BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

12 lata 3 miesiąc temu #432439 przez menka221
Hej dziewczyny,
może tak nieładnie wtrącać się w Waszą rozmowę :) Ale chciałam również dołączyć się do współdzielenia się radością z bycia w ciąży :)

Planowane przyjście na świat mojego dzieciątka to 3 kwietnia - 30 rocznica ślubu moich rodziców :) A jak dzidzia się pośpieszy to może i na świat przyjdzie w Wielkanoc i podtrzymam tradycję mojej rodziny, gdzie wszyscy urodzili się w święta :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #432447 przez klaudia_286
Witaj,
to fajne że dołączyłas do Nas :)

Moje malenstwa :)

12 lata 3 miesiąc temu #432452 przez ppaulinka1990
Witamy Menka:):)
Fajna tradycja:P:P To Twoja pierwsza dzidzia?

[link=http://www.zapytajpolozna.pl]
[image noborder] www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43735 [/image] [/link]

12 lata 3 miesiąc temu #432455 przez Dave
Menka - Witaj wśród nas :) :)

Rozgość się :) i dziel wszystkimi myślami, odczuciami itp.

A my stwierdziliśmy, że jeszcze dziś zostaniemy w domu na kartonach a pojedziemy jutro z samego rana.
Powiem Wam, że już bym chciała być po tej przeprowadzce. Dopiero sam początek a ja już mam dość.

A... i chce się w końcu wybrać do fryzjera. Mamy iść na roczek chrześnicy męża i muszę jakoś wyglądać. A obecnie to ze mnie chochoł straszny :ohmy:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

12 lata 3 miesiąc temu #432457 przez ppaulinka1990
Dave nawet sie nie obejrzysz a bedzie juz po przeprowadzce:) Faktycznie nic przyjemnego ale dasz rade:):)
a do fryzjera idz koniecznie, od razu lepiej sie poczujesz :)

[link=http://www.zapytajpolozna.pl]
[image noborder] www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43735 [/image] [/link]

12 lata 3 miesiąc temu #432472 przez menka221
Dziewczyny, bardzo dziękuję za ciepłe przyjęcie :)

ppaulinka - tak to moja pierwsza ciąża. Nie wiemy nawet z mężem kiedy to się stało (planowaliśmy, ale tak za rok), a tu tak nagle zawitało do nas to szczęście :)

Dave- podziwiam Cię, że Ty odnajdujesz siłę na przeprowadzkę. Ja bym nie dała rady- zwaliłabym chyba wszystko na męża :P
Może to zabrzmi okropnie, ale pierwsze tygodnie ciąży znosiłam beznadziejnie. Tzn. miałam wszystkie dolegliwości, jakie tylko można mieć- no oprócz wymiotowania, ale przy ciągłych mdłościach może to wymiotowanie zrobiłoby mi lepiej :/.
Ciągłe mdłości, niestrawności(problemy żołądkowe), wzdęcia, zaparcia, problemy z oddawaniem moczu, okropne bóle piersi, senność, brak energii, nastroje depresyjne - to wszystko powodowało, że nie potrafiłam cieszyć się z faktu, że będę mamą.
Potem cały 9 i 10 tydzień byłam przeziębiona. Lekarz zabronił brać jakichkolwiek leków, tylko metody naturalne i tak męczyłam się 2 tygodnie.. Uff.. Na szczęście to wszystko już za mną i teraz czuję, ze to najszczęśliwsze momenty w moim życiu :)..
Teraz zmagam się tylko z bólami głowy i szybkim męczeniem się. Zwłaszcza jak wrócę po 8 h z pracy to od razu kładę się na łóżko i leżę do końca dnia, a potem między 21 a 22 lulu i tak w kółko :) Ale naprawdę to nic w porównaniu co czułam na początku.

A zawsze byłam przekonana, że ciąża dla kobiety to taki przyjemny okres w życiu :)

A Wy jak przeżywałyście pierwsze tygodnie ciąży?

12 lata 3 miesiąc temu #432477 przez Dave
Menka - już chyba najgorszy okres ciąży mamy za sobą. Teraz przed nami piękne momenty :woohoo:

A szczęście pojawia się w niespodziewanych momentach. Wierz mi wiem coś o tym :)

U mnie pierwsze tygodnie nie były najgorsze. W miarę dobrze znoszę ciążę, a teraz czuje że wszystkie dolegliwości powoli ustępują.

Właśnie dziewczyny, a Wy jak się czujecie?????

Przeprowadzka, przeprowadzka.... zmiany, zmiany....

Dobrze bo coś się dzieje, przyzwyczailiśmy się do pewnych warunków, trybu itp. Pora coś zmienić :lol:
Ja pomagam mężowi jak mogę i na ile mi pozwoli :silly: Ale i tak zdecydowana większość to jego robota. O remoncie nie wspomnę. Tak więc kochany ten mój skarb :kiss: :kiss:

A ja dziś tyle popakowałam a nie bardzo widać, żeby czegoś ubyło. Fakt że póki co to drobnostki. Bo musimy funkcjonować w dwóch miejscach.

Juro wcześnie pobudka i do dzieła, bo czas ucieka.

A tak swoją drogą to znowu mi się wkręca mega oczekiwanie na wizytę. Już bym chciała 02.10 :ohmy: :ohmy:

12 lata 3 miesiąc temu #432484 przez klaudia_286
Witam
no moje objawy też powoli ustępują oprócz moich nastrojów,bo ciągle płakać mi się chce.
Mam kolejny problem bo zrobiły mnie się pleśniawki w ustach i nie wiem co poczynić już,a tak było fajnie coraz lepiej aż tu znowu coś...

Moje malenstwa :)

12 lata 3 miesiąc temu #432491 przez Dave
Klaudia - nie wiem co na pleśniawki. Może Jak pojedziesz jutro do przedszkola, to po drodze wstąp do apteki. Coś Ci doradzą. Albo też w necie pobuszuj.

12 lata 3 miesiąc temu #432501 przez mankowa
Witaj menka, ja zaczynam 10 tc i to jest druga ciaza i pierwsza wspominam najgorzej bo zygalam calymi dniami przez 3,5m-ca. to byla masakra i wcale po zyganiu nie bylo ulgi.teraz natimiast silne mdlosci,brak energii i stany wyczerpania a teraz od piatku zaczelam zygac,dlatego tez nie potrafie cieszyc sie poczatkiem ciazy i czekam kiedy to minie.

12 lata 3 miesiąc temu #432502 przez mankowa
Na plesniawki sachol dentystyczny

12 lata 3 miesiąc temu #432506 przez Agusia83
Dziewczyny podczytuje Was ostatnio....trzymam kciuki za wszystkie maluchy :laugh: Niecale 2 lata temu przezywalam to samo, co Wy teraz...a na dana chwile moja corcia ma juz skonczony roczek :laugh:

Klaudia, na plesniawki aphtin...kosztuje grosze, ale stosuje sie go od niepamietnych czasow.
Pozdrawiam Was...wrzesiowka 2011 :laugh:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #432517 przez Dave
agusia - dziekujemy za odwiedzinki:-)

Moja Maja ma 1,5 rodzju, więc może i Wy za niedlugo popatrzcie się o rodzeństwo dla córeczki:-)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #432518 przez Agusia83
Dave, nie ma za co...mam nadzieje, ze za kilka miesiecy i ja bede tak podekscytowana jak Wy :silly:
Planuje tak od maja zaczac starania, by dzidzia sie urodzila na wiosne...ale czy sie uda? Zobaczymy :silly:

Przypomnialam sobie jezcze, ze na plesniawki moze pomoc cytryna..

12 lata 3 miesiąc temu #432548 przez Dave
Chyba sie troche pospieszylam z chwaleniem. Bo dopadl mnie zupelny brak sily i mdlosci(((

A czeka na mnie gotowana kukurydza. Taka z maselkiem i sola.

Oj,oj....

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka