- Otrzymane podziękowania: 23
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mąż mnie uświadomił, że ta wypłata jest za październik a ni za listopad (tak mu powiedziała nasza księgowa któregoś dnia), czyli u mniw np 20 dni płatne 100% i 10 dni płatne 60%.agat, co do naszej 60% jałmużny
to moja do złudzenia przypomina tę 100%
![]()
![]()
don't know why, but......I LIKE IT
Pochwaliłam dziś małego, że ładnie zaczął jeść to dziś zabieg owocowo-warzywny się nie udał

Czy wasze maluchy reagują na swoje imię? Adaś nie za bardzo czai, ale ja do niego bardzo mało mówię po imieniu :/ Najczęściej niuniu, żabko, żabojadzie...
Ja jeszcze fotelików nie oglądałam, ale gdzieś czytałam, żeby nie kupować 9-25 kg tylko 9-18, ale nie pamiętam już dlaczego

Pokażę wam jaki bajerancki kożuchowy kombinezon niedawno upolowałam (za 23zł

Do tego bluzę dwustronną i t-shircik z lwem:
Kupiłam też t-shirt dla... 5latka, ale nie mogłam się powstrzymać, gdy zobaczyłam nadruk:
A i dziś kurier paczkę ze smyka przyniósł, komplet bodziaków i pajacyków zamówiłam, bardzo dobre gatunkowo (jak na smykowy coolclub):
www.smyk.com/cool-club-pajac-chlopiecy-3...ubranka-dla-dzieci-p
www.smyk.com/cool-club-body-chlopiece-z-...ubranka-dla-dzieci-p
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43

Azja - Jonatan boski

Suzi - ale masz jazdy z tymi kurierami, ale oni mają rzeczywiście jakiś czujnik i akurat przyjażdżają w najgorszym możliwym momencie. Sama ostatnio prawie z Młodym przy cycku leciałam do takiego jednego.
Co do awatarku, to się zabieram i zabrać nie mogę. Fakt najwyższa pora na zmianę

Ja mam komplet z Mutsy. Spacerówka jest ok, ale wydaje mi się że chyba mała. No ale mam ją po Majce i wiem że nam styknie. Poza tym Maja ma jeszcze Inglesine. Fajna, lekka, zwinna. Ale do jazdy po równym. Jakoś nie lubię nią jeżdzić, wolę Mutsy lekko się prowadzi przez pmpowane koła, no ale miejsca dużo zajmuje. Ale że ja z tych mało pdróżujących to mi pasi. Chociaż popatrzę co tu powrzucałyście, bo może na wisnę w coś małego zainwestuję, jeszcze nie wiem. Mutsiak na zimę wiem że mi się sprawdzi bo to jest terenówa

Pamiętam jakie gehenny przechdziłam przy wyborze fotelika "następnego" dla Majki. Dni prze kompem, miliony przeczytanych opinii, porad znajomych i wieczny mętlik w głowie. Aż w końcu pojechałam do większego sklepu, gdzie mają wszystko. Pooglądałam, pomacałam i kupiłam. Ale wrzucę Wam za chwile, jak dorwę kompa. Bo z tego tableta to mnie szlag trafi.
Fakt, przypomniałyście mi że 10 dostanę już "okrojoną" wersję wypłty. O zgrozo

Agat - wymiatasz z tymi sposbami obiadkowymi

Monia - dobrze, że już lepiej. Kurka felek, oby to było jakieś jednorazowe podrażnienie. Niech ucieka od Was.
c.d.n bo mi bateria pada i jak mi to wypracowanie skazuje to wywale przez okno

- ilonah
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
- monia89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 10

Wieczorkiem była qupa i była czysta i normalna. Zobaczymy jak jutro będzie. Ale i tak umówiłam się do gastrologa dziecięcego na czwartek niech wyda swoją opinię w tej sprawie. Wolę się upewnić by wszystko ok było i niczego nie przeoczyć.
A w sobote mykamy na urodzinki brata M imprezka niespodzianka na 30

Dziś Antoś nauczył się pluć tak dosłownie z podrzutem jedzeniem.... Ubaw miał co miara

Agat super zakupy

A co do tego fotelika to ma taką wkładkę i nadaje się od 9 m-e my mieliśmy taką przy nosidełku by noworodek nie pływał w nim.
Koleżanka wozi swoją córę od 8 m-e i jest mega zadowolona nawet policjanci pochwalili ją w ostatni weekend że ma bardzo dobry fotelik.
- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6

Suzi, właśnie też wiele znajomych poleca mi Quinny, bo jeżdżą nim w każdy teren. A jaki Ty w końcu kupiłaś?
A z fotelikami to podobno jest tak, że te o dużej rozpiętości wagowej nie są tak bezpieczne jak te, które wymienia się częściej.
Wklejam testy fotelików 9-18 kg z tego roku (i przy okazji, NIGDY fotelika, który zamiast pasów ma taką poprzeczkę, a dlaczego? - to widać na filmiku z linka). Paradoksalnie fotelik, który wygrał, też ma taki drążek, więc wszystko i tak trzeba samemu analizować, eh....)No, ale popatrzeć można:
fotelik.info/pl/testy/grupa:9-18/ocena/malejaco/index.html
Moje typy (musi mieć gwiazdkę przy bezpieczeństwie i komforcie, pranie czy przyjazny dla środowiska - I don't give a f...lying sausage....), i musi mieć regulowane siedzisko i oparcie, tzn. inaczej do jazdy "na żywca", inaczej do drzemki: (zdjęcia przykładowe, foteliki mają wiele wersji kolorystycznych)
Romer King Plus 2013
www.autofoteliki.pl/romer-king-plus-2013
Maxi Cosi Tobi
www.autofoteliki.pl/maxi-cosi-tobi-2
BeSafe IZI Comfort X3
www.autofoteliki.pl/besafe-izi-comfort-x3
Maxi Cosi Pearl
www.autofoteliki.pl/maxi-cosi-pearl
Ostateczny wybór podejmiemy po wizycie w sklepie i przymierzeniu Leosia do tych wszystkich fotelików

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem

Creao - właśnie tak jak piszesz, te które mają mniejszy zakres sa bezpieczniejsze i niby się myśli, że kupując np. 9-36 zaoszczędzimy to błąd. Bo o bezpieczeństwie nie będę się rozpisywać, a to w tym wypadku priorytet.
A druga sprawa jest taka, że nim dziecko osiągnie wagę np.18 kg to trochę czasu minie i fotelik będzie w jakim stanie??? I na bank będziemy musieli kupic nowy.
Ja zdecydowanie będę kupować tak jak nakazuje ich podział, czyli teraz 9-18 kg.
I już nad tym myślimy. Jutro jadę Młodemu zrobić zdjęcia do dowodu - przy okazji załatwiałyście już młodziakom dowody??? - to zapakuję go w fotelik Majosa.
A mam taki:
i polecam. Ma opcję zmiany pozycji co się przydaje w czasie spania. Fajny gatunek materiału itp.
Wcześnie zastanawiałam się też nad tym Romerem i Tobim ,co Creo pokazała. Znajoma chwaliła. Ale w tobim jakoś taka dupiata tapicerka była. A romer już nie pamiętam dlaczego odpadł.
W każdym bądź razie dobrze jest widzieć, pomacać a potem ewentualnie kupić przez internet, wychodzi taniej. Ja kupiłam w sklepie a w necie o 50 dyszek tańsze były. Ale ja już chciałam mieć to z głowy więc brałam od razu:)
Teraz Młodziakowi chyba kupimy ten sam, żeby też uniknąć walki dzieciaków.
A i coś jeszcze miałam pisać o fotelikach mądrego i mi uciekło. Ale późno już to i chyba ja zawijam się do spania.
Dobranoc Kobietki i Maluszki

- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25
www.bobowozki.com.pl/product_info.php?pr..._id=918&%3CosCsid%3E
no czuje ze z tym fotelikiem to będzie niezła przeprawa, ale tez skłaniam sie ku mierzenia in vivo, bo tylko tak mozna dokładnie wiedziec jak i czy pasuje

- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 23
- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6

Suzi, fajny wózeczek, wydaje się lekki, a zarazem koła budzą respekt. Za jakiś czas napisz jak się sprawuje, składa itd

Też myślę, że bez prób in vivo fotelik nie przejdzie, choćby dla takiego powodu, który Dave podała - tapicerka.
Agat, ale fajne łupy

A taki dowód młodemu obywatelowi to przydaje się do czego? Np do wyjazdów za granicę? Na jak długo jest w wydawany? Zielonam w tym temacie

Pauluska, jak obiadki w tym kosmicznym foteliku?
- monia89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 10
Mi nie chodzi o zaoszczędzaniu na foteliku i o jak najniższą cenę tylko jak coś chcę kupić to pytam użytkujących o opinie. I ja moge zapomnieć o pójściu do sklepu i po przymierzaniu Antosia do Fotelików bo u nie jest baby desing z 3 mdele mazi a pozostałe to buble z hipermarketu ;(
Suzi fajny wózeczek. ale ja i tak kupuje Quinny

u nas nocka dzis już super 2 pobudki i spaliśmy do 8 !

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
U nas nocka średnia, jak nie dzieci to pi&%*^#$%^@# komary. Jakaś masakra żeby o tej porze roku dokuczały.
Fajne fury tu prezentujecie

Ja mam ciąg dalszy boleści brzucha. Dziś w końcu wybieram się na masaż. Mam nadzieję, że mi pomoże. Bo bark mi wysiada.
- kaikai
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój skarbek :)06.04.2013
Suzi pozniej linki wozkow wstawie bo z tel pisze.
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- kaikai
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój skarbek :)06.04.2013
- ilonah
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Ja od rana na zajęciach. Nocka fatalna u nas z mnóstwem pobudek przez co ledwie na oczy widzę. Emilka chyba nadrabiała w nocy rozstanie dziennie z mamusią bo w nocy tuliła się bardzo do mnie- mój cukiereczek kochany.
Dużo buziaków dla Dawidka