BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

10 lata 7 miesiąc temu #882381 przez Dave
Kaiikai no cos dziwne te Twoje slaboaci. Czekamy zz niecierpliwoscia na testa.

Agat no wg niej to mialas na eskimosa go ubrac:-)

Ksiaze wstal

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu #882407 przez Azja
hej

uff ale gorąco, my juz po jednym spacerku, ucieklismy po 12 bo sie wytrzymac nie dalo, teraz mamy drzemke, zanczy Mlody ma :) cos grzmi chyba burza bedzie, mogło by troche popadac, oczywiscie nie za długo, ale moze by sie lepiej oddychało :P

dziewczyny ta rakietka na komary co mowiłam to cos takiego allegro.pl/elektryczna-lapka-rakietka-za...erc-i4224802861.html

10 lata 7 miesiąc temu #882520 przez Azja
Nikogo nie ma podpisze sama do siebie :p

U nas pogrzmiAlo ale ani kropla nie spadła ★

Byliśmy na działce posialam resztę warzyw, zrobiliśmy grilla przy okazji, Misio poszalal w trawie a teraz smacznie sobie spi
Wrzucę później kilka zdjec

10 lata 7 miesiąc temu #882524 przez agat
Ejże szanowne panie, słońce już zaszło, czas wracać do domu :)

Adaś zasnął, dużo wrażen miał po południu, bo byliśmy na dworze we trójkę, pochodziliśmy nad zalewem, mama zjadła fryty :P Adaś kilo piachu ;)

Mam pytanie, do kiedy powinniśmy dawać dzieciakom wit D? I czy w taką pogodę jak teraz trzeba podawać?

10 lata 7 miesiąc temu #882528 przez Alex_87
Agat ostatnio mi położna mówiła, że całe życie powinniśmy przyjmować wit D :P
ale pytałam się mojej lekarz czy mogę nie dawać Zuzce wit. D jak jest słoneczna pogoda, bo i tak jesteśmy cały czas na dworze, to powiedziała, że ok, bo i tak mleko pije. Podobno wit. D w za dużej ilości też jest szkodliwa, może uszkodzić nerki itd. Ja w taką pogodę daje co 2-3 dni.

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #882529 przez vika
Dziewczynki Ja Was czasem czytam ale nie ogarniam wszystkiego na raz ...na FB jest strasznie pomieszane mam nadzieję,że dziewczyny tu wrócą ale coś marnie to widzę :( :unsure: :unsure: :dry: dobrze,że zaczęłyście rozmowy o robactwie ja niby na 5 piętrze w mieście ale kurcze ....jakieś niby osy czy cuś takiego tu się ciągle kręci i nie miałam na to pomysłu aż mi wstyd :blush: :blush: ,że o moskiterze nie pomyślałam...a w zeszłym roku jedna wleciala mi do sypialni i ukąsiła mnie w dupsztala :evil: :S :sick: ...Ajććććććć jak bolało a jak się cieszyłam,że małą to ominęło...teraz panicznie się boję a już dwie małpy w domu były ..... :angry: :angry:
Kakai trzymam kciukasy za testa ;)
pochwale się tutaj moim tortem ktory zrobilam dla Tośki ...byla to improwizacja ale i tak mi się podobal :)

Załącznik nie został znaleziony

10 lata 7 miesiąc temu #882531 przez Azja
co do Vit D mi lekarka w letnie miesiace kazała odstawic, bo robiłam wczesniej jaskowi poziom wit d i miał dosc wysoki a dawłam mu jak sobie przypomniałam czyli co 2-3 dni, wiec teraz nie daje

Vika torcik super, ja też robiłam Jaskowi na urodziny z tej masy i tak sie wkreciłam, ze ostatnio robiłam siostrzencowi, a teraz bede robiłąm dla chrzesnicy na 3 urodziny, fajna zabawa z ta masa, mozna pokombinowac tylko troche czasochłonne :P

10 lata 7 miesiąc temu #882532 przez patrycja280791
hej :)
kaikai dawaj testa :)

my dzis znow nad jeziorem a Fabek mi uciekl i wszedl do wody :)
ale sporo ludzi sie dzis kompalo i nawet mama z takim malym maluchem plywala

ja witaminy d juz nie podaje bo daje malemu vibiovit i tam jest witamina d wiec wiecej mu nie podaje

10 lata 7 miesiąc temu #882535 przez vika
Ja swojej wit D już dawno odstawilam.....moja miała ciągly problem z moczem ciągle za wysokie poziomy szczawianu i mocz był za kwaśny :/ a już przechodziła odmiedniczkowe zapalenie nerek więc dmuchając na zimne odstawiliśmy D i C OD TAMTEJ PORY Z MOCZEM JEST OK...A BYLO PODEJRZENIE DZIEDZICZENIA PO MĘŻU KAMICY...JAK NA RAZIE UCICHŁO WSZYSTKO :)

AZJA a mi M robił maśe bo chyba bym duch wyzionęła ...na spokojnie mogę robić ale na okazje to nie dla mnie ...ten stres mnie zabijał :blink:

10 lata 7 miesiąc temu #882540 przez kaikai
Vika piekny tort ! :) masz zdolnosci, no cudo Ci wyszlo :), a jubilatka slodka jak cukiereczek :)

Mi lekarz mowil ze wit. D podaje sie do minimum 3 roku zycia.
Ja tez kilka razy nie podalam malemu, ale staram sie pamietac.

Dzis z P myslelismy nad kupnem domu, zobaczymy co z moja( ciaza) jak nic z tego nie bedzie to poczekamy do nastepnego roku.

Robale tez mnie denerwuja, ale u mnie malo tego lata, najgorzej na dzialce, komary to jeszcze pestka, ale juz sie zastanawiam co zrobic z tymi muchami( konskimi) co leca najbardziej gdy wyjdzie sie z basenu :(
Nienawidze tego dziadostwa, lata to poki nie ugryzie.
Boje sie o Dawidka.
Znacie moze jakies sposoby na te muchy ? Moze cos do wody dosypac ?

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #882544 przez Azja
to moj Misio :)

ale czad można wszystkie zdjecia naraz dodawac i jak szybko, to mi sie podoba :)

10 lata 7 miesiąc temu #882554 przez creatura
W końcu udało mi się wejść......niemożliwe to forum :S

Agat, a jak miała być powiększona macica, jak nie ciążowo???? ;)

Kaikai, WOW, niech to będzie dzidziuś - drugi syn ;)

Suzi, Leoś chodził ubrany w bodziaki z krótkim rękawem i krótkie spodenki, bez czapy.

Pati, fajnie, że wróciłaś :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Azja, jaki bombowy Jasiek, zarąbisty i fajnie szczerzy ząbki przy uśmiechaniu :)

Vika, cudny tort, i córeczka mała księżniczka :kiss:

Adasiu i Tomeczku buźki dla Was :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
:kiss: :kiss: :kiss:

Dave, teraz powinno być szczepienie MMR według kalendarza - my nie szczepimy, ale na wizytę kontrolną idziemy, jakoś w czerwcu.

Nasz pediatra mówił, żeby w okresie wiosna-lato witaminy D nie podawać.

Linda, ja też jeszcze nigdy nie przespałam całej nocy, odkąd się Leonek urodził. Już się przyzwyczaiłam, teraz mamy tak max 4 pobudki, a częściej 2, ale karmię na leżąco i zasypiam w 5 sekund, więc jakieś uciążliwe to nie jest - Leoś śpi z nami - lubimy to ;)

No to submit, Suzi :side:

10 lata 7 miesiąc temu #882559 przez agat
Muszę zapisać młodego na wizytę kontrolną teraz, akurat za miesiąc wyjdzie.

Jasio jaki fajowy, buźka mu się taka poważna zrobiła od kiedy ma krótsze włoski :)

10 lata 7 miesiąc temu #882561 przez Dave
Jestem i ja. Jak miło jest jak nas tu więcej;) Fakt że ja to ostatnio aktywnością nie grzeszą;(((

Jasko jakie groźne minki:)))) Ale ma fajną czapkę.

Ja podaję wit D jak mi się przypomni. Upsss.....

No i nie wiem co z tym szczepieniem???

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

10 lata 7 miesiąc temu #882563 przez kaikai
Creo ja mysle o corce ;)

Azja, Jasio jaki model :) i jak fajnie ubrany :)

My tez nie szczepimy Dawidka, a u mnie na wizyte to z dnia na dzien mozna isc, chcialam zrobic malemu badania i dopiero zapisac, ale tak jakos szkoda mi go zaprowadzic na pobieranie krwi, jeszcze po ostatnim siniaczek ma :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka