BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 5 miesiąc temu #779356 przez Azja
u nas drzemka, bo tamta pierwsza okazala sie falstartem, trwala cale 8 minut :)

mam nadzieje ze u mnie w Lidlu troche pampersów po poludniu zostanie :S bo M nie moze sie zwolnic z pracy a ja nie mam samochodu, ale jak byla wczesniej promocja na pampersy to bez problemu byly nawet na drugi dzien, zobaczymy :silly:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #779418 przez Suzi
azja, myślę, ze cos zostanie, spokojnie :) moj m pojechał rano bo w drodze do pracy to załatwil i mowił, ze rzy pampersach bitew nie bylo, tłum się klębil przy ubraniach sportowych :silly:

Mikus udał się na drzemkę, ufff.
Czekalam na qriera, bo zwykle jest tak ze jak karmie lub usypiam Misia to ten zlosliwiec sie zjawia :P no więc dziś postanowilam nie dać sie zaskoczyc, tym bardziej ze pies juz ujadal na podworku, a on kurierow i listonosza wyczaja bezbłednie jakims swoim psim detektorem, no wiec czekam w gotowosci, choć mlody sie juz niecierpliwił, no ale czekamy wytrwale, no ale cos go ńie ma i nie ma. Pies jakby odpuścil, wiec po kwadransie dalam za wygraną, tym bardziej ze pewnosci nie mialam ze dzis bedzie. Poszlam na gore, jeszczeprzygotowalam spanko, Mikula przewinelam, no i zasiadam do karmienia, Miki je, oczy sie zamykają i co nagle slysze? :angry: :evil: :evil: :evil: :angry: dzwonek - QRIER,!!!!!! Qr.......ka!!!
Dzwoni, ale NA SZCZEŚCIE Miki juz na tyle odpłynąl, ze sie akcja udała, ale ja to zawsze z tym qrierem mam własnie TAKIE zasmarkane szczescie, a intuicja mnie rzadko zawodzi, dzis też zadzialala, ale sie nie zgrala z cierpliwoscią do czekania do skutku :silly: :P :silly:

11 lata 5 miesiąc temu #779439 przez agat
U mnie też kurierzy i wszelkiej maści donosiciele zjawiają się wtedy, gdy młody po wielkich bojach zasypia :/ Najbardziej mnie wkurza, gdy lecę do domofonu, a tu ktoś od ulotek. Dlatego, gdy słyszę dzwoniące długo domofony w innych mieszkaniach (czasami słychać, gdy jest cicho) to profilaktycznie odwieszam słuchawkę, bo oni dzwonią do wszystkich mieszkań po kolei, aż ktoś im otworzy.

Młody wybył z tatą na spacer, a ja lecę na miasto. Od tego miesiąca 60% wypłaty, więc nie poszaleję :( W dodatku u męża z dodatkowymi zajęciami też w tym roku krucho, więc bidna zima się szykuje, oj bidna. No ale nic to, trza zęby zacisnąć i byle do lata :)

11 lata 5 miesiąc temu #779456 przez Suzi
agat, ja to juz na gorze mam wylączony profilaktycznie domofon, wiec dzwięk Mika nie budzi tylko fakt ze go w pośpiechu opuszczam :silly:
U mnie poza tym nie mowy o pomylce, czy o probowaniu czy ktokolwiek otworzy, bo jak juz dzwoni to wiadomo ze do mnie :silly: tylko DLACZEGO ZAWSZE w najmniej odpowiednim momencie ja sie pytam.??? :P

No i fakt, eldorado sie skonczylo, 60% pensyjki, ehhhh
Wlasnie sobie uswiadomilam, ze 7 listopada minie rok moich "wakacji" :blink: :lol: i wcale jakos mi sie nie spieszy z powrotem :silly:

11 lata 5 miesiąc temu #779566 przez kaikai
Hej

ja akurat zapas pampersow zrobilam w sobote,mam taki jeden sklepik gdzie biale pampersy kosztuja 42 zl wiec oplaca mi sie a juz sie przyzwyczailam do tych bialych chociaz zielone tez lubie.

Dzis chce jechac kupic sobie jakas bluzke,bo jutro jedziemy na Rocktober fest z eski rock :)
Bardzo dawno juz nigdzie nie bylam,w tamtym roku bo ciaza.
Ciekawa jestem tylko jak ja do tego sklepu pojade bo malego nie mam z kim zostawic, z dziewczynami to jeszcze sie boje zeby sam zostawal a P nie wiem o ktorej wroci i czy sie wyrobie :(
Jutro P mama z malym zostanie pierwszy raz :) juz doczekac sie nie moze i podnieca sie ;)
Tylko do 24 pobawimy sie,potem ojciec P po nas przyjedzie,i malego wezmiemy do domu bo ja nie chce zeby na cala noc zostawal.
Juz powiedzialam zeby go w gondolce uspala to przykryje go kocami i szybko do samochodu juz bez fotelika,mieszkamy blisko wiec nie bedzie problemu.

11 lata 5 miesiąc temu #779831 przez agat
My też mamy pampki z Lidla, 2 pudła małż zakupił. Rzeczywiście szału na pampersy nie było, przed 18 spokojnie dostał.

Młody już śpi, butlę wydoił, cyckiem wzgardził. Possał ze dwie minuty i zaczął marudzić i się kręcić, juz wie, że butla na dobranoc wchodzi. Pierwsze nocne karmienie też już idzie z butli, czyli cycka wyciągnę ok 5-6. W związku z tym będziemy z mężem właśnie wcinać jabłka pieczone w winie :D :D :D Ależ pięknie pachną z piekarnika :)

Aaa, pochwalę się jeszcze, że moje przekręty z mieszaniem deserku z zupką działają :) Dziś cały słoiczek królik+ziemniak zjedzony w połączeniu ze słoiczkiem owocków :)

11 lata 5 miesiąc temu #779877 przez creatura
Hejka Lejdis :)

Niestety na szybciora, bo słyszę, że synek się wierci :S

Suzi, straszna ta historia - nie ma większego bólu chyba niż pochować własne dziecko, w szczególności dla matki :( Ale dobrze mówisz, nie chodzi tu o życie w strachu, przecież dbamy o nasze dzieciaczki najlepiej jak potrafimy. Myślę, że chodzi raczej o to, żeby żyć, korzystając jak najwięcej z chwil, które są nam dane - nie tylko z dziećmi, ale z wszystkimi bliskimi. Dzielić się radością i smutkami, świętować sukcesy, pocieszać w niepowodzeniach, odkrywać nowe rzeczy, tworzyć wspomnienia itd :side:

Agat, tym systemem, to Ty Adasiowi dasz podwójnie : i owoc, i obiadek - super :silly:

Azja, zrobiłam chleb z Twojego przepisu z mąką pełnoziarnistą pszenno-żytnio-orkiszową- przepyszny wyszedł. Mama "ukradła" mi od razu jeden bochenek i przepis :woohoo:

Dominiczku, buźki dla Ciebie. :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Nam ten długi weekend upłynął bardzo aktywnie, a Leonek pokazał klasę i pięknie spał w wózeczku, tak, że mogliśmy spokojnie odwiedzić groby i porozmawiać z rodziną :lol:
A coś w tym jest, że tatusiowie wzbudzają większy respekt u naszych dzieci, tzn. u nas też Leoś zaśnie u tatusia bez cycka, czy nawet sam w wózku :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: , a ostatnio też dziadkowi udało się go ululać gwizdaniem melodyjek :lol: A jak tylko mamusię poczuje, to hulaj duszo :silly: W weekend Leo spał głównie w wózku (wiadomo, że w nocy w łóżku :blink: ) i dziś jak się dorwał do spania na mamusi... - odrobił za całe trzy dni, a mruczał przy tym jak kociątko. No kocham go niesamowicie..... :woohoo: :S :)
I właśnie wzywa już na dobre.

Dobranocka :)

11 lata 5 miesiąc temu #779906 przez ilonah
I Emilce mężuś dorwał w Lidlu 2 paki pampersów ale mówił, że był w jednym to zostały same 3 i 5 więc poechał do innego i były 4 aczkolwek na wykończeniu :) Emilka ładnie już od 2 godzin śpi a ja się pakuje bo jade na 3 dni do Krakowa bo mam tam kurs i zaberam ze sobą Emiśkę i mamuśkę. Babcia będzie mogła się wykazać przy Emilce :blink: Boję się trochę jak to wszystko wyjdzie, co prawda z zajęć będę mogła w każdej chwili wyjść i wrócić, hotel mam rzut beretem od miejsca gdzie jest kurs, łóżeczko turystyczne też zostało pozytywnie zaakceptowane przez Emilkę ale jeszcze na tyle godzin się z nią nie rozstawałam :( Trzymajcie za nas kciuki cioteczki :silly:

11 lata 5 miesiąc temu #779930 przez monia89
Witam Ilona dacie rade :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 5 miesiąc temu #779938 przez agat
Ło matko Moniu ale się porobiło :/ Trzymam kciuki za Antosia, niech szybko dochodzi do siebie!

11 lata 5 miesiąc temu #779952 przez Azja
Monia no to nieciekaweie, ale mam nadzieje ze bedzie coraz lepiej

Creatura ciesze sie ze chleb wyszedl, a make mialas gotowa czy mieszalas jak mieszalas to napisz w jakich proporcjach to i ja sprobuje :)

my tez sie na pampki w lidlu zalapalismy nawet M mowil ze jeszcze duzo bylo

Ilonah udanego wypadu, a babcia napewno da rade :)

dziewczyny ile razy dajecie kaszke na dzien, bo moj w dzien coraz czesciej odmawia cysia albo popije chwilke i wypluwa i sie zastanawiam czy on sie najada ??

11 lata 5 miesiąc temu #779954 przez Dave
ja sie tylko melduje. poczytam,ale odpisze jutro,bo juz w lozku zwinieta leze-zoladek mnie boli. dookola zoladkowki grasuja,oby nas oszczedzilo.

dobranoc:-)

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 5 miesiąc temu #779983 przez ilonah
Dzień dobry my już dojeżdżamy do Krakowa, Emiśka śpi :)

11 lata 5 miesiąc temu #779988 przez Dave
dzien dobry:-)

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 5 miesiąc temu #779991 przez Azja
dzien dobry my tez juz wstalismy :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka