BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

9 lata 10 miesiąc temu #961920 przez tysiiiak
Ale Jagódka juuż duża się wydaje :D no i Tymuuuuś taaaki duży chłopak :D cudny kibic :kiss:

U nas Kuba ostatnio sie dziwnie poprzestawiał i wstaje chwilę przed 9, drzemka obowiązkowo - 13-15 i koło 22 zasypia :dry: znowu nocny marek się robi i trzeba go bedzie chyba poprzestawiać :P

My mamy z lovi smoczki od samego początku a butelki miałam z Tomme Tippi i teraz tez te kupię. Wkładki laktacyjne jak dla mnie najlepsze jonhsona :) Ostatnio też kupiłam Kubie ten kubrk Lovi 360 i bardzo go lubi :)

Już prawie 2 czas spac!! :P Dobranoc :) pstryk :woohoo:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 10 miesiąc temu #961963 przez Dave
Oooooo NIE!!!!!!!!!!!!!!
TAKIEGO WIELKIEGO posta miałam i mi się internet wyłączył. Faking SZIT!!!!!!!!!!!!

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

9 lata 10 miesiąc temu #961981 przez Alex_87
Zuzce pasowały tylko butelki z Lovi, o dziwo smoczki uspokajacze ciągnęła każdej firmy ale do mleka tylko Lovi, a od tygodnia w ogóle nie chce pić mleka z butli, myślałam, że to mleka nie chce, ale płatki, albo prosto z kubka mleko wypije. No trudno widocznie osiągnęła kolejny level i butelki ją już nie rajcują :D Ciekawe co będzie z Tymkiem, bo on żadnego smoczka nie chce, czasem jak już wieczorem chce ssać cyca ale głodny nie jest to jakoś weźmie na kilka minut smoka, ale to wyjątkowo.
Przy Zuzce używalam wkładem J&J i mi pasowały, a teraz wydają mi się jakieś kiepskie :/ używam tych z rossmanna :)

9 lata 10 miesiąc temu #961993 przez Dave
Dobra może uda mi się jeszcze raz coś napisać.

Kaikai - super ten bodziak, ano i rozmiar brzuszka imponujący. Ja przy Majce miałam piłeczkę, a z Mateonem wyglądałam dziwnie. Brzuch nieproporcjonalnie ogromny do całości.
Co do LOVI, ja jestem nimi zaczarowana. Wynalazłam je dopiero przy Mateuszu.
Jeśli chodzi o laktator to tylko LOVI Prolactis, jak dla mnie nie ma sobie równych.
Butelki świetne, ergonomiczne, nie rysują się, nie zachodzą, nie śmierdzą. Mam te Medical + które przypominają szkło, fajnie wyglądają. A ich smoczki, pomimo delikatnego wyglądu są mocne. Skonstruowane tak że maluchom się fajnie ciagnie.
Wkładki są duże jesli chodzi o obwód, sa cienkutkie, takie dyskretne. A do tego szeroki pasek kleju, nie zostawiaja paprochów. No i to że każda jest pakowana osobno to jest super opcja na wychodne. Wrzucasz do torebki i już. A do tego sa chłonne.Oszczędzałam sobie je:) Ale ogólnie to w tym temacie wolałam Johnson&Johnson, były bardziej chłonne.

No a smoki LOVI to najukochsze smoki Mateona. Teraz już tylko do spania, bo tak to je raczej chowam, ale on je uwielbia. Żadne inne nie wchodzą w grę.

No coś mi się udało napisać. Mateo dalej śpi, miał pobudkę - kaszel go obudził, ale jeszcze padł. Męczy go to zapalenie;(((

9 lata 10 miesiąc temu #962013 przez monia89
Hej Tymek i Jagoda jacy słodcy!
Kaikai bodziak superowy!
I popisane.

9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #962026 przez creatura
Bry :)

No to ja zaraz wasm opiszę pory spania i wstawania mojego Syna, to od razu zobaczycie, czemu nie mam czasu dla siebie. Pobudka 9-10, potem szaleje na najwyższych obrotach ok 6 h, (czyli mamy już 16, albo i 17 czasem), potem śpi 3 godziny, a nie raz zahaczy o 4, i znowu szaleje do 23-24. Co kilka dni udaje mi się go przeciągnąć bez drzemki, żeby poszedł spać o 19 i wstał ok 7-8, a zaraz potem on znwowu wprowadza swój world order i tak w kółko :S :S :S :S :S :S :S :S :S
Czekam z utęsknieniem na wiosnę, może coś się zmieni, bo teraz to ani czasu dla siebie, ani luźnych wieczorów, nie wspominając, że seksu nie ma kiedy spokojnie uskutecznić, więc w temacie rozszerzania rodziny milczymy jak grób :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
No i Leoś moja przylepka wszystko robi z mamusią, albo mamusia musi robić z nim,. a odtatnio odkrył ponownie, że noszenie na rękach też może być formą spędzania czasu i podchodzi do mnie z hasłem: "Nosimy Leosia", albo "Nosimy MAŁPECZKĘ" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: chyba kupię to nosidło Tula :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nie trawi kiedy siadam przy kompie, albo gdzieś dzwonię, albo za długo z kimś rozmawiam, pozostawiając go samopas - taki dominator :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
Ja to oczywiście trochę z przymrużeniem oka piszę, bo ogółem jest mega grzeczny, kochany, bardzo rozumny. NOcnikowanie w lesie, kibelkowanie też, bo już próbowałam z nakładką na deskę, że niby może to będzie bardziej atrakcyjne, ale gdzie tam - mówi kupka, albo kupki nie ma są siczki, ale po fakcie :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: Za to postęp mamy gigantyczny w samodzielnym jedzeniu, jeszcze tylko zupka czasem spływa z łyżeczki, jak jest za rzadka, ale reszę sam już pięknie zjada siedzac na dorosłym krzesle przy stole :P :P :P :P :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: :cheer:

Kaikai, super bodziaczek, brzuszek okazały, ja miałam chyba 106-108 przy porodzie, także czuję co teraz dżwigasz, a jeszcze trochę zostało :)

Spóźnione buziaczki dla Mateuszka i Jasia :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Co do smoczków i butelek, to nie ma zdania, bośmy smoczka nawet jednego nie mieli, a butelki Lovi ze szkoły rodzenia i Medela Calma z laktatora oceniam pozytywnie, szczególnie ten smoczek Calma, gdzie dzieć musi się nieźle namęczyć, żeby zaciągnąć, tak jak przy piersi. Wkładki - nie widziałam różnicy, może dlatego, że wszystkie bardzo często zmieniałam, b nie wiedziałam czy już czy jeszcze potrzymać, a te z Rossmana były tanie ;)

Agat, prześliczna jest twoja Blue, i jakoś na tym zdjęciu mniej do Adasia podobna, no w końcu to dziewczynka, i te włoski cudne, szybko spineczki pójdą w ruch :)

Alex, Tymek jest świetny, i super rośnie na cycuchu. Buuuu, szkoda, że tak małża potraktowali, i rzeczywiście, nie wiadomo, co by było, gdyby jechali szybciej, a felitek tego chłopczyka był tyłem czy przodem montowany?

Suzi, ja bym bardzo chciała się chociaż dowiedzieć o jakim filmie mówisz, ale czasa na Tiwika brak - Leoś mówi na telewizor tiwik, patrzy na dziadka i mówi, że będzie "z Andzejem uglądać tiwika", siada na chwilę na sofie i zaraz mu się nudzi i rusza do zabawy. W ogóle bajeczki tez go za bardzo wciąż nie wciągają, tylko piosenki maści wszelakiej, ale to dobrze, że nie rośnie mały coach potato :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: :cheer:

Azja, cierpliwa jesteś, ja to bym już się apliłą do poznania płci, a ty na spokojnie :) :) :) :) :)

9 lata 10 miesiąc temu #962037 przez Alex_87
Creo ten fotelik był montowany przodem, jak to mój J. określił pewnie jakieś g**** skoro się przesunął. My też mamy montowany przodem, ale przynajmniej potrafimy go bezpiecznie zamontować :P w ogóle to ta baba powinna dostać mandat za nieprawidłowe zamontowanie fotelika (wg mnie) ale mój J. powiedział, że jak już było po fakcie to nie dało się stwierdzić czy był dobrze zamontowany
Drzemka 4 godziny? o rany ;) Creo musicie działać coś w dzień :D

Zuzka już dawno je samodzielnie, jeszcze średnio jej idzie z bardzo rzadkimi daniami, ale tak to luzik. No i krzesełko do karmienia pożegnała jak miała chyba z 9 miesięcy, od tamtej pory siedziała na dorosłym krześle tylko na takiej styropianowej podstawce :)
A wasze dzieciaki jedzą tą samą ręką? Bo u nas dominuje lewa, ale prawa tez się zdarza.

A te butelki Lovi to są niezniszczalne,Zuzka ma już z rok i nic się z nia nie dzieje. Tymkowi kupiłam uspokajacze i z Lovi i z Canpola w róznych kształtach, niestety jest niesmoczkowy. Musze mu któregoś dnia dać mleko z butli, może załapie, bo jak nie to będę uziemiona ;)

9 lata 10 miesiąc temu #962044 przez agat
O ja cię, jaka ta moja (baba) Jaga dziś marudna. W końcu mąż zobaczył, że ona nie jest tylko słodkim śpiącym aniołkiem. Próbował ją uspać przez pół godz, co zamknęła oczy to znowu w płacz. Skapitulował :P
Adaś za to dla równowagi grzeczny, ładnie zjadł miche zupki, zagryzł połową granata, a po spaniu drugie danie tez bez problemu :)

Co do smoczków to Adaś od początku ma z Aventa, mała smoczka nie chce tak jak Tymek. Czasaaaaami na minutkę, dwie załapie, ale po chwili wypluwa. Próbowałam z Aventem (ten jako jedyny czasami przejdzie), Lovi i Canpolem. A butelki zarówno dla Adasia jak i Jagódki mam z Tommee Tippee, jakoś się do nich już przyzwyczaiłam.

9 lata 10 miesiąc temu #962055 przez Azja
hej

Jasio dziekuje za buziaczki :)

czy u Was tez taka wspaniała pogoda, w nocy lał deszcz, rano sypał snieg, teraz odwilz, nic sie nie chce przez ta pogode :S

jak nastepnym razem pochwale Jaska ze jest grzeczny, albo ze łądnie zasypia to mnie walijcie w głowe, wiedziałam ze jak go pochwale to da nam popalic, albo korzystał z okazji ze dzis i tatus w domu wiec musiał troche podokazywac :evil:

do do jedzenia samodzielnego Jaska to za bardzo nie moge sie odniesc , bo on wcale nie chce jesc obiadów, ewentualnie ja mu cos tam probuje wcisnac, dzis zjadł pol gołabka, szok :P a w ogole chyba bedzie lewo reczny, nie wiem czy juz to mozna stwierdzic, ale wszystkie kredki i długopisy trzyma w lewej rece, nawet jak ma w prawej i probuje rysowac, to szybko przekłąda do lewej ;)

Creo nie zazdroszcze planu dnia Leosia :pinch:

Jasiek tez ost bardziej za mna, jak na chwile znikam to zaraz mama, mama, ale całe szczescie nie trzeba go nosic na rekach , nawet sie nie dopomina tego, no chyba ze czasem po schodach, ale to dlatego ze krolewiczowie nie chce sie wchodzic :blink:

Creo super gaduła z Leosia :)

9 lata 10 miesiąc temu #962077 przez Alex_87
Moja też taka mamusiowata się zrobiła....

Agat myślałaś już jak będziesz szczepiła Jagódkę?
Kurde ja to jakaś antyszczepieniowa nie jestem, zamierzam szczepić, ale poczytałam o związku śmierci łóżeczkowej i szczepień i sama nie wiem...Chyba będe rozkładać ile się da w tym pierwszym roku...

9 lata 10 miesiąc temu #962084 przez agat
Alex jeszcze na 100% nie wiem, ale prawdopodobnie weźmiemy to co u Adasia, czyli 5w1.

9 lata 10 miesiąc temu #962085 przez Dave
Creo - o dżizas!!!!! Współczuję.

9 lata 10 miesiąc temu #962094 przez kaikai
Buziaczki dla Jasia :kiss: :kiss: :kiss:

Dawidek też już dawno sam je widelcem, zupki tylko ja go karmię.
Też najchętniej lewej ręki używa, ale z prawą na zmianę.

Ja to już myślę o bilansie 2-latka.
Szczepionki mamy zaległe, a ja nie pójdę z Dawidkiem tylko P muszę wysłać.Nie zostawię malutkiego noworodka z nikim.
Już mu wczoraj właśnie mówiłam, że ma się na nic nie zgadzać.
Ja sama w lato pójdę z małym i tylko ostatnią dawkę tych tezec i zoltaczka chyba.

9 lata 10 miesiąc temu #962099 przez agat
Ja w marcu zrobie ostatnią dawkę 5w1 Adasiowi, zostanie MMR, którego na razie nie biorę. Może kiedyś...

Glutki śpią. Mam nadzieję, ze malutka nie zrobi czuwania od 4-5 tak jak ostatnio :/

9 lata 10 miesiąc temu #962102 przez Azja
kurde tez mysle nad tym nieszczesnym MMR :sick: teraz napewno nie bo sie okazało ze ja rozyczki nie miałam, ale od jesieni chciałabym Mlodego do przedszkola albo złobka puscic wiec chciałabym go zaszczepic, ale znowu bedzie malenstwo w domu, mh sama nie wiem, pozniej bede sie zastanawiac :S

nie moge siedziec cos mi sie brzuch napina, musze lezec cały czas, powiem lekarzowi w srode ale mam nadzieje ze to nic powaznego ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka