BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #957085 przez kaikai
Tysiak, Kubuś super sobie radzi na tym rowerku. :)
Teraz fotki widziałam :)

Moja mała w nocy szalała, aż rano bolało mnie na dole brzucha. Może przekrecila się.

Takie szybkie są wasze porody, ja się boję, że do szpitala nie dojadę gdy się zacznie w dzień :woohoo:
Chyba, że już wcześniej będę kwitla na patologii :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 11 miesiąc temu #957093 przez Anabelle
<3 wspaniale że Jagódka tak szybko wyszła :)
wasze porody dają mi nadzieję :P
ogromne gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

9 lata 11 miesiąc temu #957128 przez agat
No więc tak. Cały dzień miałam skurcze, ale nieregularne i slabe. Po południu była koleżanka z synkiem ma kawie, poszli o 18 i jakoś przed 19 zaczęłam mieć już regularne skurcze co 8-9 min. Po 20 poszłam do wanny by zobacZyć czy coś się wyciszy, no ale nic z tego, kąpiel jeszcze chyba wzmogla akcję. Telefon do teściowej, szybka kolacja i w drogę. Do szpitala 10 min, ale już czułam że skurcze są inne, bo parcie się delikatne pojawiało. Na porodówie oczywiście zaczęli od papierów i zanim dr mnie zbadał była prawie 23. A tam 7-8 cm rozwarcia! Stwierdził, że antybiotyk na pewno nie zdazy zadziałać, nie daje mi gwarancji nawet na wyprawkę rmfu :P Szło szybko, porodowka pusta, ciszę przerywaly tylko moje krzyki :P Bolało jak cholera, nie powiem, ale sprawnie szło i równo o 1 wyszła Jagódka :) Położnej udało się ochronić krocze, nie było nacinania, mam jedynie 2 małe szwy wewnątrz. Także chodzę normalnie, siedzę normalnie, czuję się bardzo dobrze :)
Mała ciągnie cyca bez problemu, coś tam chyba leci bo ma czym ulewać ;) Rano pobrali jej krew, zobaczymy czy będzie trzeba coś działać z tym paciorkowcem.

A oto moje kudłate czupiradło ;)

Załączniki:

9 lata 11 miesiąc temu #957129 przez Azja
Agat super ze tak szybko poszło i bez zacinania, mam nadzieje ze antybiotyk dla Jagódki nie bedzie potrzebny
a fryzure faktycznie ma pierwsza klasa :)

pozdrawiam i trzymajcie sie tam dzielnie :)

9 lata 11 miesiąc temu #957142 przez Dave
Agat - spisałyście sie dziewuchy :kiss: :kiss: :kiss:

Ślicznota Jagódka taki czupurek :laugh: :kiss: :kiss: :kiss:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

9 lata 11 miesiąc temu #957144 przez tysiiiak
jejjjj rozczuliłam sięęęęę <333 śliczna jest taka maleńka czarnulka :) już kiteczki możesz robić hahah :D i oby obyło się bez antybiotyku bo i szybciej do domku wyjdziecie :kiss: :kiss: :kiss: Poród marzenie :) Ty to tak jak Alex stworzone do rodzenia :laugh:

9 lata 11 miesiąc temu #957166 przez Suzi
O jaka ślicznotta :kiss: :kiss: i ten fryz! Normalnie modelka :lol: czarnulka, no ale miala wybór??? :laugh: ;)
Moim skromnym zdaniem podobna do Adaśka.
Z ta ochrona krocza to super sprawa, czlowiek od razu inaczej funkcjonuje :)
Szkoda ze nie dali Ci znieczulenia Agat, wlasnie na tymmetapie 7-8 cm sie podaje. To byś juz miala full lajcik i same jak najlepsze wspomnienia ( jak ja ;) ) miejmy nadzieję ze obejdzie sie bez ant ybiotyku.
Ciekawe jak Adasko zareaguje. A jak małż?
No i szybciorem sobie poradzilaś. Ja tez nie najdluzej, bo w sumie 2 godziny z haczykiem wszystkiego od pierwszych skurczy ;) ale zzo polecam i polecać bedę B)

9 lata 11 miesiąc temu #957175 przez Dave
Tak Was poczytałam, ale nie mam weny na pisanie.

Dzieci już kolejną noc mi imprezują w nocy. W ciągu 48 godzin spałam niecałe 3 z czeka pierwsze 24 było aż 30minut snu. Ja nie wiem co je opętało. No głównie to zasługa Mateona. Obudził się i potem szalał dołączyłam Maja i matka już przez okno ich chce wywalić.

Ale dziś np. Mateo w nocy zażądał sikania i spał bez pampka. Więc można powiedzieć że mamy pierwszą bezpampkową noc za sobą B) B) B)

9 lata 11 miesiąc temu #957200 przez monia89
Jeju jak Jagódka słitaśna :-)
Jak Olek sie spisze tak jak ona tzn ekspresem wyjdzie o czasie to celujemy na córe kwiecień 2018/19 :-D cóż że i tak wyjdzie przystojniak :-)

9 lata 11 miesiąc temu #957215 przez Dave
MOnia - :laugh: :laugh: :laugh:

9 lata 11 miesiąc temu #957223 przez Azja
Monia buziaczki dla Antosia :kiss: :kiss:

Co tak długo chcecie czekać z 3 :laugh:

9 lata 11 miesiąc temu #957233 przez Alex_87
Jagódka śliczna, i ta fryzura bosska :D
Aż się wzruszyłam, niedawno rodziłam, a aż mi się znowu zachciało przeżywac to wszystko od początku haha

To co jednak prawda że drugi poród szybszy i łatwiejszy? ;)

9 lata 11 miesiąc temu #957248 przez Anabelle
oooo tak mi mówcie że drugi poród szybszy i łatwiejszy <3

Jagódka wspaniała :) :) Bardzo się ciesze, że wszystko poszło sprawnie :)

9 lata 11 miesiąc temu #957261 przez Suzi
Alex - nieprawda.... Ja moj drugi wspominam najgorzej. NAJGORZEJ :blink:
Prawdą i regulą jest to, ze nie ma reguły.
Aaa, i tak w ogole to skladam Alex niniejszym na Twe zapracowane ręce zapotrzebowanie ( PILNE) na zdjątko Tymka, bo z pewnościa sie juz od porodu zmienil i na zdjęcie wspolne Zuzanki i Tymka.
Z gory dziekuję za pozytywne ustosunkowanie sie do mojej prośby :laugh:

Tysiaku, mialam chwlic Kubunia na rowerku a zdaje sie ze zakonczylam chwalenie na czapie ;) Kubulek wymiata, Miki cos nie pokochał tego srodka lokomocji. Jak dotąd B)

Anabelle -a Ty masz jakies zle wspomnienina z porodu, ze mowisz cos o nadziei na lepsze? Mam prawo chyba nie wiedzieć, bo Ty wtedy bardziej sie utozsamialas z kolezankami majowkami, wiec my chyba nie bylysmy uraczone opisem narodzin Antoniusza ;)

Monia - czyzbys miala juz zakontraktowane wylącznie plemniczki XY??? :laugh:

Dave - ocb Twoim miluśinskim??? Czemu nie śpią po nocach i jak to -NIE śpią????? Az trudno w to uwierzyć! Miki dzis cos tez cierpial na bezsenność ale dopiero od 5.30 :P i do 7.30 sie wałkował, gadał, trykał mnie co chwila, nawolywal w ciemnosci, choc juz blizej chyba nie moglam byc niz bylam. Dopiero jak zjadł to go śpik zmorzył. Ale zeby cala noc nie spać????????????
A byl moze jakis halny czy coś?

9 lata 11 miesiąc temu #957264 przez Alex_87
Suzi prośba będzie rozpatrzona pozytywnie :) muszę tylko albo aż zrzucić zdjęcia z aparatu :D szkoda tylko, że ta moja córa średnio chce mi pozować do zdjęć, bo na dupsku usiedzieć nie potrafi :P

Jak ja czasem czytam posty Dave to się zastanawiam jak to się stalo, że zdecydowałam się na drugie dziecko :D

Tymek zasypiał o 23, a odkąd zmieniliśmy harmonogram kąpieli to śpi już o 21. zaczęliśmy kąpać najpierw Zuzkę, potem ona się wyleguje u nas na łóżku oglądając wieczorynkę i na spokojnie kąpiemy Tymka. Później światła gasną i dzieciaki wiedzą, że muszą spać :D Niestety wcześniej Tymek miał zaburzoną równowagę bo po jego kąpieli Zuzka jeszcze brykała po całym domu.

Czy któraś z Was zmieniła albo zamierza zmienić łóżko na większe dla dziecka? Zuzka się już ledwo mieści w swoim i chce na wiosnę coś kupić. Na początku miało być piętrowe z opcją rozłożenia łóżek na pojedyncze, ale przemyślałam sprawę, że zanim Zuza dorośnie do spania na górze to też może trochę potrwać :/ więc myślę nad jakąś rozkładaną sofą.Niestety mamy mało miejsca :/

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka