BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #782809 przez kaikai
Hej

Creo dzieki za filmik :)

wstawie Wam coś jak mi się uda :blink:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

no to się udało :laugh:
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #782816 przez agat
Jaki słodki pożeracz buł :) Adaś codziennie kromkę chleba ćlamie, w ramach oswajania z glutenem. Uwielbia to :)

11 lata 4 miesiąc temu #782823 przez creatura
Hej :)

Dawidek pięknie już sam siedzi, a buła widać smakowała :woohoo:

Ja się jednak skuszę na taki fotelik, a to dlatego, że każdy z fotelików montowanych tyłem, można też montować przodem. I rzeczywiście 2 czy 2,5 latek może nie zechcieć tak jeździć, ale fotelik przyjdzie nam zmieniać już "za chwilę", czyli przed ukończeniem roku, a wtedy taka pozycja jest po prostu lepsza. Leoś też nie zawsze chce siedzieć w foteliku, ale wtedy nie chce też siedzieć u mnie na kolanach, ani przy piersi, po prostu najchętniej wyskoczyłby wtedy z auta :S

Suzi, Besafe Izi (coś tam coś tam) można montować przodem i tyłem, jest też wersja na isofix. Ten gość w artykule i potem w komentarzach wymienia kilka takich fotelików dostępnych w Polsce, jeden (nie pamiętam już który) miał opcję letni/zimowy pokrowiec.

11 lata 4 miesiąc temu #782830 przez Dave
Kaikai - ale słodziak. Jeju ale fajnie sobie Dawidek siedzi :lol: :lol:

No to ja też mojemu dziś bułasa, albo krome dam :side: :side:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #782834 przez kaikai

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #782836 przez agat
Oooo jeszcze kilka dni i będzie raczkował :)
Mój czasami taką pozycję przybierze, ale kiwa się strasznie i po chwili ląduje na glebie ;)

11 lata 4 miesiąc temu #782838 przez kaikai
nie wiem czy tak chwila, bo na razie stoi w miejscu i buja sie, a jak reke wyciaga to przewraca sie :)

11 lata 4 miesiąc temu #782840 przez Dave
Dawidek super :side: :side:

Agat - u nas też gleba często zaliczana :silly:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 4 miesiąc temu #782896 przez kaikai
Ja daje bulke bo chlebek szybko jest zmietolony w rączkach a bulka troche dluzej przezywa.

11 lata 4 miesiąc temu #782909 przez Suzi
hej

kaikai, jaki super Dawidek, lada moment ruszy z kopyta, mikuś jeszcze daleeeeko w tyle, lezy na brzuszku i sie wpienia :silly:
A bula takie same emocje i miny wywoluje :woohoo:

Agat, co Ty gadasz kobieto, matko, nauczycielko! Ja z całego serca popieram Elbanowskich, a czarnego PRu saczącego sie z podlizywacza tvnowskiego nie kupuję.dla mnie wazne jest dobro dziecka i o to wlasnie ci ludzie walczą! :angry:

11 lata 4 miesiąc temu #782914 przez ilonah
U nas dziś nocka była znów z trzema pobudkami ;) ale za to pospałyśmy do 7:30 co już dawno nam się nie zdarzało. Byłam też już z małą na badaniach i wsio OK, dziś plamki też i bledsze więc nie bardzo mam z czym do lekarza iść, ale zatanawia mnie co to było bo raczej nie uczulenie :unsure: Następnym razem od razu pogonie do naszej lekarki ona się lepiej zna.
Emilka też takie pozy do raczkowania przyjmuje jak Dawidek a czasami jak się zapędzi to tułów pcha do przodu ale ręce zostawia tak jak były i ląduje buzią na podłodze - śmieję się wtedy, że zrobiła wyjście z progu jak w skokach narciarskich :silly: Emiśka dopiero zalicza swoją pierwszą drzemkę, bo przez te badania trochę nam się przesunęło.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #783025 przez Azja
witam

Kaikai Dawidek sliczny pożeracz bułek :)

u nas dzis nocka oki, nawet tylko jedna pobudka byla, moze datego ze wypil na noc duza flaszke kaszki i poprawil cycusiem :)

bylismy dzis u rehabilitantki, mowi ze nogi ma strasznie silne i rece tez juz lepiej niz ostatnio jak dalej pojdzie to niedugo zacznie wstawac i powiedziala ze strasznie predki jest, jak ja sie ubieralam a ona go na lezance pilnowala a ten tylko obroty i wygibasy jej serwowal :)

Jasiek tez robi pozycje do raczkowania, pobuja sie na rekach do przodu i do tylu i najczesciej przewraca sie na bok bo jeszcze nie czai ze rece trzeba przekadac :)

u nas 2 drzemka moze bedzie dluzsza niz pierwsza żebym ciasto zdarzyla upiec :)

ja tez popieram zwolenników referendum, rodzice powinni miec prawo wyboru a nie politycy mają za mnie decydowac :P

Ja wolałabym narazie fotelik tyłem do kierunku jazdy, Jasiek sie jakos szczegolnie nie buntuje, a jeszcze jak mu spiewam :cheer: dobrze ze nikt obcy nie slyszy :P

Ilonka dobrze ze z Emisia ok

11 lata 4 miesiąc temu #783151 przez agat
Suzi mnie się nie za bardzo podoba sposób tej walki i tyle.
A i moim zdaniem 6-latki w szkole to nic złego. Dodam - w przygotowanej do tego szkole, wiem, że teraz bywa z tym różnie.

Byliśmy na kontroli bioderek, wszystko ok, teraz mamy się pojawić 5 miesięcy po tym jak młody zacznie sam chodzić.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #783181 przez ilonah
Byłyśmy na spacerku, nareszcie super pogoda była po tych deszczach. Postanowiłam i ja dać Emilce bułe skoro Wasze maluchy tak je uwielbają ale na Emiśce jakiegoś wielkiego wrażenia nie zrobiła, pociumkała parę razy i woli bawić się pustą butelką po mleku :P Mam nadzieję, że szybko jej się nie znudzi bo jestem w trakcie smażenia naleśników :silly:
Ja tam nie wiem kto jest za czym ale ja osobiście nie posłałabym 6-latka do szkoły jeszcze.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #783204 przez kaikai
Moj to jak widzi bule lub chlebek to juz z daleka raczki wyciaga i buzie otwiera, taki juz madry moj synek, wie co to jedzonko :) po mamusi i tatusiu smakosz rosnie ;)
Wszystkiego Nie zjada oczywiscie tylko lize,ssa i wciaga i cos tam troszke poleci do brzuszka :)

U mnie szkola podstawowa jest super ja poslalabym 6 latka, nie widze w tym nic zlego. To nie sa juz czasy gdzie 6 latek chodzil po tym samym pietrze co dzieciak z 8 klasy.

U mnie Ola chodzila do zerowki w przedszkolu a Ewelina w szkole i roznica byla tylko taka ze w przedszkolu co tydzien zdjecia byly i naciagali rodzicow jak mogli.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka