BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

10 lata 6 miesiąc temu #894619 przez Dave
Wczoraj dzieci iuz dawno spaly. A dzis juz 20 a dopiero Mateo padl.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 6 miesiąc temu #894659 przez Dave
Nie no przeginka. Monolog dziś prowadzić muszę.

Maja jeszcze się spać nie wybiera, bo jest u nas chrześnica więc nie mam co liczyć że Majoneza do łóżka zagnam.
Byłam dziś u wujka na urodzinach i jakoś tak mnie teraz żołądek rozbolał. Aua....

10 lata 6 miesiąc temu #894665 przez agat
Jestem jestem.
Adamson śpi, mleka nie dopił i padł.
Mężowi się przypomniało, że dziś Jana i do teścia z życzeniami pod wieczór poszliśmy.

Dowiedziałam się właśnie, że dobra znajoma z takiego mojego pierwszego, starego małego forum jest w ciąży. W pierwszej ciąży chodziłyśmy "razem", miała termin 3 tyg później niż ja, a w końcu urodziła 4 dni wcześniej :) Teraz ponad miesiąc po mnie jej termin wypada :)

10 lata 6 miesiąc temu #894676 przez kaikai
Alex my mieszkamy w Wesołej, moja siostra przeprowadziła się z Warszawy do Mińska, a ja mam działkę pod Minskiem w okolicach Jakubowa :) sasiadkami jesteśmy :)
Brzuszek już masz fajny, teraz na pewno będzie chłopak :)
Córeczka słodka.

Dawid ma gorączkę, ząbki idą górne dwójki.

10 lata 6 miesiąc temu #894683 przez Alex_87
Oooo Kaikai to ja mam babcię w Wesołej i w ogóle dużo rodziny tam :) może się kiedyś gdzieś minęłyśmy nawet :)

10 lata 6 miesiąc temu #894684 przez agat
To ja wsiadam w pociąg z Adasiem, zgarniamy po drodze Alex i wysiadamy u Kaikai i robimy dzieciakom piknik :)

10 lata 6 miesiąc temu #894686 przez kaikai
No tak Agat też ma blisko, jeszcze tą obwodnicą :) trzeba będzie coś pomyśleć.

Alex ja w Wesołej mieszkam tak ok 5 lat nie znam tu za wiele ludzi, całe życie mieszkałam na Pradze Południe, tam może jeśli znasz kogoś to możliwe że ja też ;)

10 lata 6 miesiąc temu #894706 przez Azja
hej

ja dzis weny na pisanie nie miałam :huh:

byłam dzis z Mlodym u lekarza, bo ten katar mu nie mijał, a i od czasu do czasu pokasływał, niestety troche mu sie na oskrzela rzuciło, ale narazie obyło sie bez antybiotyku, dostalismy syropki i w poniedziałęk do kontroli :unsure: mam nadzieje ze pomogą :huh:

Dave dzieciaczki sliczne, a jak ładnie sie razem bawią :)

Agat pozycje Adaśka super, Jasiek tez w łóżeczku czasem taka pozycje wykombinuje ze nie wiem jak mu tak wygodnie :P

Alex ale szybko zleciało juz 17 tydzien, brzuszek masz maleńki, a córcia chyba bardzo do Ciebie podobna :)

Kaikai Jasiek tez lubi w smieciach grzebac, szczegolnie w takim koszu na surowce wtórne, wyciagał butelki i inne smiecie, musiałąm go przestawic, bo nie dało rady go oddciagnac :P

wracalismy dzis ze spacerku i spotkałam na klatce sasiadke z córeczkami 3 i 5 lat, a ze miała cos tam zrobic w domu, to zabrałam dziewczyny do nas, zeby sie z Mlodym pobawiły, były u nas ok. 30 minut a mieszkanie wygladąło jak po przejsciu tornado, zabawki były wszedzie, kot odrazu na balkon zwiał, hihi, musze sie chyba powoli na to przygotowywac, bo jak Jasiek ma miec rodzeństwo :P :P :P

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #894727 przez kaikai
Alex ma mały zgrabny brzuszek na chłopca, wiem co mówię bo doświadczenie mam:)
Z dziewczynami przytylam po 20 kg i miałam taki brzuch że butów zawiązać nie mogłam, a z Dawidkiem schudłam i miałam mały zgrabny brzuszek :)

Azja mój właśnie grzebie w śmieciach mieszanych, bo ten kosz z odpadami plastik i papier mam z tyłu szafki. Nie mogę przestawić, bo wszyscy przyzwyczailiśmy się do tego.

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #894730 przez tysiiiak
Dave ale masz słodziutkie blond dziaciaczki :) Gdyby nie wielkość to ciężko odróznić :)

Azja myślę, że ze swoimi aż takiego tornada nie ma :) Na mniej się pozwala niż z obcymi dziećmi :) Jak idę po Kubę do żłobka to jak jest z jedną panią nie ma jak stopy postawić bo wszystko fruwa a z inną porządeczek jest lepszy niż u mnie w domu :)

Kuba miał wczoraj chyba kryzys i panie ze żłobka zadzwoniły że od godziny płacze i nie mogą go uspokoić. Jak wyszliśmy to padł i spał 2 godziny a potem na drugą drzemkę jeszcze 3 dowalił. Niewiem czy to taki śpiący dzień czy coś go męczyło. Podobno jakoś brzydko odbekiwał sobie więc może coś mu siedziało na żołądku :(
Na szczęście dziś już było super i chętnie się bawił :)

Kaikai oto mój zgrabny brzuszek na chłopa hahahaha :D U mnie NIC się nie sprawdziło z zabobonów :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ale u Alex też przeczuwam siuśka :)
Załączniki:

10 lata 6 miesiąc temu #894732 przez Dave
Azja - już wiesz jak ja mam w domu :P :P ;)

Kaikai - ja przy Majce miałam tyci piłeczkę a przy Mateuszu ogromniasty bęben, więc nie ma reguły. Jak tam w to nie wierzę.

Tysiak- mam nadzieję, że to jadnorazowa akcja i Kuba polubi żłoba B)

10 lata 6 miesiąc temu #894733 przez Azja
Kaikai z tymi brzuchami to różnie bywa ja miałam wielki brzuch a urodziłam chlopaka :P
Znajoma ma dwie córki z jedną miała wielki brzuch. A z drugą mały. ,

10 lata 6 miesiąc temu #894756 przez agat
Nikt światła nie zgasił na noc? Cały czas się świeciło? Oj nieładnie...

10 lata 6 miesiąc temu #894785 przez Alex_87
Agat niezły pomysł z tym piknikiem :D u majówek nie ma za bardzo dziewczyn z moich okolic. Kto wie może kiedyś uda nam się coś zorganizować :D

Już kilka osób mi przeczuwa siusiaka, nie wiem czemu :P ja przytyłam do tej pory dużo mniej niż z Zuzką, zresztą dużo zauważam różnic, ale wiadomo każda ciąża inna :) a ja bym chciała dziewczynkę :) bo strasznie mi się podoba imię Laura :D

Azja mówią, że Zuza podobna do męża :)

Też mi się wydaje, że z obcymi dzieciakami to inaczej niż ze swoimi, swoje jednak znasz i wiesz na co je stać :D trzymasz jakąś dyscyplinę.

Tysiak coś męczyło Kubusia na pewno, do tej pory chyba nawet całkiem nieźle sobie radził?

10 lata 6 miesiąc temu #894906 przez agat
Halo halo towarzystwo do raportu!

My po spacerku, po zupce, teraz dziabąg śpi. Nie wiem skąd to dziecko ma tyle energii, nie nadążam za nim... Do tego moje baterie na wyczerpaniu już po 15 min spaceru, więc ganiam gada z językiem na brodzie. Niech pośpi ze 3 godzinki, to się może trochę zregeneruję :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka