BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 5 miesiąc temu #776489 przez Dave
NO to Młodziak śpi.

Ilonka
- zazdroszczę tego samodzielnego zasypiania w łóżeczku.

Agat - może trzeba przeczekać. Ja też włosy z głowy rwałam, ale jakoś się Mati przekonał. Fakt, że na słodko :dry: Nie wiem czy dziś zrobić barszczyk czy podać jajko. Nie chcę dawać dwóch nowości na raz.

Kaikai - no widzisz, wszystko dobrze. Ale trzeba trzymać rękę na pulsie :)

Creo - mój też ma taka mantrę, jak zasypia to tak mruczy, że aż go piętro niżej słychać :side:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #776502 przez agat
Dave liczę na to, że to przejściowy kryzys...

Kaikai cieszę się, że z Dawidkiem wszystko oki :)

Mój mały też mruczy jak zasypia :)

Adaś zaczął mi siadać wszędzie, gdzie sie da. W leżaczku nie poleży, tylko od razu do góry, w wannie też chce siedzieć :) Sam się jeszcze nie utrzyma, ale jak podeprze się łapką to chwilę posiedzi :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 5 miesiąc temu #776505 przez Suzi
Hej :)

U nas nocka fajna. Wczoraj Mikulski zasnął wczesnie jak na niego i dospał do 3, zjadł i dalej do 6.30, zjadł i jeszcze dodrzemal do 8.20 :woohoo: wiec niezle. Teraz tez juz zalicza drzemkę

JASINKU, nareszcie pólrocze!!!, łap całuski :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Agat, no to wspołczuję nocki, a do zupki moze faktycznie dodawaj owocow, ja ostatnio sie ratowalam śliwką Hipp ( nie suszoną, normalną) bo cos tez jakby entuzjazm opadł, a ze sliweczką zjada nieźle. wyszlam z zalożenia ze dorosli tez jadaja miesa z owocami to czemu mlodemu nie zaserwowac takiej kombinacji, no w koncu schab ze sliwką, indyk z morelami czy brzoskwiniami tudzieź z żurawiną czy borowką to zestawy znane nam i lubiane, nieprawdaż? :woohoo:

ilonka, nie tylko na Emilkę przyjdzie pora, na wszystkie nasze nocne marki nadejdzie nieodparty śpik, aktywny zwłaszcza rankiem , kedy nieodwolalnie trzeba będzie wstawac do przedszkola/szkoly/ pracy....... Tak juz jest, poki co zyja w blogiej nieświadomości, stad ich "rozrzutnośc" co do niewykorzystywania w pelni mozliwosci nieograniczonego snu, a ze przy okazji nam.......ehhhh :silly:

kaikai, milo ze wpadlaś, dobrze ze wszystko u was dobrze :woohoo:

No i po drzemce, :silly: niemal godzina, szkoda ze nie dłuzej

11 lata 5 miesiąc temu #776519 przez kaikai
Jaki Adas slodki :) :)

No nie popisze wiecej moj potworek juz mnie ciagnie

11 lata 5 miesiąc temu #776523 przez Dave
Agat - rewelacja!!!! Pięnie Aidaho siada:)
Mój póki co leniwie, ale jak się go posadzi to aż blady ze szczęścia:)
I widzę takie zagryzanie wargi jak u nas.

Suzi - ja też dodaję owocka. Nie zaszkodzi, jak samkuje to najważniejsze a i takie połączenie dobre na qpe :silly:

Dzięki za buziaki i życzenia dla Mateona. Oraz za opinie co do jego... tuszy :cheer:
Właśnie taki jest nabity, bary ma jak szafa :lol:

11 lata 5 miesiąc temu #776590 przez kaikai
Moj maly tez taka kaczuche buzka robi jak Adas :) :)

Mateuszek jakie ma dlugie wloski :) moj to lysek

11 lata 5 miesiąc temu #776672 przez ilonah
Emilka coś mega marudna dziś. Wstała po 45 minutowej drzemce z płaczem, co jej się raczej nie zdarza, ewidentnie niedospana i ciągle ziewała a próba ponownego uśpienia skończyła się wielkim płaczem więc się poddałam. Przez 2 godziny było marudzenie i płacz na zmiane, wszystko było na nie :( Na szczęście obiadek ładnie zjadła, popiła soczkiem i powoli zasypia, mam nadzieję, że wstanie w lepszym humorze.

Adaś przefajny i nieźle sobie radzi z tym siadaniem :)
Emilka też tak przygryza dolną wargę.

11 lata 5 miesiąc temu #776927 przez Dave
Matiś zasnął przed 19, ale śpi niespokojnie nie pojadł przed tym więc czekam na pobudkę.

Gości dziś zaliczyłam. Teraz ogarnę troche pobojowisko, które zrobiła Maja ze swoja kuzynką. I można odpocząć.

Kurcze tak mi bark spina, że normalnie zęby zaciskam. Muszę znaleźć jakiegoś masażystę bo się wykończę.

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #776963 przez Suzi
Z ostatniej chwili : Mikolaj śpi :cheer: :cheer: :cheer: jest godzina 20 :cheer: :cheer: :cheer: , wykapany i .......śpi :lol:
Ale tez padł bez kolacji, chociaż.....18.20 jadł kaszke na gesto wiec moze uznał ze to byla kolacja?
Mysle ze podcięly go i wykonczyly negatywne emocje, ktorych zazył kole 17- szczepilimy sie :P , 5w1 :dry: sie spłakał, ale w miare szybko uspokoił, niemniej jednak wyczerpało go to najwyrazniej.
Ale jaja, co ja mam ze sobą robic, o tak mlodej godzinie, no nic, nie podniecam sie narazie, SPOKOJNIE poczekam na rozwój wydarzeń ;)

Agat, super Adamson siada :laugh:
Widzę ze ma dziewczynski fotelik :silly: :blink: :lol:

11 lata 5 miesiąc temu #776966 przez Dave
Suzi - :ohmy: :ohmy: :ohmy: szok, mam nadzieję, że Mikuś pobał się jednak Twoich zamiarów i jednak zaliczy to spanie już do nocnego i przeciągnie sobie do rana. Ale liczyłabym na wcześniejszą pobudkę, czyli ok 6-7 :laugh: Oby,oby Kochana :lol: :lol:

Ja ledwie skończyłam posta, to sie Mateo przebudził, podjadł i śpi.

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #776979 przez ilonah
Emilka też już śpi. Dała mi dziś popalić maleńka moja.

Suzi no nieźle :) oby Mikiemu spodobało się takie 'wczesne' zasypianie :blink:

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #776996 przez Dave
Kurka, coś miałam pisać i zapomniałam.

Dziś poszło jajeczko, smakowało, ale połowa musiała zostać dosłodzona kaszką morelową :cheer: :cheer:

A na deser, jabłko, troszkę marchewki (bo taką mieszankę słoiczkową miałam :silly: ), a do tego tarty banan, oj... ale było pyszne :side: :side: :side:

Ile razy w ciągu dnia karmicie cycuchem??

11 lata 5 miesiąc temu #776999 przez creatura
Suzi - gratulacje, pewnie nie wiesz, co zrobić z nadprogramowym wolnym wieczorem? :silly: :P Czyli zdecydowałaś jednak na 5w1 (i Engerix na żółtka?) - my też i Leonek fajnie je znosi, póki co, a miał już 3 dawki (w listopadzie ostatnia żółtaczka będzie), a jak Miki po tej szczepionce? I jak wy z kalendarzem idziecie po wakacyjnej przerwie?

Agat, uwielbiam tą minę Adasia z wanny :lol: . Leonek też ją robi, a plus jego pyzusie - to mówimy wtedy na niego dyńka - dyniaczek - nasz pumpkin :laugh: :laugh: :laugh:
Super Adaś siedzi, jeszcze chwila i będzie się na nogi rwał :blink:

Ilonka, no i Emilce zdarzył się gorszy dzień - ma prawo dziewczyna pomarudzić raz na ruski rok :blink:

Leo pospał dziś w dzień znów 5h :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: 3 godzinki od 10 do 13 z dwoma tankowaniami (jakby w nocy :S ), a potem bałam się, że już nie zechce spać, więc po obiedzie wsadziłam go w chustę i zasnął na spacerze na dwie godzinki, a obudził się cały roześmiany bo wtulony w mamę :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Marnowały mi się banany, więc dziś drugie podejście do ciasta banana bread - w zeszłym tygodniu wyszedł gniot z zakalcem, ale to wina doopiastego przepisu była ;) :P . Ten się już upiekł, wyrósł, jak ostygnie to zobaczymy, co w środku - a w domu pachnie nieziemsko :silly:

11 lata 5 miesiąc temu #777000 przez agat
Adas też śpi, znów na brzuchu <szok>
Z dobrych wiesci - po południu zjadł miseczke zupki z jablkiem, albo raczej jabłka z odrobiną zupki :P Ewidentnie nie idzie mu jedzenie w porze obiadowej, bo o 14 było bleeee a o 18 już smaczne.

Suzi ciekawam jak się nocka u was ułoży, Mikulec jak widzę lubi nagłe zwroty akcji ;) Swoją drogą ciekawe czy ten mój urwis pospi dziś lepiej...

11 lata 5 miesiąc temu #777004 przez Dave
Agat - powoli, drobnym kroczkami wszystko się poukłada.

Creao - kurka, Leo to ma spanie :lol: :lol:

Oj, ślinka mi pociekła na myśl o ciachu :woohoo: :woohoo:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka