- Otrzymane podziękowania: 29
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mlody spi mam nadzieje ze wstanie bez goraczki i ze znowu jakies cholerstwo mu sie nie przypałętało
Agat Ty chyba chodziłas na NFZ do lekarza, powiedz mi ile razy miałas robione USG w ciazy?? kurde bo ja chodze i prywatnie i na nfz i musze w koncu wybrac któregos bo nie widzi mi sie tyle po lekarzach chodzic, ten na nfz nie ma usg i musze isc albo do szpitala, albo prywatnie, ale wszystkie badania zleca bez problemu wiec zawsze mozna troche zaoszczedzic, tylko martiwe sie ze nie bede widziec czesto fasoli jak jego wybiore, choc z drugiej strony moze zawsze dodatkow sie na usg zapisac juz sama nie wiem , moze Wy mi cos doradzicie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
oby Jasinkowi nic się nie rozwinęło
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23
Zdrzemnęłam się 1,5h, młody jeszcze śpi. Nic ciekawego u mnie się dzieje, bolesne skurcze raz na jakiś czas, ale ani często, ani regularnie.
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Tysiak świetnie sobie Kuba radzi Moja Zuzka tylko się wkurza bo nie umie kręcić kierownicą :/
Ja na nfz miałam 5 usg, sprzęt w przychodni mają dobry, więc miałam zaufanie, raz tylko poszłam na usg 3d prywatnie tak dla pamiątki, żeby było sprawiedliwie i oboje mieli zdjęcia w 3d
Suzi no z tymi górami pampersów to straszne :/ ale co zrobić, wygoda zwycięża szczerze mówiąc to nie wyobrażam sobie teraz używać tylko tetry, ale pewnie część dzieciaków byłaby już dawno odpieluchowana, bo byłybyśmy bardziej zdeterminowane
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Azja napisał: Agat Ty chyba chodziłas na NFZ do lekarza, powiedz mi ile razy miałas robione USG w ciazy?? kurde bo ja chodze i prywatnie i na nfz i musze w koncu wybrac któregos bo nie widzi mi sie tyle po lekarzach chodzic, ten na nfz nie ma usg i musze isc albo do szpitala, albo prywatnie, ale wszystkie badania zleca bez problemu wiec zawsze mozna troche zaoszczedzic, tylko martiwe sie ze nie bede widziec czesto fasoli jak jego wybiore, choc z drugiej strony moze zawsze dodatkow sie na usg zapisac juz sama nie wiem , moze Wy mi cos doradzicie
A to ja tak chodzę. Na NFZ co 4 tygodnie bo mam za darmo badania, kontrole szyjki macicy.... ale na usg wypisują skierowanie do szpitala. Obecna babka na nfz daje 3 skierowania na usg przez całą ciążę, ale ten stary facet co przychodziłam z Antkiem zlecił tylko 2.
Za to na usg, mierzenie szyjki, sprawdzanie przepływów łożyska i pępowiny chodze prywatnie, mam dwie karty ciąży i obie daje u gina prywatnego a tylko NFZ na wizytach NFZ. Na usg prywatnym byłam w 5 tyg, 8 tyg, 16 tyg i teraz ide w 32 tc. Później jak się uda to pójdę jeszcze przed porodem, może za miesiąc. Jestem spokojniejsza wtedy.
A usg nfz miałam w 13 tc, 22 tc i teraz bedzie w 33 tc
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23
Skurcze co 8 min, w miarę regularne, bolą mocno :/ Parę razy na kibelku byłam, organizm się szykuje.
Babcia już powiadomiona, że w nocy może będzie musiała do Adasia przyjechać.
- monia89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 10
Azja ja czy nanfz czy prywatnie usg mam co wizyta te 3 obowiązkowe to sa juz mega długie
- monia89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 10
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 29
Anabelle tez się właśnie zastanawiam czy prywatnie nie pójść czasem a tak to na NFZ. Ale wydaje mi się ze ten doktorek prywatnie tak dziwnie patrzy na ta kartę na NFZ. Ale z drugiej strony co mnie to obchodzi niech się cieszy ze w ogóle do niego chodzę i place
Dzwoniłam do lekarza. Powiedziała żeby w razie dużej gorączki dać coś na zbicie Jaskowi. Jak jutro będzie gorączka do się zgłosić. Wiec czekamy do jutra. Mam nadzieje ze jutro bez gorączki Misio wstanie
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
Czapa z C&A
Dziś byliśmy u miesięcznej Nadusi i Kubulek już nie płakał jak Ja na ręce brałam więc jest nadzieja dla zazdrosniczka mojego: )
- kaikai
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój skarbek :)06.04.2013
- Suzi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25
Trzymamy, zaciskamy , modlimy sie o jak najbanalniejszy HAPPY END
Tysiak -super czapa Kubulkowa! Uwoelbiam takie szkoda ze. Miki nieznosi.... konflikt interesow
Dzis juz zyskalam pewność, ze nie ma to jak drugie dziecko dla dziecka ....mysle, ze dla Mikiego byloby to remedium na wszelkie jego dziwactwa, wlącznie z kulinarnymi. A swoje przekonanie opieram na obserwacjach z placu zabaw. Przyklad z dziś -zazwyczaj Miki na hustawce wytrzymuje 1-2 minuty i chce pryskać, chocby w biegu. Dzis na hustawce obok usiadlami zaczela sie hustac na oko 6 letnia dziewczynka, cos tam sobie opowiadala, cos podspiewywala. Mikiemu marudzenie zastygło na ustach. Wpatrzyl sie i zasluchałmi hustał sie hustał, hustał, huśtał i huśtał......az mi sie znudzilo, ale na wszelkie propozycje zmiany zajecia -prostest. Z chwilą kiedy dziewczynak zeszlamze swojej hustawki, NATYCHMIAST zażadal uwolnienia i pomknąl za nią....nie obejrzawszy sie nawet za matką .....sadzę ze obecność normalnie jedzącego dziecka przy naszym stole diametralnie zmienilaby naszą ubolewania godną codzienność........ Chyba go poślę do przedszkola .....od wrzesnia.... albo od stycznia....2016 albo adoptuję mu rodzeństwo
- Suzi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25