BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

12 lata 3 miesiąc temu #439560 przez HERI
Heh... widzę, że dzisiaj mamy dzień smutasów...

No to ja jeszcze dołożę oliwy do ognia... Mam stresa czy doktorek mnie teraz puści do pracy... Bo jak nie to prawdopodobnie mogę się pożegnać z przedłużeniem umowy, tak abym mogła wrócić spokojnie po macierzyńskim :(

Co do auta małża - na poniedziałek jest umówiony rzeczoznawca... Mamy nadzieję, że się obędzie bez kasacji, bo to auto jest do pracy dla Dawida, a dość długo go szukaliśmy (naprawdę ciężko jest znaleźć tanie auto, w dobrym stanie i z niskim spalaniem - a to właśnie takie było)... a póki on auta nie ma to nie ma jak pracować, a skoro nie pracuje to nie ma przypływu kasy... A niestety wartość remontu ciągle rośnie :(
jak do dupy to wszystko na raz..... :(

I brzusio mnie cały czas boli, czy to jest normalne?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #439574 przez kasia1329
Heri nie.zazdroszczę Ci.sytuacji w pracy. Ja w pierwszej ciąży w 5 miesiącu poszłam na l4 bo miałam złe wyniki i stawiał mi się.brzuch i musiałam leżeć. Mój ówczesny szef, lekarz zadzwonił do mnie i powiedział że mam l4 schować do.szuflady i że.chce mnie widzieć w pracy. Oczywiście dzidzius i jego zdrowie było dla mnie najważniejsze. Urodziłam w maju a umowę miałam do końca lipca. Jak napisałam pismo o przedłużenie to szef na nim napisał " dziękujemy za współpracę". Po czym gdy go spotkałam to mówi do mnie "a czego się spodziewalas".
Lekarz dla którego jak podkreślał zawsze pacjent jest najważniejszy. Jakby nie patrzeć w ciąży też byłam pacjentem.
Tu dodam że.przed ciążą byłam jednym z jego najlepszych pracowników. Jak się okazało nie warto się było poświęcać.

Mam nadZieję że w Twojej.sytuacji będzie inaczej czego życzę z całego serca.

12 lata 3 miesiąc temu #439578 przez ppaulinka1990
Heri ale masz klopotow na glowie, naprawde...pewnie dlatego brzuszek Cie boli, bo dzidzia czuje ze sie denerwujesz i dlatego...musisz dbac o siebie i malenstwo a praca, jak nie ta to inna...fajnie byloby sie utrzymac i po ciazy wrocic do pracy ale jak ma sie wybierac miedzy zdrowiem dziecka a praca to wazniejsza jest dzidzia :)

[link=http://www.zapytajpolozna.pl]
[image noborder] www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43735 [/image] [/link]

12 lata 3 miesiąc temu #439590 przez klaudia_286
mnie tez dzis boli wzuelam juz rozkurczowe i nic a w dodatku na wkłądce pokazala mi się jakaś pmarańczowa wydzielina i juz sama nie wiem

Moje malenstwa :)

12 lata 3 miesiąc temu #439690 przez kasia1329
Klaudia obserwuj tą wydzielinę a jakby się pogorszyło to chyba lepiej się skontrolować u lekarza.

12 lata 3 miesiąc temu #439716 przez klaudia_286
bylam dwa dn temu i bylo wszystko ok no maskara,bylismy teraz z mezem na obiadku wiec nie musialam gotowac i normalne pękam a potem ujzalam lody włoskie mmmm i musisalam go zjesc z ledwoscią ale zjadlam hehehe

12 lata 3 miesiąc temu #439721 przez ppaulinka1990
no i jak sie czujesz Klaudia?

[image noborder] www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43735 [/image] [/link]

12 lata 3 miesiąc temu #439724 przez klaudia_286
oprócz tego ze sie najdłam heh to w miare brzuch robi sie coraz większy ,maluszki rozrabiają,
biore bardzo dużo leków rozkurczowych to wiec moze dlatego ,powiedziala mi ze bedzie boało bo macica jest bardzo duza i ona sie powieksza szybciej niz normalnie wiec jak teraz mam 12 tc to macica jest juz jak na 22 tc.

12 lata 3 miesiąc temu #439737 przez ppaulinka1990
wow:) to faktycznie, masz dwa razy wieksza od nas:D:D To odpoczywaj sobie i dbaj o siebie:)

12 lata 3 miesiąc temu #439761 przez malwinsien
Heri - a w których miejscach boli cię brzuch???
DAve - gratuluję już sporego dzidziusia :)
Klaudia - jestem strasznie ciekawa kto tam u ciebie mieszka w tym brzuchu :D Na gen. powinni ci już powiedzieć :)

Ja wczoraj miałam wizyte, lekarz kazał mi jeść mięso i nie jeść już słodyczy... Niestety przytyłam juz prawie 5 kg ale mam nadzieję, że teraz już wyhamuję z wagą. Dowiedziałam się też ze jak mam dzidziusia np. 12 tyg i 3 dni to to jest 12 tydzień ciąży a nie że leci już 13 :( źle liczyłam od początku :) A i odstawił mi w końcu duphaston :):):) Następna wizyta 31.10 i USG gen. w 20 tygodniu :)

Z tymi remontami w ciąży to jakieś szaleństwo :) Ja też zaczyna za miesiąc wymiane okien i ogrzewania w całym domu :0 Ahhhh już nie mogę doczekać się tego sprzątania ;)

12 lata 3 miesiąc temu #439787 przez asia26

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 3 miesiąc temu #439791 przez klaudia_286
no zobaczymy za tydzien mam nadzieje ze mi juz powe bo teraz jak bylam to bylo wszystko wyraznie widać,

eh ale powiem wam ze naprawde juz jest mi coraz ciężej bardzo się męcze i po schodach ledwo co chodze tak jak bym juz miala rodzic taka cięzka się czuje

co do remontów to wybilam z glowy to męzowi jak narazie to tniemy drewno na opał i z tym jest duzo roboty,

jak narazie to mąż sie rozgląda za lozeczkami itd..i planuje co gdzie postawimy hehe

12 lata 3 miesiąc temu #439792 przez HERI
malwinsien napisał:

Heri - a w których miejscach boli cię brzuch???

mnie praktycznie to cały czas tak jak na @... w podbrzuszu... właśnie z powodu tego bólu jestem już tydzień na L4... kazał brać nospę i odpoczywać... no i faktycznie jak odpoczywam i nic nie robię to jest lepiej... jak łażę i się kręcę to jest gorzej :(

ja na koniec remontu tez musze okna wymienic :\

juz sie zastanawiam jak zniesie to nasz portfel... masakra... wszystkie oszczednosci pojda.... wrr...
a zaraz kolejne wydatki zwiazane z Dzidziusiem...

no i wiem, że Maleństwo jest teraz najważniejsze, to samo mówi szefowa... i dodaje, że zrobi wszystko co w jej mocy, aby było ok... nic tylko wierze w te słowa...

ehh... za dużo mam na głowie :(

12 lata 3 miesiąc temu #439796 przez malwinsien
Heri to powinnaś bezdyskusyjnie dużo leżeć!

12 lata 3 miesiąc temu #439797 przez HERI
Staram się....

tylko nie zawsze to wychodzi :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka