BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

10 lata 7 miesiąc temu #883055 przez Azja
musze i ja z kanapeczka sprobowac, ja to w ogole mam czasami wrażenie ze Jaskowi to szkoda czasu na jedzenie, on tylko by latał i broił, a jak juz trzeba posiedziec i zjesc to juz go dupka parzy :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu #883056 przez kaikai
Moj to jak nakladam obiadek a on stoi obok mnie i mowie chodz am am bedzie, mama da am am, to maszeruje za mna az smiac mi sie chce, takie pisklatko moje :)

10 lata 7 miesiąc temu #883057 przez Suzi
Hej :)

Jestem. Ufff, niezły upalek dzis byl, jutro jedziemy z Mikiem na dzialke do moich rodzicow, bo i nas beda "szaleć"dwie ekipy robotnikow, wiec nic tu po nas :P trzymajcie kciuki, bo jadę z Mikim SAMA samochodem, on w foteliku..... Ekhm hmmm, no....moze byc ciekawie :ohmy:
Alex, no jak tak ogolnie, ze pozakladane jest tyyyyle watkow i nie pisze sie na nich wcale... :unsure: , nawet wyście się zawinęły i uciekły....a szkoda, szkoda. Mam nadzieje ze bedziecie do nas wpadac,,bo my jak zielona wyspa-trwamy na posterunku :lol:

creMoniu, u nas ciemieniucha byla nieodlącznym "atrybutem" alergii, z chwilą odstawienia wszystkich możliwych alergenow minęla wraz z krostkami, wykwitami i innymi paskudztwami....wiec ja bym stawiala na jakąs nietolerancję pokarmową....
Ladny mi "bobasek"kurcze! 13 kilosow żywej wagi, zasuwa na wlasnych nozkach i bobasek... ;) ;) :P , oj mamuśka mamuśka, no nie zazdroszcze przyszłej synowej...... :P :P :woohoo:
Co do metamorfoz zywieniowych to są.......w planach :unsure: w szarej rzeczywistości jada sie nieregularnie, nieco cgaotycznie i przypadkowo, starając sie wybierac mniejsze zlo.... Ot i tyle .....
Co do bananow to Miki codziennie wsuwa calego z kaszką na śniadanie i mimo ze on alergik, NIC mu nie wyskoczylo ani razu co mię cieszy niezmiernie :)
Kanapek nie jada, w ogole nic co sie gryzie, no nie chce za chiny gryźć. Jedzenia oczywiście, bo wszystko inne bezustannie gryzie.

vika , no wlasnie od Peg Perego u nas jest Kaikai, ja sie nie znam. Ogladalam ostatnio w sklepie, i ten Pliko 3 jest fajny ale i model Book mi sie spodobał, ale to juz nie parasolka...gdybym nie miala tego co mam tobym rozważyla tego Book'a
Ten ktorego pokazalas jakiś sztywny i plastikowy mi sie wydaje. Nie trafił mi do przekonania tak ze zdjęcia, no i strasznie maluśkie te koleczka ma....

kaikai, myslę, ze Dawid ma bardzo dobrze ustawione menu i rozklad. Super. Ja tez cos musze pozmieniac bo czasem Mikuś ma przerwe 6godzin miedzy sniadaniem a obiadem :ohmy: , jak uśnie na 3 godziny, popije do spania sok przecierowy ale wolalabym zeby to raczej byla zupa, skoro tak dlugo potrafi spać ( oczywiscie z kims..... ) sam maxymalnie godzinę z haczykiem.

monia, śliczny Tosik, i grzecznie skarpetki nosi....ze o czapce nie wspomnę....Miki jak Aborygen...z golą glową i stópkami w tym upale popyla, no musialabym mu czapkę i skarpetki chyba na "kropelke"przymocować, w innym przypadku nie maja szans :P

Agat, masz swiete prawo czuc sie rozleniwiona upalem a ciekawe jak sobie dajesz rade z sennoscia, bo przeciez trudno szukac zrozumienia u Adasia....kurcze, to chyba nielatwe?

Spadam spac...juz chyba nikt nie pisze?
Gasić? Nie gasić? Sama nie wiem?
Moze jeszcze zostawię... :lol:
Dobranoc :kiss:

10 lata 7 miesiąc temu #883059 przez Suzi
No, jednak gaszę!
PSTRYK!
B)

10 lata 7 miesiąc temu #883062 przez monia89
Suzi to tylko :-) pozory :-)
-ja dsje Tosiowi notmalne jogurty serki.
Kaikai łap buziaki urodzinowe!!!!

:-D No i ja gasze

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #883075 przez Alex_87
Vika no to zagadka rozwiązana, muszę jakoś inaczej wrzucić te foty :P

Ja Zuzce od wczoraj daje truskawki, nic jej nie jest, a bardzo je lubi, banany jej się przejadły, kiedyś wsuwała całego, a teraz tak z połowę, może spróbuję z brzoskwiniami, ale te moje z podwórka będą dopiero za 3 miesiące...kanapki bardzo lubi, daje głównie jak nie mam pomysłu na inny posiłek, no i czasem się zdarza parówka z pomidorem :)

Creo ostatnie usg miałam w 32 tyg, wtedy coś mówili, że może być duże, ale może też zwolnić z wagą, więc przy porodzie się nie spodziewałam, dopiero jak urodziłam i ją na wagę położyli to 3 razy się pytałam czy na prawdę tyle waży :) nawet mnie jakoś nie porozrywało, tylko mnie nacięli :)

Agat ja kładłam się spać na drzemce Zuzki, ale mi senność szybko minęła, w pierwszej ciąży to przesypiałam odkąd wracałam z pracy a później już o 20 w łóżku :D chyba teraz Zuzka mnie jakoś mobilizuje, żeby nie spać :)

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #883078 przez agat
Heloł :)
Z tą moją sennością nie jest tak źle, nie zasypiam na siedząco, tylko taka znużona jestem przez cały dzień. Kurde gardło mnie nawala od wczoraj. Anginowo mi to na szczęście nie wygląda. Już pochłonęłam kanapkę z czosnkiem, popijam herbatą z syropem z mniszka. Tantum Verde chyba z leków można, z tego co pamiętam. Muszę pokonać cholerstwo!

Adaś jogurtów jakoś nie lubi, lubi słoiczki owocowe z jogurtami, ale nie normalne jogurty. Spróbuję z serkami, zobaczymy czy mu zasmakuje. Chciałabym mieć coś pod ręką, gdy wychodzimy na długi spacer lub pół dnia spędzamy na dworze. W domu zawsze można coś bardziej treściwego dać.

WIdziałyście gazetkę Biedronki? Od wczoraj mega paki pieluch, proszki i płyny Lovela, jakieś chusteczki, patyczki, waciki, bodziaki, sudocrem, płyn do kąpieli.
Wczoraj w Lidlu o 14 mogłam sobie wybierać z różowych ciuszków :P Na szczęście udało mi się chyba ostatni komplet zielonych spodni wygrzebać :) A dla siebie legginsy ciążowe :P

10 lata 7 miesiąc temu #883095 przez patrycja280791
witam w ten upalny dzien :)

nasze posilki wygladaja tak :
rano 2 kubeczki serka homogenizowanego
pozniej jakies chrupki lub paluszki
obiadek taki jak ja jem ,
podwieczorek to bulka z serkiem topionym, pasztetem lub szyneczka
kolacja to mleko 150-200 ml

a jesli chodzi o sandałki to fabek ma 3 pary, jedne to takie piankowe z nike, jedne ma z deichmana z pieta zakryta a jedne normalne tez z deichamana z carsow :)bo ja mam bzika na punkcie tych aut :P

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #883104 przez ilonah
A u nas posiłki wyglądają dokładnie tak jak u Kaikai nawet godziny mamy te same i nocne mleczko. Tylko Emi kaszki mleczne zjada :) Na II śniadanie je owoc, jogurt z nestle lub babydream albo deserek.
Emilka woła więc nie popisze.

10 lata 7 miesiąc temu #883152 przez vika
Kaikai Suzi dzięki za opinie a wózek kupiłam...mialam okazję .... roczny prawie bez skaz za 300 zł więc wzięłam :)

co do menu mojej małej jadamy
rano mleko 240
kanapeczka z nami
kaszka okolo 12
owoc/jogurt
obiadek
kanapki/owoce/jakiś nasz obiadek itd
19 mleko 240

Dzieciaczki świetne :) u Was prawie sami kawalerzy :lol:

10 lata 7 miesiąc temu #883185 przez agat
Kurde jakoś tak czuję się chorobowo :/ :/ :/

Byłam z młodym w biedrze, bodziaki i inne pierdoły kupiłam, pieluch nie było. Fajne ciążowe tuniki, bluzki, spodnie, ale takie typowo letnie a w lato to ja w swoich ciuchach chodzić będę jeszcze spokojnie.

Adaś chyba się na drzemkę udał, mam nadzieję, że pośpi, bo i ja muszę odpocząć.
Jadł dziś swoje pierwsze truskawki, jak zgram zdjęcia to pokazę :)

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #883188 przez linda
Hejka:)
Czytam,czytam ale kliknąć nie ma kiedy ;)
Całe dnie na dworze spędzamy,Toska zachwycona bo tylko oczy otworzy i juz w piżamce idziemy "papa" :) na taras :) Ja w te upały ubieram małą w bluzeczki z krótkim i krótkie spodenki i kapelusik.Jakiego kremu z filtrem używacie?ja mam z babydream 50 ale nie bardzo jestem zadowolona,słabo się rozprowadza i niezbyt przyjemnie pachnie.Używała może któraś La roche posay spray dla dzieci?bo tak się przymierzam do niego,ale cena wysoka,więc wolałabym poznać jakieś opinie ;)
Co do jedzonka,to Tosia odrzuciła jedzenie papkowatych zupek i kaszek.Je już właściwie wszystko.Im bardziej urozmaicone tym chętniej zjada.Jogurty naturalne pokochała od momentu jak...spróbowała lodów,teraz jak widzi jogurt to musi zjeść choć troszkę,tylko musi być zimny z lodówki :laugh:
Piękne zdjęcia :) dzieciaczków,jakie już duże te nasze szkraby :)

Creo Tosia też ma chrosteczki na buźce,raz mniej raz wicej ale ma.Dermatolog u której bylismy powiedziała ze raczej na skaze jej to nie wygląda.Zaczynalo sie to podobnie jak u Was zaczerwienionymi polikami.Ostatnio pojawily sie tez chrosteczki na rączkach i kilka na nóżkach..Wizyte mamy na 6.06dopiero.zobaczymy co powie.U takichjuz prawie wszystko jedzacych dzieci ciężko będzie znaleźć alergen myślę...
a jak tam postępy Leoncja w samodzielnym chodzeniu?bo zaczynali w podobnym czasie z Tosia :) Toska juz super drepta po domku,ale na dworze woli za rączkę,jest bardzo ostrożna.

10 lata 7 miesiąc temu #883211 przez patrycja280791
Ja krem uzywam od tamtego roku ZIAJKA 30 jestem mega zadowolona , i super pachnie :)
Podziękowania: linda

10 lata 7 miesiąc temu #883217 przez monia89
Hejo wlasnie Agat mialam Ci pisać ze w biedronce sa fajne ubranka ciążowe. A co do promocji to chyba od 29 fajne rzeczy beda w lidlu zerknijcie sobie. Ja Tosikowi truskawek nie daje. Je brzoskwinie winogrona nektarynki gruszki bo inne mu sie przejadly a i ma faze na malunowe pomidorki. Dzis jedzeniowo dzien zapowiada sie lepiej oby taj zostalo. ;-) a jaka pogoda u Was?
A ja wcinam sobie truskawki.
Załączniki:

10 lata 7 miesiąc temu #883237 przez agat
Ja dziś Adasiowi dałam truskawki, zjadł ze dwie. Poczekam i zobaczę jaka będzie reakcja.
Najpierw smak go trochę zaskoczył:

Ale później było już tylko lepiej :)

Tu jeszcze mój Adaśko w wersji letniej :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka