- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- kaikai
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój skarbek :)06.04.2013
my wstalismy o 6.30
malemu rano jak zmienialam pieluche to taka maz biala sie zrobila na siusiaku,mam nadzieje ze nie zrobi sie jakies zapalenie.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Magdalena9t
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 33

Ja teściową poprosiłam,żeby mi z rana kupiła pampki, bo mąż przed pracą nie dałby rady kupić,a bałam się, że nie będzie

Strasznie piździ u nas, wczoraj byliśmy na spacerku, trochę mnie przewiało ,dziś się cieplej ubiorę bo młody to opatulony jest

Miłego dnia

- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 23
U nas pobudka o 6, ale znów tatuś małego na godzinkę przejął, bo akurat do pracy miał wstawać. Teraz już mi zrzędzi maruder jeden, więc zaraz oddalimy się na drzemkę.
Moniu jak tam Antoś się miewa?
Ilonko miłego wyjazdu

Madzia, coś ostatnio się opuszczasz w pisaniu, Creo podobnie, o Anaforze nie wspomnę

- kaikai
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój skarbek :)06.04.2013
- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6

Emisiu całuski od cioteczki i Leonka

Bawcie się dobrze dzieFczyny w tym Krakowie

Monia, kurczkę, biedny Antoś - może go ta jelitówka dopadła, co Dave mówi, że grasuje

Azja, kupiłam gotową mąkę z Lubelli:
Kaikai, może zawczasu przemywaj solą fizjologiczną.
Agat, nagana przyjęta na klatę

A teraz będę skanować dokumenty do mandatu - mąż se sprezentował: 8pkt, 300zł

- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
A mój z rana przypierdzielił w słupek na parkingu przed blokiemA teraz będę skanować dokumenty do mandatu - mąż se sprezentował: 8pkt, 300zł

- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 29

moj M mnie ostatnio pouczal jak parkowalam ze za blisko slupa i ze bok zarysuje, oczywiscie nie zarysowalam, ale minal tydzien i sam nadkole zarysowal ze hoho

u nas po porannym wsciekaniu drzemka

a tak sie bawilismy
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
ja go w ten koc nie zwijalam
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
mamo jestem tu

- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25

O rrrrrany, już siodemka

U nas tez drzemka juz, przerwana na początku czym.......? Wizytą QRIERAAAAAA!!!!!

O chyba juz po drzemce

azja, cuuuudny Johnsik

Mikołaj na brzeuszku od razu niemalze dostaje szalu, tylko by siedział, a że nie umie to terroryzuje mnie żebym za stojak robila

Taaak creMoniu, dołączam się do udzelających Ci upomnienia, następne będzie z wpisem do akt personalnych

Agat, nooooo, tylko panom i wladcom samochodu narobienie bigosu tudziez kosztowna słit focia ma uchodzić plazem, innych trza zrugać

monia, updatuj co z Tosiem! Mam nadzieję ze nie szpital!

No i muszę konczyć...ale wrocę

Kupiliśmy wczoraj wozek, spacerowkę bo ten nasz wóz, choć taki ekhmmm

Jakie macie spacerowki i foteliki, napiszcie mi , please, no i czy jestescie z nich zadowolone
Zalezaloby mi na foteliku, ktory da się maxymalnie rozlożyc do pozycji wygodnej do spania, zeby glowka dziecku nie opadala na piersi i żeby sie nie dusił podczas snu pod ciężarem wlasnej glowki opadniętej na klatkę piersiową ( tak sie dzialo Mikusiowi w foteliku Emmaljunga!

Wyobraźcie sobie, ze istnieja wozki ( firma casualplay ), ktorych gondole mozna wpinać tak,ze moga sluzyć za "fotelik" co przy noworodku czy małym niemowlaczku jest SUPER sprawą, ze ja nie wiedzialam o tym pol roku temu. Nie ukatowalabym sie tak w drodze nad morze i z powrotem, no ale coz nie będę tu cry over spilt milk

- pauluska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
My będziemy wymieniać wózek na typową spacerówkę wiosną na Maclaren sporo znajomych ma i chwalą. Ze swojego wózka też jestem bardzo niezadowolona no ale jeszcze zimę się przemęczymy. Fotelik tu też się zastanawiam Iga już prawie wyrosła z tego co mamy ale aby mogła jeździć przodem do kierunku jazdy musi chyba samodzielnie siedzieć jak będziemy kupować to chyba Cybex Juno-fix chociaż tutaj do końca jeszcze nie wiem.
Mogłabym prosić o przepis na chleb bo przewertowałam forum i nie mogę znaleźć a pewnie już był podawany kilkukrotnie.
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Młody urządza drzemkę spacerową w domu, gdyż zimno i pada na to miejsce w środku Europy i nici ze spaceru. Po południu pojedzie do babci, więc może tam pośpi na tarasie.
- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Fotelik też mamy Inglesine, normalny bez szału. Przy zakupie nastepnego chyba najpierw zagłębię się w testy. Na wiosnę będziemy szukać spacerowki, także czekam i ja na wasze opinie.
- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Azja napisał:
przepis na chlebuś
chleb
0,5 kostki drożdzy
8 łyżek płatków owsianych
1 kg mąki (jakiej chcesz)
1 litr ciepłej wody, ale nie gorącej
1,5 łyżki soli
1 łyżka cukru
Ziarna np. słonecznik, dynia, siemie lniane co kto lubi
1 jajko do posmarowania
Do miski wsypac rozkruszone drożdze, dodać płatki owsiane, ziarna (na oko co kto lubi), cukier i to zalać ciepłą woda, dokładnie wymieszac i przykryc ściereczką, po ok. 10 minutach robi się „poducha”wtedy dodać sól i mąke.
Wszystko dokladnie wymieszac i przelożyc do blaszek keksówek wylozonych papierem do pieczenia, po wierzchu posmarowac roztrzepanym jajkiem i posypac ziarnami
Wlozyc do zimnego piekarnika na 190 stopni i piec ok. 1 godz w zależnosci od piekarnika,
Po wylączeniu piekarnika potrzymac chleb jeszcze chwile w piekarniku
Smacznego
Ja poczekałam trochę dłużej na tą "poduchę", bo po 10min to było widać, że drożdże "ruszyły", ale mało było poduchy, po 20-30min już fajnie

Przed przełożeniem do foremek też dałam ciastu podrosnąć, w foremkach też

- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ticzerki, dostałyście już swoją 60% wypłatę? Ja dostałam i kurde jakoś podejrzanie dużo

- pauluska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Przyszedł nam fotelik Cushi Tush jak Mycha wstanie będziemy próbować bo w tym zwykłym nie idzie jej nakarmić w ogóle zresztą zupek warzywnych nie chce wczoraj jadła ziemniaki ze szpinakiem zagryzane jabłkiem z gruszką ale spryciula dała się tylko na łyżeczkę oszukać szpinaku z ziemniaczkami na resztę buzia zamknięta a jak owoce podtykałam to dziobek od razu szeroko ahh te dzieciaki

- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Oesuuuu czego to matka nie wymyśli, by dziecię zjadło