BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 4 miesiąc temu #782495 przez monia89
Witam :)u nas nocka super pospaliśmy do 8 ale w dzień drzemki krótkie i jakiś marudny Antoś się zrobił....
Igunia jaka śliczna dziewczynka :) I te urocze pyzunie :)
My po wizycie u lekarza generalnie jest ok czekamy tylko na wyniki qupki na obecność krwi utajonej.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #782499 przez ilonah
Hello
My już jesteśmy w domku, kurs zaliczony :) Emilka już dawno śpiocha słodko w swoim łóżeczku i ja też zaraz się kładę bo potwornie zmęczona jestem, jakoś nie mogłam spać tam w nocy w hotelu. Podczas powrotu do domu dzwnie pobolewał mnie brzuch i pojawiło się coś ala @ :( ale jakieś to takie dziwne, bo teraz niby nic nie ma :unsure:
Emilce na prawej nóżce pojawiły się dziwne niby sine plamki i zmartwiły mnie troszkę, mam zamiar zrobić jej podstawowe badania u mnie w labie, a jak nie znikną to pójdę z nią do lekarza. Dobranoc, padam na twarz.

11 lata 4 miesiąc temu #782508 przez Azja
przyszła i do mnie w koncu @ miala byc bezbolesna, a nie jest, co prawda boli mniej niz przed , ale boli, paracetamol poszedl w ruch ;)

co do spacerówek, to ja tyle kasy nie wydam szkoda mi, tym bardziej nie wiadomo ile i czy w ogole dziecko bedzie chcialo w niej jezdzic, patrzac na mojego gagatka :kiss: dzis padal deszcz nie chcial siedziec pod folia a wracalismy do domu wiec nioslam go na rekach trzymajac parasolke i pchajac wozek, chyba z milion kalaori przy tym spalilam :P

bola mnie kolana od jakiegos tygodnia, musze isc do lekarza ale sie oczywiscie wybrac nie moge, zastanawiam sie czy to nie od dzwigania malego, jak chodze nie bola ale jak sie podnosze albo siadam na kolana to bola, znalazlam jakas masc w domu a tu co nie mozna uzywac przy karmieniu i dupa, nic musze sie wybrac do lekarza, bo juz M mnie obierdziela ze bagatelizuje ;) B)

a Igunia super dziewczynka, kawał Kobitki z niej, a siedzisko super :)

cos mialam jeszcze napisac ale skleroza ze mnie :S

11 lata 4 miesiąc temu #782587 przez creatura
Ok, postanowione: fotelik będzie tyłem do kierunku jazdy:
osiemgwiazdek.blogspot.com/2013/01/przew...-kierunku-jazdy.html

I wieści zza oceanu - u nas jeszcze niedostępny, bo wyszedł w 3 kwartale 2013, ale na styczeń ADAC już nam go pewnie oceni :silly:
blog.babygizmo.com/2013/06/chicco-nextfi...ble-car-seat-review/

O mnie @ zapomniała sasasasasasasasa :P

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #782593 przez Dave
A ja wpadam tylko na chwilkę.

Creo
- wszystko mnie boli :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :cheer: :cheer: :cheer: :ohmy: :ohmy: :ohmy:

Mati miał dziś tylko jedną poranną drzemkę, za to Maja jak nigdy się zdrzemnęła. dzięn poprzestawiany. No i te moje plery. wrrr.... A mąż jeszcze o jakimś sexowaniu gada :cheer: :cheer: :cheer: Fakt wyposzczeni my, ale jak pomyślę o jakiś dziwnych ruchach :P to dopiero mnie boleści biorą :)
Wierzę, że mi to pomoże, teraz pocierpię i będzie good.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 4 miesiąc temu #782669 przez Dave
juz w lozku:-)
jutro mysle,ze bede aktywniejsza, weza na 4 dni oddelegowuje:-(

dobranoc.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #782675 przez creatura
Dave napisał:

juz w lozku:-)
jutro mysle,ze bede aktywniejsza, weza na 4 dni oddelegowuje:-(

dobranoc.

tym razem to było zamierzone przejęzyczenie :silly: ?????

Ilonka, oby plamki okazały się niczym :side:

Anafora, aleś przeżyła! A my tu obstawiałyśmy kurs prawa jazdy, stłuczki, karambole itd :P Pokaż nam raczkującego/stojącego Dominika :woohoo:
I uroczyście oddaję Ci koronę Mamy Najszczuplejszego Kwietniowego Bobasa - noś ją dumnie :lol: A na poważnie, to z 2700 i tak ładnie waży :)

Pauluska, (najpierw napisałam Igunia :S ), w tym Maclarenie rzeczywiście pośpi, koleżanka ma chyba najprostszą "parasolkę", jest jeszcze Grand Tour Lx - tam podobno i dwoje dzieci wejdzie :blink:

Kaikai, Per Perego szykuje nowości na 2014

11 lata 4 miesiąc temu #782681 przez Suzi
hej
To żem dziś nie popisala :silly:
A mialam Wam pokazac Mikusia w nowej furze, no ale czas mi zagospodarowano :P
Moze jutro sie uda
creMoniu zapuścilas ferment z tymi fotelikami, pozytywny oczywiscie :woohoo: , całkiem trzeba przemodelowac myślenie.
Jest model Besafe, bodajze Izi Combi costam, ktory mozna montować i tak i tak. Jest z grupy wagowej 0-18, a biorac pod uwagę, ze statystycznie dzieci osiągają te wage w wieku 3,5 lat to troche by pojeździly.
Ehhh, cięzki wybor, ale pośpiech zupelnie niewskazany. Ciekawe tylko jak juz świadome i ciekawe wszystkiego dziecko toleruje jazdę tyłem do kierunku jazdy, nie wiem, bo moje starsze jednak jeździły przodem :unsure: :huh:

11 lata 4 miesiąc temu #782723 przez gusiek_kom
Witam Mamuśki :)
Jestem z Majówek 2013, mam cudownego synka Maksia.
W październiku otworzyłam sklep internetowy www.maksiowo.com
Serdecznie zapraszam do odwiedzania sklepu. Asortyment cały czas poszerzamy :)
Dla zarejestrowanych Klientów 10% rabatu na pierwsze zakupy :)

pozdrawiamy
Agata i Maksio

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=57950

11 lata 4 miesiąc temu #782748 przez Dave
dzieŃ dobry!

Creo - akurat nie było to zamirzone :side: :side: :side: Coś ostatnio mamy tu na bogato od ciekawych literówek :lol:

Pauluska - Iga t rosła kobietka :side: :side: A jak tam Wasza dieta, bo chyba już duuuuuuuuużo różności jecie z tego co pamiętam.

Za nami nocka w miarę. Plecy już jakby mniej bolą, ale takie uczucie jakbym nie iwme co robiła na siłowni, b to takie uczucie jak zakwasy.

Młodziaka chyba na drzemonka wyślę za chwilkę. No i na podwórko dziś fajnie wyspoczymy, bo w końcu nie pada.

11 lata 4 miesiąc temu #782753 przez agat
Hej :) U nas nocka oki, spróbowałam przy "pobudkowej" pobudce dać młodemu butlę zamiast cyca z nadzieją, że pośpi, ale pospał całe 20 min :P Czyli nic to nie daje :P

Deszcz pada, więc ze spacerku jak na razie nici, a poza tym na o 12.30 mamy kontrolę bioderek. Mam nadzieję, że już ostatnią.

Kurde rzeczywiści porównanie fotelika montowanego tyłem a przodem daje do myślenia. Ale ja mam podobne wątpliwości do Suzi - czy takie 2-3 letnie dziecko będzie chciało jechać tyłem. Mój już teraz nie chce :P Z dwojga złego wolę dziecko siedzące w foteliku przodem niz nie siedzące w nim wcale. No ale mamy jeszcze czas, pomyślimy :)

11 lata 4 miesiąc temu #782754 przez agat
"pobudkowa pobudka" - miszcz słowotwórstwa ze mnie :P :P :P

11 lata 4 miesiąc temu #782764 przez Dave
Młodziak śpi :lol:

Jak miałam kupić fotel dla Majki, to się naczytałam i nawet na amerykańskich stronach o tej jeździe do tyłu. Jak najbardziej to bezpieczniejsze, ale jakoś nie przekonuje mnie taki sposób podróżowania. Poza tym dziecko rośnie, nogi coraz dłuższe i gdzie się z nimi podziać. O okopanej tapicerce nie wspomnę.

ok. lecę się z Mają bawić :side:

11 lata 4 miesiąc temu #782768 przez pauluska
Oj tak Igula rosła :D 9 kg już waży taki jej urok bo je w sumie nie dużo ale u mojego D. w rodzinie same duże dzieciaczki takie geny :D ale jakoś się tym nie przejmuję ;) co do diety nie ma u nas żadnego AZS po prostu Iga nie toleruje mleka więc mamy jeść wszystko poza cielęciną, wołowiną i rybami (to po pierwszym roku) za jakieś 3 tyg mamy próbować dalej z glutenem no i żółtko. Na razie mamy wysypkę na szyjce i nie mam pojęcia od czego czekamy aż zejdzie ale raczej nie od jedzenia i mamy dwa ząbki tak się ich obawiałam a wyszły raczej bezboleśnie :)

11 lata 4 miesiąc temu #782801 przez agat
Nie mogę już patrzeć na tych Elbanowskich... Karierę sobie na 6latkach robią...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka