- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- kaikai
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój skarbek :)06.04.2013
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 23
U nas dziś zupka ładnie zjedzona. Tzn zjadł niedużo, pół słoiczka, ale chętnie i tylko na początku z owockami musiałam mieszać. Już mu nie wpychałam na siłę, zjadł tyle ile chciał. Czyżby zupki wracały do łask? Żebym nie zapeszyła...
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
Jeszcze została Maja, która też ledwie na nogach się trzyma, ale jest jeszcze u nas jej kuzynka, to zapomnij o spaniu

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6
To nie sa juz czasy gdzie 6 latek chodzil po tym samym pietrze co dzieciak z 8 klasy.
Oj są te czasy są, i niestety większość szkół takich jest. Pracuję w takiej. Chodzenie po tym samym pietrze to jeszcze nic, w porównaniu z korzystaniem z tych samych toalet........ Czasem w sali nie ma dywanu, żeby takie małe dzieci mogły odpocząć czy spędzić czas poza ławką, albo jest tak mały, że mieści się na nim 10 osób, a nie 20-kilka. To co szykuje rząd to nie jest zerówka w szkole. Nie oszukujmy się, że przeniosą tylko to, co było w przedszkolu do budynku szkolnego. Od dwóch lat mamy 6 latków na próbę, muszą sprostać tym samym wymaganiom co 7 latki, czasem 20 min przerwa na zjedzenie obiadu im nie wystarcza i albo nie dojedzą, albo nie ma ich pół lekcji. Przykłady można mnożyć.
Szkoły miały czas się przystosować, na przykładzie swojej powiem Wam co zrobiliśmy: nowe ogrzewanie, malowanie sal, tynkowanie korytarzu tynkiem szlachetnym, rzutniki, i inne tym podobne rzeczy, które zbyt wiele z przyjęciem 6-latków nie mają wspólnego.
Nie trafiają do mnie argumenty, że na zachodzie już dawno jest taki system ponieważ zachodu u nas w Polsce nie ma i nie będzie - żyłam tam, wiem jak jest, nikt mi oczu nie zamydli.
Koniec końców, chodzi mi o to, że każdy powinien mieć wybór czy chce, żeby jego dziecko zaczęło wcześniej edukację, czy nie. A szkoły przystosowane do nauczania 6-latków to niestety w większości przypadków "piekny" oksymoron.
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
Agat - w tej mojej "mądrej" książce jest dużo o rytmie dnia i nocy. O tym jak zrobić żeby w dzień ładnie jadło a w nocy spało itp. itd. Tylko, że dla mnie to trochę czasem dziwne no i z dójką młodych to ja nie dam rady takiej dyscypliny trzymać. A i nie jestem typem, który wszystko kontroluje z zegarkiem i miarką w ręku.
- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6
Jak spędzanie długi weekend, bo u mnie dzień pierwszy upłynął pod znakiem mycia okien, prania firan, sprzątania szaf....... Jutro poswietujemy z rodzicami, a w poniedziałek ciąg dalszy

Agat, u mnie to samo - moja zupa musi być poczarowana marchewka albo dynia, a sloiczkowe obiadku są mniam, dziś pękł duży słoik Hippa rosół z kasza manna, wczoraj pierwsze stracie z hippowskim łososiem pokazało że rośnie nam mały rybny smakosz

Jakie inne rybki można podać maluszkom?
Oooooo, przebudzenie, lecę. Dobranoc.
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
Dla mnie weekend czy nie weekend to normalna codzienność. Też sprzatająco, piorąco prasowująco

- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Młody w lozeczku, spać mu się nie chce, ale może zaraz sie ulula.
Dave to o niezłej porze oddelegowalaś Matiego

Creo dalabym se kończynę odciąć, że ty w high school...
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- ilonah
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Wiecie co wydaje mi się, że piersi mi trochę zmalały (w sumie się cieszę) i nie robią się tak szybko pełne jak wcześniej, nawet zastanawiałam się czy wogóle jeszcze z nich coś leci ale Emiśka mi udowodniła, że jeszcze mleczko się w nich produkuje

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
ja dzis sie w domu kisilam:-(

- Magdalena9t
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 33

Przepraszam ,że Was zaniedbuję , czytam posty ale ciężko mi jest nadrobić, postaram się na bieżąco

- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Moje cycuchy to już w ogóle obraz nędzy i rozpaczy. Puste są, miękkie, sprężystości w nich nie widać. Przelewają się przez ręce i wylewają ze stanika (bynajmniej nie dlatego, że są takie duże).
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
Agat - ja miałam tak przy Majce i to nie świrostwo. dzieci lubia rutynę, czuja się bezpieczne.
Tylko jak mój Młodziak już nie wiedział co zrobić, taki był wymęczony to odpuściłam i do spanka wysłałam.