BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #883004 przez creatura
Alex, mega szacun! :ohmy: Długo rodziłaś? Kurde, że nie bali się w szpitalu, czy wszystko się uda, czy Ty byłaś nastawiona na sn?

Alex, dodalam to zdjęcie na próbę czy się da, i weszlo. Dajesz "dodaj plik", wybierasz plik, potem z boku pokazuje się "wstaw" wieć to klikasz i na końcu "submit" całą wiadoość.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu #883008 przez vika
Alex jeśli korzystasz z Firefox nie dodasz zdjęć musisz spróbować z innej przeglądarki np.Explorera.....
Creatura ja daję banana niemal,że co dzień ...do kaszki dodaję pól i często w ciągu dnia jeszcze w kawałkach jada :)
Podziękowania: creatura

10 lata 7 miesiąc temu #883010 przez creatura
Vika, bo ja właśnie też poł dziennie, czyli ok, że nie przedobrzę z tą połówką, bo Leo z tych dużych dzieci jest, a dietę ma pod lupą. Chyba, te nocne cyckowanie tak go pasie :laugh: :laugh:

10 lata 7 miesiąc temu #883022 przez Azja
moj M dzis pojechal na wycieczke z pracy wracaja w niedziele, ale dziwnie w domu taka cisza :P

Jasiek tez zjada ok. pol banana dziennie, czasem nawet całego, ale nie widze po nim zeby go te banany pasły, chyba faktycznie Leosia nocne mleczko tak "pasie" :cheer:
Creo ile Leonek zje tych placuszków jaglanych, bo smazyłam ostatnio Jaskowi zjadł jednego i kawałek drugiego i juz nie chciał i nie wiem czy mu nie smakowały czy po prostu sie najadł :silly:

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #883029 przez creatura
Azja, Placuszki robiłam tak: jedno jajko (teraz to juz żoltko) , 2-3 łyzki ugotowanej kaszy lub platków jaglanych, poł startego jabłka lub kilka malin, lub pół banana, lub łyżeczkę powideł sliwowych (mam domowe), kilka rodzynek lub wiórek kokosowych, jak za gęste, to trochę wody - to jest porcja, ktorą Leoś zjada, a placuszków wychodzi takich cieniutkich 4-5. Kulki jaglane, te z warzywami, to zjada tak 1-2 max.
A, no i smażone chwilkę, tak do ścięcia, na posmarowanej olejem kokosowym patelni, nie w tłuszczu, bo chyba by za cięzkostrawne były.

10 lata 7 miesiąc temu #883032 przez Azja
ja też smaże na oleju kokosowym, nie wiem albo Jaskowi nie smakowały albo po prostu on ma mały żołądek :P w ogole to ja nie wiem ile on powinien na obiad zjadac i czy jest najedzony, ale jak pewnie bedzie głodny to bedzie alarmował na swój sposob, nie ma co na siłe mu dawac ;)

10 lata 7 miesiąc temu #883033 przez kaikai
Creo to wersja przejsciowa tego forum, widzialam przypadkiem wersje ostateczna i jest identyko jak forum mamazone tz taka wygodna wersja na telefon. Ja juz nie moge sie doczekac tej zmiany bo wygodniej mi bedzie pisac z telefony, na laptopa przy Dawidzie nie mam czasu.

Vika wozek super, bardzo mi sie podoba i napewno wygodny dla dziecka a to podstawa.
Ja uwielbiam wozki peg perego, mialam kiedys taki pliko matic, wozek nie do zdarcia, ale to bylo 18 lat temu :) :)
Teraz to nie wiem jak z jakoscia, ale sama tez sie zastanawiam nad tym peg perego pliko lub maclarenem, wydaje mi sie ze jednak peg perego jest wygodniejszy dla dziecka.

Jutro i na weekend mnie nie bedzie, jedziemy na dzialke. A wiecie ze u mnie w poniedzialek podobno ma byc 31 stopni! kurka a ja juz w domu bede sie kisila :(
Podziękowania: vika

10 lata 7 miesiąc temu #883042 przez ilonah
Jutro Wam zapodam kochane przypominające zdjącie Emi bo dziś mi się już nie chce laptopa włączać.
A mi się coś wydaje, że u Agat będzie dziewczynka :) tak do pary. Kurcze zazdroszczę Wam tych fasolinek ale muszę wytrzymać do stycznia, bo za dużo sobie rzeczy zaplanowałam ;)
Dobranoc

10 lata 7 miesiąc temu #883046 przez monia89
Hej. Na początku chciałam złożyć spóźnione 13 życzonka rośnijcie i dokazujcie Kochani

ale mamy słodziaki kwietniowo majowe :-)
Kaikai co ja czytam super!!!!

U nas upał poprostu ja uwielbiam ciepło ale dziś masakra była.
Tosik dziś zwymiotował raz nie wiem po czym....
bo z jedzeniem jest koszmar :-(

A o to Tosik

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

10 lata 7 miesiąc temu #883047 przez kaikai
Co do banana to ja daje malemu codziennie calego na 2 sniadanie, jakos nie mam pomyslu co moge dac mu innego, ale tak sobie zaplanowalam w jego menu ze na drugie sniadanie zjada owoc, teraz tez podaje mu nektarynki na zmiane i jak beda juz nasze truskawki i jagody to tez mu pozmieniam.
Juz stracilam watek, bo pisze z malego tel i nic nie widac

Monia, Antos fajna ma czapeczke :) a co on tam gada mlodszej kolezance?

10 lata 7 miesiąc temu #883048 przez Dave
PoCzytalam cos pokrecilam ale klikne jutro bo mi powieki na ekran padaja.

Dobranoc

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #883050 przez kaikai
A jak Wy podajecie obiad dzieciom?
bo ja rozdzielilam na dwa dania i zupke ma o 13 przed drzemka a drugie danie z mieskiem po drzemce tak zamiast podwieczorku ok 16-17, wychodzi nam na dobe 5 posilkow to chyba dobrze?
1 sniadanie kaszka
2 sniadanie owoce
zupka
obiad
kaszka

Teraz w nocy jeszcze pije 150 ml mleka

Kaszke robie zawsze na mleku Bebiko 3, kukurydziana lub kleik ryzowy,, bo jakos te mleczne kaszki nam nie pasuja i za duzo cukru maja.

10 lata 7 miesiąc temu #883051 przez Azja
u nas obiadek ejst raczej jednodaniowy,

rano mleko
kaszka
owoc albo jogurt
obiad
kaszka
w miedzy czasie chrupki i inne przekaski bułekczki itp
Jasiek nie chce jesc kanapek, a jak u Waszych dzieciaczków z kanapkami ??

czasem jak nie chce zjesc obiadku to jest mleczko

10 lata 7 miesiąc temu #883052 przez kaikai
Azja a jaki jogurt dajesz?

Dawid wcina kanapki po kaszce na dobranoc, jak jeszcze spac nie chce i szaleje to podaje mu malutka kanapeczke - bulka maslo szynka i ser zolty.

10 lata 7 miesiąc temu #883053 przez Azja
jogurty kupuje mu te z rossmana albo jakies nestle, a czsem zje troche ode mnie albo jakis serek homogenizowany

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka