istotami - dziećmi!
Miałam ochotę go obejrzeć ale to nie na moje nerwy....

11 lata 5 miesiąc temu #778950 przez monia89
Dominiczku mnostwo buziaków dla Ciebie!

11 lata 5 miesiąc temu #778975 przez agat
Moniu przybij piątkę! U nas zupka dziś znowu bleee. Kaszka na szczęście wchodzi bez problemu.
Już go dwa razy przebierałam, bo wszystko w buraku :/ Na szczęście buraczek łatwo się spiera ( w przeciwieństwie do marchewy).

11 lata 5 miesiąc temu #778999 przez Dave
Mati zasnał. Dziś spał rano z 1,5 godziny. A później zaliczył dwie 3-minutówki :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: Ale przy tym wszystkim był grzeczny bardzo :side: :side:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka