BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

12 lata 2 miesiąc temu #455290 przez ppaulinka1990
Kasiu mi tez wlasnie sie takie marzy...jak na zlosc nikt nie ma zeby odsprzedac, a jak nie bylam w ciazy to pelno ogloszen bylo...taka ironia losu :)

[link=http://www.zapytajpolozna.pl]
[image noborder] www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43735 [/image] [/link]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #455338 przez Anabelle
Coś w tym jest :)
Zawsze jak czegoś nie potrzebujemy to jest coś ładnego, a jak szukamy to nagle nie ma.
Ja troszkę rzeczy zgarnę od szwagierek. Zawsze to jakieś odciążenie, szczególnie z ubrankami, bo malutkie dziecko to raz założy, ubrudzi, a za tydzień za małe :)

Dzięki za kolejne rady dotyczące leczenia. Mąż przywiózł mi jeszcze z apteki sztyft do wąchania i cytrynowe tantum verde - farmaceutka powiedziała, że można brać tylko w mniejszej ilości niż zalecana.

Robię kolejną porcję herbaty z sokiem, wącham sztyft, biorę tabletkę do ssania i trzymajcie kciuki, żebym jutro umierała troszkę mniej :)

Co do łóżeczka, to jeśli to Wasze pierwsze dziecko, to w sumie można zaszaleć, zawsze przyda się na drugie :) Z drugiej strony, dziecko pewnie nie będzie tego łóżeczka pamiętać... Chociaż ja swoje pamiętam, rodzice mi sami wyklejali chłopczyka na księżycu :)

12 lata 2 miesiąc temu #455345 przez agi-p
Dzień dobry :)

Paletka gratuluję córeczki :) Ale fajnie !!! Będzie pareczka :) Pewnie jesteście bardzo zadowoleni :)

Kasiu trzymam kciuki za poprawę wyników Babci .

Ppaulinka spokojnie .Myślę , ze niedługo pojawią się na allegro takie rzeczy ponownie . A nie ma u Was komisu z rzeczami dla dzieci . U Nas są dwa i naprawdę super rzeczy tam mają .

Ja dla Maleństwa będe miała przez pierwsze pół roku kołyskę , potem dostanie łóżeczko Amelki,a jej kupimy "dorosłe" łóżko :) Już nie mogę się doczekać tych zmian wszystkich :) I szaleństwa na zakupach !!!

Miłego dnia :)

12 lata 2 miesiąc temu #455352 przez kasia1329
Paulina jeszcze trochę czasu jest a do tej pory na pewno coś będzie używanego. Mój synek i tak w większości spał z nami. W nocy często chciał cyca i wstawanie żeby go podnieść a potem odłożyć zaczęło mnie denerwować.
Ja do spania potrzebuję dużo miejsca i on też i w lóżeczku spać nie umiał. Zdarzało się że wsadził nogę między szczebelki i płakał bardzo. Ja to będę chciała kupić turystyczne lóżeczko, bo wszędzie można je zabrać a także przestawiać w domu.

Dzięki Agi. Też mam nadzieję że wszystko się ułoży. Babcia nie odżywiała się zbyt dobrze i stąd te wyniki zapewne. Poza tym ona nigdy nie była u lekarza, więc teraz to jak ją przebadają to pewnie kilka chorób wynajdą. Ja to się tylko boję tego zabiegu bo mają jej robić ogólne znieczulenie. A jak jeszcze pracowałam w szpitalu na bloku operacyjnym i na pooperacyjnym to widziałam że im starszy pacjent tym gorzej się go wybudza i w ogóle. Oby było dobrze.

Ja dziś trochę lepiej spalam, jednak jak jest tam tata to jestem spokojniejsza. A przez ciążę i hormony to przeżywam tą sytuację z chyba potrojoną siłą.

A teraz tak z innej beczki. Mój synuś niedługo będzie miał 2,5 roku a nadal w.nocy je. Już mnie czasami do szału doprowadza jego "mama mleko" o 1 i 4 w nocy. Czy to się kiedyś skończy????

12 lata 2 miesiąc temu #455353 przez kasia1329
Za oknem zimno, pochmurno, wczoraj wieczorem padał śnieg z deszczem :-/ czasami to sobie marzę o tym żeby mieszkać gdzieś w afryce żeby tego cholernego zimna i śniegu nie było!

12 lata 2 miesiąc temu #455355 przez agi-p
Wrrr wcięło mi całego posta !!!

Ja miałam na górze drewniane łózeczko ,a na dole turystyczne. I drewniane sprzedałam ,bo Ami nie chciała w nim spać . No i stało się niebezpieczne, bo wspinała się po nim i wychodzić chciała !!!
Teraz ma tylko turystyczne i jest super .Kupiłam takie , które ma regulowane pozycje,bujak,budkę,moskitierę i inne pierdołki , więc jest świetne zarówno dla noworodka , jak i dla starszego dziecka :)

A z jedzeniem nocnym mamy ten sam problem ... 3-4 razy Ama się budzi na mleko i nic jej innego nie uspokoi . Lekarze niby mówią , że dawno powinna przesypiać noc bez jedzenia ,ale najwyraźniej Amelka jest innego zdania :P
Próbowałam już wszystkiego i efekt żaden :P

Dobrze , ze jesteś juz spokojniejsza . Tata napewno trzyma tam rękę na pulsie . Babcię troszkę nafaszerują witaminami,troszkę zregeneruje siły i wyniki się poprawia :)

12 lata 2 miesiąc temu #455366 przez klaudia_286
Witajcie,ja sobie jem sniadanko i nuda jak zwykle

Moje malenstwa :)

12 lata 2 miesiąc temu #455368 przez monia89
witajcie ja właśnie bawie się z psiakami już po śniadanku:)
Paletka gratuluje córeczki :)
Kasiu trzymam kciuki za szybkie wyzdrowienie Twojej babci.
Anabell mnie choróbsko trzymało tak mocno 3 dni dodatkowo obok pisanych wcześniej domowych sposobów kupiłam maść rozgrzewającą i smarowałam stopy zakładałam skarpetki do tego herbatka z malinami i łóżko potem koniecznie musisz zmienić piżamkę ale działa.
Dziewczyny pojawią się jeszcze rzeczy dziecięce ja mam łóżeczko zwykłe dębowe ale chciałam kupić sobie kołyskę tylko nie wiem czy się sprawdza miała któraś z Was???

12 lata 2 miesiąc temu #455369 przez monia89
Klaudia takie są uroki szpitali nudy i tyle :( Może kogoś dadzą Ci na salę dziś :) Oby. A jak minęła Ci noc w obcym miejscu???

12 lata 2 miesiąc temu #455376 przez klaudia_286
spalam jak zabita:P

12 lata 2 miesiąc temu #455415 przez kasia1329
Kurde mnie dziś brzuch boli :( ale nie od dzidziusia tylko mam rewolucję w żołądku :(

Dziś się pakuje bo tata zadecydował że jedziemy na tą 50 rocznicę ślubu do cioci i wujka. Tata wraca do domu i w poniedziałek znów wróci do babci. A że ciocia i wujek są dla niego jak drudzy rodzice to powiedział że nie możemy im sprawić przykrości.
Cieszę się bo spotkam się z rodziną której dawno nie widziałam a i tam jutro poogladam wózki i porównam ceny.
Tylko tak strasznie nie lubię pakowania :)
I muszę sobie prowiant na drogę naszykować, ostatnio to nawet jak 10 km jadę to muszę coś przegryzać. Apetyt mi dopisuje w samochodzie ;)

12 lata 2 miesiąc temu #455421 przez kasia1329
Klaudia, ja to w nowym miejscu nie umiem się nigdy odnaleźć i zazwyczaj nie śpię całą noc. A jak byłam w szpitalu to już w ogóle. Te okrutne twarde łóżka, krótkie kołdry itd.

12 lata 2 miesiąc temu #455475 przez Dave
Dzień dobry!

Witam się na szybko. Dziś jedziemy na stare śmieci, jeszcze uporządkować i porozmawiać z właścicielem. Bo już przyjechał. Trzymajcie kciuki, żeby wszystko dobrze poszło.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

12 lata 2 miesiąc temu #455555 przez klaudia_286
dave.napewno bedzie dobrze

12 lata 2 miesiąc temu #455574 przez ppaulinka1990
dziewczyny jestem spanikowana...;/ u mojej malej siostrzyczki w przedszkolu panuje różyczka a podobno w ciąży to jest bardzo niebezpieczne...teraz nie bede sie z nia widywala ale przez ostatnie kilka dni sie z nia widzialam...;/ ehhh boje sie :(

[link=http://www.zapytajpolozna.pl]
[image noborder] www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43735 [/image] [/link]

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka