- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- ppaulinka1990
- Wylogowany
- pierwsze słowa
agi niedobrze ze sie tak zle czujesz...przykro mi bardzo, lez sobie i odpoczywaj jak najwiecej...a co do zimna to lekarz mi mowil ze jak mi tylko zimno w ciazy wyjdzie to mam natychmiast do niego dzwonic bo moze zaszkodzic malenstwu, ale o co dokladnie chodzilo nie wiem...
Dave a czemu myslisz ze mamuska ma Was dosc? wydaje mi sie ze nikt nie lubi takiego zycia na walizkach ale dacie rade a co do spania to spie stosunkowo dlugo ale ciagle sie budze, nie dosc ze na siku to boli mnie brzuszek jak spie na boku i musze soac na plecach a nie potrafie..;/ chyba zainwestuje w ten kojec
Kasiu jak przeczytalam te Twoje historie to sie oburzylam..;/ jak mozna tak kobiety traktowac? paranoja jakas...ja zawsze sobie wyobrazalam ze jak jestes w ciazy to wszyscy Cie wszedzie przepuszczaja i w ogole ale u nas widocznie brak kultury...;/ a co do poody to u nas tez cwzoraj wichura i ulewa byla, dzis wiatr jest, nie pada ale juz sie chmurki zbieraja ...;/
a ja wcinam sniadanko i zaraz sie za porzadki biore
[link=http://www.zapytajpolozna.pl]
[image noborder] www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43735 [/image] [/link]
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
Chłopaki działają, złożyli szafę, ja już dziś trochę ogarnęłam wszędobylski bałagan i jest coraz lepiej.
W nocy się budziłam. Do pierwszej pobudki jest spoko, ale jak już się obudzę to potem przewracam się z bok na bok i nie mogę się ułożyć. Cóż.... a kojec sobie zawładnęła Maja
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
agi to postaraj sie odpoczywac teraz duzo a z tymi mdlosciami to mnie tez dopada po woli choc musze powiedziec ze jak wczoraj wolne mialam to duzo lepiej sie czulam i mnie nawet tak nie mdlilo a w pracy to ciagle;/ moze przez siedzenie ciagle i uciskam brzuch jakby nie bylo ?
u nas z kolei wczoraj i dzis bardzo ladna pogoda swici sloneczko i ponad 20 stopni bylysmy w parku i porobilam troche zdjec julka sie wyszalala
a ja teraz dopiero zauwazylam ze mamy albo bedziemy mieli problem z zasypianiem Julki..za chiny nie da sie uspac przez tate tylko placze o mnie teraz siedze na ziemi kolo lozeczka ale z brzuchem sobie nie wyobrazam takiego siedzenia i jeszcze nerki od sciany chyba mi zawialo bo mnie czesto bola ;/ moze na nowym mieszkanku jakos inaczej to zorganizujemy
kasia ja akurat chcialabym zeby mio kg spadaly a zaczynaja powoli rosnac tylko brzuch nie robi sie taki ciazowy od razu tylko narazie taki flaczek i wiglada jakbym po prostu tyla...;/ mam nadzieje ze za neidlugo zacznie sie formowac w pileczke
a i zjadlam paczusia pysznego:) mam jesczze jednego na pozniej
i w koncu weekend po 15
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
- kasia1329
- Wylogowany
- gadatliwa
- Mateusz 30.05.2010 Michał 26.03.2013
A i dziś znów się wkurzylam aż opieprzyłam kierowcę autobusu. Busy niskopodłogowe że można spokojnie z krawężnika wjechać do autobusu wózkiem to koles stanął tak daleko żemusiałam wózek do autobusu wnosić i wynosić i znów mnie zaczął boleć brzuch. A bez wózka to bym pewnie jeszcze była poza domem bo mój synek wszystko obok czego przechodzidokładnie oglqda.
- kasia1329
- Wylogowany
- gadatliwa
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
Dave niedługo wszystko się u Was ustabilizuje i będzie się Wam wszystkim lepiej mieszkało Wiem,że takie zamieszanie i życie na kartonach jest uciążliwe . Zwlaszcza rodzicom zapewne to troszkę przeszkadza , bo przyzwyczajeni byli do względnego spokoju .
Kasia ja tam nie liczę na żadne względy czy przepuszczanie w kolejkach . Z doświadczeni wiem , że ludzie sa okropni i jakby mogli to jeszcze by nawrzeszczeli na Ciebie . A te kolejki niby dla cieżarnych , to jakaś fikcja . Trzeba mieć dużą gębę i stalowe nerwy , zeby z nich korzystać , bo inaczej Cię zwymyślają i udają , ze nie widzą brzuszka .
U mnie brzuch juz pokaźny i kg codziennie więcej , więc nie wiem jak to u Ciebie się dzieje , ze waga w dół .
U Nas wczoraj wieczorem też ulewa byłą i mega burza ...całą noc cieżko spać z tego powodu było .
Ppaulinka to mnie nastraszyłaś tym zimnem Ciekawe czemu lekarz kazał Ci się niezwłocznie zgłosić ??? Dziewczyny czy słyszałyście coś na ten temat ? Ja nie mam możliwości iść teraz do lekarza
Moniaaa u Nas też Amelka tolerowała tylko mnie przy usypianiu . Ale niedawno zaczęliśmy zmieniać jej przyzwyczajenia , bo wiadomo,że mi coraz ciężej będzie i też pomału przygotowujemy ją na rozstanie jak będę w szpitalu .
Teraz po kąpieli kładziemy sie z nią razem na ziemi , gdzie ma materacyk rozłożony i dostaje butle Opowiadamy bajki , i jak wypije to Mężus odkłada ją do łózeczka i głaska ją , opowiada jeszcze bajki , a ja ide pod prysznic . Pierwsze dni były ciężkie , ale jest coraz lepiej
Moniu też musicie znaleźć jakiś sposób , zeby potem jak pojawi sie dzidziuś to Julka nie czuła sie odtrącona .
Miłego popołudnia
- kasia1329
- Wylogowany
- gadatliwa
Moja ciotka jak była w ciąży to też miała meeeeega opryszczkę na ustach i to chyba utrzymywała jej się przez dwa miesiące, wiem że dostała jakieś leki i musiała smarować, bo te dostępne od ręki chyba nie do końca są bezpieczne dla dzidzi.
Lepiej dmuchać na zimne i się upewnić, jak nie do ginekologa to idź chociaż do lekarza pierwszego kontaktu.
- kasia1329
- Wylogowany
- gadatliwa
Agi i uważaj na Amelkę.
Mój synek jak miał rok i trzy miesiące zaraził się opryszczką i przechodził opryszczkowe zapalenie jamy ustnej. Przez tydzień gorączka 40 stopni, nie jadł a picie dawałam mu strzykawką bo lekarze nie umieli odpowiednio zdiagnozować. Na szczęście w ostatniej chwili (bo już mieliśmy skierowanie do szpitala) lekarka dała się przekonać że skoro ja miałam opryszczkę to faktycznie mógł się ode mnie zarazić i dała mu syrop, po pierwszej dawce synek zaczął jeść.
- kasia1329
- Wylogowany
- gadatliwa
Tu masz między innymi o tym że z opryszczką w ciąży trzeba uważać.
- ppaulinka1990
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Byłam u mamy na kawce, tzn. ja pilam herbatke a teraz musze cos zjesc. odkad mam malenstwo w brzuszku jak zglodnieje zaraz jest mi slabo, niedobrze mi...
[image noborder] www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43735 [/image] [/link]
- kasia1329
- Wylogowany
- gadatliwa
- mankowa
- Wylogowany
- gadatliwa
- ppaulinka1990
- Wylogowany
- pierwsze słowa