- Otrzymane podziękowania: 13
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
wiecie co, pierwsza listopadówka nam zaczęła rodzić trochę za wcześnie, ale i tak jestem pod wrażeniem, że to już się zaczyna nasza seria
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 29
Agat tez nieraz od Jaska z dyni we nos albo w jakies inne bolące miejsce dostałam az mi sie motylki pokazałay
Alex juz listopadówki zaczynaja, o rety
Creo całe szczescie ze Mlodego nie szczepiłam, teraz jak wydobrzeje to tez poczekam zeby miec penosc ze mu nic nie dolega
Magda ja przetworów nie mam duzo, poza ogórkami ale czekam na zdjecie Twojej spizarki
dziewczyny ciesze sie ze Wam sie moja robótka podoba, jak zrobie cos jeszcze to wrzuce, mam nadzieje ze wygospodaruje wiecej czasu na moje dłubanki w sumie swieta niedługo wiec trzeba zaczac robic prezenty
wieceie co chyba mam jakiegos tasiemca, taka mnie zsawa bierze po południami ze normalnie konia z kopytami bym zjadła, nie moge sobie smaków znalezc, niestety ciagnie mnie do tez do słodkiego, musze chyba jakis rygor wprowadzic, bo moje zdrowe odzywianie pojdzie na marne
lece do poduszkowa dobranoc
- creatura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6
Muszę jakoś wykombinować czas i poczytać wątek styczniowy, bo mnie ciekawi i jakich telenowelach mówicie
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
Ale oka sie zamykaja wiec spadam. Ale czuwam tutaj:-)
- Suzi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25
A mmie nocną porą sie oka otwierają wlasnie wypiekam pasztety po raz pierwszy w życiu
Wraz z malżem nabraliśmy niecheci do wędlin i wlaściwie juz nawet prawie nie kupuję, z rzadka jakąś szynkę czy piers z indyka wędzoną ale to naprawdę z rzadka. No ale ze mięsko za malzowinem "chodzi" to stwoerdzilam ze popełnię pasztet...coż ryzyk fizyk matematyk, jak mawia moja kumpela, no i zrobilam! Ha! Trzy foremki az, bedziemy teraz pokutować z tym pasztetem do Boźego. Narodzenia chyba, albo kogoś nim uraczę, jeśli okaze sie jadalny i niekompromitujący ale dopiero w sobotę probować będziemy... Syn Pierwszy kręcąc sie kolo piekarnika stwierdził, ze "szkoda ze nie lubi pasztetu bo ten wyglada wyjątkowo smakowicie" no nie przewrotny z niego typ?
A z rzeczy przyjemnych dla oka i korzystnych dla rownowagi psychicznej kobiety wybralam sie dzis do CH coby spożytkować tę fajną znizkę w Reserved ( skorzystalyście? ) no i kupilam sobie kurtkę na zimę o cale 90 zeta mniej,więc warto bylo! A i poprawilam jeszcze kurteczką przejściową w Quiosque i jestem szczęśliwa
Misiowi udalo mi sie nie kupić NIC tym razem choc nie b yło łatwo, kilka razy juz mialam cos w rekach, ale dochodzilam do wniosku ze dziesiąte spodnie czy piętnasta bluzeczka doprawdy NIE JEST mu potrzebna
A ze jeszcze tydzień temu kupilam sobie botki w CCC ( bo mi corka podebrala zeszłoroczne ) to juz jestem wyekwipowana na zimę, choc wcale mi do niej nie spieszno
Do Lidla na te wojny ciuszkowe to ja sie nie piszę, coż, najwyzej kupię gdzie indziej jak będzie trzeba, ale bladym switem gnać i w tlumie innych wyrywac sobie rzeczy ( no jak za komuny, nie przymierzając ) to ja dziekuję
Kurtkę na zimę dla Mikiego mam od znajomych po ich synku i jeszcze jakąś skąd -nie wiem więc potrzeby nie ma. Co najwyzej jakieś czapy mu dokupie, ale to detale. No i buty jakieś ciepłe, WIĄZANE . U nas nr buta to 22 dzis m kupował M ikusiowi kapcie Befado nr 21 więc jak czytam o Waszych 24!!! to oczom nie wierzę! Miki by buty o takim numerze zgubił i nawet nie zauważył tego....
Teraz nosi Emelki, takie przejściowe w numerze 22 więc nie sądzę zeby na zimę dochrapał się większych niz 22-23 ( na gruba skarpete chyba) no ale my nie mamy wielkich stóp wiec i on nie mialby po kim takich odziedziczyc. Malż z Synem Pierwszym noszą 42 , a corka i ja 36-37 ( w zaleznosci od firmy, ona częściej 37, ja cześciej 36
Dobra, pasztety upieczone, pachną obłędnie
Ja podaję Mikusiowi D3 , latem nieregularnie, zas teraz staram sie regularnie
A z tymi szczepionkami to juz szkoda słów....... zadnych pneumo ani meningo ani innych kokow nie szczepię i nie zamierzam.
Alex - uuaaa, to juz listopadowki na porodówki??? Ależ ten czas za%#$$£¥*%# la
Szkoda zeście sie skryły na fb bo nic sie dowiedzieć nie mozna o znajomych
Coekawa jestem co tam u Demonique, u Viki.... Moze zaproś je tu do nas, niech nas odwiedzą, coś opowiedzą, maluchy pokażą?
Tysiak wpadala, a teraz jakoś zapomniala o nas
Pauluska to juz w ogole, chociaz ona przecież kwietniowka...
A co tam u Joasi?
Azja - ja tez tak mam, zwlaszcza qrka wieczorami, nie daj Boze jak nie mam co robić, sieze sobie i czytam ( rzadkie chwile ) albo necik przeglądam to mi sieTAAAAAKI tasiemiec uaktywnia, ze klękajcie narody
Agat -Miki tez brutal, niestety. Najwieksza ma radoche, jak komuś cos upadnie, potknie się, uderzy, a chętnie tez sam bije, tlucze mlotkiem od zabawek np w gola nogę. Jak zauwazyl ze reaguję "auuu"jak mi nadepnie na stopę, to ciagle próbuje nadepnąć ponownie....ściskanie za nos albo wydlubywanie oka to juz niemal standard
Mezowi wyrywa wlosy z klaty ( przez bluzkę sie nauczył, mlody sadysta ) i "obrywa" ucho jak ten go niesie np do lazienki przewinąć...
Dobra, spadam bo i tak juz nie pamietam co mialam jescze napisać
Dobranoc
- kaikai
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój skarbek :)06.04.2013
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
Suzi no ty to jestes nocny ludz:-)
Cholera usypiam mlodego jyz prawie godzine. Zaraz go za okno wystawie. Toz to on nie wie ze obiad sie sam nie zrobi?????!!!?? .
Ciekawe ile pospi.
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
Teraz siedzę akurat do poniedziałku na l4 bo Kubula wiecznie chory od początku wrześnie. Najpierw angina potem z kataru przeniosło się na uszko a teraz co prawda zwykłe przeziębienie ale niech się bidulek wyleczy do końca. Do tego wszystkiego idą mu dwie górne trójki więc jest ciekawie
Tak pozatym to misio w żłobku super zaadoptował się na maxa Jak tylko wjeżdzamy to prawie wyskakuje z wózka i idzie się bawić Panie mówią że jego ulubionymi zabawkami prucz samochodów są zmiotki, miotły, odkurzacze i w domu to samo więc może sobie przybić piątkę z Adasiem
Zaczyna coraz więcej mówić
Ja się realiuje w pracy i nie wyobrażam sobie chyba teraz już nie pracować
Dużym mankamentem mojej pracy jest to że przez nią odpuściłam troche diete i ćwiczenia i coraaz częściej zdarzają mi się grzeszki. Mimo to od maja schudłam 10 kg co mnie cieszy aczkolwiek mogłabym dużo więcej więc czas spiąć poślady
Super, że coraz więcej mamusiek jest w kolejnych ciążach i gratuluje udanych wizyt
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23
Ciekawe czy naszym perfekcyjnym panom domu zamiłowanie do sprzątania zostanie na dłuzej, czy jak przyjdzie czas na prawdziwe porządki to będziemy słyszały magiczne "zaraz"
Śliczna pogoda dziś u nas
Dave, ja młodego ze 40 min usypiałam, ale stwierdziłam, ze nie podaruję, musze trochę odsapnąć przecież i kawę w spokoju wypić. No i śpi
Koleżanka dała mi cynk, ze w sklepiku, w którym kupowałam Adasiowi primigi i superfity są kozaczki z poprzednich sezonów po 140-150 zł. Ona kupiła swojemu primigi właśnie za 140 zł Spróbuję podjechać po południu. Gdyby udało się kupić buty zimowe w takiej cenie, to te lidlowe byłyby na słoty i błota, a te lepsze na prawdziwą zimę.
Zeżarłam już dziś mega muffinka i właśnie pochłonęłam rożka francuskiego z jabłkami... Mogłabym cały dzień coś mielić i przeżuwać :/
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agat ja cały dzień mogłabym jeść tylko słodycze :/ i mnie to przeraża, bo to żadnych wartości w końcu nie dostarcza :/
- kaikai
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój skarbek :)06.04.2013
- creatura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6
Wow, Alex, szybko, czyli to jakoś 36 tydzień u waszej Listopadówki? Dzidziuś i mama ok? Trochę przeraza mnie poród przed donoszeniem ciaży.....
Tysiak, częściej do nas wpadaj To chyba norma, że dzieci żłobkowe częściej chorują, ale super, że Kuba lubi żłobek i że Ty się odnalazłaś po przerwie.
Agat, ja to mam nadzieje, ze Leoś bedzie juz zawsze tak latał z odkurzaczem i mopem i parzył mi kawę.
Zawsze robi ze mną kawę na rękach, leje wodę, sypie kawę, zamyka ekspres, naciska guzik, i mówi przy tym "kaaawaaaaa", a jak filtrowana to mów :" iltś" (filtr). Mówię kiedyś do niego: Zrobiłeś mamie i babci kawę, nasz mały barista", a on na to: "bajitata", poprawoam go: "barista" co wyszło mu w koncu "baita" On caly czas powtarza słowa, któe słyszy, gada jak najęty. Gotował ze mną pieczarki, to mu tak w głowie utknęły, że 2 dni mówił : "paki" , czyli pieczarki i pokazywał na miske, w któej leżały. Jak sie napije z jednej cycki to mówi "druga, daj", nawet przez sen. Bierze mnie za ręke i mówi: "oć" (chodz), jak dorwie jakiś kosmetyk i ja go gonie i mówię, że to trucizna, to on powtarza "trucina" Najtrudniejsze słowo to póki co ryżyki (te wafelki ryżowe), kilka dni chodził i pokazywał na szefke mówiąc "ijaki", a ja mu podawałam co tylko tam było, aż w końcu załapałam, że to ryżyki, teraz mówi "ijaka daj"
Siedzę spakowana u rodziców i czekam na meża, wracamy na dobre do siebie, teraz dłuższy pobyt to będzie chyba na Boże Narodzenie dopiero, bo od przyszłego tygodnia bedę mieć kilka lekcji tygodniowo, w ramach "przepraszania się" z zawodem
Nie mam jeszcze butów na prawdziwą zimę dla Leosia, może wybiorę się do Factory i tam kupię coś nieprzemakalnego porządnego w obniżonej cenie
A jutro fryzjer i pójdę skorzystać ze zniżki w Reserved
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zuzka tez bez przerwy gada, i co chwilę tylko mówi że Ziuzia to albo Ziuzia tamto, wszystko tylko Ziuzia sama i Ziuzia sama.
Kaikai jak tam u Ciebie, jesz cokolwiek?
- Suzi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25
CreMoniu - to superowo Lewek gada, hope, ze się Mikulec zapatrzy ( zasłucha w blizniaka i wreszcie cos przemowi ludzkim glosem, oprócz mama i tata.....
doczytalam sie w ksiązce starszaka ze zaczął powtarzać slowa ns przełomie 19 i 20 miesiąca, uffff teź z gadaniem nie był wyrywny, no ale Miki juz mogłby cokolwiek a nie tak malpować starszego brata wr wszelkich opóznieniach za to córuś byla jak najbardziej hop do przodu bo w wieku półtora roku to nie dośc ze gadala zdaniami to juz zapomniala co to pielucha, a te chlopy.....ehhhh. Jak miala dwa lata to znala literki......
Tysiak - no wreszcie!, mam nadxieję ze nie biegasz w jakichs zakazanych miejscach, zeby zrzucić dalsze kg? Bo jesli taka myśl Ci
powstala w glowie to juz pakuje czarnego psa i jutro kurier u ciebie!
Kaikai - bidulo, ale dopatruj się jasnych ston sytuacji! Dawid nie bedzie samotny a Ty bedziesz laska jakich mało, moze TO Cię pocieszy...
To narazka
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23
Super są, leciutkie takie. No i za 145 zł (na necie 100zł drożej widziałam).
Adaś cośtam po swojemu nadal gada. Np jak mówię mu by coś mi podał, to wręczając mi mówi "djaaa" (chyba chodzi o 'daj') Nadal naśladuje zwierzęta, choć ich nazw nie powie. No oprócz kota, który nazywa się "kaka". Mama, tata i baba mówi bez oporów, a często krzyczy z wyrzutem Wózek to "wuua", samochód "brrr". Jeszcze kilka słów ma, ale szału nie ma ogólnie.
Kuffffa znowu nam dokumenty od auta zaginęły, ja pitolę