BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

10 lata 6 miesiąc temu #895200 przez kaikai
Monia właśnie miałam pytać jak tam @
Trzymam kciuki kochana :)

Magda fajny masz ogródek :) zazdroszczę, mi P na działce zrobił taki zagonik 2 na 3 malutki, uprawiam tam fasolkę szparagowa trochę koperku i buraczki :)
Tomek super pomocnik, mój to wyrywa wszystko co rośnie.

Adaś też fajny, mój też się nauczył wycierac szmatką :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 6 miesiąc temu #895212 przez monia89
@brak i test negatywny.
Kaikai a u Ciebie jak tam?

10 lata 6 miesiąc temu #895213 przez agat
Leje od rana. Super czerwiec, nie ma co. Do miasta miałam z młodym jechać, ale nie ma sensu. Sama chyba zaraz pojadę załatwić kilka spraw, mąż do pracy na 12, więc zdążę wrócić. W ogóle to jestem wściekła na biurokrację i złodziejstwo. Rok temu kupiliśmy samochód z kratką, którą od razu zdjęliśmy, ale formalnie sprawy przekwalifikowania z ciężarowego na osobowy nie załatwiliśmy. Teraz postanowiliśmy to wreszcie załatwić, bo bałam się trochę upierdliwych policjantów na wakacjach (mogliby nam nawet dowód zabrać). No więc formalności wyglądają tak: muszę iść do wykwalifikowanego warsztatu, gdzie za 100 zł zdemontują mi kratkę. Jednak zdjęcie kratki to 10 min roboty, więc większość kierowców robi to samodzielnie. Niemniej jednak do warsztatu iść trzeba i zapłacić 100zł, by wystawili fakturę, że kratkę zdjęli (koleś nawet na samochód nie spojrzał). Następnie trzeba zrobić nowy przegląd, gdzie dopłaca się 80zł za to, ze koleś zrobi 3 zdjęcia samochodu dokumentujące to, ze kratki nie ma. No i potwierdza formalnie, ze kratka zdjęta fachowo (no a przecież dopiero co zapłaciłam 100zł "fachowcowi" ). No a na koniec wymiana dowodu rejestracyjnego, co chyba też ok 80 zł kosztuje. Kocham polskie przepisy.

10 lata 6 miesiąc temu #895250 przez kaikai
Monia ja czekam jeszcze do jutra, ostatnio z Dawidkiem jak zrobiłam test 3 dni przed @ to wyszedł negatywnie, więc teraz poczekam, ale coś czuje, że jednak @ będzie. Brzuch mnie pobolewa i bez noża nie podchodzi ;)

10 lata 6 miesiąc temu #895255 przez monia89
No ja @ powinnam dziś dostać. I dzis robilam. Czekam Cierpliwie. A u mnie Kaikau tak jest od Bozego Ciała :-D

10 lata 6 miesiąc temu #895264 przez kaikai
Mnie w poprzednim miesiącu tak długo pobolewal brzuch i nic nie było. Z Dawidkiem to pamiętam że w dniach przed testem tak mnie bolał że, aż proszki brałam, ale piersi też mnie bolały, a teraz nie.

10 lata 6 miesiąc temu #895293 przez Azja
heloł

dziewczyny mam nadzieje ze jednak @ do Was nie przyjdzie :)

Agat biurokracja w Polsce masakra :sick: :sick:

u nas tez leje, w nocy juz zaczeło i w ogole nie rpzestaje, wiec dzis siedzimy w domku, Misio ma teraz drzemke bo juz troche marudził,a ja chwilke lenistwa i biore sie za jakas robote,

10 lata 6 miesiąc temu #895330 przez agat
Nosz kurde ile może padać :/ Leje jak z cebra non stop :/ Adaś poszedł spać, ja chwilę odsapnę i posprzątam sajgon, który urządził.
Czy dziś nie świętuje Miki?

10 lata 6 miesiąc temu #895349 przez Anabelle
Mówicie o @ - to ile z nas się stara o rodzeństwo? :P

Antek śpi 45 minut po 40 minutach usypiania. Może się obudzić w każdej chwili więc idę robić leczo :)

10 lata 6 miesiąc temu #895354 przez Azja
Dokładnie Dziś Mikusia święto buziaczki :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Misi pospal 1.5 h teraz szaleje na całego a ja piekę biszkopt z truskawkami bo już się kończą powoli

10 lata 6 miesiąc temu #895365 przez agat
Anabelle Monia się stara, Kaikai też :) Azja zaczyna powoli starania :) Reszta czeka (nie wiem na co :P )
Ja się nie starałam i mam :P

Adaś śpi już godzinkę a ja w tym czasie byłam w stanie zebrać się w sobie by zrobić kawę i opróżnić zmywarkę :P Na nic więcej mi moja energia na poziomie -100 nie pozwala :P Obiad chyba sam się musi zrobić.

Zastanawiam się czy nie kupic Adasiowi kaloszy. Będzie pewnie chodził jak pokraka, ale co ja z nim zrobię na Mazurach jak mi zamoczy swoje jedyne buty, w sandałkach go nie puszczę na mokrą trawę. A w taką pogodę jak dziś (o ile przestanie w końcu padać) mógłby sobie chwilę w kaloszach pobrykać. Tylko nie wiem gdzie znajdę takie mikro kalosze, w Deichmanie?

10 lata 6 miesiąc temu #895368 przez Magdalena9t
Hejo, ja dziś po wizycie u dentysty :sick: czeka mnie leczenie kanałowe, i jakieś 400zł przyjemnosci za to :S
Myślałam,że to już koniec większych wydatków :unsure: przed chwilą co ubezpieczenie samochodu się skończyło i trzeba było znów płacić, mandat męża (500zł)też już zapłacony, mój jeszcze sobie poczeka :angry:
Agat , nie zazdroszczę załatwiania takich spraw,mnie by szlag trafił, ja nadal mam prawko na panieńskie nazwisko :P
Miki łap buziaki x14 :kiss:
Tam na jednym zdjęciu wakacyjnym z tym patykiem to jak ze zniczem olimpijskim wygląda ;) :)
Dave bo nie pochwalilam Twoich Aniołków,śliczne loczki oboje mają :kiss: :kiss: ;) , Tomeczkowi też się kręcą ale nie aż tak, muszę mu podciąć, ale samej to będzie wyzwanie, jak On w miejscu nie usiedzi, krzeszełko do karmienia chyba wywalę, bo albo u mnie na kolanach je albo ja za nim biegam po domu,żeby coś zjadł na stojąco :silly: :silly:

Kaikai to zapraszam na Klamry, jeszcze trochę do wypielenia zostało, chętnie się podzielę :lol: :lol:

A tu nasze uzębienie aktualne :lol:
Załączniki:

10 lata 6 miesiąc temu #895372 przez Magdalena9t
Anabelle ja jeszcze nie wiem, muszę z mężem podyskutować na ten temat, planowaliśmy tak po cichu na drugi rok, ale są za i przeciw, a ostatnio czasu nie mamy ze sobą pogadać :S

teraz robi babci łazienkę póki jej nie ma ,a zażyczyła sobie zainstalowanie bidetu i obniżenie dwóch grzejników,
a ja chcę okna dachowe w sypialni tak se zażyczyłam, okna są i czekają :whistle:

A tu nasze loczki
(sory ,że tak wrzucam zdjęcie na prawo i lewo, ale długo nas nie było to macie na zaś :P )
Załączniki:

10 lata 6 miesiąc temu #895390 przez Azja
Magda ja schowała fotelik bo Młody i tak nie chciał w nim siedzieć teraz albo w biegu go karmie albo czasem na kanapie usiądzie

10 lata 6 miesiąc temu #895407 przez kaikai
Mój grzecznie siedzi w krzesełku, czasem się wierci.

Dawid też ma takie loczki, ale ja mu włosków nie obcinam, aż pójdzie do przedszkola :) tz będę podcinac żeby nie wyglądał jak dziewczyna. Narazie i tak nie ma co.

Buziaki dla Mikiego :)

Wiecie co mieliśmy robić chrzciny w lato, ale okazało sie że P brat nie ma bierzmowania :( chcieliśmy go wysłać na kurs, ale on poznał dziewczynę, jakaś dziwną i stwierdził że to nie jest jego bajka. On nie wierzy w Boga :(
Ze strony teściów były już prośby i groźby,ale on uparty. A teraz postanowił że się wyprowadza z tą dziewczyna oczywiście. :(
Kurde zła jestem bo nie chce nikogo obecgo na chrzestnego :(
Nie wiem co to będzie.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka